Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Краснодарському краї завершився щорічний Всеросійський конкурс юних інспекторів руху «Безпечне колесо»

У Краснодарському краї завершився щорічний Всеросійський конкурс юних інспекторів руху «Безпечне колесо». Переможцем змагань стала команда з Тюменської області, завоювавши право представляти Росію на Європейському освітньому конкурсі з Правил дорожнього руху. Друге місце в абсолютному заліку завоювали юні інспектори з Татарстану, третє місце у команди Калінінградській області.

Конкурс, присвячений 45-річчю руху ЮІР, проходив 21-27 травня у всеросійському дитячому центрі «Орлятко» в Краснодарському краї. Протягом п'яти днів ЮІРівці з 84 регіонів Росії змагалися в різних конкурсах з безпеки дорожнього руху: знанні ПДР, умінні надати першу допомогу постраждалим в ДТП, фігурному водінні велосипеда. Крім того, юним інспекторам потрібно було продемонструвати в автомістечку свої навички безпечної поведінки на дорозі, а також підготувати сценічний виступ для творчого конкурсу. Кожна команда складалася з чотирьох осіб - двох хлопчиків і двох дівчаток у віці від 10 до 12 років.

В цьому році у фіналі Всеукраїнського конкурсу ЮІР «Безпечне колесо» Мурманську область представляла команда МБОУ ЗОШ № 1 імені М.А. Погодіна з міста Полярний, ЗАТЕ Олександрівськ. І хоча хлопці не зайняли призових місць (68 місце в загальному заліку), вони гідно виступили і дізналися багато нового, адже юні інспектори проводять велику пропагандистську та роз'яснювальну роботу щодо дотримання правил дорожнього руху не тільки серед школярів, а й серед дорослих. Всеросійський конкурс «Безпечне колесо» є знаковою подією в діяльності загонів юних інспекторів руху, а участь в ньому стає серйозним стимулом до активного вивчення правил дорожньої безпеки.

В рамках Всеросійського конкурсу «Безпечне колесо» на майданчику ВДЦ «Орлятко» відбулося громадське обговорення питань подальшого розвитку ЮІДовского руху в країні. Учасники круглого столу на тему «ЮІР: вчора, сьогодні, завтра» - представники регіональних органів управління освітою, керівники підрозділів пропаганди безпеки дорожнього руху Державтоінспекції, а також ветерани служби - обговорили найбільш актуальні питання навчання дітей навичкам безпечної поведінки на дорогах і представили власний досвід роботи в цьому напрямку.

Пропозиції, що надійшли в ході засідання круглого столу, розглянуті в рамках міжвідомчої наради, за підсумками якого підготовлена ​​резолюція «Підвищення ефективності заходів щодо профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму та розвитку мережі загонів юних інспекторів руху в суб'єктах Російської Федерації», що визначає подальші напрямки роботи в цій сфері.

На завершення Всеукраїнського конкурсу ЮІР «Безпечне колесо» юні інспектори руху привітали своїх наставників - співробітників органів внутрішніх справ - з 300-річчям російської поліції, яке відзначається цього року. На одній з площ Всеросійського дитячого центру «Орлятко» ЮІРівці з усієї Росії провели флешмоб, побажавши співробітникам МВС успіхів у їхній професійній діяльності.

На одній з площ Всеросійського дитячого центру «Орлятко» ЮІРівці з усієї Росії провели флешмоб, побажавши співробітникам МВС успіхів у їхній професійній діяльності

Новости