Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

20 безкоштовних розваг в Амстердамі

  1. канали Амстердама
  2. Галерея Цивільної гвардії
  3. Ринок Альберта Кёйпа
  4. Пішохідні тури по Амстердаму від Сендемена
  5. квітковий ринок
  6. бегинаж
  7. міський архів
  8. Концертний зал по середах
  9. Музичний театр по вівторках
  10. Джаз клуб «Bimhuis» по вівторках
  11. авангардне мистецтво
  12. Кірсі (Нова церква)
  13. Алмазний Тур по фабриці Гассан
  14. Голландський Манеж (школа верхової їзди)
  15. Фонд Архітектури Амстердама
  16. Коледж канабісу (конопель)
  17. Інститут кіно EYE
  18. Центральна бібліотека
  19. Міст Пітона Pythonbrug
  20. Мультатули Музей

20 безкоштовних розваг в Амстердамі

Витратити в стильній столиці Нідерландів величезні гроші дуже просто, але також в місті можна знайти багато халявних пропозицій. Хочете бюджетних розваг в Амстердамі?

канали Амстердама

канали Амстердама

В Амстердамі ви знайдете більше каналів, ніж у Венеції. Ці водні шляхи прокладені понад 400 років тому і є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Прогулюючись по цим каналам, ви потрапляєте в живий музей, в якому кожен будинок наповнений історією. Якщо ви втомитеся, завжди можна відпочити в кафешках і пабах, розташованих через кожні кілька метрів.

Галерея Цивільної гвардії

Галерея Цивільної гвардії

Щоб привернути ще більшу кількість відвідувачів, музей Амстердама розмістив безліч картин епохи Золотого Століття - ровесників «Нічного дозору» Рембрандта - в Гостиному дворі біля входу.

Адреса: Kalverstraat 92; amsterdammuseum.nl

Ринок Альберта Кёйпа

Щоб отримати уявлення про «реальному» Амстердамі, відвідайте його найбільший вуличний ринок. Марокканці, сирійці, азіатські і голландські жителі обожнюють торгуватися по шикарним тканинам, смачним сирів, велосипедним замкам, шкарпеток і бутербродів з оселедцем.

Адреса: Albert Cuypstraat; albertcuypmarkt.nl

Пішохідні тури по Амстердаму від Сендемена

За символічну плату в розмірі від 3 до 10 євро ви отримаєте цікаву і захоплюючу екскурсію в супроводі молодих гідів Амстердама. Піший тур триває приблизно три години і проводиться англійською мовою. За цей час ви побуваєте в кварталі Червоних ліхтарів, прогуляєтеся по каналах, побачите будинок Анни Франк та інші популярні пам'ятки центральної частини міста. Відправлення о 11:15 ранку і 1:15 вечора від Національного монумента на площі Дам.

Адреса: Nationaal Monument на Dam Square; newamsterdamtours.com

квітковий ринок

квітковий ринок

Дихайте глибше на прогулянці по квітковому ринку Bloemenmarkt. Він розтягується вздовж набережної Сінгел (Singel), між вулицями Мантплейн (Muntplein) і Конінгсплейн (Koningsplein). Ви побачите буйство фарб: чорні тюльпани, жовті нарциси, фіолетові лілії, червоні троянди та інші дивовижні квіти як букетах, так і в горщиках.

Singel, між Muntplein & Koningsplein

бегинаж

бегинаж

Бегинаж (Begijnhof) є унікальним середньовічним закритим двором Амстердама. Щоб потрапити в цей таємничий двір потрібно знайти скромну дерев'яну двері в жвавому центрі Амстердама. За скромною дверима вас чекає оазис з будинками і садами 14-го століття, а також дві таємничі церкви.

Адреса: Begijnhof 30; begijnhofamsterdam.nl

міський архів

Ви знайдете багато унікальної інформації на нескінченних стелажах архіву Stadsarchief: звіт поліції про крадіжку велосипеда Анни Франк від 1942 роки; фотографії Джона і Йоко на ліжку в готелі Хілтон від 1969 роки; карту міста від 1625 року.

Адреса: Vijzelstraat 32; stadsarchief.amsterdam.nl

Концертний зал по середах

Всі любителі класичної музики поспішають на щотижневий безкоштовний концерт в знаменитий амстердамський концертний зал або Concertgebouw. В основному це репетиції відомих виконавців, які будуть грати в цей же вечір в цьому ж залі. Концерти проходять з 12:30 до 13:00 щосереди з середини вересня по червень включно.

Адреса: Concertgebouwplein 2-6; concertgebouw.nl

Музичний театр по вівторках

Музичний театр по вівторках

Виконавці голландського Оперного театру і Філармонії також проводять безкоштовні виступи в обідній час. Концерти проходять з 12:30 до 13:00 щовівторка, з вересня по травень.

Адреса: Waterlooplein 22; hetmuziektheater.nl

Джаз клуб «Bimhuis» по вівторках

Джаз клуб «Bimhuis» по вівторках

Ось ще одне безкоштовне розвага для любителів джазової музики. Сцена клубу «Bimhuis» - одна з впливових джазових сцен Амстердама - проводить сесію відчайдушний концертів щовівторка о 10 вечора з вересня по червень. Ви можете приєднатися до виконавців або просто послухати чудову музику.

Адреса: Piet Heinkade 3; bimhuis.nl

авангардне мистецтво

Сідайте на безкоштовний паром позаду центрального залізничного вокзалу і вирушили в плавання по каналах Амстердама. Ви побачите покинуті верфі, які перетворилися в інсталяції авангардного мистецтва, а також графіті, скульптури та інші дивовижні експозиції.

Адреса: NDSM-Werf, ndsm.nl

Кірсі (Нова церква)

Це будівля побудована в 1408 року і до цього часу ньому проводилися коронації королів. В даний час будівля церкви використовується для великомасштабних художніх виставок. Вхід на виставки за додаткову плату, але ви завжди можете прослизнути через сувенірний магазин, піднятися наверх і подивитися на це історична будівля зверхньо.

Адреса: Dam Square; nieuwekerk.nl

Алмазний Тур по фабриці Гассан

Алмазний Тур по фабриці Гассан

Амстердам відомий в світі як «Місто діамантів» вже понад 425 років. Справді, діамантове ограновування, яка виникла в Амстердамі, вважається унікальною. Якщо ви хочете дізнатися все про каратах, кольорі, чистоті та огранювання, а також дізнатися деякі факти історії цього ремесла в Амстердамі, то ви можете приєднатися до однієї з безкоштовних екскурсій. На території алмазної фабрики Гассан вас чекають щодня з 9:00 до 17:00, екскурсії проводяться на 27 мовах.

Адреса: Gassan Diamond Factory, Nieuwe Uilenburgerstraat 173-175; gassan.com

Голландський Манеж (школа верхової їзди)

Школа верхової їзди вразить вас, навіть якщо ви не захоплюєтеся кінним видом спорту. Манеж є прикладом неокласичної архітектури і виглядає дуже велично. Ви можете спостерігати за тренуваннями коней абсолютно безкоштовно.

Адреса: Hollandsche Manege, Vondelstraat 140; dehollandschemanege.nl

Фонд Архітектури Амстердама

Фонд Архітектури Амстердама

ARCAM голландське скорочення Центру Архітектури Амстердама. У цьому Центрі зібрано інформацію на будівлях і спорудах міста, в тому числі найоригінальнішим експонатам нестандартного міського дизайну. Щорічно проводяться більше 5 виставок, які присвячені новинкам дизайну і містобудування. Виставкові майданчики відкриті з вівторка по суботу, з 13:00 до 17:00, вхід вільний.

Адреса: Prins Hendrikkade 600; arcam.nl

Коледж канабісу (конопель)

Цей некомерційний центр познайомить вас з інформацією про улюблену травичці Амстердама. Ви дізнаєтеся все про вирощування та обробки конопель, про продукцію, яка виробляється з цієї рослини, про кофі-шопах і багато іншого.

Адреса: Oudezijds Achterburgwal 124; cannabiscollege.com

Інститут кіно EYE

Інститут кіно EYE

У величезному інституті кіно «EYE» можна знайти будь-які розваги як платні, так і безкоштовні. Наприклад, за перегляд фільмів в стилі арт-хауз, і відвідування головних виставок доведеться заплатити. Зате абсолютно безкоштовно можна дивитися голландські фільми, які показують на цокольному поверсі інституту. Щоб отримати насолоду від оригінальним будівлею інституту кіно, можна покататися на поромі «Buiksloterweg», який відходить від центрального залізничного вокзалу.

Адреса: IJpromenade 1; eyefilm.nl

Центральна бібліотека

Звичайно, ви можете вибрати кілька міжнародних журналів і погортати їх, розмістившись на зручних диванчиках. Найкраще місце для цього - кафетерій на верхньому поверсі бібліотеки, з якого розгортається дивовижний вид на Амстердам.

Адреса: Oosterdokskade 143; oba.nl

Міст Пітона Pythonbrug

Міст Пітона Pythonbrug

А ви чули про світовому рейтингу мостів? Амстердамський міст Пітон входить в ТОП-10 цього рейтингу. Це футуристичне спорудження розташовується в центрі міста і виділяється на тлі інших елементів архітектури міста. Міст Пітона розташований на перетині набережній Панамакаде (Panamakade) і вулиці Тегельбергплейн (Tegelbergplein).

Мультатули Музей

Мультатули, як називав себе письменник Едуард мультатулі, в перекладі з латині означає «Я багато страждав». Його найвідоміший роман «Макс Хавелар» оповідає про голландському колоніальному пануванні на території сучасної Індонезії. Цей роман можна порівняти з «Хатиною дядька Тома» Г. Бічер-Стоу. Цей невеликий музей, але захоплюючий музей про письменника і його творчості.

Адреса: 20 Korsjespoortsteeg; multatuli-museum.nl


Для пошуку кращих авіаквитків, готелів і оренди авто рекомендуємо нашого партнера skyscanner

Хочете бюджетних розваг в Амстердамі?

Новости