Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Серфінг на Балі

  1. пляж Кута
  2. пляж Чангу
  3. Баланган
  4. Пляж Паданг-Паданг
  5. Улувату

Острів Балі і деякі інші острови Індонезії - рай для серферів з усього світу. Серфінг на Балі - це не просто спорт, це певний спосіб життя. Тут Ви зможете зловити Вашу кращу хвилю, не залежно від того, новачок Ви або професіонал. Острів Богів є домом для відомих по всьому світу серф-спотів, наприклад таких як Паданг-Паданг, Улувату, Дрімленд і т.д. Але вони не підійдуть для новачків і любителів.

Але вони не підійдуть для новачків і любителів

Якщо Ви тільки зібралися навчатися серфінгу, то Вам краще підійдуть такі пляжі як Кута, Баланган або Чангу. У цій статті ми розповімо про кращих і найвідоміших серф спотах на Балі, про їх особливості та кому вони більше подойдут- новачкам, любителям або професіоналам.

пляж Кута

пляж Кута

- це ідеальне місце для новачків, тут, як правило, починають навчання серфінгу з нуля. Саме тому неподалік від пляжу Ви без зусиль зможете знайти непогану серф-школу, в тому числі і російську, а на самому пляжі зустрінете безліч місцевих серф-інструкторів. На пляжі піщане дно, відсутні корали або скелі, так що він безпечний для навчання. Крім того, в Куті є безліч місць, де Ви зможете купити або зняти дошку для серфінгу. Як правило, коштують вони не дешево, ціни приблизно такі ж як в Європі і Австралії. Тому якщо Ви не збираєтеся займатися серфінгом професійно, а просто збираєтеся покататися в своє задоволення - краще візьміть відповідну дошку на прокат.

пляж Чангу

пляж Чангу

трохи складніше, ніж Кута, як тільки Ви навчилися вставати на дошку - сміливо вирушайте в Чангу. Він популярний як серед новачків, так і серед досвідчених серферів. М'які, набігають на берег хвилі відмінно підійдуть для навчання при середньому припливі. При сильному ж припливі хвилі можуть стати проблематичними навіть для професіоналів. Пляж знаходиться на тій же стороні берега, що й Кута, приблизно в 30 хвилинах їзди від неї. Пляж Чангу не такий багатолюдний, тому кататися тут набагато спокійніше.

Баланган

Баланган

Пляж Паданг-Паданг

Пляж Паданг-Паданг

- один з найпопулярніших і улюблених серферскіх спитав на острові. Більшість міжнародних змагань з серфінгу, які збирають безліч світових зірок цього спорту, проходять саме тут. Цей спот призначений по великій частині для професіоналів, так як хвилі тут одні з найнебезпечніших і високих на острові. Серфінг на Балі неможливо уявити без цього приголомшливого за красою пляжу. Якщо у Вас немає великого досвіду в серфінгу, то краще приїжджайте на цей пляж просто щоб помилуватися професіоналами.

Улувату

Улувату

наостанок ми залишили, мабуть, самий легендарний і знаменитий серф-спот Балі. Крім усього іншого, це був перший серферскіх спот на острові, випадково відкритий ще в 1974 р двома американцями. Тому можна сміливо сказати, що серфінг на Балі зародився саме тут. Улувату знаходиться на самій південній частині острова, неподалік від храму Улувату , Приблизно в півтора годинах їзди від Кути. Професійні серфери з усього світу летять на Балі заради цих незвичайних хвиль, в хороші дні Ви здивуєтеся кількості бажаючих зловити свою кращу хвилю. Цей серф-спот підійде суто професіоналам, тому як для новачків, так і для любителів він занадто небезпечний. Але Улувату знаменитий не тільки своїми ідеальними трубами, а також приголомшливим видом на скелі і незабутніми заходами. Обов'язково радимо відвідати це незвичайне і атмосферний місце, якщо чи не покататися самостійно, то хоча б помилуватися заходом і надихає на навчання серфінгу.

Серфінг на Балі можна розділити на два основних сезону, в залежності від сезону також змінюються і хвилі на різних спотах. Під час сухого сезону, з квітня по жовтень, найкраще відправитися серфить на західне узбережжя острова. А ось в сезон дощів, з листопада по березень, найкращі хвилі Ви знайдете на східному узбережжі.

Це далеко не всі кращі серф-споти Балі, але ми постаралися дати Вам уявлення хоча б про деякі з них. Прилітайте на Балі, вчіться серфінгу, катайтеся на задоволення, знаходите свої ідеальні споти і обов'язково повертайтеся сюди знову!

Новости