Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

З Нью-Йорка в Майамі на машині - маршрут нашої подорожі по США на авто на 2 тижні - Paikea.Ru

  1. Поїздка з Нью-Йорка в Майамі на машині (+ карта)
  2. Головні факти про поїздку
  3. Дороги, заправки, парковки і оренда авто
  4. Оренда машини в Нью-Йорку
  5. Коли краще їхати в подорож по США на машині?
  6. Що подивитися по дорозі з Нью-Йорка в Майамі
  7. Транспорт для подорожі з Нью-Йорка в Майамі
  8. Карта маршруту по США на авто
  9. Нью-Йорк - Майамі на машині
  10. Майамі - Нью-Йорк на авто
  11. Маршрут з Нью-Йорка в Майамі - наш відгук
  12. Що ще знати про подорожі по США
  13. Де купити дешеві авіаквитки в Нью-Йорк

Привіт Привіт! Починаю розповідь про дуже цікавому маршруті по Східному узбережжю США - з Нью-Йорка в Майамі на машині, по якому ми проїхали особисто. Звичайно, багато хто говорить, що брати в оренду в Нью-Йорку складно і дорого. Але ми спростуємо це думка і розповімо про свій власний досвід, як прилетіти в Нью-Йорк, взяти напрокат автомобіль прямо в аеропорту і спокійно поїхати на ньому в Майамі . Також поділюся, як краще побудувати маршрут - по красивих містах з хорошими пляжами або по національних парках Східного узбережжя. Нашим маршрутом може скористатися будь-хто, хто хоче поїздити по США на машині і повернутися в Нью-Йорк, а також той, хто хоче здати машину в Майамі і поїхати в круїз, або відлітає на літаку з Майамі. Тому цей маршрут подорожі по США на авто підходить як для 7-денної поїздки, так і для поїздки в Америку на 2 тижні. Давайте зараз всі докладно розповім!

Зміст статті

Самостійне подорож по США на машині, яку ми взяли напрокат в Нью-Йорку - це одне з найкращих самостійних подорожей, які ми зробили, набравшись практичного досвіду і незабутніх вражень Самостійне подорож по США на машині, яку ми взяли напрокат в Нью-Йорку - це одне з найкращих самостійних подорожей, які ми зробили, набравшись практичного досвіду і незабутніх вражень. Нам так сподобалася ця поїздка, що захотілося коли-небудь знову повернутися в Майамі, відпочити на чудових пляжах і подивитися більш детально гарну архітектуру старих міст. А поки я вам докладно розповім про наш маршрут, поділюся порадами та рекомендаціями.

А поки я вам докладно розповім про наш маршрут, поділюся порадами та рекомендаціями

Поїздка з Нью-Йорка в Майамі на машині (+ карта)

Поїздка з Нью-Йорка в Майамі - це круговий маршрут по Північній Америці на два тижні через головні визначні пам'ятки Східного узбережжя США. Поїздку можна зробити самостійно на орендованому автомобілі. Належить проїхати по території 13 штатів, мало відпочивати і багато рухатися, зате побачити стільки всього цікавого!

Під час подорожі Нью-Йорк - Майамі - Нью-Йорк ми відвідали такі цікаві місця:

1. Національний парк Шенандоа 8. Пляж Делрей Біч 2. Мальовнича дорога Блу Рідж Паркв'ю 9. Сент-Агустін (Кастілло-де-Сан-Маркос) 3. Національний парк Грейт Смокі Маунтинс 10. Саванна 4. Національний парк Еверглейдс 11. Пляж Міртл Біч 5. Національний парк Біскейн 12. Вашингтон 6. Майамі 13. Нью-Йорк 7. Пляжі Майамі-Біч 14. пам'ятки Манхеттена 1

Узята в оренду машина Кемрі 2018 року повністю виправдала себе як в поїздці по нацпарку, так і по містах

Головні факти про поїздку

  • Відстань: 3400 км з Нью-Йорка в Майамі + 2700 км з Майамі в Нью-Йорк. Всього у нас вийшло проїхати 3799 миль або 6113 км (це точна цифра).
  • Час на поїздку: 2 тижні туди-назад або 1 тиждень тільки в одну сторону (+4 дня в Нью-Йорку).
  • Ціна оренди авто в Нью-Йорку: 450 доларів за 12 днів (нова Тойота Камрі). Докладна стаття про те, як і де ми взяли напрокат в Нью-Йорку машину: http://paikea.ru/usa-car-rent-new-york/
  • Витрати на бензин: 288 доларів, середня ціна на бензин 2,8 долара за галон.
  • Побували в 13 штатах США: Нью-Йорк, Пенсільванія, Вірджинія, Північна Кароліна, Теннессі, Джорджія, Флорида, Південна Кароліна, Округ Колумбія. А також проїхали без огляду визначних пам'яток по штатам Нью-Джерсі, Меріленд, Делавер і Західна Вірджинія.
  • Подивилися пам'ятки: 4 національні парки, 1 національну дорогу і 3 національних пам'ятника, 5 міст, 7 пляжів.

Взяли в оренду ось таке авто в Нью-Йорку

Дороги, заправки, парковки і оренда авто

  • Дороги в США відомі на весь світ як найкращі. Асфальт на головних магістралях ідеально рівний, а рух на проїжджій частині майже всюди одностороннє. Їхати на машині з круїз-контролем дуже комфортно, та й обганяти зручно. У потрібних місцях на трасах організовані дворівневі перетину з смугами в'їзду і з'їзду, стоянки для відпочинку з чистими туалетами і автоматами з їжею і напоями.
  • Платні дороги (на Східному узбережжі вони називаються тёрнпайк - Turnpike) є альтернативою безкоштовним хайвеям і Інтерстейт. На деяких трасах поблизу міст частина швидкісних смуг є платною, або по ним можна їздити тільки з 2-ма і більше пасажирами. У Нью-Йорку проїзд багатьма мостах також платний, але можна заздалегідь спланувати свій маршрут так, щоб їх об'їхати і не платити.
  • При в'їзді в кожен штат на трасі є візитор-центри з великими парковками, де можна абсолютно безкоштовно отримати потрібну інформацію за своїм маршрутом і спланувати дозвілля і відпочинок.
  • Заправки на дорогах США зустрічаються досить часто. Близько виїздів навіть до невеликих містах прямо поблизу швидкісної траси майже завжди є острівці з бензоколонками, мотелями і кафе-ресторанами. Бензин в США в цілому недорогий, ціна змінюється від штату до штату. У великих містах він в цілому вийде дорожче, ніж на трасі.
  • Здебільшого, парковки в США безкоштовні, за винятком центральної частини міст і платних стоянок поруч з цікавими пам'ятками. Щоб знайти вільну паркування у великому місті США, варто скористатися сайтом Bestparking.com .

Читайте також:

Важливі поради про подорож по США на автомобілі

Оренда машини в Нью-Йорку

Взяти в оренду авто в Нью-Йорку для подорожі по Америці найкраще відразу в аеропорту (як зробили ми). Рекомендуємо дивитися варіанти і порівнювати ціни на сайті Rentalcars.com >>

Також можна скористатися спеціальною формою пошуку прокату машин:

Коли краще їхати в подорож по США на машині?

Найкраще для подорожі по США на машині підходить травень, червень, кінець серпня, вересень і жовтень. Ми вибрали пізню весну і раннє літо, тобто кінець травня і початок червня.

  • В самому кінці весни по містах і паркам їздить ще не дуже багато туристів, а погода вже стоїть досить хороша, не жарка в Майамі, але тепла в горах, де вже немає снігу. На цей час можна купити досить дешеві авіаквитки Москва-Нью-Йорк-Москва (ми знайшли на сайті Aviasales по 21600 руб).
  • Але в кінці травня є один мінус - на ці дні випадає свято Меморіал Дей і приєднані до нього вихідні. Це початок сезону літніх відпусток і шкільних канікул в США, який триває до вересня, тому поїздку в Америку на літо і ранню осінь і особливо на святкові вікенди треба обов'язково планувати завчасно і заздалегідь бронювати готелі на Booking.com .

Читайте докладніше:

Як ми бронюємо готелі на букінг

Як ми бронюємо готелі на букінг

Красиві пейзажі Флориди

Що подивитися по дорозі з Нью-Йорка в Майамі

Є два варіанти маршруту подорожі по США з Нью-Йорка в Майамі:

  • Варіант 1 - по узбережжю Атлантичного океану через історичні міста США
  • Варіант 2 - по національних парках США вздовж гірського хребта, далеко від пляжів

Ми не змогли вибрати, що ж нам хочеться побачити більше, адже ми дуже любимо національні парки США і, відвідавши більшу частину парків Західного узбережжя , Давно мріяли побачити парк Грейт Смокі Маунтинс - найпопулярніший нацпарк в Америці , Але і встояти проти відвідування історичних і пляжних містечок теж були не в змозі. Саме тому ми об'єднали два цих маршруту в один кругової. І в підсумку по шляху в Майамі проїхали через національні парки Східного узбережжя США, а поверталися в Нью-Йорк уздовж красивого узбережжя.

Транспорт для подорожі з Нью-Йорка в Майамі

Найкращий транспорт для самостійної подорожі по США - це автомобіль! Кабріолет тут підійде не дуже, на відміну від поїздки з Сан-Франциско в Лос-Анджелес . Великий позашляховик теж не найкращий варіант, особливо якщо ви їдете удвох. А ось повнорозмірний седан з великим багажником найзручніше для довгих поїздок по американським хайвеям.

  • Як я вже говорила, порівнювати ціни авто і бронювати машину для поїздки краще ось тут ( посилання ).

Отже, поїхали!

Карта маршруту по США на авто

Маршрут по США з Нью-Йорка в Майамі - всі визначні пам'ятки на карті:

Маршрут по США з Нью-Йорка в Майамі - всі визначні пам'ятки на карті:

Нью-Йорк - Майамі на машині

Маршрут Нью-Йорк - Майамі на машині - це найбільш зручний і недорогий варіант самостійної поїздки по Східному узбережжю США і огляду найцікавіших пам'яток навколо Нью-Йорка, Філадельфії , Вашингтона, Маямі, а також відвідування національних парків, кращих пляжів Маямі-Біч і невеликих історичних міст на березі Атлантичного океану.

  • Автомобіль в США дає велику свободу дій і можливість побувати там, куди потрапити без машини можна тільки замовивши тур або купивши екскурсію.
  • Подорож з Нью-Йорка в Майамі на авто дозволило нам побачити Америку такою, яка вона є сьогодні, відчути ритм її життя і попрактикувати розмовну англійську, а також насолодитися різноманітністю ландшафту і красою північноамериканської природи.

Далі по днях опишу наш маршрут з Нью-Йорка в Майамі і назад на авто і виділю найцікавіші місця і пам'ятки.

Далі по днях опишу наш маршрут з Нью-Йорка в Майамі і назад на авто і виділю найцікавіші місця і пам'ятки

Переїжджаємо по мосту Костюшко з Квінса в Бруклін

Переїжджаємо по мосту Костюшко з Квінса в Бруклін

А тепер з Брукліна на Манхеттен з Уільямсбургскому мосту

День 1: Аеропорт Нью-Йорка ім. Дж. Кеннеді - Харрисбург (JFK - Harrisburg)

  • Відстань: 300 км
  • Час в дорозі: 4-5 годин (виїзд з Нью-Йорка + по швидкісній трасі)
  • Дороги: Williamsburg Bridge, Holland Tunnel (обидва - безкоштовно в західному напрямку), I-78
  • Штати: Нью-Йорк (NY), Нью-Джерсі (NJ), Пенсільванія (PA)
  • Хороший готель в місті Харрисбург: Red Roof Inn

Ця частина подорожі у всіх буде індивідуальною, адже рейси з Європи прибувають в Міжнародний аеропорт Нью-Йорка ім. Джона Кеннеді (JFK) цілодобово. Ми прилетіли з Москви в Нью-Йорк о 15:30 Швейцарськими авіалініями з пересадкою в Цюріху (чому - читайте в нашому відкликання про Swiss Air , А також подивіться наш відгук про Аерофлот і чому ми більше не літаємо цією авіакомпанією).

Відразу ж, як тільки пройшли всі прикордонні формальності, поїхали за прокатним авто. Ми поспішали виїхати з Нью-Йорка до того, як потрапимо в вечірній трафік. І нам пощастило: вже через 30 хвилин після приземлення ми стояли в офісі Alamo і забирали нашу машину, нову Toyota Camry 2018

Порада: ми вибирали машину для подорожі по США за 1,5 місяці до поїздки на сайті Rentalcars.com .

Виїхали з аеропорту JFK без проблем, але ось в Брукліні, а потім і на Манхеттені потрапили в пробку. На поїздку по Нью-Йорку пішло години дві. Причому близько години простояли в сторону Нью-Джерсі перед тунелем Holland, що проходить під річкою Гудзон. До речі, проїзд з Манхеттена в Джерсі-Сіті по тунелю Холланд - безкоштовний. І нам до того ж це було зручно, так як далі треба було по 78-ой трасі їхати в Харрисбург на ночівлю.

Але якщо ви вирішите їхати відразу в Майамі вздовж узбережжя, то цей тунель не підходить. У цьому випадку простіше поїхати спочатку на Стейтен Айленд, а звідти вже потрапити в штат Нью-Джерсі.

У цьому випадку простіше поїхати спочатку на Стейтен Айленд, а звідти вже потрапити в штат Нью-Джерсі

В'їжджаємо в тунель Холланд, що проходить під Гудзоном

Важливо знати: Проїзд по більшості мостів у Нью-Йорку платний.

Ось вартість проїзду по мостах в Нью-Йорку, які можуть зустрітися по дорозі з Лонг-Айленд (де знаходиться аеропорт JFK):

  1. Verrazano Narrows Bridge - $ 17 (тільки на захід, тобто з Брукліна на Стейтен Айленд)
  2. Outerbridge Crossing - $ 14 (тільки на схід, тобто з Нью-Джерсі на Стейнтен Айленд)
  3. Whitestone Bridge - $ 8,5 (оплата в обидві сторони)
  4. George Washington Bridge - $ 15 (оплата в обидві сторони)
  5. Goethals Bridge - $ 14 (оплата в обидві сторони)

Ми їхали через Стейтен Айленд на зворотному шляху, коли поверталися в Нью-Йорк. Спочатку в'їхали з Нью-Джерсі на Стейтен Айленд по мосту Аутербрідж, а потім зі Стейтен Айленд потрапили в Бруклін по Веррасано Брідж, і таким чином заплатили тільки 14 доларів.

Що стосується першої ночівлі, то ми заздалегідь забронювали за 55 доларів хороший і недорогий готель Red Roof Inn в місті Харрисбург, подалі від Нью-Йорка і ближче до національного парку Шенандоа, який був на самому початку нашого маршруту.

У Харрісбурзі ми також заїхали по шляху до супермаркету Волмарт і купили собі продукти (їду і питну воду) для життя в кемпінгу, а також газовий балон для пальника. Для ночівлі на природі ми привезли з собою всі необхідні речі (намет, матраци, спальні мішки і різні дрібниці), які минулого разу купили в Лос-Анджелесі для одного з наших попередніх подорожей по національним паркам США .

Загалом, день для нас виявився довгим і після шопінгу ми встигли тільки поїсти і відразу лягли спати.

Приїхали на Скайлайн Драйв - красиву дорогу по парку Шенандоа

День 2: Харрисбург - Національний парк Шенандоа (Harrisburg - Shenandoah NP)

  • Відстань: 230 км до в'їзду в національний парк + 82 км по дорозі Скайлайн в парку Шенандоа
  • Час в дорозі: 2,5 години по трасах + 1,5 години по парку (без зупинок)
  • Дороги: 81, 66, 340, Skyline Drive
  • Штати: Пенсільванія (PA), Меріленд (MD), Західна Вірджинія (WV), Вірджинія (VA)
  • Ночівля: в кемпінгу Big Meadows або в готелі поруч з національним парком Шенандоа ( посилання )

З самого ранку ми їдемо в сторону національного парку Шенандоа . Перша частина шляху по Пенсільванії досить нудна, хоча види уздовж дороги гарні - зелені поля і білі акуратні будиночки. Потім природа стала веселіше, з'явилися лісу.

На в'їзді в парк можна купити річний абонемент, за яким дозволено в'їзд в усі національні парки США. Він коштує $ 80. У нас Annual Pass вже був з минулої поїздки в Америку. Але все одно перед покупкою варто порахувати, чи буде він вигідний саме в цій подорожі. Під час цієї подорожі нам доведеться побувати тільки в чотирьох національних парках і одному національному монументі (але не всі з них платні): $ 10 + $ 25 + $ 10 * 2. Разом 55 доларів. Тобто виключно для цієї поїздки не вигідно купувати річний абонемент, дешевше буде платити на в'їзді в кожен парк.

Корисно знати: В'їзд в парк Шенандоа коштує 10 доларів з машини.

Ми вирішили поділити наш візит в Шенандоа на дві частини, щоб проїхатися по всіх знаковим оглядових майданчиків без поспіху і сходити в найпростіші Хайки. А заодно переночувати прямо на території парку, щоб зустріти там захід і подивитися на красивий світанок.

Зелений пейзаж гір в парку Шенандоа

Зелений пейзаж гір в парку Шенандоа

Водоспад Dark Hollow Falls

День 3: Національні парки Шенандоа і Грейт-Смокі-Маунтінс (Shenandoah NP - Great Smoky Mountains NP)

  • Відстань: 675 км (з них 87 по дорозі національного парку Шенандоа + 592 по трасах)
  • Час в дорозі 6 годин за трасі
  • Дороги: Skyline Drive, 64, 81, 26, 40
  • Штати: Вірджинія (VA), Північна Кароліна (NC)
  • Ночівля: в кемпінгу Balsam Mountain Campground в нацпарку Грейт Смокі Маунтинс, але а також зручно зупинитися в готелях в місті Черокі , наприклад, в Stonebrook Lodge

Третій день подорожі з Нью-Йорка в Майамі також виявився умовно поділений на дві частини. З раннього ранку ми їхали по оглядових майданчиків парку Шенандоа, розташованим вздовж красивою дороги Скайлайн. А після обіду з'їхали з дороги Блю Рідж, щоб швидше дістатися до Грейт Смокі Маунтинс по швидкісній трасі. По дорозі знову заїхали в Волмарт, щоб поповнити наші запаси їжі. Також ми відвідали візитор центр штату Північна Кароліна, де добре відпочили, а також прочитали корисну інформацію і взяли потрібні нам карти.

Також ми відвідали візитор центр штату Північна Кароліна, де добре відпочили, а також прочитали корисну інформацію і взяли потрібні нам карти

Зустрічаємо світанок в парку Шенандоа

А вже ближче до вечора ми поставили намет у парку Грейт Смокі Маунтинс , Оповите хмарами. Нас дуже порадувала серпантинна дорога до кемпінгу Balsam Mountain, з якої відкривалися красиві види на гори. Прямо перед нашим приїздом пройшов дощ, і гори стояли в молочних хмарах. Це було приголомшливо чудове видовище!

Блу Рідж Паркв'ю - одна з наймальовничіших доріг Східного узбережжя США

День 4: Блу Рідж Парквей (Blue Ridge Parkway)

Цей день повністю присвячений вивченню пам'яток Blue Ridge Parkway . Це дорога, яка з'єднує два національні парки - Шенандоа і Грейт Смокі Маунтинс. Ми вибрали південну частину Блу Рідж Паркв'ю, та, що ближче до Грейт Смокі Маунтинс, навколо містечок Ешланд і Черокі.

Велика частина водоспадів (Soco Falls, Sliding Rock, Looking Glass Falls і Mingo Falls) і оглядових майданчиків розташовані в районі доріг 276 і 19.

Спочатку нам не дуже пощастило з погодою - було похмуро і нічого не видно. Але ближче до обіду вийшло сонце, і ми насолодилися і водоспадами і шикарними видами на гірські піки.

До вечора знову повернулися в кемпінг Балзам Маунтін.

Ранок в Блу Рідж Паркв'ю було туманним!

Ранок в Блу Рідж Паркв'ю було туманним

У водоспаду Лукінг Гласс

У водоспаду Лукінг Гласс

Щоранку ми бачили різний, але завжди прекрасний краєвид, в горах Грейт Смокі Маунтинс

День 5: Національний парк Грейт-Смокі-Маунтінс (Great Smoky Mountains NP)

П'ятий день подорожі цілком виделіоі на дослідження національного парку Грейт Смокі Маунтинс і однією з його найцікавіших частин - Черокі (Cherokee Area). Тут розташовані мальовничі водоспади на струмку Діп і Частин. А також ми з'їздили на головну оглядовий майданчик парку - Clingsman Dome (найвища точка - 6643 фути, третя за висотою гора Аппалачів), після чого спустилися в штат Теннессі, на території якого розташовані красиві водоспади Мосту Фолл і Гротто Фолл.

Поки ми ходили по лісі до водоспаду, з іншого боку від гір пройшла гроза. Нас вона не зачепила, а ось місто Гатлінбург (це ворота парку Грейт Смокі Маунтинс з боку Теннессі) потоки води майже затопили!

У водоспаду Indian Creek Falls

У водоспаду Indian Creek Falls

Оглядовий майданчик Clingsman Dome

Цікавий факт: За статистикою, Грейт Смокі Маунтинс є найцікавішим національним парком в США. Щорічно його відвідує 11,5 мільйона чоловік, що в 2 рази більше, ніж приїжджає подивитися парк Гранд-Канон . До речі, в'їзд в Great Smoky Mountains абсолютно безкоштовний. Чи є це головним чинником його мегапопулярності серед туристів?

Увечері, коли знову повернулися в наш кемпінг на горі Балзам і застали його сухим, але в хмарі, то зрозуміли, що стихія в цей день бушувала тільки на стороні штату Теннессі. А у нас невеликий дощ пройшов лише вночі.

День 6: Національний парк Грейт-Смокі-Маунтінс - Світуотер (Great Smoky Mountains NP - Sweetwater)

Продовжуємо милуватися легендарним парком Грейт Смокі Маунтинс. З самого ранку збираємо нашу палатку і їдемо по дорозі 441 через гори. Знову перетинаємо кордон штатів Північна Кароліна і Теннессі. На цей раз прямуємо в серце парку Грейт Смокі Маунтинс - затишно розташовану серед гір галявину Cades Cove, де стоять старовинні будинки перших поселенців, збереглися їх церкви і водяний млин! Це настільки мальовниче місце, що навіть дощик і похмуре небо не змогли нам перешкодити погуляти тут. Уявляю, наскільки красиво там восени, під час буйства фарб!

До вечора ми виїжджаємо з вже полюбився нам парку в сторону містечка Таунсенд, на дорогу 321. І ночуємо в містечку Світуотер в затишному номері готелю Rodeway Inn на березі озера.

І ночуємо в містечку Світуотер в затишному номері готелю   Rodeway Inn   на березі озера

Туманний і прекрасний Cades Cove

День 7: Світуотер - Майамі (Sweetwater - Miami)

  • Відстань: 1500 км
  • Час в дорозі: 14 годин по швидкісному шосе
  • Дороги: I-75, 1
  • Штати: Теннессі (TN), Джорджія (GA), Флорида (FL)
  • Ночівля: готель в Майамі-Біч на узбережжі - The Marlin 4 *

Сьомий день нашої подорожі по США повністю проходить в дорозі. Дуже довгий переїзд, зате відразу приїжджаємо в Майамі і починаємо насолоджуватися океаном.

Дуже довгий переїзд, зате відразу приїжджаємо в Майамі і починаємо насолоджуватися океаном

Приїхали до Флориди і зупинилися біля візитор-центру

Перегін був надзвичайно складним через спеку. Не раджу всім повторювати це. Краще розбити на дві частини і заночувати десь в прибережних містечках Флориди на березі Мексиканської затоки. До речі, найшвидша дорога штату Флорида - від Майамі до Орландо - платна і називається Frorida Turnpike. А ми їхали по безкоштовній 75-х трасі уздовж Мексиканської затоки теж практично без зупинок, але хотілося б швидше.

А ще по дорозі ми зупинилися на відпочинок в візитор-центрі Флориди, і нас відразу ж пригостили освіжаючим грейпфрутовим соком. Тут найзручніше детально спланувати свій маршрут по пам'яток штату Флорида .

Увечері заселяється в хороший готель в Майамі поруч з пляжем зі свіжими номерами - The Marlin - і залишаємося тут на три ночі.

Читайте докладніше:

Наш огляд кращих готелів Майамі на узбережжі - який краще вибрати

Наш огляд кращих готелів Майамі на узбережжі - який краще вибрати

Зверніть увагу, в кадрі є алігатор!

День 8. Санні Айлз, Національні парки Еверглейдс і Біскейн (Miami, Everglades NP, Biscayne NP)

Рано вранці відвідуємо національний парк Еверглейдс - будинок алігаторів і фламінго у флоридских болотах. В'їзд в парк платний, 25 доларів. У нас річний абонемент, який в 7 ранку ніхто не перевіряв.

Ми вирішили обов'язково відвідати оглядовий майданчик Pa Hay Okee Lookout Tower, де зручно спостерігати за птахами, і пройти класичний трейл Anhinga Trail. А там ми побачили живих алігаторів!

Важливо знати: На жаль, на даний момент з-за наслідків ураганів у Флориді та частина парку, де жили фламінго, так і не відновлена. І нам рейджерів навіть не порадив туди їхати, бо нічого цікавого там зараз немає. Тому наша екскурсія по парку була досить короткою.

Наступний пункт нашого візиту до Флориди - національний парк Біскейн , Він також знаходиться на півдні штату. Це відмінне місце для подорожі на ключі Майамі. Ключі - це унікальні рифові острови, чимось схожі на Мальдіви . Нічого подібного на території США більше немає. А ще в парку Біскейн можна займатися дайвінгом, якщо є сертифікат, або замовити екскурсію по мангрових лісах і на унікальні острова.

Читайте також:

Як поїхати на Мальдіви самостійно

Як поїхати на Мальдіви самостійно

На березі Атлантичного океану в парку Біскейн

Ми, на жаль, запізнилися на поїздку по ключам, але все одно оцінили красу парку Біскейн, пройшовши оглядовий трейл і подивившись цікавий фільм в візитор-центрі.

Вечір ми провели в «Маленькій Москві» - на крутому пляжі Санні Айлз, особливо улюбленому російськими туристами. І є за що! Тут і справді неймовірно гарне й мальовниче, а апартаменти в хмарочосах належать багатьма зірок естради і кіно. Готелі теж не відстають і пропонують незабутній відпочинок в Майамі, а найкращий з них - Acqualina Resort and Spa 5 * .

Готелі теж не відстають і пропонують незабутній відпочинок в Майамі, а найкращий з них -   Acqualina Resort and Spa 5 *

Кращий готель на Санні Айлз - Acqualina Resort and Spa 5 *

Кращий готель на Санні Айлз - Acqualina Resort and Spa 5 *

Пляж Саут Біч в Майамі

День 9. Пляжі Майамі (Miami Beach)

Наступний день був повністю присвячений прекрасним пляжам Майамі. Ми побували на Саут-Біч і Оушен-драйв. Ми ще з'їздили на пляжі Бел Харбор і Серфсайд.

пляжі Майамі - це, звичайно, гучне свято! Дуже багато латинської кухні, особливо кубинської, всі відпочиваючі підтягнуті і розслаблені, багато музики і сміху!

Люммус парк - найкращий пляж в Майамі-Біч

Люммус парк - найкращий пляж в Майамі-Біч

У Майамі - весело і яскраво!

Раджу запланувати на відпочинок в Майамі побільше часу (днів 5-10). У нас було всього два тижні на наше подорож і ми повинні були їхати назад в Нью-Йорк. Однак якщо в Майамі закінчувати свою подорож на авто, то часу якраз залишається багато! Залишається тільки вибрати, як їхати: вищеописаним мною способом через національні парки або ж по узбережжю, що я описала нижче. Читайте далі і дізнаєтесь, який з цих двох способів вам більше до душі.

Читайте також:

Майамі або Лос-Анджелес - що краще для відпочинку

Майамі - Нью-Йорк на авто

День 10. Майамі - Саванна (Miami - Savannah)

  • Відстань: 790 км
  • Час в дорозі: 8 годин по шосе
  • Дороги: I-95
  • Штати: Флорида (FL), Джорджія (GA)
  • Ночівля: в місті Саванна, готель зі сніданком - Quality Inn Midtown

Ми трохи розслабилися на пляжах Флориди , Але тепер починаємо зворотний шлях, з Майамі в Нью-Йорк. Перший же день, або дев'ятий загального подорожі, - це досить довгий переїзд.

З самого ранку, якби не раптова злива, ми б ще відпочили на пляжі. Але все ж пора їхати! По дорозі було похмуро і ми довго їхали від дощу. Розпогодилося тільки, коли ми опинилися в районі Делрей Біч , Куди ми з задоволенням згорнули і ще трохи погуляли по флоридським пляжам.

А в середині дня ми робимо ще одну зупинку в Сан-Агустін (Або, як його тут називають, Сент-Огастін), де відвідуємо національний пам'ятник Кастільо-де-Сан-Маркос - історичний іспанська форт XVII століття. Вхід на територію фортеці коштує $ 10 з людини. Але якщо у вас є річний абонемент в національні парки США, то платити не потрібно. Парковка поруч з фортецею теж платна, $ 2,5 в годину.

Після прогулянки по старовинному місту Сент-Огустін ми поїхали на відпочинок в місто Саванна. Ми ночували в нашому улюбленому Quality Inn , Але найкраще там оселитися в центрі міста в Andaz Savannah 5 * або прямо на березі річки в Hyatt Regency 4 * .

Знаменита вежа старовинного форту Кастілло де Сан-Маркос

Знаменита вежа старовинного форту Кастілло де Сан-Маркос

Хизується Парк в Савані

День 11. Саванна - Міртл Біч (Savannah - Myrtle Beach)

  • Відстань: 365 км
  • Час в дорозі 5 годин за хайвеям
  • Дороги: 80, 17, 95, 378, 501
  • Штати: Джорджія (GA), Південна Кароліна (SC)
  • Ночівля: кемпінг KOA Myrtle Beach або пляжний готель DoubleTree by Hilton 4 *

Вранці після сніданку гуляємо 5 годині за Савані - одному з найкрасивіших міст США, його численним скверів і по парку Forsyth Park, милуємося приголомшливою архітектурою, а також звертаємо на набережну і плаваємо по річці на прогулянковому кораблі.

Машину ми залишили на парковці біля візитор-центру - першу годину безкоштовно, а потім по одному долару на годину (оплата при виїзді). По місту можна ходити пішки, насолоджуючись гарною архітектурою, самостійно кататися на спеціальному автобусі для туристів (безкоштовно) або відправитися на платну оглядову екскурсію на trolley.

Читайте докладніше:

Саванна США - наше незабутню подорож

Саванна США - наше незабутню подорож

У Савані зелено і можна сховатися від спеки в численних скверах і парках

У Савані зелено і можна сховатися від спеки в численних скверах і парках

На колісному пароплаві Королева Джорджія можна відправитися в круїз по Савані

Ближче до вечора ми приїхали в пляжний містечко Міртл Біч , Відмінно підходить для сімейного відпочинку з дітьми. Знову пляж, знову сонце. Ще, кажуть, що Міртл Біч - місто, схожий на Лас-Вегас своїми розвагами і шоу, але з пляжним шармом. Але мені здається, це перебільшення, хоча на шоу ми не ходили. Однак для дітей тут є безліч атракціонів, водних гірок і цікавих розваг.

Оселитися поруч з пляжем радимо в південній частині міста, поруч з парком розваг Family Kingdom Amusement Park в готелі Westgate Oceanfront Resort або ближче до колеса огляду в South Bay Inn & Suites .

Читайте також:

Поїздка в Лас-Вегас з дітьми

У Міртл-Біч найкраще відпочивати з дітьми

У Міртл-Біч найкраще відпочивати з дітьми

Ми провели відмінний день в Міртл Біч

День 12. Міртл Біч - Квантіко (Myrtle Beach - Quantico)

  • Відстань: 645 км
  • Час в дорозі: 8 годин по трасі
  • Дороги: 501, 410, 242, 74, 95
  • Штати: Південна Кароліна (SC), Вірджинія (VA)
  • Ночівля: в місті Квантіко поруч з Вашингтоном, хороший готель зі сніданком - Ramada

Ще раз погулявши на пляжі Міртл-Біч вранці до сніданку і вдень, поспостерігавши за рибалками і їх уловом - малесенькій акулою, до вечора їдемо в Квантіко. Нічого особливого тут дивитися не хотіли, хоча саме тут знаходиться Академія ФБР, просто вибрали місто ближче до Вашингтону. Ночували в готелі Ramada з хорошим сніданком.

Ночували в готелі   Ramada   з хорошим сніданком

Сонячний пляж Міртл Біч

День 13. Квантіко - Вашингтон - Нью-Йорк (Quantico - Washington - New York)

  • Відстань: 692 км
  • Час в дорозі: 9 години за швидкісній трасі і по місту Нью-Йорк
  • Траси: 95, 1, 287, 440, Outerbridge Crossing, 440, 278, Verrazano Bridge, Belt Parkway
  • Штати: Вірджинія (VA), Округ Колумбія (DC), Меріленд (MD), Пенсільванія (PA), Нью-Джерсі (NJ), Нью-Йорк (NY)
  • Готель в Нью-Йорку: в 2-х станціях метро від Манхеттена, з гарячим сніданком - Howard Johnson

З самого ранку їдемо в Вашингтон , Столицю США, але нас переслідує дощ, і ми замість того, щоб поставити машину на парковку і знайомитися з пам'ятниками американської демократії, просто їздимо між ними на машині, тільки іноді вибігаючи для фотографування.

Ми заздалегідь склали маршрут по визначних пам'ятках Вашингтона і швидко подивилися б в столиці США найцікавіше - Білий дім, Капітолій, Пам'ятник Вашингтону, Музей Авіації. Але негода нам завадила. А ще, судячи з кількості поліцейських на вулиці, президент приймав важливу делегацію. Загалом, не вийшло з наскоку подивитися це місто. Зате тепер буде привід приїхати до Вашингтона ще раз, забронювавши готель де-небудь ближче до центру міста.

Читайте також:

Який готель у Вашингтоні краще вибрати

Який готель у Вашингтоні краще вибрати

Вашингтон під дощем

Далі ми їдемо в сторону Філадельфії . Ми вже бували тут раніше, та й часу у нас залишилося не дуже багато, тому просто проїжджаємо повз в сторону Нью-Йорка.

Дорога по Нью-Джерсі - New Jersey pike - платна, тому ми їдемо по безкоштовній 1 трасі і до речі, проїжджаємо повз Прінстона, одного з кращих університетів США.

Уже до вечора повертаємося в Нью-Йорк, залишаємо речі в нашому готелі, а потім здаємо машину в аеропорту. і повертаємося на метро. Все, поїздка на машині завершилася, тепер пішки по Нью-Йорку!

Як завжди заїхали в візитор центр штату Пенсільванія, уточнили дорогу безкоштовними дорогами до Нью-Йорка

Як завжди заїхали в візитор центр штату Пенсільванія, уточнили дорогу безкоштовними дорогами до Нью-Йорка

Приїхали в Нью-Йорк!

День 14-16. Нью-Йорк (New York)

Нью-Йорку можна приділити стільки днів, скільки захочеться. Дні, що залишилися нашої подорожі в Америку ми провели саме в цьому місті, що є культурною столицею США, а дехто каже, навіть всього світу. Ми виділили на Нью-Йорк 4 дня і будемо знову гуляти по ніколи не сплячому місту.

Читайте докладніше:

Поїздка в Нью-Йорк самостійно

На мій погляд, один із секретів вдалого відпочинку в Нью-Йорку - це вибір хорошого готелю. Особисто ми оселилися в чистому і зручному готелі в двох станціях метро від Мідмауна поруч з мостом Квінсборо - Howard Johnson з хорошим гарячим сніданком ( наш відгук ).

Але перед тим як остаточно його вибрати, довго шукали потрібний. Слідами пошуків кращого готелю в Нью-Йорку за співвідношенням ціна і якість і написали статтю Як вибрати готель в Нью-Йорку , Яка допоможе всім мандрівникам влаштувати свою поїздку в Нью-Йорк на всі сто!

Гуляємо по Верхньому Іст-Сайду на Манхеттені

Гуляємо по Верхньому Іст-Сайду на Манхеттені

І по Центральному парку

І по Центральному парку

А це Бруклінський міст

Читайте також:

Читайте також:

Маршрут з Нью-Йорка в Майамі - наш відгук

Підводячи підсумок нашої подорожі з Нью-Йорка в Майамі, в першу чергу відзначу, що завдяки заздалегідь відпрацьованому маршруту поїздки по США ми за досить короткий термін ми встигли познайомитися майже з усім сходом Америки: і з біжучим Нью-Йорком, і з тропічної Флоридою, і з красивою Джорджією. А ще дізналися, чим національні парки східних штатів відрізняються від своїх західних побратимів. Але головне, що ми зрозуміли: кожен куточок США унікальний і по-своєму прекрасний. Тепер можна планувати нові подорожі в кожен штат окремо.

З страшилок, якими лякають поїздкою з Нью-Йорка на машині, можемо підтвердити, що їздити там на машині не те що б складно, але досить утомливо через затори. Без досвіду буде важко, але впоратися можна. А ще на вузьких вулицях Нью-Йорка майже у всіх місцевих машин биті бампери через манери паркуватися впритул (тут навіть спеціальні гумові накладки не рятують). Крім того, виїхати і в'їхати в Нью-Йорк безкоштовно практично нереально. Тільки якщо сильно збільшити свій маршрут. Дороги платні, мости платні. Але якщо брати машину в іншому місті, то все одно не сильно зекономиш.

Ми свій маршрут побудували так, як нам було зручно. Щоб відразу після прильоту в США взяти машину в аеропорту безкоштовно виїхати з Нью-Йорка в потрібному нам напрямку в бік Нью-Джерсі. А на зворотному шляху ми заїжджали в Нью-Йорк через Стейтен Айленд і оплатили один з мостів, щоб заощадити час.

До речі, в штаті Нью-Джерсі по дорозі з Вашингтона до Нью-Йорка, і у Флориді найзручніші дороги теж платні. Все це треба враховувати при плануванні своєї подорожі і стежити за дорожніми покажчиками і навігатором. І на розслаблену поїздку по Каліфорнії це мало схоже.

У нас залишилися відмінні враження від поїздки з Нью-Йорка в Майамі на машині

У нас залишилися відмінні враження від поїздки з Нью-Йорка в Майамі на машині

Будемо ще досліджувати схід США

Але особисто я думаю, що ми нормально впоралися. Мені наша поїздка дуже сподобалася, розширила горизонти. Особливо полюбилася мені Саванна. У такому місті славно жити, він зелений, затишний, поруч є океан. Всім раджу обов'язково відвідати Саванну в свою подорож по США.

Як бачите, наша поїздка була досить насиченою довгими переїздами на машині, щедрою на враження і багатою пам'ятками. Ви також можете самостійно поїхати на авто по нашому маршруту з Нью-Йорка в Майамі або назад будь-яким способом: хоч через національні парки, хоч через міста на узбережжі. Як виявилося, і той, і інший спосіб вкрай цікаві!

До того ж, при наявності часу, можна додавати час на міста: більше відпочити в Майамі, погуляти в Савані, заїхати в Чарльстон або насолодитися пляжним відпочинком на острові в Міртл-Біч або Делрей Біч. І звичайно, чому б не вивчити історію США у Вашингтоні та Філадельфії?

* * *

На цьому моя розповідь про самостійну поїздку з Нью-Йорка в Майамі підійшов до кінця. Відмінних вам подорожей по США, дорогі читачі!

Що ще знати про подорожі по США

Де купити дешеві авіаквитки в Нью-Йорк

Ми знайшли досить дешеві авіаквитки в Нью-Йорк ( ось тут >> ), Причому спеціально нічого не виловлювали, а забронювали одразу, як тільки побачили досить низьку ціну. Надалі ціна на квитки тільки росла, і таким чином ми не прогадали, а змогли ефективно підготуватися до поїздки і скласти свій маршрут з Нью-Йорка в Майамі по Східному узбережжю США.

>> Страховка в США << На час поїздки в Америку рекомендуємо про всяк випадок зробити медичну страховку, так як медицина в США дуже дорога. Застрахуватися найпростіше на сайті Tripinsurance , Який пропонує покриття Allianz Global Assistance. Ви також можете порівняти умови і ціни у різних страхових компаній на сайті Cherehapa і купити відповідну саме вам.

Чи є це головним чинником його мегапопулярності серед туристів?
І звичайно, чому б не вивчити історію США у Вашингтоні та Філадельфії?

Новости