Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ми продаємо тури в Шрі-Ланка, відпочинок в Шрі-Ланка

  1. взимку
  2. навесні
  3. влітку
  4. восени

ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ

взимку

Січень - прекрасна пора, щоб відправитися на острови, купивши тури в Шрі-Ланку з Москви. В цей час тут стабільно 30 градусів і вище, температура води в океані доходить до +29. Вночі трохи свежеет і при +24 можна трохи відпочити від денної спеки. Опади в січні мінімальні і випадають в більшості своїй по ночах. Найбільш «гарячі» куточки Шрі-Ланки - Галле, Бентота, Коломбо і Хіккадуве, де стовпчики доходять до +33.

Лютий - місяць сухий і просто ідеальний для будь-якого відпочинку. Вдень градусники не опускаються нижче +29, вночі спостерігається +23. В океані підтримуються 28 градусів. Найкращі умови для відпочинку встановлюються в південно-західній частині острова, хоча і на півночі привітно сонячно.

навесні

У березні спеку навіть не збирається вщухати і опускати стовпчики термометрів нижче 33 градусів. Вночі за вікном незмінні 24-25 градусів вище нуля. Дощів стає більше, а самі вони стають триваліші і інтенсивніше, приносять вітру і грози. Найкоротші дощі йдуть в Бентоте, Віддав і Негомбо - на південному заході.


Квітня замикає сухий сезон і вважається найспекотнішим періодом. В цей час повітря прогрівається до +34 і вище, але збільшується і кількість дощів. І навіть ночами мандрівникам немає спокою, так як температура повітря - +27. Зате в океані як і раніше +29 і можна досхочу поплескати в водичці.


З травня на Шрі-Ланці стартує сезон дощів, коли рівень вологості помітно підвищується і звичні 32-34 переносяться вже не так легко. І все ж сюди варто приїхати, тим більше вартість путівок знижується і ціни на тури в Шрі-Ланку з перельотом істотно падають. Незважаючи на велику кількість дощів і відсутність сонця, на північному сході і раніше добре і відносно сухо. Вода в океані вже не така прозора, але зберігає накопичене тепло.

влітку

Червень - розпал мусонів. Сонце рідко радує жителів острова, зате зливи вирують мало не щодня, хоча і по ночах. Апогей вологості спостерігається на півдні Шрі-Ланки, яку буквально заливає. Контраст можна побачити на сході, де істотно суші і сонячно. Вода в океані - стабільно 28 градусів, на суші - +31, але через вологість, здається, набагато спекотніше.


Липень відрізняється розпалом спеки і посиленням дощів, які посилюються сильними поривами розпеченого вітру. На півдні нерідкі повені. Східна частина острова зігріта жаркими променями сонця і від злив страждає в рази менше. Найзапекліші місця на Шрі-Ланці в цей час - Баттікалоа, Трінкомалі і Джафна, де утримуються 32-35 градусів.


У серпні дощі йдуть на спад і погода налагоджується, хоча висока вологість не дає повністю відчути принади літа. Сонце ще нечасто з'являється на горизонті. Через похмурої погоди залишаються дешевими тури в Шрі-Ланку. Відповідна погода для туристів переміщується з північного сходу на південний захід острова. Популярними знову стають Канді, Бентота, Галле. Вдень повітря прогрівається до 34 градусів, вода - до 29.

восени

Вереснева Шрі-Ланка все ще знаходиться у владі похмурого неба, але крізь нього все частіше пробиваються сонячні промені. Нерідко спокій гостей переривають зенітального дощі, але ненадовго. Південний захід може похвалитися 30 градусами тепла, а ось вода в океані неспокійна і балується штормами. Більш підходять для відпочинку північно-східні райони, де помітно суші.


Жовтень - зоряний час для сходу. Тут тверді 33 градуса вище нуля і майже немає дощів. Вночі спека спадає до +25. У південних районах настає час пляжного відпочинку, хоча для багатьох туристів воно і не закінчувалося. Океан, нарешті, заспокоюється, а вода знаходить первозданну чистоту і прозорість.


У листопаді на острові настає розквіт сезону, коли натовпи відпочивальників спрямовуються в пляжні турне і екскурсійні програми по Шрі-Ланці. Для будь-якого виду занять погода підходить бездоганно - +30 вдень і +26 вночі - найкращі показники для досліджень і купання. В океані вода трохи охолола - до 27 градусів. На сході встановлюється дощова погода.


Найхолодніший місяць - грудень. Він приносить 28 градусів вдень і 23 вночі. Зате дощі відвідують Шрі-Ланку вкрай рідко. В океані як завжди +28 і погода для купальщиків найкраща. На схід все ще добираються дощі, але переважно вночі.

Демократична Соціалістична Республіка Шрі-Ланка (колиш. Цейлон ), Острівна держава в Південній Азії, на південь від півострова Індостан. столиця - Коломбо .

Географічне положення, ПРИРОДА

Шрі Ланка - це острів в Індійському океані , Розташований на південь від півострова Індостан. Загальна площа 65610 кв. км., протяжність з півночі на південь 445 км, а із заходу на схід 225 км. У центрі острова розташований Центральний гірський масив. Середня висота гір - 1000-2000 м над рівнем моря, але окремі вершини піднімаються вище. Найвища точка острова - гора Підуруталагала має висоту 2524 м. Однак, найбільш відомий величний Адамов пік - 2243 м.
Національні парки Вілпату і Інгіньягала, а також величезний зоопарк Дехівала в передмісті Коломбо користуються величезною популярністю серед туристів. У Дехівала Ви побачите таке незвичайне видовище, як танець слонів. Національний парк в Ялі є надзвичайно прекрасне заповідник, в якому зберігають всі умови живої природи. Проїжджаючи по спеціальним дорогах через дику місцевість. Ви побачите всю красу ландшафтів Шрі-Ланки. Вам зустрінуться неквапливі стада слонів, граціозні леопарди і стрункі олені. Крім того, тут живуть мавпи, бізони, мурахоїди і безліч птахів. З закритого автомобіля або будиночка Ви можете спостерігати унікальні сцени з тваринного світу.
Флора. Приблизно 29% землі оброблено. Близько 22% площі займають ліси. Через підвищеної вологості рослинність багата і буйна, з величезною різноманітністю дерев (від екзотичних пальм і чорного дерева до цейлонського дуба та акації), ліан, чагарників чагарників і квітів, серед яких орхідеї і рододендрони.
Шрі Ланка   - це острів в   Індійському океані   , Розташований на південь від півострова Індостан Фауна. Дика природа збережена на 10% площі острова. На острові мешкають різні види тварин, у тому числі слони, леопарди, олені, мавпи, лінивці, дикі кабани, кобри, крокодили і черепахи. Острів - притулок для багатьох мігруючих птахів. Рожеві фламінго прилітають на Цейлон, рятуючись від північної зими в теплих лагунах і вологих землях. Кращий час для спостереження за птахами - з січня по квітень.
Заповідники і національні парки. Мабуть, найвідомішим з чотирьох національних парків Шрі-Ланки є Національний парк Рухуна, розташований на самому півдні країни в провінції Ялла. Три інших національних парку Віллату, Удавалаве і Бундала також дуже популярні.
Відвідувача вражає багатство тропічної фауни і флори, що вдалося зберегти на цьому невеликому острові. З давніх часів Шрі-Ланка експортувала для королівських палаців Заходу і Сходу чудових павичів і слонів. Проте, країна пишається тим, що туристи можуть поспілкуватися з цими і безліччю інших представників тропічних джунглів, відвідавши національні парки.

СТОЛИЦЯ, НАЙБІЛЬШІ МІСТА

Коломбо - населення 1,2 мільйона. Канді близько 104 тис. Жителів, колишня столиця останнього сингальского держави. Галле (84 тис. Жителів) - адміністративний центр Південної провінції і невеликий порт.

КЛІМАТ

Тропічний: теплий (середня температура 28-30 С) і вологий Тропічний: теплий (середня температура 28-30 С) і вологий   Вологість повітря - близько 75% Вологість повітря - близько 75%. Сезонні погодні зміни, пов'язані з мусонами, що не різання. Дощі випадають в основному вночі (найбільш дощові місяці червень і вересень). Температура води близько 26С.

НАСЕЛЕННЯ

У Шрі-Ланці в 1996 проживало 18,3 млн. Осіб.

МОВА

Сингальська, тамільська, англійська.

РЕЛІГІЯ

Основні релігії - буддизм, індуїзм, християнство, іслам. В країні немає строгих вимог до одягу, однак, не рекомендується відвідувати храми в шортах, в одязі з відкритою спиною і плечима, а також при вході в храм потрібно знімати взуття.

СВЯТКОВІ І ВИХІДНІ ДНІ

Напевно немає такої іншої країни в світі, де б було стільки свят, скільки в Шрі Ланка. На додаток до всіх неділях відзначаються всі важливі християнські, мусульманські і ндуістскіе свята. Відзначаються також всі буддистські і національні свята. Кожен день повного місяця, званий Пойя, є буддистським святом. У день повного місяця всі розважальні заклади, в тому числі і бари, закриваються. Всього в Шрі Ланці 72 свята в році.

КУХНЯ

Всьому світу відомі традиційні ланкійські спеції, ароматний чай всіляких сортів, екзотичні фрукти, самоцвіти, батик і, звичайно ж, теплота дружелюбних господарів острова Всьому світу відомі традиційні ланкійські спеції, ароматний чай всіляких сортів, екзотичні фрукти, самоцвіти, батик і, звичайно ж, теплота дружелюбних господарів острова. Вам буде надана можливість спробувати чудові традиційні страви, в тому числі і дуже смачне «каррі» - особливим чином приготовані м'ясо або овочі зі спеціями і рисом.

ТРАНСПОРТ

Регулярних прямих авіарейсів з Росії на Шрі-Ланку немає, проте в зимовий сезон з Москви в Коломбо літають чартери (~ 9 годин). Найзручніший спосіб дістатися до Коломбо з Москви - з компаніями Emirates Airlines (через Дубаї) і Qatar Airways (через Доху). Час в дорозі ~ 14 годин з урахуванням стикувань. Так само компанія "Аерофлот" здійснює чартерні перельоти (з посадкою в Мале) Прямих рейсів на Шрі-Ланку з Мінська, Києва та Алмати не існує: тільки через Москву або інші європейські міста.


Автомобільні дороги в Шрі-Ланці з хорошим покриттям, але вузькі, сильно завантажені, з правостороннім рухом. Прокат автомобілів. Для особистих поїздок Ви можете взяти на прокат автомобіль, Про місцезнаходження найближчого агентства з прокату автомобілів Ви можете дізнатися у портьє. Однак з метою Вашої безпеки рекомендуємо скористатися послугами шофера або замовити таксі. Орієнтовна вартість за 1 км - 20 центів.

ГОТЕЛЬ

Готелі на Шрі-Ланці, як правило, невеликі і стоять прямо на березі. Кожен виконаний в своєму унікальному стилі, але всі вони відображають звичаї та традиції місцевої культури і органічно вписуються в природний ландшафт. Будь-який готель має власні програми для відпочинку та розваги гостей: тематичні вечори, етнічні та культурні вистави, покази мод, барбекю при місяці, організація риболовлі, пікніків, екскурсій і багато іншого.

Напруга в електромережі - 210-240 В. Розетки британського зразка - трьохконтактні із заземленням, тому потрібен перехідник, який можна взяти на «ресепшн».

Обслуговування в готелях сильно різниться: в «п'ятірках» воно на високому рівні, а в закладах категорії чотири «зірки» і нижче потрібно робити знижку на те, що обслуга - «люди східні», і бажано б дати «на чай», щоб вони рухалися спритніші.

ДАЙВИНГ ДАЙВИНГ

Дайверів усього світу Шрі-Ланка приваблює різноманітністю коралів, морськими мешканцями з незвичайними назвами і видом (риби-ангели, мавританські ідоли, риби-папуги), дельфінами і китовими акулами, яких можна побачити з березня по квітень. Але головною особливістю дайвінгу на Шрі-Ланці є відвідування підводних скель, гротів і затонулих кораблів. Для огляду відкрито близько 20 загиблих судів 19 і 20 століть на глибинах від 8 до 30 метрів. Це танкери, пароплави, суховантажі, торгові судна і навіть сучасний вантажний корабель. Багато з них добре збереглися, і можна навіть поплавати у них всередині.

Великі дайв-центри (відкриті з жовтня по квітень): Bay Beach Aqua sports (PVT) LTD - PADI ( Велігама ), Confifi Marina - PADI ( Бентота ), Ubr Diving Center ( Унаватуна ), Diving Center - PADI, Hikkaduwa Diving Shcool - PADI ( Хіккадува ).

ПОКУПКИ

Шрі-Ланка відома в усьому світі своїми дорогоцінними каменями: сапфірами, рубінами, топазами. Більш бюджетні, але не менш привабливі сувеніри - цейлонський чай, спеції, а також вироби народних промислів: маски, батик, дрібнички зі шкіри. Зазвичай в будні дні магазини відкриті з 9:30 до 17:00, а по суботах - з 9:30 до 13:00.

На ринках і в приватних магазинах коштує поторгуватися (можна знизити ціну приблизно на 30% в порівнянні з початковою). А ось в державних магазинах, супермаркетах, торгових центрах і магазинах «дьюті-фрі» в аеропорту всі ціни - фіксовані.

ЧАС

ГРОШІ

Офіційною грошовою одиницею, що має ходіння в Шрі-Ланці, є рупія. Курс обміну приблизно 62 рупії за 1 USD. Рекомендується обмінювати гроші в аеропорту Коломбо (Кращий курс). Також можна обміняти гроші в будь-якому готелі. Чек, отриманий при офіційному обміні виліт, слід зберегти до закінчення поїздки. В цьому випадку при вильоті з Коломбо у Вас є можливість про конвертувати невитрачені гроші в банку аеропорту за курсом купівлі.

Валюту краще обмінювати в аеропорту Коломбо. Отриманий при цьому чек має сенс зберегти до кінця поїздки: в цьому випадку при вильоті з Коломбо можна буде конвертувати назад невитрачені місцеві гроші в банку аеропорту за курсом купівлі. Крім того, валюту можна обміняти в будь-якому готелі і банку. Банки відкриті з 9:00 до 13:00 з понеділка по п'ятницю. Великі готелі і магазини приймають до оплати міжнародні кредитні картки. Іноземна валюта, що ввозиться в країну, повинна бути декларована.

ВІЗИ, МИТНИЙ КОНТРОЛЬ

Громадянам Росії і СНД для в'їзду в країну не потрібно віза в Шрі-Ланку

Дозволено безмитне ввезення 2 пляшок (0,75 л) вина і 1,5 л міцних спиртних напоїв, 250 мл туалетної води і 60 гр духів. Безмитне ввезення сигарет заборонений. Розмір мита залежить від розміру виробів - за ввезення сигарет довжиною від 72 до 84 міліметрів стягується 6,7 LKR за штуку, довше 84 міліметрів - 7 LKR. Вартість ввезення кілограма тютюну або сигар - 1300 LKR. Індійська і пакистанська валюта до ввезення заборонені. Ввезення і вивіз національної валюти обмежений сумою в 250 LKR.Із країни дозволено вивозити не більше 2 кг чаю. До вивозу з країни заборонені
Антикваріат, дорогоцінні необроблені камені.

ПОСОЛЬСТВА

Телефон Російського посольства в Шрі-Ланці (Коломбо): 573 555, 574 959

Рекомендуємо тури:
Пляжний відпочинок на Кубу
Тури в Іспанію

Новости