Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Історія БМВ. Автомобілі




Отже, після придбання заводу в Айзенахе настав час робити автомобілі. Першим автомобілем, який вийшов з воріт заводу став автомобіль Dixi 3/15 з максимальною швидкістю 75 км / ч. За три роки виробництва було випущено близько 16 тисяч цих автомобілів, які були цілком конкурентоспроможні в порівнянні з іншими німецькими автомобілями. Автомобіль Dixi 3/15 здобув перемогу в альпійському ралі, що стало першим спортивним успіхом компанії.



Паралельно з автомобілебудуванням тривали успіхи в області виробництва авіаційних двигунів. У 1930 році Вольфганг фон Гронау перетинає Атлантичний океан з Європи в США на гідролітаку Дорньє, оснащеним двигунами BMW. Політ зайняв 44 години. У 1932 році на місце автомобіля Dixi 3/15 прийшла розроблена повністю самостійно модель Dixi 3/20, зі збільшеним розміром салону. Автомобіль мав успіх, і виробництво розширювалося. Виробництво авіадвигунів і автомобілів абсолютно не пов'язані технологічно. Тому в 1934 році приймається рішення про виділення виробництва авіадвигунів в окрему компанію BMW Flugmotorenbau GmbH.

Наступні два роки пройшли під прапором успіху мотоциклів БМВ. Нових автомобілів в серійне виробництво не випускалося. У 1936 році з конвеєра став сходити один з найуспішніших автомобілів довоєнної Європи-BMW328, що розвиває швидкість понад 160 кілометрів на годину. Мотоцикли BMW продовжують радовать- рік після випуску БМВ 328, Ернст Хенне встановлює абсолютний рекорд швидкості для мотоцікла- майже 280 кілометрів на годину. Триває славне хід BMW 328 по Європі-в 1939 році в Ле-Мане автомобіль став переможцем 24-годинної гонки.



Не варто сумніватися, що при нормальному розвитку подій, компанія БМВ через кілька років завоювала б одну з лідируючих позицій в європейському автостороеніі. Однак в 1939 році почалася Друга Світова Війна і поступово виробництво автомобілів було припинено і всі виробничі потужності заробили на виробництво двигунів для бойових літаків і мотоциклів.

Мотоцикли виробництва компанії БМВ в німецькій армії були дуже численними. Техніка, що перебуває на озброєнні Вермахту збиралася по крихтах з усієї Європи, але основна маса мотоциклів проводилася саме на заводах БМВ. Те ж саме стосується і авіаційних двигунів, хоча тут БМВ був аж ніяк не єдиним виробником. З компанією БМВ тісно пов'язана історія появи одного з перших реактивних бомбардувальних літаків - Arado 234, який був оснащений двигунами БМВ під індексом BMW003. Повоювати він толком не встиг, але причини цього лежать зовсім не в області технологічної досконалості.



В кінці війни заводи БМВ очікувала доля всієї німецької промисловості-знищення і демонтаж. Мюнхенські заводи демонтовані, заводи в Басдорфе, Айзенах, Цюльсдорфе і Дюррерхофе зруйновані. Що далі?



Історія БМВ. Підйом до вершин
Що далі?

Новости