Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Цікаві міста Східної Європи

08.09.2013

Міста Східної Європи по-своєму прекрасні і дивні. Багато з нас милувалися такими містами як Київ , Прага , Будапешт і Варшава . Але на мапі Європи є ще багато міст, які начебто стоять осторонь від туристичних потоків. У цьому невеликому пості піде розповідь про вісім таких містах.
Велико Тирново ( Болгарія ). Розташований на пагорбі між двома ущелинами це місто приваблює своїм старовинним походженням. Тут колись знаходилася столиця держави. Між крихітних з червоними дахами будинків загубилися мостові міста, а купола візантійських церков надають місту романтичний настрій. Знаменитий місто також своїм самим стильним готелем Болгарії.

Дуррес ( Албанія ). У годині їзди від столиці Албанії Тирани розташувалося затишне містечко, який є улюбленим місцем молодих албанців. Тут можна весело провести час на золотистих пляжах, граючи у волейбол та інші пляжні ігри, час, від часу роблячи набіги на численні пляжні бари. Любителі пива по достоїнству оцінять місцеве пиво Korsa. Увечері ви можете спробувати в одному з ресторанів свіжого морського окуня. Любителі старовини можуть відвідати розкопки стародавнього римського амфітеатру на 1500 глядачів.

Карлові Вари (Чехія). Вулицями цього елегантного містечка колись бродили Вагнер, Гете і Бетховен. Також тут відбувалися зйомки фільму «Казино« Рояль »за участю знаменитого Джеймса Бонда. Якщо ви вирішили поправити своє здоров'я, то до ваших послуг численні санаторії Карлових Вар. Безліч фунікулерів піднімають туристів і гостей міста на його пагорби, на одному з яких знаходиться пам'ятник Петру I.

Котор (Чорногорія). Це місто є відгомоном давно минулих днів. Старе місто оголошено об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Тут ніщо не порушує спокій туристів - хіба що скрип пришвартованої яхти або плескіт води. У морському музеї Maritime Museum можна подивитися полотна, які відображають морські битви. Тут же можна побачити колекцію костюмів мореплавців різних часів.

Кошице (Словаччина). Гарне місто з великою кількістю міщанських будинків побудованих в стилі бароко, поряд з якими розташувалися готичні собори з золотими шпилями. Словаки не дарма називають це місто «Перлиною Сходу». Знаменитий місто ще тим, що тут знаходиться єдиний в Європі циганський театр, де йдуть циганські постановки на протязі всього року. Також тут знаходиться єдиний в Центральній Європі музей воскових фігур.

Познань ( Польща ). Цей галасливий і енергійний місто в останні роки став знаменитий польською кухнею. Тут в ресторанчиках Старого міста готують варені кульки з тіста з начинкою, і ніжну свинячу рульку, яку подають з хріном. Добре підкріпившись в ресторані, ви можете відвідати пам'ятник студентам криптологам, які в 1932 році зуміли розгадати механізм дії німецької шифрувальної машини «Enigma».

Одеса (Україна). Якщо Познань знаменита своїми кулінарними подвигами, то Одеса ще за часів Радянського Союзу отримала репутацію «столиці свят». Гості міста та місцеві жителі постійно збираються біля Потьомкінських сходів, а любителі позасмагати відвідують знаменитий пляж Ланжерон. Для любителів клубних посиденьок гостинно розкриває свої обійми вулиця Екатірінская, а любителі літератури можуть «відвести» душу в Одеському літературному музеї.

Сібіу (Румунія). Це місто в жарт називають «Прагою без туристів». Тут в цьому місті вас чекають гостинні жителі міста. Особливий інтерес у гостей міста викличе музей полювання Августа фон Шпісс, де можна побачити унікальну колекцію старовинної зброї і велика кількість опудал птахів і голів тварин.

Особливий інтерес у гостей міста викличе музей полювання Августа фон Шпісс, де можна побачити унікальну колекцію старовинної зброї і велика кількість опудал птахів і голів тварин

Новости