Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Справжній травень для дітей

  1. Пройтися по парках і «політати» над Москвою
  2. Безкоштовно сходити в музей
  3. Подивитися радянську класику
  4. Дізнатися про професії скульптора і спробувати зіграти на балалайці
  5. Послухати мюзикли на вулиці
  6. Помилуватися на магнолії і кактуси і подивитися салют

Рекордно коротка травнева робочий тиждень скоро знову зміниться вихідними, а це відмінний шанс (і зайвий привід) нарешті провести більше часу з дітьми. Тим більше що програма сімейних розваг в столиці як завжди велика. Які московські музеї і кінотеатри в ці дні безкоштовно працюють для школярів, куди відправитися за знаннями готуються до ЄДІ випускникам, що планують головні московські парки і де пригощають морозивом зі смаком гірчиці - в матеріалі порталу iz.ru.

Пройтися по парках і «політати» над Москвою

З 1 травня офіційно відкрили літній сезон московські парки. У Парку Перемоги почала працювати спеціальний майданчик, на якій бажаючі можуть спробувати покататися на роликах або на велосипедах BMX. У Царицино пішли ще далі і обіцяють майданчики для пляжного волейболу та бадмінтону. Власна програма з концертами і спортивними змаганнями передбачена також в більшості районних парків.

Якщо хочеться все-таки погуляти в центрі і не лякає велика кількість людей, можна відвідати столичну новинку - парк «Зарядье». Там, до речі, до Дня Перемоги анонсували святкову програму з духовим оркестром і фотостудією для бажаючих сфотографуватися в дусі 1940-х.

Рекордно коротка травнева робочий тиждень скоро знову зміниться вихідними, а це відмінний шанс (і зайвий привід) нарешті провести більше часу з дітьми

Фото: агентство міських новин «Москва» / Сергій Кисельов

Варто мати на увазі, що за відвідування кожного з розташованих на території парку павільйонів потрібно буде заплатити. Дітям відвідування головних атракціонів «Заряд» обійдеться дешевше. Наприклад, вони можуть безкоштовно відвідати підземний археологічний музей і музей «Палати бояр Романових», квиток на основну експозицію «Старого Англійського двору» для школярів у віці від 7 до 17 років коштуватиме 100 рублів замість звичайних 200. Побачити «Політ над Москвою» - віртуальний тур по головних визначних пам'яток столиці, - в павільйоні «Медіацентр» глядачі у віці до 14 років зможуть за 150 рублів замість 790. Дорослі можуть розраховувати на знижку в 20% в разі, якщо у них є соціальна карта москвича.

Безкоштовно сходити в музей

До речі, близько сотні столичних музеїв для школярів працюють безкоштовно протягом всього року. Але якщо зазвичай вибратися туди не виходить, то свята - саме час скористатися цією можливістю.

Безкоштовні квитки школярі можуть отримати в рамках проекту «Музеї - дітям». Повний список його учасників можна подивитися на сайті столичної мерії. У нього входять, в тому числі, і популярні «Музей Москви», «Музей-панорама« Бородінська битва », Меморіальний музей космонавтики,« Манеж », а також більшість меморіальних музеїв, присвячених творчості письменників, твори яких включені до шкільної програми.

Щоб отримати безкоштовний квиток, дитина повинна вчитися в столичній школі (якщо навчальний заклад розташований в області, то замість безкоштовного потрібно буде купити квиток за півціни) і мати при собі соціальну карту або карту «Москвенок» - її попросять просканувати на касі у спеціального терміналу.

Щоб отримати безкоштовний квиток, дитина повинна вчитися в столичній школі (якщо навчальний заклад розташований в області, то замість безкоштовного потрібно буде купити квиток за півціни) і мати при собі соціальну карту або карту «Москвенок» - її попросять просканувати на касі у спеціального терміналу

Експозиція музею-панорами «Бородінська битва» в Москві повністю присвячена Вітчизняній війні 1812 року

Фото: ИЗВЕСТИЯ / Олексій Майшев

Центральним експонатом є панорама Бородінської битви, створена художником-баталістом Францем Рубо

Фото: ИЗВЕСТИЯ / Олексій Майшев

Відкриття панорами в 1912 році стало одним з центральних подій під час урочистостей, присвячених столітньому ювілею Вітчизняної війни

Фото: ИЗВЕСТИЯ / Олексій Майшев

Спочатку панорама була відкрита в спеціально побудованому архітектором П.А. Воронцовим-Вельяміновим дерев'яному павільйоні на Чистих ставках. У 1962 році для розміщення панорами на Кутузовському проспекті було зведено сучасну будівлю музею

Фото: ИЗВЕСТИЯ / Олексій Майшев

Довжина панорами по колу становить 115 м, висота - 15 м

Фото: ИЗВЕСТИЯ / Олексій Майшев

Фрагмент панорами Бородінської битви

Фото: ИЗВЕСТИЯ / Олексій Майшев

У музеї також представлено понад 800 предметів епохи Наполеонівських воєн

Фото: ИЗВЕСТИЯ / Олексій Майшев

Тут можна побачити твори батального живопису, раритетне озброєння, обмундирування і спорядження, предмети військового побуту російської і французької армій

Фото: ИЗВЕСТИЯ / Олексій Майшев

Фрагмент панорами Бородінської битви

Фото: ИЗВЕСТИЯ / Олексій Майшев

Гармата XIX століття

Фото: ИЗВЕСТИЯ / Олексій Майшев

Зброя та обмундирування солдатів французької армії

Фото: ИЗВЕСТИЯ / Олексій Майшев

Фрагмент панорами Бородінської битви

Фото: ИЗВЕСТИЯ / Олексій Майшев

Подивитися радянську класику

Показати дитині «золоту колекцію» радянського дитячого кіно на великому екрані, ще й безкоштовно, можна буде в мережі кінотеатрів «Москіно». Тільки в кінці квітня там закінчилася програма, присвячена мультфільмів, а з початку травня і до кінця місяця безкоштовно показуватимуть кращі дитячі фільми вітчизняних режисерів: від «П'ятнадцятирічного капітана» і «Казки мандрів» до «Конька-Горбунка» і «Золотого ключика».

Беруть участь в акції сім кінотеатрів - «Берізка», «Тула», «Вимпел», «Іскра», «Політ», «Салют» та «Супутник». Розклад безкоштовних сеансів можна подивитися на сайті «Москіно». Там же потрібно зареєструватися заздалегідь на вибраним сеансом.

Дізнатися про професії скульптора і спробувати зіграти на балалайці

На травневих святах свою роботу продовжить проект «Суботи московського школяра», в рамках якого столичні інститути і музеї проводять для дітей всілякі освітні заходи. «Субот» взагалі-то багато - Тобто, в тому числі, спортивні, університетські, історичні, патріотичні і екологічні. У кожної - власний розклад.

У найближчі вихідні, 5 і 6 травня, особливо щільне воно у субот «Просто про складне» : Старшокласників, у яких ще залишилися сили, запрошують на консультації, присвячені підготовці до ЄДІ в цілому, а також здачі іспитів з окремих предметів - від хімії і біології до іспанської мови.

Тим, кому про випускні іспити думати рано чи просто хочеться відпочити, в рамках «Університетських субот» пропонують найрізноманітніші заходи: від квесту «Подорож в німецькомовну Європу», до лекції про ландшафтному дизайні або про секрети професії скульптора (всі вони розраховані на учнів 7-11 класів). Є навіть майстер-клас від Гнесінки з несподіваною назвою «Сучасна школа гри на балалайці - шлях до лідерства» (приходити можна всім школярам, ​​починаючи з п'ятикласників).

Всі заходи безкоштовні, але на них потрібно обов'язково зареєструватися заздалегідь - на найбільш затребувані (наприклад, на заняття по ліпленню з глини) реєстрація вже закрита через відсутність місць. Так що з вибором краще не зволікати.

Послухати мюзикли на вулиці

Весь цей час на вулицях Москви буде тривати музичний фестиваль «Московська весна A Cappella» - продовження знаменитих «Московських сезонів». Всього у фестивалю працює 61 майданчик: на всіх проводять майстер-класи для дітей і дорослих, ігри та спортивні змагання.

Всього у фестивалю працює 61 майданчик: на всіх проводять майстер-класи для дітей і дорослих, ігри та спортивні змагання

Фото: Офіційний сайт Мера Москви / mos.ru

На 40 з них показують мюзикли, музичні спектаклі і оперети. Так що прогулянку по весняному місту можна буде поєднати з культурною, а заодно і освітньою програмою - організатори за традицією обіцяють безкоштовні екскурсії по Москві, велика частина яких присвячена музичній історії столиці.

Маленьким гостям друге дихання допоможуть знайти незвичайні десерти, які в цей час будуть продавати у вуличних ресторанних шале. Так, на площі Революції можна буде скуштувати традиційні льодяники на паличці, а також більш екзотичні солодощі - міняє колір лимонад або морозиво зі смаком гірчиці і бекону.

Помилуватися на магнолії і кактуси і подивитися салют

Паралельно в столиці йде ще один фестиваль - квітковий. Весняний фестиваль квітів в «Аптекарському саду» триватиме до 30 червня, а з 5 по 9 травня до нього додатися мистецьке свято для всієї родини: «Весняні відтінки чудесного». Акцент в його програмі буде зроблений на майстер-класах по акварелі (підійдуть для любителів живопису будь-якого віку), з виступами артистів пластичного театру в перервах. Подивитися повну програму можна на сайті «Аптекарського городу».

Подивитися   повну програму   можна на сайті «Аптекарського городу»

Фото: агентство міських новин «Москва» / Антон Кардашов

І в будь-який момент, звичайно, можна зробити перерву, щоб відправитися на екскурсію по тропіках і подивитися, як плодоносить кави або цвітуть орхідеї, зайти в сукулентних галерею подивитися на розпустилися кактуси або просто помилуватися на магнолії, сакуру і тюльпани, розпустилися під відкритим небом.

Завершиться святкова програма 9 травня. Тоді ж можна буде побачити і традиційний травневий салют. Рівно о 22:00, у День Перемоги, класичні висотні салюти запустять на 16 столичних майданчиках. Ще на 17, розташованих в столичних парках, глядачі зможуть побачити феєрверки - вони «розпускаються» на меншій висоті, але при цьому, як обіцяють організатори, не поступаються салютам в барвистості. список майданчиків вже опублікували на сайті столичної мерії.

У департаменті культури міста Москви розповіли, що любителям максимальної видовищності варто придивитися до Поклонній горі - там піротехніку запускатимуть з двох точок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости