Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися на Таманський півострів

  1. Їдемо на Тамань на поїзді або летимо на літаку.
  2. Їдемо на Таманський півострів на автомобілі.

Отже, ви вирішили їхати на Таманський півострів , Але не знаєте точно як краще дістатися. Вибирайте їх декількох варіантів: поїздом, літаком або на автомобілі.

Їдемо на Тамань на поїзді або летимо на літаку.

Єдиний пасажирський залізничний вокзал на Таманському півострові знаходиться в Темрюк , Але він вже давно не діє. Тому вам доведеться вибирати між найближчими вокзалами в залежності від того, куди прямує поїзд, на якому ви приїдете. Аналогічно з аеропортами. Рекомендуємо вам заздалегідь обговорити з господарями або адміністратором готелю, в яку ви прямуєте про доставку (трансфер) з ж / д вокзалу або з аеропорту. Це значно заощадить ваш час, хоча обійдеться дорожче, ніж якщо ви вирішите добиратися самостійно. Бажано вибирати поїзд або літак, які прибувають в Анапу (це найбільш зручно). Якщо ціна на зустріч вас не влаштовує, ви можете домовитися про зустріч з телефонами служб таксі Темрюка або вибрати одне з пропозицій приватників на нашому форумі . При деякому умінні ви також можете знайти автомобіль по приїзду на вокзал, але так зазвичай виходить дорожче і водії будуть намагатися з усіх сил відвезти вас в інше місце (де у них є домовленість з господарями про відсоток при "постачання клієнтів").
Загальна схема самостійного пересування з залізничних вокзалів і аеропортів виглядає ось так:

Природно, що в разі, якщо ви їдете на таксі, наприклад, з Анапи в Веселівка , То вам немає необхідності заїжджати в Темрюк. Також не забувайте, що всі автовокзали і аеропорти розташовані на деякій відстані від автовокзалів, тому там їдемо на маршрутці або таксі.

Отже, в порядку збільшення відстані вибираємо ж / д вокзали:

Ж / д вокзал Анапа. Кінцева станція, що проходять поїздів немає. Вокзал знаходиться за межею міста, до Темрюка близько 50 км. Щоб дістатися самостійно вам потрібно буде на маршрутці або таксі потрапити в місто, на автовокзал і звідти на автобусі або маршрутці в Темрюк , Далі - до пункту призначення.

Ж / д станція Протока (м Слов'янськ-на-Кубані). Вокзал в місті, далі на таксі до пункту призначення або до міського автовокзалу, звідти до автовокзалу Темрюк і на маршрутці або автобусі - до пункту призначення, до Темрюка близько 60 км.

Ж / д станція Тунельна (сел. Верхнебаканскій). До Темрюка близько 80 км, станція знаходиться в селищі. Автовокзалу або станції там немає, тому або ловимо проходить автобус з Новоросійська, або їдемо до Новоросійська, або на таксі їдемо до пункту призначення. Другий варіант: періодично від ж / д станції відправляється рейсовий автобус на автовокзал Анапи (звідти вже простіше потрапити в Темрюк). Квитки на автобус і його розклад в касі ж / д вокзалу. Майте на увазі, що всі поїзди, що йдуть до Новоросійська (кінцева станція) слідують через тунельні а до неї - через Кримськ.

Ж / д вокзал Кримськ. Також близько 80 км до Темрюка. Має сенс виходити там якщо їдете в Голубицький, Пересип , Кучугури , селище Ілліч т. к. на місці ви будете швидше (заощадите як мінімум годину-півтори по-порівнянні з прибуттям, наприклад, в тунельних). З ж / д станції на таксі їдемо на автостанцію, а звідти на автобусі в Темрюк і далі до пункту призначення.

Ж / д вокзал Краснодар. Крайній варіант тому, що таксі буде найдорожче (місцеві не дуже люблять їздити в Краснодар, до того ж ж / д вокзал знаходиться в межах міста, до Темрюка близько 150 км). Самостійно можна дістатися переїхавши на маршрутці, трамваї або автобусі до автовокзалу Краснодар-2 (поруч з ж / д вокзалом інший автовокзал, звідти не ходять автобуси на Темрюк), звідти на автобусі в Темрюк і далі в пункт призначення.

Аеропорти:

Аеропорт Анапа. Найближчий аеропорт (близько 45 км) - найдешевший трансфер, ймовірність пробок мінімальна. Самостійно - їдемо на таксі або маршрутці до автовокзалу, звідти на автобусі в Темрюк і далі в пункт призначення.

Аеропорт Геленджик. Нещодавно реконструйований, можна сказати, новий аеропорт. Відстань до Темрюка близько 150 км. З аеропорту на маршрутці їдемо на автовокзал і далі в Темрюк. Автобусне сполучення з Геленджик не така часта, як з Анапа, тому краще заздалегідь уточнити час прильоту і відправлення автобусів або просто замовити доставку у господарів - проїзд по Геленджику простий, тому вона обійдеться дешевше, ніж з Краснодара. Та й види по дорозі набагато цікавіші. Вирушаючи в дорогу назад, виїжджайте раніше т. К. В районі Новоросійська рух досить інтенсивне, багато ваговозів, які повільне їдуть по гірській місцевості та й пробки - не рідкість.

Аеропорт Краснодар. Аналогічно з ж / д вокзалом, трансфер буде найдорожчий (відстань близько 160 км до Темрюка до того ж аеропорт знаходиться на протилежному від Темрюкського в'їзду кінці Краснодара). Самостійно також добираємося на таксі або маршрутці до автовокзалу Краснодар-2, звідти на автобусі до Темрюка і далі до пункту призначення.

Додаткова інформація про потяги і літаки на форумі .

Їдемо на Таманський півострів на автомобілі.

Ви любите подорожувати на авто, впевнені в автомобілі і своїх силах? Тоді поїздка на Таманський півострів на машині може набагато сильніше урізноманітнити ваш відпочинок. По суті ви ні від кого не залежите, вільні самі вибирати маршрути екскурсій та їх тривалість, можете легко вибирати хочете ви купатися сьогодні на Чорному або Азовському морі. На Тамані і на невеликій відстані є маса місць, які дійсно варто відвідати , А в разі, якщо плануєте відпочивати недалеко від Темрюка ви можете значно заощадити, купуючи продукти, свіжі м'ясо і рибу на Темрюкському міському ринку.
Дороги на Тамані, як і всюди в Краснодарському краї, приємно порадують, однак розганятися не варто - часті засідки з відеорадаром а інспектори ДПС небайдужі до авто з немісцевими номерами. Втім, якщо ви ввічливі на дорозі і дотримуєтеся правил і швидкісний режим - побоюватися абсолютно нічого.
Якщо ви в'їжджаєте в Краснодарський край по трасі М4 "Дон" , Рекомендуємо вам звернути в районі Кисляковським на другорядну дорогу вправо і проїхати по коротшому шляху. Дорога там відмінна, а трафік відчутно менше. Таким чином ви збираєтесь відвідати буде виглядати так: Кисляковським - Ленінградська - Канівська (по об'їзній швидше) - Тимашевск - Старонижестебліївська - Полтавська - Слов'янськ-на-Кубані - Анастасіївська (по об'їзній) - Темрюк і далі до пункту призначення.

також на нашому форумі в розділі " Подорожуємо на авто "Винайдете багато звітів про подорожі на автомобілях з різних міст, рекомендації по нічлігу та визначним пам'яткам по дорозі.
Щасливої вам дороги!

Ви любите подорожувати на авто, впевнені в автомобілі і своїх силах?

Новости