Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Курорти Шрі-Ланки на східному узбережжі

Жителі пост-радянського простору знають про таку чудову острівній державі як Шрі-Ланка, яке до своєї незалежності носило ім'я Цейлон. Відпочинок на Шрі Ланці, відгуки про який рясніють описами чудових пляжів і найвищого класу обслуговування, доступний практично в кожному тур-агентстві і в усі пори року відкрито для відвідування з будь-якої точки земної Щара. Тури з Москви в Шрі-Ланку (остання дуже популярна серед подорожуючих жителів столиці), Санкт-Петербурга, Новосибірська і безлічі інших міст чекають кожного, хто хоче відвідати курорти цього чарівного курортного краю. Жителі пост-радянського простору знають про таку чудову острівній державі як Шрі-Ланка, яке до своєї незалежності носило ім'я Цейлон

Коли вперше дивишся на берега сходу Шрі-Ланки, здається, що вони нітрохи не відрізняються від західних. Однак, придивившись трохи кращі, відразу ж помічаєш їх тотальну протилежність. Наприклад, якщо на східному узбережжі тиха сонячна погода, на західному - сезон мусонних вітрів і проливних злив. Західна частина острова населена сингальцями, які в більшості своїй дотримуються буддизму, коли як схід Шрі-Ланки заселений тамілами, які сповідують іслам.

У більшості випадків відпочиваючі все ж зупиняють свій вибір на курортах західній частині острова, але і на східному узбережжі також дуже багато гідних місць проведення відпочинку. Хоч транспортна системі сходу менш налагоджена, однак тут дуже якісні природні ресурси і великий потенціал для туризму.

На території сходу Шрі-Ланки йшла серйозна війна між урядом і повстанцями, що дуже вплинуло на зовнішній вигляд тутешньої лінії берега. Через війну постраждали будинки і будівлі, за відновлення яких серйозно взялися лише з 2007 року. Коли військові дії припинилися, уряд почав серйозну розробку проектів відновлення і подальшого туристичного розвитку східного узбережжя. Тому цей рік можна вважати другим народженням туризму сходу Шрі-Ланки. У цей район почали вкладати солідні суми грошей, будувати готелі, облагороджувати прибережні і паркові зони. І тепер уже кращі пляжі на Шрі-Ланці в більшості своїй знаходяться в східній частині острова.

Тури в Шрі-Ланку в місто Трінкомалі, негласну столицю східного узбережжя, користуються досить високим попитом у відпочиваючих. Заснований кілька століть назад, місто знайшов свою славу з часів, коли держава Шрі-Ланка була колонією. У наші дні місто славиться великою різноманітністю храмів різних релігій, старими житловими районами і унікальними пам'ятками. У самому місті на протязі всього року світить сонце, а в приміській зоні розташовані б'ють із землі геотермальні джерела. На думку живуть тут людей, вода цих джерел зцілює хвороби кровоносної системи.

Найбільшу перевагу відпочиваючі віддають пляжу Уппувелі, який знаходиться відразу за межею міста. Також в менш ніж 20 кілометрах від Трінкомалі розкинувся Налівелі - пляж, берег якого представляє собою піщану косу, видатну на 4 кілометри вглиб моря. А Острів Голубиний, колиска місцевого дайвінгу, добре видно з берега Налівелі.

Місто Канді, відомий на весь світ, знаходиться в 110 кілометрах від Трінкомалі. Канді розкинувся на території півострова, і є культурним центрів тамілів.

Кращі пляжі Шрі-Ланки і атмосфера древньої культура острова створюють неповторний колорит туристичних вражень, - це путівка в дивну казку, звідки довго не захочеться повертатися. Східне узбережжя острова якнайкраще підійде всім, хто шукає дійсно якісний і зручний відпочинок. Кращі пляжі Шрі-Ланки і атмосфера древньої культура острова створюють неповторний колорит туристичних вражень, - це путівка в дивну казку, звідки довго не захочеться повертатися

Новости