Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Харчування людей похилого віку

  1. Продукти для профілактики хвороби Альцгеймера

Зміна раціону харчування може вплинути на перебіг хвороби та навіть вилікувати від неї. У цьому переконалася 82-річна жінка з Торонто.

Вона страждала від хвороби Альцгеймера і вже перестала впізнавати свого сина. Стан її поступово погіршувався, розум слабшав: одного разу хвора звинуватила доглядають за нею медсестру в незаконному проникненні в квартиру і викликала поліцію. Синові довелося покласти мати в лікарню.

Чоловік переконався в тому, що лікарняні ліки не особливо допомагають, почав шукати альтернативні шляхи лікування і придумав для матері спеціальну дієту. Він ознайомився зі статистичними даними, з яких випливало, що в середземноморських країнах відсоток літніх людей, які страждають на слабоумство, набагато менше. Все це завдяки характеру харчування.

Син створив для мами середземноморське меню. Її раціон поповнився великою кількістю чорниці, волоських горіхів, брокколі, шпинату, насіння соняшнику, вівса, солодкої картоплі, темного шоколаду і зеленого чаю.

Також за порадою сина вона почала більше спілкуватися зі своїми однолітками, в перервах вирішувати нескладні кросворди і головоломки. Через кілька місяців з'явилися перші ознаки поліпшень: жінка стала більш зібраною і уважною, згадала дати народження своїх близьких.

Ця реальна історія, опублікована британським таблоїдом Daily Mirror , Продемонструвала, наскільки сильно стан організму пов'язане з раціоном харчування. І зокрема, як залежало від нього розвиток хвороби Альцгеймера, яке завдяки дієті вдалося уповільнити і зупинити.

Нижче ти знайдеш список продуктів, рекомендованих людям, які знаходяться на ранній стадії Альцгеймера. Звичайно ж, їх можна ввести в свій раціон і для профілактики цього небезпечного захворювання!

Продукти для профілактики хвороби Альцгеймера

  1. Сорти риби, багаті жирами омега-3.
  2. Цільнозернові, особливо овес.
  3. Квасоля.
  4. Овочі: морква, бруква і батат.
  5. Листові зелені овочі: броколі, шпинат, рукола, салат.
  6. Коричневі сорти грибів.
  7. Бразильські і волоські горіхи.
  8. Ягоди: чорниця, ожина, полуниця.
  9. Насіння льону та соняшнику, трави та спеції.
  10. Шоколад з вмістом какао більше 70%.
  11. Трав'яний і зелений чай без цукру.

Трав'яний і зелений чай без цукру

Хвороба Альцгеймера ще називають деменцією або придбаним недоумством. Вона характеризується зниженням пізнавальної діяльності, поступовою втратою раніше засвоєних знань і практичних навичок. Найчастіше хвороба виникає у людей похилого віку, старше 65. Але буває і рання форма захворювання , Обумовлена ​​генетичними причинами. Навіть в такому випадку середземноморський режим харчування - відмінна профілактика Альцгеймера і його розвитку.

Якщо стаття була тобі корисною, поділися нею з друзями в соціальних мережах.

Автор статті

Редакція «Так Просто!»

Це справжня творча лабораторія! Команда справжніх однодумців, кожен з яких фахівець в своїй справі, об'єднаних спільною метою: допомагати людям. Ми створюємо матеріали, якими дійсно варто ділитися, а джерелом невичерпного натхнення служать для нас улюблені читачі!

Новости