Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

4 способи доїхати з аеропорту Шарль-де-Голль в Париж

  1. Як дістатися з аеропорту Шарль-де-Голль в Париж!
  2. Термінали аеропорту Шарль де Голль
  3. Шарль де Голль і його сервіс
  4. 1) Як дістатися з Шарль Де Голль в Париж на електричці RER
  5. Маршрут електрички RER в Париж
  6. Автоматизоване метро CDGVAL
  7. 2) Автобус з Шарль-де-Голль в Париж за маршрутом Руассі-Париж
  8. Як дістатися з аеропорту Шарль-де-Голль в Париж вночі (автобуси)
  9. 3) Таксі з Шарль де Голль в Париж
  10. 4) Оренда автомобіля і маршрут з Шарль в Париж
  11. Маршрут з Шарль-де-Голль в Париж на автомобілі
  12. Аеропорт Шарль-де-Голль на мапі

Зміст статті

Як дістатися з аеропорту Шарль-де-Голль в Париж!

Аеропорт Шарль де Голль - головний аеропорт Парижа і найбільший аероузел Франції, що займає по пасажироперевезень 2-е місце в Європі і 8-е у світі.

Його відкрили на початку весни 1974 року народження, охрестивши ім'ям політичного активіста і президента П'ятої Республіки - Шарля де Голля. Також часто використовують його друга назва - Руассі, а у скороченій формі - CDG.

Щороку з злітної поля піднімаються сталеві пташки сотень національних і міжнародних авіакомпаній, що здійснюють близько 500 000 злетів і посадок на рік, перевозячи більше 65 млн. Пасажирів.

Якщо ви зібралися кожен день кататися на громадському транспорті, ходити на екскурсії і купувати квитки в різні музеї, тоді рекомендуємо купити Paris City Pass за посиланням і істотно заощадити на проїзді!

Його віддаленість від французької столиці становить 25 км, в той час як аеропорт Бове знаходиться на віддалі 70 км, а Орлі - 14 км.

Читайте також: Всі автобуси і поїзди з аеропорту Шарль де Голль в Париж

Але якщо останні обидва приймають тільки денні рейси, то Руассі функціонує цілодобово.

Більшість туристів прилітає саме сюди, а тому головне питання, яке їх хвилює: як дістатися з аеропорту Шарль де Голль в Париж.

Термінали аеропорту Шарль де Голль

На відміну від простої планування повітряних причалів Бове і Орлі, де всього два термінали (порту) на невеликій відстані одна від одної, тут зовсім інша ситуація.

Хоча в числовому позначенні портів всього три, у другого є додаткові з літерним набором, і в результаті отримуємо 8 точок: 1, 2A, 2C, 2D, 2E, 2F, 2G і 3. Схема терміналів Шарль де Голль допоможе вам розібратися в їх координатах .

Новачкам непросто зрозуміти переплетення коридорів і переходів, а тому треба уважно стежити за табличками і покажчиками, що показують всі можливі напрямки всередині величезного простору. Вони виведуть вас до потрібної платформі і допоможуть знайти транспорт, що перевозить від одного терміналу до іншого.

Натисніть на картинку, щоб збільшити

Зміст статті   Як дістатися з аеропорту Шарль-де-Голль в Париж

Термінали аеропорту Шарль-де-Голль

Якщо одні порти розміщені на відстані, яке легко подолати пішки за 5-10 хвилин, не залишаючи аеродрому, то точка 2G розташована на достатній відстані. Потрапити туди швидко можна тільки за допомогою безкоштовних внутрішніх рейсів автобусів CDGVAL Navettes Airport Shuttle.

Ті, хто прибув до точок 1 і 3, користуються послугами зупинки «Аеропорт Шарль де Голль 1». Вона забирає пасажирів з 1, 2 і 3 терміналів за сприяння автоматизованого метрополітену CDGVAL Airport Shuttle, об'їжджаючи їх з 6-хвилинним інтервалом. Працює цілодобово.

Працює цілодобово

Схема терміналів аеропорту Шарль-де-Голль

Опинившись поряд з будь-яким терміналом 2 (A, C, D, E, F або G), до станції електричок «Аеропорт Шарль де Голль 2-TGV» зручніше добиратися за допомогою вже згаданих автобусів-шатлів Navettes Airport Shuttle № 1 або №2.

Перший об'їжджає всі порти по колу з інтервалом 7-8 хвилин у денний час і 15 хвилин в нічний. До порту 2G, розташованого на значній відстані, зручніше добиратися автобусом №2, які виходять з 2F з інтервалом 5 хвилин.

Шарль де Голль і його сервіс

Аеропорт Парижа Шарль де Голль настільки вдало сформований в плані розгорнутих інфраструктур, що сам став невеликим містечком з усіма зручностями. Не покидаючи його меж, можна відпочити, перекусити і навіть зупинитися в місцевих готелях.

Біля терміналів 2D і 2F ви знайдете банки і зможете скористатися їх послугами, якщо виникли питання з особистими рахунками. Поблизу кожного порту стоять 23 відділення Travelex з обміну валют і дорожніх чеків.

Аеропорт Шарль-де-Голль

Поруч з точками 1, 3 і 2 (A, C, E і F) стоять пункти повернення податків з терміналами Pablo, де вам повернуть ПДВ з суми понад 175 євро, витраченої на покупку товарів на території Франції.

У точок 1 і 2А організовані поштові відділення. Біля них же, а також поряд з 2E і 2F працюють пункти агентства «Bagages du Monde», що пропонують сервіс експрес транспортування і супроводження багажу. У них можна залишити поклажу на зберігання, а самим відправитися милуватися пам'ятками , А якщо потрібно - його відправлять в будь-яку зазначену вами країну.

Поблизу терміналів 1, 2D, 2C, 2E і 2F туристи отримають корисну інформацію, допомогу і товари, з якими комфортно провести тур по столиці мод.

На території також можливо підключитися до мережі Wi-Fi. Перші 15 хвилин безкоштовно, далі за кожні півгодини доведеться платити по 2 євро. Але якщо внести відразу 10 євро, ви отримуєте безлімітне підключення. Якщо ж раптом розрядився мобільний, легко знайти точки для підзарядки.

Біля терміналів 1 і 2 Е надають невідкладну допомогу медичні центри, а в аптеках можна придбай рекомендовані мандрівникам комплекти для особистої аптечки.

Шарль де Голль

Зверніть увагу на послугу захисту багажу, що надається Fly Safe Bag. За 10 євро вам обгорнутий валізу полімерною плівкою і допоможуть оформити страховку в доповненні до вже наявної від вашої авіакомпанії. Вона передбачає втрату, крадіжку або пошкодження багажу і його вмісту. Якщо неприємність все ж сталася, можна оформити скаргу про втрату вантажу.

Для осіб з обмеженими руховими функціями передбачена зустріч з представниками їх авіакомпаній.

Досить великою виглядає і мережу залів для відеоігор. Співпрацюючи з компанією Playstation, аероузел в розмаїтті пропонує ігрові консолі практично біля всіх терміналів.

Численні магазини, серед яких і представники Duty Free, ваблять безліччю товарів першої необхідності і дрібничками на пам'ять. Загляньте до них, і без сувеніра не залишитеся. А коли захочете трохи розслабитися, відвідайте один з представлених тут барів, кав'ярень і ресторанів.

Крім цього, регіон Іль-де-Франс з'єднує з Руассі велика транспортна мережа, і питання: як доїхати з аеропорту Шарль де Голль в Париж? - справа смаку.

1) Як дістатися з Шарль Де Голль в Париж на електричці RER

Відразу треба зауважити, що парижани воліють переміщатися по столиці і його передмістях на швидкісний електричці RER . У неї всі переваги перед іншим міським транспортом: відсутність дорожніх пробок, дешевизна проїзду, можливість потрапити в будь-яку точку міста і з'єднання з метрополітеном, причому квиток на метро і RER один.

У неї всі переваги перед іншим міським транспортом: відсутність дорожніх пробок, дешевизна проїзду, можливість потрапити в будь-яку точку міста і з'єднання з метрополітеном, причому квиток на метро і RER один

електричка RER

Не виходячи на вулицю, ви можете переходити між ними в будь-які сторони, щоб дістатися до цікавих історичних об'єктів.

хоча схема метро Парижа і здається заплутаною, в ній просто розібратися, якщо усвідомити основне правило - лінії підземки позначені цифрами, а електричка має буквений еквівалент. Відстежити звивисті лінії допомагає їх різнобарв'я - кожна для зручності відзначена своїм відтінком.

На відміну від пари інших аеровузли, Шарль де Голль знаходиться в безпосередній близькості від RER, а на схемі видно, що він розміщений в зоні 5 по гілці В.

Пора з'ясувати: як дістатися електричкою з Шарль де Голль в Париж? Бачачи покажчики, на яких є позначення RER зі стрілками до найближчої станції, йдіть в цьому напрямку.

Бачачи покажчики, на яких є позначення RER зі стрілками до найближчої станції, йдіть в цьому напрямку

Трансфер з аеропорту Шарль-де-Голль

Посадка здійснюється на станції Roissypole біля терміналів 2 і 3. Потяги відходять з періодичністю в 10 хвилин, і залишилося потерпіти півгодини, поки опинитеся в самому чудовому, розкішному і багатогранному місті Європи - столиці розкоші, любові і розваг.

Час руху складу 4: 56-23: 56.

Час руху складу 4: 56-23: 56

Roissypole

Розберемося, як купити квитки Продаються вони як в автоматах (вам потрібен синій), так і в касах, але останні не працюють в нічний час. Придбання їх за допомогою автоматів не так вже й складно, оскільки запропонований вибір мов: німецьку, англійську, іспанську та французьку апріорі. Якщо уважно стежити за графічними зображеннями, навіть не потрібні лінгвістичні пізнання, щоб здогадатися про набір дій.

Вибір мови виведений на екран у вигляді прапорців. Наприклад, ви віддаєте перевагу англійська. Далі між двома з'явилися віконцями вибираємо те, що синього кольору з квитками, далі - «Ticket to Paris» (квиток до Парижа).

Коли з вами дитина до 10 років, тисніть «Ticket child's fare» (плата за проїзд дитини), тепер визначаємо кількість талонів, і останнє - спосіб оплати. Це може бути «cash» (готівкові) або «Card» (картою).

Але врахуйте, що термінали приймають до оплати лише французькі банківські картки, тому вам підходить перший варіант - готівкою.

Але врахуйте, що термінали приймають до оплати лише французькі банківські картки, тому вам підходить перший варіант - готівкою

Квитки Billets Paris et Ile-de-France

Якщо немає дрібних грошей, їх можна розміняти в касах або автоматах поблизу. При покупці талонів будьте уважні - вам потрібні ті, де написано «Billets Paris et Ile-de-France» (квитки Париж і Іль-де-Франс), потім «Aéroport CDG - Paris (Zone 5 -> Zone 1)».

Якщо у вас нічого не виходить, і ви відчуваєте, як накочує розгубленість і безпорадність, не панікуйте, а зверніться в найближчу будку інформації, де нікого не залишають у біді і навіть видають карти паризького метрополітену.

З проїзним документом в кишені і готовністю підкорювати Париж, йдіть за табличками «Trains en direction de Paris» ( «Потяги до Парижа»), і потрапите на платформу.

Подивіться на Шарль де Голль табло, яке покаже, скільки хвилин чекати прибуття наступного поїзда. Але серед них є відмінності. Якщо звичайним електричок потрібно 40-45 хвилин, щоб досягти серця міста, потяги Express їдуть практично без затримок, скорочуючи перебування в дорозі до півгодини.

Активоване талончик діє 90 хвилин всередині метро або RER, але лише в тому випадку, якщо ви не покидали їх територію, пройшовши крізь турнікет. Інша справа з квитком наві. Він працює в громадському транспорті весь термін, на який розрахований - день, тиждень, місяць, рік, а також в межах обраних зон.

Оскільки мережа RER і підземки тісно пов'язані, попрямувавши по лінії В, ви досягнете зупинки метрополітену Denfert-Rochereau (Данфер Рошро); по курсу RER (C) вийдете на платформі St-Michele - Notre-Dame (Сіно Мішель Нотр Дам); гілки 4, 5, RER (D) приведуть до GareduNord (Північного вокзалу Гар дю Нор), а також на гілки RER (A), RER (D) зі станцією Chatelet-Les-Halles (Шатле Лез Оль).

Остання згадана зупинка знаходиться в самому центрі Іль-де-Франс, і зазвичай саме з неї пересідають на інші гілки, щоб потрапити в найпопулярніші місця, такі як Діснейленд .

Зупинки в аеропорту:

  • Від станції аеропорту до терміналу 1 можна дістатися на шатлі CDGVAL, що з'єднує пункти безкоштовно. В дорозі лише 6 хвилин.
  • До терміналу 3 потрібно пройти 500 метрів.
  • Від вокзалу 2 TGV до терміналів 2C, 2D, 2E і 2F легко дійти пішки.
  • Термінал 2А теж в пішої доступності, але краще скористатися послугами автобуса N1 з рівня 5 станції RER.
  • До терміналу 2G довезе по шаттл N2 від воріт 2.10 терміналу F.

Ті, хто вже знайомий з Парижем і його правилами, укладаються в 45 хвилин від моменту отримання валіз до прибуття в місто. Але у новачків ця процедура займає майже 1,5 години, так що врахуйте це, плануючи свій розклад.

Якщо ж хочете спочатку відвідати інші міста Франції або Європи, то до ваших послуг залізнична станція з поїздами TGV, розташована між порталами 2E-2F і 2C-2D.

Маршрут електрички RER в Париж

Поїзд TGV, Thalys або Large Line

Поїзд TGV з Шарль-де-Голль

Залізнична станція SNCF в Руассі називається «Аеропорт Шарль де Голль 2 - TGV», і пов'язана з французькими швидкісними електропоїздами TGV, з півночі, півдня і заходу, а далі з мережею поїздів Thalys і Grandes Lignes.

В аеропорту станція розмістилася між портами 2C, 2D, 2E і 2F. До неї можна безкоштовно доїхати:

  • Безкоштовним трансфером CDGVAL, що з'єднує термінали 1-3.
  • Безкоштовним автобусом Paris Airport N1, що робить зупинки біля 2A, 2C, 2D, 2E і 2F.
  • Безкоштовним автобусом Paris Airport N2 поблизу терміналів 2G і 2F.

Для водіїв зі своєю машиною недалеко від станції відкрита парковка PCD.
Якщо шукає свій термінал по прибуттю на вокзал, звертайте увагу на вивіски, які є прямо на платформі.

Наприклад, якщо потрібен термінал 1 (Т1), спочатку необхідно піднятися ліфтом або ескалатором на 4-й рівень, а звідти на безкоштовному трансфері CDGVAL доїхати до станції «Термінал1».

У зворотному напрямку дії ті ж, але навпаки - CDGVAL довезе до зупинки «Terminal 2 Gare», а там шукайте покажчики «Gare TGV». Аналогічно з іншими терміналами.

Коли ж необхідно потрапити на Т2А, піднімайтеся ліфтом або ескалатором до рівня 5, а потім сідаєте на автобус Paris Aéroport N1.

До Т2Е і Т2F належить підйом до четвертого рівня, а потім ідіть в сторону кінцевого пункту, орієнтуючись на таблички.

До терміналу 2G підвезе шаттл N2, що від'їжджає від дверей 2.10 терміналу 2F.
Ну а до Т3 з 4-го рівня довезе безкоштовний автобус CDGVAL - зупинка «Terminal 3 Roissypöle». У зворотному напрямку пройдіть 250 м до автобусної зупинки «Термінал 2», а там йдіть за вказівниками «Потяги Grandes Ligne».

Автоматизоване метро CDGVAL

CDGVAL - це безкоштовний внутрішній залізничний трансфер аеропорту, у якого все дві лінії, що працюють щодня і цілодобово.

Його маршрути:

  • Кожні 4 хвилини з 4:30 до 1:30.
  • Кожні 20 хвилин з 1:30 до 4:30.

Складом потрібно всього 8 хвилин, щоб доставити пасажирів до наступного терміналу. Також CDGVAL пов'язаний з електричкою RER по гілці В.

2) Автобус з Шарль-де-Голль в Париж за маршрутом Руассі-Париж

Тепер з'ясуємо, іншу можливість, як дістатися з аеропорту Шарль де Голль до центру Парижа на автобусі?

Його вибирають ті, хто хоче заощадити, і має великий багаж, з яким не погуляєш по метро. Хоча вартість квитків на цей транспорт і вище, але не сильно перевершує варіант з електричкою.

Якщо говорити про переваги такого способу пересування, то сюди можна включити дивовижний вид з віконця. В процесі нетривалого подорожі до столиці Франції легко забути про час, насолоджуючись початком екскурсії.
А тепер конкретніше.

А тепер конкретніше

Автобус Roissybus в Париж

1. Автобус Roissybus з'єднує повітряні ворота і знамениту Оперу Гарньє (Opera de Paris). а вже на площі пересідайте на підземку (лінії 3, 7 і 8).

Ідуть автобуси від терміналів: 1 - (вихід 8); 2 (А і С) - (вихід А9); 2D - (вихід В11); 2 (E і F) - (вихід 5); 3 - (біля виходу з залу прибуття). Місце прибуття в Парижі - вул. Angle rue Scribe і вул. Auber.

В дорозі пробудете годину, заплативши 13,70 євро (також діють квитки наві). Час роботи маршруту: 06: 00-20: 45 з періодичністю 15 хвилин, а між 20: 45-00: 30 проміжки рейсів 20 хвилин.

Якщо наборот треба дістатися з міста в аеропорт Шарль де Голль, сідати на автобус слід на вул. Angle rue Scribe et і вул. Auber.

Час ходіння транспорту:

  • 5: 15-20: 00 кожні 15 хвилин.
  • 20: 00-22: 00 кожні 20 хвилин.
  • 22: 00-00: 30 кожні 30 хвилин.

2. Зручно користуватися також лоукостом Easybus, які співпрацюють зі 150-ю автобусними компаніями.

Забронювати місце в салоні можна онлайн прямо на сайті компанії або купити квиток в касі в межах 18-22 євро.

Маршрути прокладені в різні куточки міста: Ж / Д вокзал, аеропорт Орлі, Ейфелева вежа, Єлисейські поля, бульвар Першинг.

3. Автобус Le Bus Direct Line 2 (Air France) з'єднує Руассі з центром столиці: Ейфелева вежа, площа Зірки, порт Майо / Палац Конгресів.

В аеропорту зупинки знаходяться:

  • Термінал 1 CDG (вихід 32).
  • Термінал CDG 2A-2C-2D (вихід C10).
  • Термінал CDG 2E-2F (вихід E8 або F9).

В Парижі:

  • У Ейфелевої вежі на авеню де Сюффрен, 19.
  • Пл. Зірки / Елісейскіе поля: пр. Карно, 2 у метростанції «Шарль де Голль Етуаль».
  • Порт Майо / Палац Конгресів на бульварі Gouvion St Cyr поруч з метростанції «Porte Maillot».

З аеропорту до Ейфелевої вежі транспорт йде щодня 5: 30-23: 30 кожні 30 хвилин. У зворотному напрямку 5: 30-22: 00 з тим же тимчасовим інтервалом. В дорозі 60-70 хвилин. До Єлисейських полів їхати 45-60 хвилин.

Квитки для дорослих коштують 18 євро в одну сторону і 31 в обидві. Є групові квитки по 14,50 євро в одному напрямку для компаній від 3-х чоловік. Дитячі проїзні (4-11 років) - 10 і 20 євро. Малюки до 4-х років їздять безкоштовно. Якщо купувати талончики в салоні автобуса, вони обійдуться на 1 євро дорожче.

4. Автобус Le Bus Direct Line 3 тримає зв'язок з аеропортом Орлі 1-2 і 4.

Зупинки в Шарль де Голль:

  • Термінал 1 (вихід 32).
  • Термінал 2A-2C-2D (вихід C10).
  • Термінал 2E-2F (вихід E8 або F9).

В Орлі-4 зупинки знайдете у Південній двері рівня 48a. В Орлі 1-2 це двері рівня 18a.

З Руассі в Орлі шаттл йде кожен день в періоди 06: 10-21: 50 через 25-40 хвилин. У зворотному напрямку: 06: 35-21: 50 з тим же інтервалом. На дорогу йде 1 годину 10-20 хвилин.

Квитки для дорослих в одну сторону - 22 євро, в обидві - 37 євро. Групи від 3-х чоловік можуть придбати проїзний за 18 євро в одному напрямку. Дітям (4-11 років) - 13 і 26 євро. Малюкам до 4-х років безкоштовно. При купівлі квитків у водія додатково +1 євро.

5. Автобус Le Bus Direct Line 4 з'єднує з вокзалом Монпарнас (Gare Montparnasse), що відповідає напрямку ліній метрополітену: 4, 6, 12 і 13. По ходу руху він зупиняється поруч з Ліонським вокзалом (Gare de Lyon) - гілки метро 1 і 14, RER (A) і RER (D).

По зручності цей автобус нічим не відрізняється від того, що ходить по лініях 2 і 3 - на борту кондиціонер, безкоштовний Wi-Fi, на кожному сидінні роз'єм USB, послуги стюардів на кожній зупинці.

Зупинки в аеропорту:

  • Термінал 1 (вихід 32).
  • Термінал 2A-2C-2D (вихід C10).
  • Термінал 2E-2F (вихід E8 або F9).

Ходить автобус кожні півгодини з 5:45 до 22:45. З Монпарнаса відправляється 5: 15-21: 45.

До Ліонського вокзалу в дорозі 40 - 50 хвилин. До вокзалу Монпарнас 1 годину 10-20 хвилин.
Ціна проїзду для дорослих - 18 і 31 євро, залежно в одну або обидві сторону потрібен квиток. Групою проїзний від 3-х чоловік - 14,50 євро.

Дитячий (4-11 років) - 10 і 20 євро. До 4-х років безкоштовно, а якщо купувати талончик у водія, доведеться доплатити 1 євро.

6. Міський автобус № 350 відчалює від зупинок:

  • Термінали 2A-2C, 2B-2D, 1, станції TGV-SCNF и Руассіполь.
  • Між Т2G и Т2F ходити безкоштовно трансфер N2.

До Парижа (Порт-де-ла-Шапель) 70 хвилин їзди. Днем між рейсами 15-20 хвилин, увечері 30-35 хвилин.

Квиток коштує 6 євро. Можна використовувати 3 талончика Т + або наві 1-5.

Маршрут автобуса №350

Маршрут автобуса №350

Маршрут автобуса №350

7. Автобус № 351 везе в Парижі до площі Нації. Зупинки і вартість аналогічні маршруту №350.

Маршрут автобуса №351:

Маршрут автобуса №351:

Маршрут автобуса №351:

8. Автобус №19 з'єднує Torcy RER і Roissypôle RER (термінал 3).

Рух Торсі RER до RURISYPOLE RER налагоджено з понеділка по п'ятницю о 05: 50-21: 38 щопівгодини. У свята 05: 45-20: 55 з інтервалом в 1 годину. У зворотному напрямку понеділок - п'ятниця з 5:50 до 22: 40, а по вихідних і святах з 5:45 до 21:00. В дорозі 60-70 хвилин.

Ціна квитка - 2 євро. Це також може бути квиток Т +, пакет Navigo, карта Mobilis або Paris Visite. Для діток до 4-х років - безкоштовно.

9. Шаттл VEA - Magical везе прямо в Діснейленд Парижа і найближчі до нього готелі. Також «Чарівний човник» робить зупинку в аеропорту Орлі 1-2 (рівень 0, зупинка 15, вихід 18а) і в Орлі 4 (автовокзал, зупинка 3, вихід 47d).

Зупинки знаходяться в 1, 2 Е-2F. Між терміналами 2G і 2F ходить безкоштовний трансфер N2.

Час відправлення:

  • Від терміналу 2Е / 2F: 9:00, 9:20, 9:40, 10:20, 10:45, 11:00, 11:40, 12:20, 13.00, 13:30, 14:00, 14:30, 15:00, 15:30 15:45, 16:30, 17:20, 18:00, 18:45, 19:45.
  • Від терміналу 1: 9: 55,10: 35, 11:15, 11:55, 12:35 13:05, 14:05 15:05 16:05, 16:55, 16:20.

До місця призначення - 45 хвилин. Для дорослих проїзд - 23 євро, для дітей - 10 євро. Малюки до 2-х років безкоштовно. Карта наві не приймається.

Де зупинка VEA - Magical:

Зупинка VEA - Magical:

10. Автобус філе (Filéo Roissy) працює цілодобово, обслуговуючи 6 ліній: 23, 32, 95-02, 701, T'bus, і їм можна користуватися, дотримуючись його звичайного розкладу або замовити за безкоштовним телефоном на платформі Paris-Charles de Gaulle 7 24 77.

Можливий платний дзвінок за номером: 0 810 24 24 77. Також можна бронювати місця через мобільний додаток «Filéo», попередньо встановивши його на мобільний телефон.

До оплати приймаються квитки Т + (1,90 євро), наві і куплений у водія талончик (2 євро).

Більше подробиць на офіційному сайті: fileo.com

Як дістатися з аеропорту Шарль-де-Голль в Париж вночі (автобуси)

Нічні автобуси з Шарль-де-Голль в Париж

З настанням ночі руху транспорту зменшує хід, але ніколи не зупиняється повністю.

1. Нічним автобусом № 120 з аеропорту Шарль де Голль можна доїхати до зупинки Cordeil Essonnes електрички RER (лінія D).

2. Маршрут № 122 довезе до зупинки La Verrière на лінії N.

3. Автобус № 140 курсує з години ночі до 4-ї ранку з годинним інтервалом. За 1 годину і 20 хвилин він доставить до Східного вокзалу (Garedel'Est), зробивши кілька пауз в дорозі, заскочивши і на Північний вокзал (Garedu Nord).

Сісти на нього можна у терміналів:

  • 1 (вихід 12).
  • 2F (вихід 2.02).
  • 3 (вихід із зони прибуття).

4. Ще є опівнічний автобус № 143. Він ходить вдвічі частіше, а тому, якщо поспішаєте, можна скористатися його сервісом. Він теж їде в бік Гар де Лест - Східного вокзалу, витрачаючи 55 хвилин, а між рейсами всього півгодини.

Залишає терміналів:

  • 1 (вихід 12).
  • 2F (вихід 2.02).
  • 3 (вихід із зони прильоту).

Весь нічний транспорт ходить з 1:30 до 4:30. В дорозі 30-60 хвилин. Квитки коштують 8 євро, також можна використовувати 4 талончика Т + або наві для 1-5 зон.

3) Таксі з Шарль де Голль в Париж

Якщо все перераховане для вас занадто складно або клопітно, завжди є зручний варіант з таксі, який віддає перевагу більшість. Отже, розберемося, як дістатися з аеропорту Шарль-де-Голль на таксі до Парижа.

Отже, розберемося, як дістатися з аеропорту Шарль-де-Голль на таксі до Парижа

Таксі з аеропорту Шарль де Голль в Париж

Цей сервіс нічим не відрізняється від знайомого вам вітчизняного, і треба лише знати місця стоянок перевізників. Або замовити таксі онлайн після прильоту в аеропорт.

Термінали і виходи:

  • 1 з виходом №24
  • 2 (А і С) з виходом №6
  • 2 (В і D) з виходом №7
  • 2 Е з виходом №11
  • 2F з виходом №2
  • 2G з синім виходом
  • 3 з виходом із зони прильоту

Якщо вам потрібен Лівий берег, дорога туди коштує 50 євро, а ось на Правий на 5 євро дорожче. Варто також враховувати нічний, святковий і тариф вихідних днів, який зростає на 15%.

Варто також враховувати нічний, святковий і тариф вихідних днів, який зростає на 15%

Таксі з Шарль де Голль в центр Парижа

Нічний діє з 19:00 до 7:00, їли вам треба потрапити в передмістя, а також з 17:00 до 10:00, якщо ваш шлях лежить в центр столиці.

  • Машина на 4-х пасажирів +3 місця для багажу - близько 55 євро (+/- 5 євро).
  • На 7-х + 7 місць для багажу - 75 євро (+/- 5 євро).
  • На компанію від 13 осіб + стільки ж місць для багажу потрібно міні-бас за 200 євро.

До вас можуть підходити приватники, пропонуючи більш вигідні розцінки, але це виверт, на яку дуже не рекомендуємо погоджуватися, якщо хочете безпечно і за фіксованою таксою дістатися на місце.

В аеропорту працюють офіційні представники компаній, у яких ви можете замовити машину:

  • Alpha Taxis (телефон: 01 45 85 85 85)
  • Les Taxis Bleus (телефон: 01 41 52 54 25)
  • Taxis G7 (телефон: 01 47 39 47 39/36 07)
  • G7 Horizon (телефон: 01 47 39 00 91)

Ці номери працюють на території Парижа, але якщо ви робите попереднє замовлення зі своєї країни, набирайте спочатку 00 33, а потім 9 крайніх цифр після «0».

Ці номери працюють на території Парижа, але якщо ви робите попереднє замовлення зі своєї країни, набирайте спочатку 00 33, а потім 9 крайніх цифр після «0»

З Шарль де Голля в центр на таксі

Однак є ще один привабливий варіант з машиною - замовлення трансферу з аеропорту Шарль де Голль до готелю і при бажанні назад. В цьому випадку можна вибрати індивідуальне таксі або міні-автобус.


Вас зустрінуть по прильоту (є навіть російськомовні водії), допоможуть з багажем і відвезуть за вказаною адресою. Навіть не потрібно платити чайові, оскільки оплата вноситься попередньо при резервуванні автомобіля (приблизно 80 євро).

Навіть не потрібно платити чайові, оскільки оплата вноситься попередньо при резервуванні автомобіля (приблизно 80 євро)

Таксі з Шарль де Голль в Париж

Крім того, будьте впевнені - вас точно заберуть, а ось без завчасного замовлення цілком може виявитися, що в напрямку Париж - Шарль де Голль або назад не виявиться вільних таксі.

Ще один приємний момент - оплата стягується не з людини, а за поїздку. Розділивши вартість між членами своєї групи, вийде не дорожче, ніж квиток на громадський транспорт, але при цьому вам не треба добиратися від зупинки до готелю, оскільки вас підвезуть прямо до його дверей.

4) Оренда автомобіля і маршрут з Шарль в Париж

Залишилося розглянути ще один, останній спосіб: Як дістатися з Шарль де Голль в Париж на автомобілі? Це накладає певну відповідальність і прив'язує до машини, яку треба десь паркувати, а це в Іль-де-Франс велика морока, і самостійно заправляти, що в сумі за сам прокат (близько 22 євро на добу) становить чималу суму.

Якщо вас це не бентежить, і такий варіант найбільш прийнятний, тоді біля кожного терміналу легко знайти по кілька представників великих автопрокатчіков: Hertz , Europcar , Avis , Sixt, TT Car Trans, Thrifti, National, Dollar, Advantage, Alamo, InterRent, Sixt, Hertz, Firefly, Europcar, Enterprise Rent-A-Car, Budget, Avis.

Для оформлення крім паспорта і міжнародних прав зі стажем не менше 1 року вам знадобиться надійна кредитна карта. Не забудьте перевірити відповідність опису всіх особливостей машини в документі з дійсністю, а щоб не ламати голову над дорожньою картою, краще вибирати авто з навігатором.

Застава та сама оренда залежать від марки автомобіля, а чим триваліший термін користування, тим менше заплатите.

Свою роботу пункти прокату починають з першим рейсом літака і закінчують з останнім приземленням.

Маршрут з Шарль-де-Голль в Париж на автомобілі

За магістралі А1 ви поїдете в бік метро Порт-де-ля-Шапель (Porte de la Chapelle). На подорож піде 20-40 хвилин, але ви повинні розуміти, що все залежить від інтенсивності руху.

Якщо вибрати магістраль А3, напрямок лежить в сторону Порт-де-Баньоле (Porte de Bagnolet) з аналогічними тимчасовими витратами.

Аеропорт Шарль-де-Голль на мапі

Точна адреса аеропорту Шарль-де-Голль: 95700 Руассі-ан-Франс, Франція

Шарль де Голль офіційний сайт: http://int.parisaeroport.fr/ru

Сайт лоукост Easybus: http://www.easybus.com/en/

Сайт автобуса AirFrance: http://www.lebusdirect.com/

Автор: Лора Мур

Крім цього, регіон Іль-де-Франс з'єднує з Руассі велика транспортна мережа, і питання: як доїхати з аеропорту Шарль де Голль в Париж?
Пора з'ясувати: як дістатися електричкою з Шарль де Голль в Париж?

Новости