Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Військова частина 73420 (187-й МРУЦ)

  1. Історія
  2. враження очевидців
  3. Інструкція для мам
  4. Контактні телефони
  5. Ваш візит
  6. Де зупинитися

187-й Псковський міжвидової регіональний навчальний центр з підготовки молодших спеціалістів інженерних військ ордена Червоної зірки - в / ч 73420 дислокується на о. Зеленому в місті Волзький. Військова частина здійснює підготовку фахівців інженерних військ - водолазів, водіїв інженерних машин, кранівників, фахівців польового водобеспеченіенія і саперів. Військова частина 73420 структурно поділяється на 8 рот. Крім навчаються за спеціальністю солдатів, в складі частини є батальйон забезпечення навчального процесу і рота матеріального забезпечення. 187-й Псковський міжвидової регіональний навчальний центр з підготовки молодших спеціалістів інженерних військ ордена Червоної зірки - в / ч 73420 дислокується на о

Нарукавний шеврон 187-го МРУЦ

Історія

Частина була сформована в 1951 році в якості спеціального інженерного батальйону для розмінування території, на якій згодом була побудована Волзька ГЕС. У 1955 році інженерний батальйон переформувався в навчальний переправочно-десантний. В цьому ж році зроблено перший випуск механіків наведених машин.
У 1998 році на території в / ч 73420 відкрився навчальний центр Міністерства оборони, який готує кадри для інженерних військ.

У 1998 році на території в / ч 73420 відкрився навчальний центр Міністерства оборони, який готує кадри для інженерних військ

На території військової частини 73420

Солдати і офіцери військової інженерної частини є учасниками бойових дій в Афганістані, вони також проводили антитерористичні операції в Чечні і Абхазії.

Службовці частини брали участь в ліквідації наслідків техногенних (Чорнобильська АЕС) і природних (повені в Оренбурзі, Уфі та інших містах) катастроф.

враження очевидців

Військова частина 73420 ставить перед новобранцями завдання отримання вищої навчальної спеціальності. Більшість з них згодом стають інженерами інших частин Російської Федерації або відправляються в гарячі точки в складі миротворчих батальйонів (в даний час - в Туркменістан, Вірменію).

Більшість з них згодом стають інженерами інших частин Російської Федерації або відправляються в гарячі точки в складі миротворчих батальйонів (в даний час - в Туркменістан, Вірменію)

У казармі військової частини 73420

Розподіл солдат в роти військової частини орієнтоване на комунікативні навички претендентів і вміння належним чином реагувати в конфліктній ситуації. Згідно відгуками очевидців, солдати, що потрапили за розподілом в одну з рот, залишаються в ній протягом усього терміну служби. Іспити вони проходять одночасно у всіх ротах, переважно на початку травня. У цьому ж місяці здійснюється розподіл, на нього відводиться 10 днів.
Що стосується нестатутних відносин, то серед службовців в / ч 73420 відсутня дідівщина і рукоприкладство.

Матеріально-побутові умови, в цілому, хороші. Харчування відрізняється різноманітністю, а серед кухонних працівників з 2010 року з'явилися і цивільні особи. Що стосується проживання, то солдати живуть у казармах, а для військовослужбовців, для яких армія є місцем роботи, надається гуртожиток сімейного типу, оскільки військова частина розташовується на острові.

Що стосується проживання, то солдати живуть у казармах, а для військовослужбовців, для яких армія є місцем роботи, надається гуртожиток сімейного типу, оскільки військова частина розташовується на острові

В їдальні військової частини 73420

Примітно, що на території в / ч 73420 знаходиться ставок, де проводяться тренування водолазів та випробування військової техніки. Як правило, такі заходи тривають протягом березня-квітня, а в липні військова підготовка здійснюється на суші. Місцевим жителям, що цікаво, дозволено рибалити на території частини під час повені.

У частині стандартний для солдатів-призовників розпорядок дня, протягом якого проходить стройова і військова підготовка. Багато що служили в цій частині пишуть, що в неділю дозволяється обідній сон, але його час регламентується по ротах. Перегляд фільмів дозволяється тільки по вихідних, а в будні дні солдати обмежуються програмою «Час».

Перегляд фільмів дозволяється тільки по вихідних, а в будні дні солдати обмежуються програмою «Час»

На заняттях в 187-м МРУЦ

Навчання військовій або інженерної справи відповідно до фаху, здійснюється в стандартному порядку: солдати конспектують і готують навчальний матеріал, відповідають у дошки, отримують оцінки. Але більша увага приділяється військової підготовки фахівців в / ч 73420: занурення водолазів, нормативам фізо, стройової підготовки, навчань на полігоні або в польових умовах. Як і у всіх військових частинах, періодично трапляється навчальна бойова тривога.

Колишні призовники, які служили в частині, радять купувати взуття - берці самостійно, оскільки потрібний розмір буває не завжди. Відвідувачі форумів так само розповідають, що в зв'язку з віддаленістю о. Зеленого від міста бувають перебої з медикаментами. В цьому випадку краще передавати службовцям в / ч 73420 найнеобхідніші лікарські препарати.

В цьому випадку краще передавати службовцям в / ч 73420 найнеобхідніші лікарські препарати

Центр підготовки армійських водолазів

Прийняття присяги проходить вранці (о 9.00), в суботу. Іноді її переносять на годину через спекотну або морозної погоди. Батькам і близьким варто приїжджати заздалегідь, в п'ятницю і враховувати, що на територію частини їх пропустять до 19.00. Під час присяги новобранців відпускають у звільнення на суботу та неділю під заставу батьківського паспорта. При цьому видається список покупок для побутових потреб частини - канцелярських товарів, побутової хімії або інвентарю. Після того, як солдат прийняв присягу, візити родичів вирішуються тільки по вихідним дням, але для цього потрібно заздалегідь попереджати.

Самі військовослужбовці повідомляють, що стандартної для в / ч 73420 практикою є обмеження кількості звільнень солдат на період травневих свят. При непередбачених обставин батькам краще зв'язатися з командиром роти або взводу. Те ж саме стосується і іспитів в осінню пору.

Те ж саме стосується і іспитів в осінню пору

Підготовка водолазів в 187-м МРУЦ

Дзвінки батькам дозволяються тільки у вечірній час у вихідні дні. В інший час мобільний телефон знаходиться у командира роти. За дзвінки родичам в позаурочний час телефон вилучається на невизначений термін. У крайніх випадках батьки можуть зателефонувати на комутатор військової частини.

Грошові перекази можна відправляти як на банківську карту, так і на розрахунковий рахунок - при в / ч 73420 є магазин, званий серед солдатів «Чіпок», але випускають туди тільки після прийняття присяги. Переклади краще посилати невеликими сумами кілька разів на місяць. Гроші та передачі, як відзначають очевидці, не пропадають: командирський склад частини відрізняється строгістю. Посилки в поштовому відділенні м Волзького видають по четвергах, п'ятницях і суботах.

Посилки в поштовому відділенні м Волзького видають по четвергах, п'ятницях і суботах

Заняття з бойової підготовки в 187-м МРУЦ

Інструкція для мам

Посилки і листи

Адреса в / ч 73420: 404113, Волгоградська область, місто Волзький, вул. Гідростроевская, 13.
Посилки отримує солдат особисто, листи також. Але останні йдуть довго - від 2 тижнів до місяця. Обов'язково вказуйте номер роти, де служить солдат - це полегшує процес доставки і сортування. Відстежити посилку можна за поштовим ідентифікатором, вказаною на квитанції і намагатися відправляти її таким чином, щоб в поштовому відділенні м Волзького вона була на початку тижня.

Серед посилок і передач солдатам вітаються:

  1. Солодощі, яких не вистачає в «Чіпки». Краще передати побільше козинак, кукурудзяних паличок, льодяників і печива.
  2. Вітаміни, порошки від застуди і мозольний пластир (в перший час).
  3. Білу бавовняну тканину на онучі.
  4. Предмети особистої гігієни, крем для рук.
  5. Голки, шпильки і повстяні устілки для взуття в зимовий час.

Пункт зустрічі поповнення в / ч 73420

Грошові перекази можна здійснювати на карти Ощадбанку Росії, Газпромбанку, або Волзького банку. У магазині, розташованому при частині, можна розрахуватися за безготівковим розрахунком. Якщо необхідно зняти гроші, то найближчі банкомати знаходяться у м Волзькому:

  • Сбербанк Росії - вул. Леніна, 18; вул. Леніна, 62;
  • Газпромбанк - вул. Олмоуцкая, 44б;
  • Волзький банк - вул. Миру, 74 б.

Поштового відділення на о. Зелений немає, так що грошові поштові перекази солдат може отримати тільки під час звільнювальні. Якщо у нього немає банківської карти, можна скористатися платіжною системою «Золота корона» або «Вестерн Юніон» (для отримання грошей потрібні паспортні дані).

Якщо у нього немає банківської карти, можна скористатися платіжною системою «Золота корона» або «Вестерн Юніон» (для отримання грошей потрібні паспортні дані)

Контрольно-пропускний пункт в / ч 73420

Контактні телефони

Телефон: +7 (8443) 34-24-61
Факс: +7 (8443) 34-24-61
Комутатор частини: 8 (8443) 34-12-22

Ваш візит

Дістатися до в / ч 73420 можна з Волгограда. Звідти в м Волзький йдуть автобуси № 144, 120, 123, вам потрібна зупинка «площа Будівельників». До цієї ж зупинки слідують і маршрутні таксі № 144, 114а, 114б, 120, 123, 160 і 159.
З Волзького до о. Зелений курсують автобуси № 2 і маршрутні таксі № 6, 14а та 21. Варто зауважити, що автобус № 2 і маршрутне таксі № 6 ходить рідко, краще їхати на №14 а чи 21.

Де зупинитися

На території частини є гуртожитки для батьків, але в частину пускають тільки до 19.00. Якщо ви приїхали пізніше, можете зупинитися в приватному секторі на о. Зелений. Господарі приватних будинків зазвичай залишають свої номери телефонів на КПП, а вартість добового проживання становить від 300 до 500 рублів з людини. У самому м Волзький є кілька міні-готелів в районі площі Будівельників, замовити номер в яких можна через систему онлайн-бронювання.

Новости