Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Огляд караоке-ресторану Марракеш

Караоке-ресторан Marrakech (так-так, з французьким написанням назви) відкрився в центрі Челябінська в холодному червні сімнадцятого року

Караоке-ресторан Marrakech (так-так, з французьким написанням назви) відкрився в центрі Челябінська в холодному червні сімнадцятого року. Ресторан знаходиться на другому поверсі відомого челябінського бізнес-центру випр (вул. Єлькіна, 45а). Раніше в цьому приміщенні багато років працював мексиканський ресторан Las Margaritas, а в недавні часи - узбецький ресторан «Бухара», який був добре мені знайомий по серії оглядів узбецьких ресторанів Челябінська .

Години роботи: пн: 12: 00-24: 00, вт-чт: 11: 30-04: 00, пт: 11: 30-06: 00, сб: 12: 00-06: 00, нд: 12:00 -24: 00. У режимі караоке Marrakech працює з 18:00. Вхід вільний.

У будній вечір прибуваю в «Марракеш» і розумію, що з часів «Бухари» інтер'єр закладу змінився мінімальним чином - хіба що при переформатуванні закладу змінили явно узбецькі штори і фіранки на штори і фіранки з невизначено-східними орнаментами, ліквідували дитячу зону і прибрали зі входу піаніно, прострелене басмацького кулями, ну і звичайно, додали караоке-екрани. Все інше залишилося тим самим - бар, нагадує печеру Алі-Баби з радянсько-індійського фільму «Алі-Баба і сорок розбійників», малюнки-фрески східних міст і святкувань на стінах, диванчики з розшитими подушками. Інтер'єру і обстановці треба віддати належне - на мій погляд, це один з найприємніших узбецько-східних інтер'єрів челябінських ресторанів.

Великий зал загальною місткістю людина на вісімдесят, що, може бути, для караоке і надлишково, але багато - не мало.


Красиво оформлене новеньке меню на лощеной папері приємно лягає в руки і пропонує середній за кількістю вибір страв європейської та східної кухні. Ціни - на середньому для Челябінська рівні. Для орієнтиру: цезар з куркою - 280 руб., Солянка - 250 руб., Паста карбонара - 350 руб. Східних страв, на подив, в меню заявлено не так вже й багато - всього близько десятка позицій, включаючи манти, лагман, плов і люля-кебаб. Марокканського кускуса в меню ресторану з марокканським назвою виявити не вдалося.

Середньоазіатська кухня в цей вечір не спокусила, та й не був особливо голодний - замовив «пельмені по-домашньому» (190 руб. / 200 гр.) І житнє і здобні булочки власної випічки (20 руб. / Шт.).

Вивчаю настільки ж красиво оформлену карту бару. Досить великий вибір вина - близько 20 позицій. Вибір міцних напоїв скромний - один французький коньяк, два вірменських бренді, три види віскі, один вид текіли, один вид джина, чотири види горілки. Ціни помірні, «вірменський 3 зірки» - 230 руб. / 50 мл. Горілка - від 110 руб. / 50 мл. ( «Мягков»). Вибір пива катастрофічно малий - три види, фірмове «Марракеш світле» - 140 руб. / 0.5 л. і темне і світле «Крушовіце» - 150 руб. / 0.5 л.

Світле «Крушовіце» виявляється в стоп-аркуші, пробую фірмове «Марракеш». Це пиво виявляється якимось сумнівним пивним продуктом з кислим тілом і іржавим присмаком. Класичний темний лагер «Крушовіце» з кавово-карамелевими нотками і легкої гіркотою в післясмаку допомагає забути смак «Марракеша».

Прибулі булочки виявляються не «з пилу, з жару», але дуже свіжими, ймовірно спеченими в обід, і добре збереженими.

«Пельмешки по-домашньому» являють собою чудові пельмені - прекрасне пельменное тісто, відмінний фарш, на вигляд пельменів було навіть більше заявлених в меню 200 гр. Пельмені супроводжувалися розеточка свіжої густої сметани. Пельмені - на відмінно!


Переходимо до пісенної програми.

Marrakech пропонує гостям паперові караоке-каталоги, але на відміну від більшості караоке-закладів, не в офісних папках, а в брошурах з пружинним палітуркою і обкладинкою з тієї ж лощеной паперу, з красивим фірмовим оформленням. Виглядає дуже незвично і стильно. Нові, якісні мікрофони, потужна акустична система. Караоке-панелі з діагоналлю більше одного метра, відмінний огляд караоке-екранів з усіх місць. Перед звукооператорської пультом - невеликий танцпол.

Звукооператор розносить мікрофони по столиках і приймає замовлення у гостей. Оператору потрібно повідомляти назву пісні і виконавця, або навіть слова пісні, якщо гість не пам'ятає назву і виконавця, і звукооператор шукає замовлення в системі. Паперових бланків для замовлення пісень не передбачено. Кожен столик співає по одній пісні.

З першої ж пісні мені цілком сподобалося, як в Marrakech звучить мій спів. Чистий, потужний звук. Порадувала також ввічливість, люб'язність і виняткова доброзичливість звукооператора. Звукооператор також виробляв підстроювання і додавав до співу різні звукові ефекти, щоб виконання даної конкретної пісні звучало найбільш вигідним чином. Хіба що, звукооператор не регулював гучність фонограми на тих піснях, коли гучності мого голосу не вистачало, і в деяких піснях був не найкращий баланс гучності співу і гучності фонограми. В цілому, караоке-складову Marrakech я оцінив би на чотири з плюсом.

За сукупністю, від відвідування караоке-ресторану «Марракеш» залишилися хороші враження. За якістю звуку і роботі звукооператора, по обслуговуванню, інтер'єру і атмосфері Marrakech може поборотися за співочу публіку з топовими челябінськими караоке-закладами. Трохи засмутив невеликий вибір алкоголю, крім того, за обслуговування до суми рахунку додаються 10%. Але при цьому вхід в караоке завжди безкоштовний. Я провів в Marrakech чудові чотири години і наспівався від душі. У будній вечір Marrakech показав невелику відвідуваність - крім мого, невеликою компанією дівчат був зайнятий ще один столик. Таку низьку відвідуваність можна віднести на той рахунок, що заклад нове, і звістка про нього ще поки не розійшлася по сарафанне радіо. Якщо ви любите караоке, не бували раніше в «Бухарі» і поки не бували в Marrakech, рекомендую Marrakech до відвідування, для розширення своєї «обойми» якісних караоке-закладів Челябінська.

Новости