Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: АТОР оцінила втрати туроператорів через "ВІМ-Авіа" в 7 млн ​​доларів

АТОР оцінила втрати туроператорів через "ВІМ-Авіа" в 7 млн ​​доларів

Сукупні втрати туроператорів від зупинки польотів авіакомпанії "ВІМ-Авіа" складуть близько 7 млн ​​доларів. Про це, як передає "Інтерфакс" , Повідомила у вівторок виконавчий директор Асоціації туроператорів (АТОР) Майя Ломідзе.

"Весь вивезення туристів здійснюється за рахунок туроператорів. Компанія" TUI Росія "вчора повідомила про втрати в розмірі 2 млн доларів. За нашою попередньою оцінкою, сукупні втрати всіх туроператорів, які змушені взяти перевезення на себе, складуть близько 7 млн ​​доларів. Це попередні оцінки , підсумки будуть підведені в кінці жовтня ", - сказала Ломідзе.

За її словами, вивезення туристів на батьківщину завершиться в 20-х числах жовтня. "Найбільше питання - це ті туристи, які залишилися без відпочинку. Точних даних про їх кількість немає. Але через тиждень у нас будуть точні дані про них. Велика частина тих, у кого були путівки на" ВІМ-Авіа ", будуть доставлені на відпочинок рейсами інших авіакомпаній за рахунок туроператорів ", - пояснила вона.

Ринок, підкреслила глава АТОР, поніс велику втрату через те, що федеральні органи влади, відповідальні за авіагалузь, створили такі методи роботи. Крайнім виявився ринок: щоб не підставляти клієнтів, туроператори взяли втрати на себе.

У те, що хто-небудь стане відшкодовувати витрати туроператорів, які взяли на себе всі витрати по поверненню клієнтів "ВІМ-Авіа", продовження їх проживання на курортах, виплату компенсацій і відправку на відпочинок туристів, які вже оплатили тури, вона не вірить.

"Будуть вжиті якісь дії з боку туроператорів, щоб в рамках судової практики повернути кошти, але думаю, що це малоймовірно", - сказала вона.

Туроператори, нагадаємо, планують до 5 жовтня завершити роботу по польотних програм з "ВІМ-Авіа". Після цієї дати рейси виконуватимуть інші перевізники: "Ред Вінгс", "Ямал", "Уральські авіалінії", Atlasglobal, Ellinair. Багато рейсів туроператорів вже виконуються перерахованими перевізниками з 1 жовтня.

За даними на 3 жовтня, за кордоном знаходиться ще 13,5 тис. Туристів, які скористалися рейсами "ВІМ-Авіа". Крім росіян, планово перевозять близько 1,5 тис. Китайських туристів, які застрягли в Бельгії.

Нагадаємо, "ВІМ-Авіа" 25 вересня оголосила про припинення виконання всіх своїх чартерних рейсів через фінансові проблеми і брак обігових коштів. Цьому передувала серія затримок літаків в російських і зарубіжних аеропортах.

В результаті кризи в "ВІМ-Авіа" десятки тисяч російських туристів застрягли в зарубіжних аеропортах, втративши можливість повернутися додому. Вирішенням цієї проблеми займається спеціально створений антикризовий штаб при Росавіації.

Прокуратура почала перевірку діяльності "ВІМ-Авіа", а Слідчий комітет порушив кримінальну справу за ч. 4 ст. 159 КК РФ ( "Шахрайство в особливо великому розмірі") про розкрадання коштів пасажирів.

Новости