Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Шрі-Ланка - Кращий Сезон для Відпочинку |

  1. Сезон дощів
  2. Температура води
  3. Новорічні свята
  4. Де знайти дешеві тури?

Зміст статті

Острів, Шрі-Ланка, затишно розташований в Індійському океані, притягує до себе туристів блакитними водами лагун, золотистими пісками і достатком тропічної зелені. Але чи є у цього райського містечка свій курортний сезон? Адже, як відомо, багато екзотичні країни схильні до «капризам» погоди.

Найдивовижніше те, що на Шрі-Ланка кращий сезон для відпочинку - триває цілий рік. Температура на острові майже протягом всього року не змінюється. У зимові місяці температурний стовпчик піднімається до +28, а у весняно-літні до + 34. У гірських районах країни, вище 1500 метрів над рівнем моря, прохолодніше на 7-10 градусів, від основної температури. Єдине, що необхідно враховувати, вирушаючи в подорож на Шрі-Ланку - це сезон дожів, який залежить від регіону країни.

Сезон дощів

Відпочивати в південно-західній частині країни, де розташовані відомі курорти (Бентотта, Велігама, Тангалле, Унаватуна, Діквелле) найкраще з листопада по квітень. У ці місяці тут випадає не значна кількість опадів. На північному сході Шрі-Ланці клімат сухіший і сезону дощів як такого там не буває. Проте, найкращим часом для відпочинку Поттувіле, Трінкомалі і Калпітіі вважається квітень - листопад. У будь-якому випадку, дощі на острові, не повинні викликати серйозного побоювання у туристів, тому що йдуть вони недовго, і переважно вночі. Єдиний їх не достаток, котрий простежується на пляжному відпочинку - сильний вітер і бурхливий океан.

Температура води

Вода на Шрі-Ланці протягом року приблизно однакової температури і становить + 26-28 градусів. Що стосується хвиль і «неспокою» океану, то тут необхідно орієнтуватися на наявність поблизу узбережжя рифів. Якщо курорт перебувати в бухті і відділений від океану великим кораловим рифом, як Трінкомалі, то сильних бурхливих хвиль на пляжі не буде. Якщо ж природному захисту немає, то наявність хвиль буде залежати від регіону і сезону дощів. Найбільш неспокійним узбережжям з квітня по листопад вважається Діквелла.

Новорічні свята

Традиційно проміжок з грудня по березень, вважається часом найбільшого напливу туристів. У ці місяці на острові спостерігається значне зростання цін і велика кількість відпочиваючих. Особливою популярністю користуються курорти Трінкомалі, Бентотта і Унаватуна. На новорічні свята у всіх готелях, туристів чекає розважальна програма та новорічна вечеря, що складається з морепродуктів і національної ланкійської кухні.

Ось така вона дивовижна і сонячна Шрі-Ланка, кращий сезон для відпочинку в якій починається в січні, а закінчується в грудні. Цілий рік круглого літа, сонячних днів і безтурботного відпочинку.

Де знайти дешеві тури?

Шукати вигідні тури краще через сервіс Travelata.ru , Який порівнює ціни більше 120 туроператорів і дозволяє знайти найдешевші пропозиції. Самі так робимо і вкрай задоволені 🙂

Вам може Сподобатися

Але чи є у цього райського містечка свій курортний сезон?
Де знайти дешеві тури?

Новости