Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Дві легенди про східному гороскопі

Як і багато інших аспектів культури, японський гороскоп (junishi) був запозичений з Китаю приблизно 1200 - 1300 років тому. Втім, дехто вважає, що цю систему розробила імператриця Суіко в 604 році, але це не дуже широко поширена точка зору.
Японці не змінили тварин, що беруть участь в китайському циклі (хоча у них Кролик замість Кота, Кабан замість Свині, Вівця замість Кози, Вол замість Бика (Буйвола), але в трактування кожної тварини внесені зміни, що і дозволяє говорити про японському гороскопі як про окрему системі опису характеру людини в залежності від року його народження.

В Японії багато хто вірить, що рік народження людини до певної міри впливає на його характер, і навіть вибирають собі пару відповідно до рекомендації астрологів. З іншого боку, часто питання про знак співрозмовника є всього лише ввічливим способом з'ясувати його вік, тому не дивно, що багато жінок вважають за краще ухилитися від прямої відповіді.

Безпосередньо пов'язана з гороскопом Junishi система Jikkan, також прийшла до Японії з Китаю Безпосередньо пов'язана з гороскопом Junishi система Jikkan, також прийшла до Японії з Китаю. Йдеться про п'ять енергіях або елементах, що існують в світі і становлять круговорот, в якому Вогонь породжує Землю, Земля породжує Залізо, Залізо породжує Воду, Вода породжує Дерево, дерево породжує Вогонь.
В системі Jikkan кожен елемент має "молодший" і "старший" аспект, таким чином, в поєднанні з 12-ю тваринами Junishi, утворюється шістдесятирічний цикл, відомий як ETO. Зараз в Японії йому не надають уже великого значення. Єдине вплив ETO на сучасне суспільство, мабуть, в тому, що шістдесятий день народження людини відзначається як завершення першого життєвого циклу і початок другого.
Японський гороскоп, як і китайський, пов'язаний з тваринами. А ось якщо Ви в характеристиках року чуєте слово "вогняна", "металевий", "" синій "- то мова йде про китайському гороскопі. У них цикл складається з п'яти стихій - дерево, вогонь, земля, метал, вода, і кожна стихія характеризується кольором - зелений, червоний, охра, білий, синій / чорний відповідно. Причому кожна стихія займає по 2 роки - один вважався иньской (-), інший - Яньському (+). Всього 10 років. А під східним гороскопом ми розуміємо об'єднання китайського і японського. Він складається з 120 років (12 х 5 х 2).

Існує безліч китайських легенд пояснюють виникнення символів   східного гороскопу   , З яких, по-популярності, можна виділити всього дві Існує безліч китайських легенд пояснюють виникнення символів східного гороскопу , З яких, по-популярності, можна виділити всього дві.

Перша легенда, найбільш поширена в Китаї свідчить про таке.

Одного разу Будда запросив до себе на день народження (святкування нового року, бенкету, дня від'їзду Будди з цього світу - в залежності від трактування) всіх тварин, які захочуть прийти.

Прийшов 12 звірів: час стояло холодне, а щоб потрапити до Будди, потрібно було переплисти широку річку. Кожній тварині в порядку живої черги Будда подарував по одному року управління.

Першою прийшла Щур - їй дістався перший рік 12-річного циклу Першою прийшла Щур - їй дістався перший рік 12-річного циклу.

Правда, очевидці цього чудового запливу стверджують, що першим досяг протилежного берега Буйвол, а Щур, якій не хотілося мокнути у холодній воді, попросила Буйвола перевезти її на своїй спині, і той по доброті душевній погодився Правда, очевидці цього чудового запливу стверджують, що першим досяг протилежного берега Буйвол, а Щур, якій не хотілося мокнути у холодній воді, попросила Буйвола перевезти її на своїй спині, і той по доброті душевній погодився. Поки Буйвол обтрушувався, щоб постати перед Буддою в пристойному вигляді, Щур, зіскочивши з його спини, швиденько побігла вперед, і в черзі за передбачуваним дефіцитом виявилася першою. Вона була винагороджена за оперативність і вміння користуватися обставинами. Частина глядачів потім божилася, що це була не Щур, а маленька, але розумна Миша, і що вона зовсім не попросилася до Буйволові на спину, а проїхала «зайцем». Буйвол її не помітив і був вельми здивований, опинившись в черзі другим.

Чуть-чуть відстав від Буйвола Тигр, якому дістався третій рік Чуть-чуть відстав від Буйвола Тигр, якому дістався третій рік.

Вболівальники, захоплені змаганням між Буйволом і Тигром (вони з тих пір і в житті змагаються один з одним), як слід, не розглянули, хто прийшов четвертим -

Кіт, Заєць або Кролик Кіт, Заєць або Кролик. За давністю років істину встановити неможливо, і у східних різних народів так і залишилося різночитання щодо господаря четвертого року.

П'ятим був Дракон П'ятим був Дракон.

Шостий виявилася Змія Шостий виявилася Змія.

Сьомий - Кінь Сьомий - Кінь.

Тут по річці пішла смуга туману, і знову неясно, хто був восьмим - Коза (або Вівця, згідно з японським гороскопом) Тут по річці пішла смуга туману, і знову неясно, хто був восьмим - Коза (або Вівця, згідно з японським гороскопом).

Дев'ятої в черзі стала Мавпа Дев'ятої в черзі стала Мавпа. Лише переконавшись у безпеці заходи, вона увійшла в воду.

Десятим прибіг Півень, який затримався, тому, що довго і докладно розповідав своєї численної сім'ї, як вона повинна жити в його відсутність Десятим прибіг Півень, який затримався, тому, що довго і докладно розповідав своєї численної сім'ї, як вона повинна жити в його відсутність.

Одинадцятої пристрибала Собака Одинадцятої пристрибала Собака. З ранку у неї була маса господарських справ, і, ледь з ними впоравшись, вона розпалена кинулася в воду. Кажуть, потім довго кашляла.

І, нарешті, останнім з'явився Кабан (за іншими джерелами, прислав замість себе Свиню) І, нарешті, останнім з'явився Кабан (за іншими джерелами, прислав замість себе Свиню). Він не дуже поспішав: не честолюбний, не вередливий, він і в житті зазвичай добирає все, що залишилося йому після пролазливих. Йому Будда подарував останній рік, що залишився, але самий хороший: рік Кабана відрізняється достатком і спокоєм. Так була нагороджена чудова риса характеру - здатність утримуватися від спокуси, тягнути ковдру на себе.

За другою легендою Нефритовий імператор з небес послав свого слугу на землю, щоб той привів дванадцять найкрасивіших тварин з землі, щоб нагородити їх.

Слуга спустився на землю і першої побачив Пацюка і запросив її до царя. Аудієнцію у царя призначили на шостій годині ранку. Щур зраділа, тут же побігла чепуритися перед зустріччю з царем. Побродивши по землі, слуга вирішив, що імператору сподобалися б Буйвол, Тигр, Кролик, Дракон, Змія, Кінь, Вівця, Мавпа, Півень і Собака.

Слузі залишилося вибрати остання тварина. Подорожуючи по землі, він багато чув про красу Кота, тому дуже довго шукав його. Не знайшовши ніде Кота, слуга попросив Щура передати запрошення Коту. Щур знайшла Кота, передала запрошення. Але Кот був ледачий і любив поспати, тому попросив Щура розбудити його. Щур спочатку погодилася, але прибігши в свою нірку, і почавши зачісуватися і чепуритися зрозуміла, що Кот набагато красивіше і обов'язково затьмарить її в очах царя. Такого Щур винести не могла, тому вранці не стала будити Кота.

О шостій ранку наступного дня у царя зібралися всі запрошені тварини, крім Кота, який ще солодко спав. Всі звірі підготувалися, щоб сподобатися цареві. Найхитрішу і винахідливою стала Щур. Вона залізла на спину Буйволові і почала грати на сопілці, підкоривши тим самим царя і викликавши в ньому бурю захоплення. За це цар присудив їй перше місце. Буйволові за його доброту віддав друге місце, Тигру Третє Кролику за красиву шубку - четверте, Дракону за незвичайність зовнішнього вигляду п'ятий, Змії за Мудрість шосте, Коні - сьоме, Вівці - восьме, Мавпу за спритність - дев'яте, півню - десятий і Собаці - одинадцяте.

Тут помітили, що останнього дванадцятого тваринного, Кота, немає. Слузі довелося повертатися на землю і терміново шукати останній символ року. Першою йому на очі потрапила Свиня, і він запросив її. Тим часом Кот прокинувшись, виявив, що проспав, і Щур його не розбудити. Кот щодуху побіг до палацу. Тим часом слуга зі Свинею прийшов до палацу і цар побачив негарну Свиню і дав їй останнім дванадцяте місце.

Кот вбіг в зал, але було вже пізно. Всі 12 символів року були затверджені. І навіть, незважаючи на те, що Кот дуже сподобався царю, змінити вже нічого не можна було. Тому з тих пір Кот моторошно ображений на Щура і між ними давня непримиренна ворожнеча ...

Тому з тих пір Кот моторошно ображений на Щура і між ними давня непримиренна ворожнеча

В РОЗДІЛ ГОРОСКОПИ

Post Views: 635

Новости