Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Барселона - Андорра: як дістатися самостійно, скільки їхати

  1. Як можна доїхати?
  2. трансфер
  3. автобус
  4. Потяг
  5. Гвинтокрил
  6. автомобіль
  7. Оренда
  8. таксі

Шлях Барселона - Андорра де ла Велья становить від 196 до 215 км, а то, як дістатися самостійно і скільки доведеться їхати, залежить тільки від часу, який є в розпорядженні мандрівник, фінансових коштів і власних переваг у виборі транспорту.

Андорра - самостійна держава, причому - безвізове. Але потрапити в нього можна виключно з країн, що входять в шенген. На кордоні обов'язково перевірять всі документи, включаючи наявність європейської візи.

На кордоні обов'язково перевірять всі документи, включаючи наявність європейської візи

Google Карти / google.ru

Це потрібно враховувати всім бажаючим відвідати маленьке європейське князівство, особливо купили тур на його гірськолижні курорти. Свого діючого аеропорту там немає, як і залізниці.

Як можна доїхати?

Подолати відстань між Барселоною і Андоррою можна, скориставшись:

  1. .
  2. Автобусом.
  3. Поїздом.
  4. Вертольотом.
  5. .

У кожному із способів, якими можна дістатися до Андорри є свої плюси і свої мінуси.

трансфер

Трансфер з аеропорту Барселони до Андорри найбільш зручний тим, у кого куплений тур на гірськолижні пиренейские курорти князівства. Зазвичай тур вже включає в себе зустріч шатлом готелю, що приносять туриста до порога його готелю.

Якщо ж поїздка здійснюється самостійно, а особистий трансфер Барселона - Андорра з готелю не замовлений в силу будь-яких причин, то цілком можна скористатися послугами по приватному або загальному трансферу з аеровокзалу.

Приватний трансфер замовляється через відповідний онлайн-сервіс, наприклад, або за допомогою павільйону по наданню даних послуг туристам, що знаходиться в будівлі аеровокзалу, недалеко від виходу до автобусів.

Приватний трансфер замовляється через відповідний онлайн-сервіс, наприклад, або за допомогою павільйону по наданню даних послуг туристам, що знаходиться в будівлі аеровокзалу, недалеко від виходу до автобусів

Francesc_2000 / flickr.com

Час очікування становить від 2 годин, а вартість варіюється в залежності від швидкості подачі і класу замовленої машини, кількість багажу не має значення, як і те, скільки людина їдуть. Ці питання задаються при оформленні замовлення на трансфер з Барселони тільки для визначення потрібного автомобіля.

Загальний трансфер - це свого роду маршрутне таксі, тобто миниавтобус, який відбуває в міру того, як набирається потрібна кількість пасажирів. Курсують такі рейси тільки в туристичний сезон, а інформацію про них можна побачити на загальних табло аеропорту або ж у спеціальному павільйоні.

Вартість трансферів не так економічна, як багато хто думає:

  • індивідуальний трансфер коштує від 220 євро і вище;
  • загальний - від 46 євро.

Кількість кілометрів, що відокремлюють найдальший курорт Енкамп і аеропорт Ель Прат, трансфери долають за 2,5-3 години, не роблячи в дорозі зупинок. Індивідуальний трансфер можна замовити з будь-якого місця в Барселоні, але доїхати на такій машині можна тільки в той курортний готель, з якого прибув автомобіль, що абсолютно не потрібно тим, хто хоче відвідати столицю Андорри, а не її гірськолижні траси.

автобус

Автобуси з Барселони, які прямують у Андорру, чекають пасажирів в аеропорту на виходах з першого і другого терміналів і на автобусній платформі вокзального комплексу Barcelona Sants. Рейсів досить багато, мінімум 8, а в туристичний сезон автобуси від'їжджають щогодини.

Перевезення здійснюють дві компанії:

  1. Direct Bus.
  2. Novatel.

Автобуси компанії Direct Bus об'їжджають практично всю Барселону, а ось в Андоррі зупинка тільки одна - на автовокзалі в столиці. Тривалість цього рейсу становить 4 - 4,5 години, а вартість поїздки - 35 - 40 євро. Якщо Ви купуєте квиток в обидві сторони відразу, розцінки падають до 60 -69 євро. Золотий сезон знижок на проїзд триває весь жовтень - виїхати можна за 28 євро в одну сторону і за 39 «туди-назад».

Золотий сезон знижок на проїзд триває весь жовтень - виїхати можна за 28 євро в одну сторону і за 39 «туди-назад»

Francesc_2000 / flickr.com

При бажанні відвідати будь-якої з колоритних місцевих містечок доведеться зробити пересадку на автоплатформі Андорра де ла Велья. Втім, автобуси в різні частини країни відходять кожні півгодини. Тривалість поїздки, наприклад, до Енкампа становить 15 хвилин, а вартість внутрішніх рейсів не перевищує 2,5 євро.

Перевізник Novatel їздить виключно від терміналів аеропорту. При виборі цих автобусів доберетеся до Андорри на годину швидше, час у дорозі від 3 до 3,5 годин. Цей рейс зупиняється в кожному пункті в Андоррі, після чого слід до Жирони. Це дуже зручно для тих, хто їде на один з піренейських курортів.

Причому необов'язково з метою катання на лижах, адже в маленьких середньовічних містечках Андорри крім трас для лижників є і чудові таверни, в яких найбагатший асортимент в Європі глінтвейном і грогом, і кращі в Європі термальні джерела. Вартість поїздки від 40 до 49 євро в одну сторону, квиток «туди-назад» обійдеться дешевше - від 58 до 62 євро. Знижки компанія надає в жовтні.

Є і ще один перевізник - Alsa. Ці автобуси їздять виключно в гірськолижний сезон і відправляються з площі Каталонії, після чого слідують через автоплатформу Sants. Ціни і розклад на рейси цього перевізника змінюються щороку. В дорозі дуже багато зупинок, від Барселони до Андорри автобусами цієї компанії добиратися доведеться 5 - 5,5 годин.

Квитки можна придбати заздалегідь на сайті, або ж купити в касах, терміналах і безпосередньо у водіїв.

Потяг

Поїзд - варіант на любителя. Залізниці в Андоррі немає. Добиратися з Барселони до Андорри самостійно поїздом доведеться з пересадкою. У Барселоні знадобиться вокзал Estaciо de Franca. Французький вокзал знаходиться в самому центрі міста і є одним з його шедеврів, повз якого не проїхав жоден турист.

Дістатися до Estaciо de Franca просто - лінія метро 4 або ж міські автобуси під номерами 51 і 39, до зупинки Estaciо de Franca.

Каси тут працюють тільки з 4:30 і до 24:00, це потрібно враховувати. Купуючи квиток, слід проявити увагу і не помилитися з поїздом. Для поїздки в Андорру потрібні внутрішні іспанські маршрути, які прямують через станцію Puigcerdà.

Всього в потрібному напрямку відбуває 7 поїздів на добу, починаючи з 6:10 годин ранку і закінчуючи 18:30 годинами вечора, замовити квиток на які можна на сайті. Всі поїзди слідують через вокзал Barcelona Sants, там на них теж можна сісти, але вартість поїздки буде однакова. Напрямок це дуже затребуване, тому краще поїхати від Французького вокзалу.

Tim Adams / flickr.com

Поїздка займе від 2 до 3,5 годин, а коштувати буде від 22 до 26 євро.

У Puigcerdà потрібно буде пересісти на автобус, який і довезе до Андорри. Є рейси безпосередньо з Puigcerdà і проходять з Барселони. Вартість потрібно уточнювати на місці, в середньому поїздка обходиться в 25-28 євро. Можна виїхати в Андорру і на таксі, розцінки становлять приблизно 6-7 євро за кілометр і оплату платних доріг в князівстві.

В цілому маршрут можна вважати незручним, але він дозволяє побачити досить багато цікавого, що ніколи не увійде ні в один тур, а по грошах така поїздка цілком порівнянна з автобусом.

Гвинтокрил

Дістатися з аеропорту Барселони в Андорру самостійно цілком можна і на вертольоті. Перельоти здійснюють приватні перевізники, розкладу немає, вся інформація є на довідковому табло аеропорту, в розділі приватних послуг.

Перельоти здійснюють приватні перевізники, розкладу немає, вся інформація є на довідковому табло аеропорту, в розділі приватних послуг

Oh Barcelona / flickr.com

За часом переліт займає від 30 до 40 хвилин, а вартість його складає від 370 до 420 євро за рейс, від числа пасажирів і кількості багажу вона не змінюється.

автомобіль

Подолати відстань між Барселоною і Андоррою найзручніше на машині. Зробити це можна двома способами:

  • оренда автомобіля;
  • поїздка на таксі.

Оренда

Орендувати автомобіль в Іспанії можна тільки людям, які мають водійський стаж не менше, ніж один рік і віком старше 21 років. Зробити це найзручніше через сайт.

Зробити це найзручніше через сайт

joan ggk / flickr.com

Ціна оренди залежить від класу машини і від терміну, на який вона береться. Мінімальна вартість доби прокату автомобіля - 36 євро, а максимальна - 380 євро.

У вартість оренди входить:

  1. Страхування.
  2. Атлас доріг на всіх затребуваних мовах, включаючи російську.
  3. Податкові збори.

Розцінки на бензин на території Іспанії становлять від 1,6 до 2 євро за літр, а в Андоррі - 1,7-1,9 євро за літр. Заправки на території князівства відкриті з 8 ранку до 20 вечора, купити бензин в інший час - неможливо.

Вибираючи цей спосіб пересування в Андорру, потрібно враховувати, що велика частина шляху - дуже складний серпантин, що стає особливо небезпечним під час і після дощу, і в зимові місяці.

Відео: від Барселони до Андорри на автобусі.

таксі

Таксі один з найзручніших способів поїздки. Попереднє замовлення найкраще зробити на сайті. Вартість від центральної частини Барселони до центру столиці Андорри складе від 260 до 330 євро.

Вартість від центральної частини Барселони до центру столиці Андорри складе від 260 до 330 євро

Alquiler de Coches / flickr.com

Якщо їдете на таксі, то потрібно обговорити при замовленні автомобіля такий нюанс, як платні дороги. Уникнути платних ділянок автотрас при проходженні в Андорру не вийде. Зазвичай, при ціновій політиці нижче, ніж 300 євро за поїздку, оплата дороги проводиться пасажиром.

Який би спосіб того, як дістатися з Барселони до Андорри не був вибраний і скільки б він не коштував, поїздка окупиться масою вражень, а в зворотний шлях з Андорри в Барселону завжди можна дістатися інакше і урізноманітнити отримані в подорож знання і емоції.

Як можна доїхати?
Як можна доїхати?

Новости