Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що подивитися в Амстердамі, пам'ятки за 2-3 дня

  1. Що подивитися в Амстердамі за 1 день
  2. Канали Амстердама і прогулянка на кораблику
  3. Квітковий ринок Bloemenmarket в Амстердамі
  4. Музей Ван-Гога в Амстердамі
  5. Квартал червоних ліхтарів Де Валлен в Амстердамі
  6. Що подивитися в Амстердамі за 2 дні
  7. Головний музей Амстердама - Рейксмюзеум
  8. Музей сучасного мистецтва Стеделейк
  9. Вуличний ринок Albert Cuypmarkt
  10. Екскурсія в пивний музей Хайнекен
  11. Оглядовий майданчик у Амстердамі на даху вежі A'DAM Lookout
  12. Китайський квартал в Амстердамі
  13. Що подивитися в Амстердамі за 3 дні
  14. Квартал Бегінхоф і монастир бегинок в Амстердамі
  15. Музей алмазів в Амстердамі
  16. Зоопарк Артіс в Амстердамі
  17. Музей-село Заансе-Сханс і млини
  18. Що ще цікавого можна побачити в Амстердамі
  19. Музей родини Хелфінк
  20. Міст Пітон в Амстердамі
  21. Музей NEMO і оглядовий майданчик
  22. Кекенхоф і тюльпани
  23. Утрехт - затишне місто недалеко від Амстердама
  24. Читайте інші цікаві статті:

В Амстердамі кожен знайде щось своє. Є і красива архітектура, і вражаючі музеї, і розгульна нічна (і не тільки) життя. Як завжди, я постаралася зібрати все найцікавіше в одному місці і розповісти вам, що подивитися в Амстердамі.

Ще не купили квитки? Читайте, як дістатися до Амстердама з Москви та інших міст!

Що подивитися в Амстердамі за 1 день

Залізничний вокзал Амстердама

З великою ймовірністю знайомство з містом для вас почнеться саме з цього місця. Сама будівля вокзалу вже можна віднести до пам'яток - воно дуже красиве. До речі, спроектовано воно тим же архітектором, що і будівля головного музею Амстердама, навіть зовні схожі.

Вийшовши з вокзалу, відразу натрапите на канали. Система амстердамських каналів зарахована до пам'ятників Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. У місті є чотири основні канали: Сінгел, Херенграхт, Кейзерсграхт і Принсенграхт.

Канали Амстердама і прогулянка на кораблику

Одна з найзнаменитіших пам'яток Амстердама - це його канали і численні мости, яких налічується більше 1500.

Якщо погода сприяє, раджу відправитися на водну прогулянку. Знайти екскурсію на місці не проблема, є навіть прямо навпроти виходу з залізничного вокзалу, ціна поїздки близько 15 євро.

Пізнавальна водна прогулянка по каналах міста на капітанському шлюпі

на купонному сайті можна спробувати знайти знижку на човнову екскурсію, є шанс заплатити в два-три рази менше.

Якщо хочете заощадити і збираєтеся відвідати пивний завод Хайніке, то можна купити комбінований квиток за 30 євро

Якщо хочете заощадити і збираєтеся відвідати пивний завод Хайніке, то можна купити   комбінований квиток   за 30 євро

До речі, якщо хочете заощадити і збираєтеся відвідати пивний завод Хайніке, то можна купити комбінований квиток за 30 євро - сходіть на екскурсію, поп'єте пивка, а після прокотитеся на кораблику. Але на цьому ще не все - в цей же квиток входить підйом на оглядову вежу, до якої вас люб'язно і доставить катер.

За Амстердаму на човні з капітаном

Квітковий ринок Bloemenmarket в Амстердамі

Але повернемося на землю. По місту можна догуляти до квіткового ринку, його назва говорить сама за себе. Саме тут наші співвітчизниці набувають мішками цибулини тюльпанів, а повернувшись на Батьківщину, думають, що ж з ними робити. 🙂

Але не цибулинами єдиними. Крім них на ринку можна купити інші квіти і саджанці, а також придбати сувеніри на будь-який смак і колір.

І найголовніше! Іноді варто повертати голову в протилежному від «квіткових» лавок напрямку. Справа в тому, що паралельно їм знаходяться різні сирні магазинчики - якого сиру там тільки немає, як мінімум, потрібно продегустувати! 😉

ринок виводить на невелику площу, центром тяжіння якої служить фургончик з рибкою і бутербродами з неї

Трохи пройшовши від Квіткового ринку, ви потрапите на Kalverstraat - головну вулицю шопінгу в Амстердамі. Тут можна пообідати і зробити приємні придбання. А у східній частині квіткового ринку і Kalverstraat знаходиться Монетна площа і головне її прикраса - Мунтторен.

Із західного ж боку ринок виводить на невелику площу, центром тяжіння якої служить фургончик з рибкою і бутербродами з неї. Обов'язково спробуйте!

Музей Ван-Гога в Амстердамі

Сюди навіть в не сезон стоїть черга за квитками. Так що в черговий раз закликаю купувати квитки на сайті

Якщо в Амстердамі ви всього на 1 день і обов'язково маєте намір сходити в музей, я б порадила піти в музей цього нідерландського художника. Так, в Амстердамі є відмінний Рейксмузей і гідна колекція в музеї сучасного мистецтва, але сам по собі музей Ван-Гога - явище унікальне і вкрай цікаве.

Так, в Амстердамі є відмінний Рейксмузей і гідна колекція в музеї сучасного мистецтва, але сам по собі музей Ван-Гога - явище унікальне і вкрай цікаве

Сюди навіть в не сезон стоїть черга за квитками. Так що в черговий раз закликаю купувати квитки на сайті (Це навіть можна зробити, стоячи в тій самій черзі)!

Знайомство з життям і творчістю художника в музеї Ван Гога

Музей володіє найбільшою в світі колекцією картин і малюнків Вінсента Ван Гога (200 картин, 400 малюнків і 700 листів художника). Крім цього, на виставці представлені роботи його сучасників, в тому числі Поля Гогена, Жоржа Сера, Поля Сіньяка, Клода Моне, Анрі Тулуз-Лотрека, Пабло Пікассо.

Картини не просто так розвішані на стінах - кожен зал розповідає про певний життєвому етапі художника. Можна побачити, як змінювалася живопис Вінсента, а також прочитати, що на це вплинуло.

До речі, не забудьте прогулятися по музейній площі і сфотографуватися зі знаменитими літерами I AMSTERDAM.

Ціна квитка:

  • дорослий 18 євро;
  • до 18 років - безкоштовно;
  • по картам I Amsterdam і Museumkaart - безкоштовно.

Години роботи:

  • щодня з 9:00 до 19:00;
  • по п'ятницях і суботах до 21:00.

Адреса: Museumplein 6.

Квартал червоних ліхтарів Де Валлен в Амстердамі

Квартал червоних ліхтарів Де Валлен в Амстердамі

Думаю, кожен хоч раз у житті чув подібне словосполучення і знає, про що йдеться. 🙂 Назва походить від червоних ліхтарів, які стоять у вікнах будинків розпусти. Про всяк випадок повідомляю, що проституція в Нідерландах легалізована і замість того, щоб стояти вздовж трас, тут дівчата «виставляються» в вікнах своїх робочих однокімнатних кают.

фотографувати дівчат суворо заборонено - можете втратити техніки або ще чого-небудь

Нестандартна прогулянка по самим-самим місцям Міста Гріхів зі знавцем

У кварталі все кричить про секс - торгівля тілами, секс-шопи, секс-театри, піп-шоу, музей сексу, музей проституції і т.д. Антуражності в кварталі, звичайно ж, увечері, коли включається підсвічування. Навіть якщо ви паинька - пройтися варто, але врахуйте, що фотографувати дівчат суворо заборонено - можете втратити техніки або ще чого-небудь!

Крім червоних ліхтарів в Де Валленом можна знайти кабінки з ліхтарями бузкового кольору. Це говорить про те, що за склом трансвестит. Чоловіки також пропонують свої послуги - блакитні ліхтарі можна зустріти на березі Амстел.

Що подивитися в Амстердамі за 2 дні

Отже, за один день потрібно зробити обов'язковий мінімум - погуляти по місту, покататися на корабликах, сходити в музей Ван-Гога, напробоваться сиру і бутербродів з оселедцем, купити сувеніри на Квітковому ринку, а ввечері заблукати у відомій туристичної пам'ятки - Кварталі червоних ліхтарів.

Чим же зайнятися на наступний день в Амстердамі?

Головний музей Амстердама - Рейксмюзеум

Не варто забувати і про культурну програму. На черзі головний музей Амстердама - Рейксмузей. Музей величезний, багато цікавих і гарних речей, картини, посуд, прикраси, меблі.

Любителям можна провести там взагалі весь день. Обов'язково візьміть план музею, інакше в цій будівлі можна заблукати.

Чільне місце в експозиції віддано «Нічному дозору» Рембрандта

Основу художньої колекції складають численні роботи голландських майстрів XV-XIX століть. Представлені відомі майстри XVII століття, в першу чергу, Рембрандт, Вермеер і Халс, а також де Хох, Стен, Рейсдал, ван дер Гельст, ван Скорел і інші. У зборах знаходиться 20 картин Рембрандта, більше, ніж в інших музеях світу (колекція поступається лише ермітажний - 26 картин).

Отримати задоволення від відвідування Rijksmuseum з мистецтвознавцем

Чільне місце в експозиції віддано «Нічному дозору» Рембрандта (картина належить місту Амстердаму, в музеї знаходиться на тимчасовому зберіганні). Примітно, що в 1906 році будівлю музею було перебудовано заради розміщення цієї картини.

Ціна квитка:

  • дорослий 17.5 євро;
  • до 18 років - безкоштовно;
  • по картам I Amsterdam і Museumkaart - безкоштовно.

Години роботи:

  • щодня з 9:00 до 17:00.

Адреса: Museumstraat 1.

Музей сучасного мистецтва Стеделейк

Не любите традиційний живопис? Ласкаво просимо в Стеделейк. У цьому музеї у вигляді великої ванни зібрані твори сучасного мистецтва з різних країн.

Ціна квитка:

  • дорослий 17.5 євро;
  • студенти 9 євро;
  • до 18 років - безкоштовно;
  • по картам I Amsterdam, Holland Pass і Museumkaart - безкоштовно.

Години роботи:

  • щодня з 10:00 до 18:00;
  • по п'ятницях до 22:00.

Адреса: Museumplein 10.

Вуличний ринок Albert Cuypmarkt

Неможливо не відвідати і найбільший вуличний ринок Амстредама - Albert Cuymarkt. Від музейної площі можна догуляти до нього хвилин за 15-20.

Тут знайдеться все: від китайських товарів до голландських сирів і всіляких ласощів. Можна нічого і не купувати, а просто пройтися уздовж рядів.

Можна нічого і не купувати, а просто пройтися уздовж рядів

До ринку можна дістатися і від Центрального вокзалу на трамваї № 4, 16, 24 або 25. Режим роботи з понеділка по суботу з 09:00 до 17:00.

Екскурсія в пивний музей Хайнекен

Тут же, недалеко від ринку, знаходиться інша популярна пам'ятка Амстердама, яку варто відвідати! Любителям пива це просто обов'язково (але не чекайте походу по цехам заводу з занудним екскурсоводом). Для байдужих до пінного напою музей може бути цікавий.

Влітку за квитками вибудовується чималенька черга, так що раджу купити заздалегідь на їх сайті

Влітку за квитками вибудовується чималенька черга, так що раджу купити заздалегідь на їх   сайті

Музей інтерактивний. Ви можете відчути себе пивом, діджеєм, зіркою футболу, клабери або зіркою караоке - все це в заплутаному лабіринті одного будинку. У різних залах зустрічають екскурсоводи, які дуже цікаво розповідають про виробництво пива.

Після того як ви своїми очима побачите, як вариться пиво, потрібно пройти в зал, де чарівний бармен розповість, як правильно це пиво вживати. Навіть якщо ви не дуже добре знаєте англійську, без праці зрозумієте все, про що він розповідає.

А після всіх розповідей не забудьте піднятися в бар на даху і отримати 2 безкоштовних келиха пива або коли. І гріх не насолодитися видом на місто з тераси!

В кінці екскурсії в сувенірному магазині можна придбати продукцію зі знаменитим брендом. А якщо нічого не купите, все одно з порожніми руками не підете - всім відвідувачам видають пам'ятний брелок.

Влітку за квитками вибудовується чималенька черга, так що раджу купити заздалегідь на їх сайті ! Вартість - 18 євро при купівлі он-лайн.

Ціна квитка:

  • дорослий 18 євро.

Години роботи:

  • понеділок-четвер з 10:30 до 17:30;
  • п'ятниця-неділя з 10:30 до 19:00.

Адреса: Stadhouderskade 78.

Оглядовий майданчик у Амстердамі на даху вежі A'DAM Lookout

Не дуже популярна пам'ятка в Амстердамі, але любителям панорамних видів і гострих відчуттів раджу все ж сходити. Вигідно буде поєднати похід сюди з відвідуванням музею Хайніке і катанням на корабликах, про що я вже писала вище.

Одна з фішок цього оглядового майданчика - найвищі гойдалки Європи на краю даху на висоті 100 метрів. якщо дивилися випуск (З 5:30 хвилини) «Орел і Решка. Перезавантаження »про Амстердам, то зрозумієте, про що мова. Чи не для людей зі слабкими нервами. 🙂

Квиток на оглядовий варто аж 12.5 євро, при цьому за гойдалки доведеться заплатити додатково 5 євро з носа. можна придбати комбіновані квитки, куди будуть включені напої та / або їжа.

Офіційний сайт .

Китайський квартал в Амстердамі

А на завершення прекрасного дня можна повечеряти там, де вирує життя. Наприклад, в Китайському кварталі, який знаходиться в парі кроків від Кварталу червоних ліхтарів, на вулиці Zeedijk.

Амстердам для своїх: прогулянка по незвичайним місцях

Тут можна знайти безліч ресторанчиків азіатської кухні і перекусити недорого. А в супермаркеті з китайськими їстівними товарами можна бродити, як на екскурсії, особливо, якщо ви розбираєтеся, що до чого.

Також в Китайському кварталі знаходиться справжній буддистський храм He Hua Temple.

Що подивитися в Амстердамі за 3 дні

На третій день в Амстердамі можна закрити питання з основними музеями або відвідати один з вражаючих зоопарків в Європі. А якщо розрахувати час, то можна встигнути з'їздити помилуватися на млини.

Квартал Бегінхоф і монастир бегинок в Амстердамі

Бегінхоф в Амстердамі є закритий середньовічний двір, який складається з 47 будинків, побудованих в основному в готичному стилі і розташованих на рівні на метр нижче решти Старого міста. П ерші згадки про це поселення відноситься до 1307 і 1346 років.

Бегін, або бегардов в середньовічній Європі називали членів католицького ордена, провідних чернечий спосіб життя, але без клятв і з правом повернення до світського життя, миру, а hof означає «двір».

найстаріший збереглася будинок Амстердама - красивий і строгий, майже чорний Houten Huis - Хаутен-Хейс

найстаріший збереглася будинок Амстердама - красивий і строгий, майже чорний Houten Huis - Хаутен-Хейс

Його мешканцями були бегінкі, які збирали пожертви на благодійні цілі і на користь бідних і присвячували весь свій час навчання незаможних і догляду за хворими. Монастирів було кілька, вони зобов'язані назвою свого першого організатору - священику з Льєжа Ламберу де Бігу. Але є припущення про те, що найменування пішло від кольору суконь бегинок (bigo, по-голландськи - бежевий).

Але є припущення про те, що найменування пішло від кольору суконь бегинок (bigo, по-голландськи - бежевий)

В наші дні Бегенхоф являє собою оазис тиші з крихітними будівлями і садами навколо доглянутого внутрішнього двору, куди можна потрапити тільки через вузький склепінчастий прохід з боку площі Спёй (Spui). Якби не екскурсійна група, згорнувшись в одну з дверей, я б точно пройшла повз.

Якби не екскурсійна група, згорнувшись в одну з дверей, я б точно пройшла повз

Примітний тут найстаріший збереглася будинок Амстердама - красивий і строгий, майже чорний Houten Huis - Хаутен-Хейс. Він побудований в 1420 році, коли ще не було заборони на зведення дерев'яних будівель. Після пожежі 1521 року дерев'яні будинки більше не будували.

Після пожежі 1521 року дерев'яні будинки більше не будували

Вхід безкоштовний.

Години роботи:

  • щодня з 10:00 до 17:00.

Адреса: Begijnhof.

Музей алмазів в Амстердамі

Музей алмазів в Амстердамі

Музей алмазів в столиці з'явився завдяки голландської ювелірної компанії Coster Diamonds, відомої безліччю робіт з огранювання коштовностей. Власники підприємства по праву пишаються тим, що саме на їх фабриці вперше була застосована парова тяга для обробки алмазів.

Навколо Амстердама за 7 годин

Сама алмазна фабрика і музей розташовані в одній будівлі, так що можна відвідати обидва місця за один раз. Усередині фабричних приміщень можна поспостерігати за процесом ограновування каменів, отримати уявлення про цікаве ювелірному майстерності.

Щоб потрапити в музей, потрібно просто зайти через інший вхід. Огляд експозиції починається з фільму, який розповідає про тонкощі і деталі видобутку і обробки діамантів. Фільм, як і всі таблички в музеї, тільки англійською та голландською мовами.

Після фільму можна перейти до експозиції. У музеї представлені справжні витвори мистецтва, створені з алмазів з найвіддаленіших куточків світу, наприклад, ПАР та Індії. Серед експонатів можна побачити інкрустовану діамантами тенісну ракетку, яка вручається як приз великим гравцям.

Чесно кажучи, особливого бажання йти в цей музей за гроші у мене не виникло, та й відгуки закликають цього не робити. Якщо будете купувати карту I Amsterdam або музейну - можна і сходити за наявності часу.

Ціна квитка:

  • дорослий 10 євро;
  • пільговий 7.5 євро;
  • до 12 років - безкоштовно;
  • по картам I Amsterdam і Museumkaart - безкоштовно.

Години роботи:

  • щодня з 09:00 до 17:00.

Адреса: Paulus Potterstraat 8.

Офіційний сайт .

Зоопарк Артіс в Амстердамі

Зоопарк Артіс в Амстердамі

На відвідування найстарішого зоопарку країни вам знадобиться мінімум два-три години, хоча тут цілком можна затриматися на весь день. Площа зоопарку становить майже 15 гектарів і включає в себе вольєри і клітки з понад 6000 екзотичних тварин і пташок, що відносяться до 700 видів, багато з яких на межі вимирання.

Площа зоопарку становить майже 15 гектарів і включає в себе вольєри і клітки з понад 6000 екзотичних тварин і пташок, що відносяться до 700 видів, багато з яких на межі вимирання

Головна відмінність від багатьох інших зоопарків - наявність великої кількості відкритих вольєрів, які відділені від відвідувачів лише невеликими ровами. Крім тварин тут можна помилуватися на другий в світі за кількістю мешканців акваріум з рибками і ластоногих, і майже на 200 видів незвичайних рослин і комах.

Екскурсія в сирний місто Едам і рибальське село Волендам

Для дітей на території розташовано декілька ігрових майданчиків. А зовсім недалеко розташовується найбільша дитяча площадка «TunFun», яку можна відвідати після знайомства з мешканцями зоопарку.

А зовсім недалеко розташовується найбільша дитяча площадка «TunFun», яку можна відвідати після знайомства з мешканцями зоопарку

Крім клітин і вольєрів на території зоопарку знаходяться планетарій, дитяча ферма, великий акваріум, теплиця, геологічний і зоологічний музеї, що розповідають про флору і фауну Нідерландів. З 2014 року до складу зоопарку входить єдиний в світі музей мікроорганізмів Мікроп.

Години роботи Артіс:

  • 1 листопада - 28 лютого з 9:00 до 17:00;
  • 1 березня - 31 жовтня з 9:00 до 18:00;
  • щосуботи о червні, липні і серпні з 9:00 до заходу.

Години роботи Мікроп:

понедельник-середа, неділя з 9:00 до 18:00;

четвер-субота з 9:00 до 20:00;

Ціна квитка в Артіс при покупці в касі / онлайн:

  • дорослий - 23/21 євро;
  • діти 3-9 років - 19.5 / 17.5 євро;
  • діти до 2 років - безкоштовно;
  • по карті I Amsterdam - безкоштовно.

Ціна квитка в Артіс + Мікроп при покупці в касі / онлайн:

  • дорослий - 29.5 / 27.5 євро;
  • діти 3-9 років - 25.5 / 23.5 євро;
  • діти до 2 років - безкоштовно.

Адреса: Plantage Kerklaan 38-40.

Дістатися до зоопарку можна на трамваї №9, 10, 14, на автобусі №56 або на спеціальному «Артіс Експрес» до зупинки Plantage Kerklaan. Можна прогулятися пішки (півгодини від площі Дам), адже зоопарк знаходиться практично в центрі.

Музей-село Заансе-Сханс і млини

Музей-село Заансе-Сханс і млини

Село Заансе-Сханс - одна з найбільш популярних пам'яток поблизу Амстердама. Це унікальне місце, в якому живуть і працюють люди, дозволяє зануритися в атмосферу голландської села XVII - XVIII століть.

Зансе-Сханс і Заандам: авторська пішохідна екскурсія

Для туристів відкриті шість працюючих млинів, 2 - масляні, 2 - лісопилки, млин з виробництва спецій і фарбувальна млин. Крім цього, тут можна відвідати унікальні майстерні, в яких протягом декількох століть зберігають традиції старих ремесел.

Крім цього, тут можна відвідати унікальні майстерні, в яких протягом декількох століть зберігають традиції старих ремесел

У селі Заансе-Сханс знаходиться близько 30 будинків, більшість з яких також відкриті для відвідування, а в одному з будинків можна навіть пожити Heerlijck Slaapen op de Zaanse Schans .

В деякі міні-музеї Заансе-Сханс і в пару млинів ви можете зайти абсолютно безкоштовно. У деяких інших потрібно буде трохи заплатити (в більшості млинів вхід для дорослих коштує 4 євро, для дітей 2 євро).

Ціна квитка:

Вхід в саме село безкоштовний. В деякі міні-музеї Заансе-Сханс і в пару млинів можна зайти безкоштовно, вартість входу в інші місця варіюється в межах від 3 до 10 євро. Якщо збираєтеся відвідати багато об'єктів, то краще купити карту Zaanse Schans Card за 15 євро.

Години роботи:

  • в середньому з 9:00 до 17:00, але краще уточнити час роботи цікавлять вас об'єктів на сайті.

Як дістатися в Заансе-Сханс:

  • З Амстердама можна доїхати на автобусі №391, який відходить від центрального вокзалу (платформа Е) кожні 15 хвилин. В дорозі приблизно 40 хвилин, квиток можна купити у водія. Вартість однієї поїздки - 5 євро, квиток на весь день - 10 євро (дозволяє вийти шляхом, наприклад, в Заандаме, погуляти і продовжити поїздку).
  • На поїзді Sprinter можна доїхати швидше, але доведеться пройтися пішки. Їхати потрібно до станції Zaandijk Zaanse Schans (17 хвилин), звідти прогулянка відніме ще хвилин 10. Вартість проїзду в одну сторону - 3.20 євро.

20 євро

Що ще цікавого можна побачити в Амстердамі

В Амстердамі і його околицях багато всього цікавого. Багато визначних пам'яток вислизають від туристів, які проводять в Амстердамі 1-3 дні. Якщо ж ви вирішили затриматися тут довше, то раджу звернути увагу на не настільки популярні серед туристів, але не менш цікаві, об'єкти.

відкрита тераса на останньому поверсі музею НЕМО дозволить безкоштовно насолодитися панорамним видом на місто

Музей родини Хелфінк

Якщо вам цікаво, як виглядали інтер'єри у голландської знаті, то можна відвідати будинки-музеї і познайомитися з внутрішнім оздобленням ближче. Наприклад, непоганий музей сім'ї Хелфінк на вулиці Keizergracht.

Цей будинок-музей відрізняється тим, що тут інтер'єри відкриті і можна навіть розташуватися в кріслах у вітальні або погортати книги в бібліотеці.

Ще один плюс саме цього будинку - наявність великого, тихого і затишного саду у внутрішньому дворику. Скульптури, лавки і навіть ставок з фонтаном - справжній оазис в шумному Амстредама!

Скульптури, лавки і навіть ставок з фонтаном - справжній оазис в шумному Амстредама

Міст Пітон в Амстердамі

Міст Пітон в Амстердамі

Швидше архітектурна пам'ятка для любителів незвичайних форм і креативних фотографій. Яскраво-червоний міст довжиною в 90 метрів з'єднує Споренбург і Борнео айланд. Міст був побудований в 2001 році і завоював International Footbridge Award в 2002 році.

Поринути у світ сучасного вуличного мистецтва і побачити нетуристичний Амстердам

Музей NEMO і оглядовий майданчик

Музей NEMO і оглядовий майданчик

Це скоріше не музей, а інтерактивний розважальний центр для дітей та їх батьків. Величезний п'ятиповерховий «корабель» вміщує в себе і лабіринти кривих дзеркал, і справжніх роботів, і гри на знання фізики і хімії, і ще багато всього цікавого.

А відкрита тераса на останньому поверсі музею НЕМО дозволить насолодитися панорамним видом на місто і зробити відмінні знімки (підйом з вулиці вільне володіння).

Ціна квитка:

  • особи старше 4 років 16.5 євро;
  • до 4 років - безкоштовно;
  • по картам I Amsterdam, Museumkaart і Holland Pass (золотий ваучер) - безкоштовно.

Години роботи:

  • вівторок-неділя з 10:00 до 17:30.
  • з 12 лютого на 9 вересня працює і по понеділках.

Адреса: Oosterdok 2.

До центру NEMO можна дійти пішки від центрального вокзалу за 10-15 хвилин або доїхати на автобусах № 22 і 48 (зупинка Kadijksplein).

Кекенхоф і тюльпани

Якщо ваша поїздка в Амстердам доводиться на період з кінця березня до кінця травня, то гріх не побачити голландські тюльпани у всій красі. Для цього видовища потрібно відправитися в королівський парк квітів Кекенхоф в невеликому містечку Ліссе.

У парку представлено близько 7 мільйонів цибулинних рослин (гіацинти, крокуси, нарциси, рябчики, мускарі). З них приблизно 4.5 мільйона - це тюльпани 100 різних різновидів.

Крім цього на території розташована велика кількість озер, ставків, водоспадів, струмків, каналів. Більшість з них є для човнів. Більше 40 мостів і містків з'єднують між собою берега озер і каналів, а загальна довжина всіх пішохідних доріжок - близько 15 км.

Ціна квитка в парк Кекенхоф:

  • дорослий- 18 євро;
  • діти від 4 до 11 років - 8 євро;
  • діти до 3 років - безкоштовно.

Як дістатися в Кекенхоф з Амстердама:

  • Доїхати до аеропорту на автобусі Connexxion №397. Там пересісти на автобус №858. Можна купити спеціальний квиток за 24.5 євро, куди вже буде включений проїзд і вхід в парк без черги.
  • Інший спосіб - скористатися спеціальний трансферним автобусом, який відправляється шість разів на день з центру Амстердама. квиток на такий автобус + вхід в парк обійдеться в 39 євро.
  • Можна доїхати на поїзді до Лейдена (Leiden Centraal), а там пересісти на прямий автобус №854 до Кекенхоф. На проїзд витратите приблизно 25 євро.

Утрехт - затишне місто недалеко від Амстердама

Утрехт - затишне місто недалеко від Амстердама

Це невелике містечко розташоване в півгодини їзди на поїзді від Амстердама. Я вже розповідала про те, що подивитися в Утрехті за 1 день і як туди дістатися. Якщо у вас буде час, обов'язково відвідайте це місто з унікальними дворівневими каналами, він прекрасний!

Не забувайте про те, що Амстердам досить дороге місто. Недорогі готелі можна забронювати за допомогою пошукової системи. Перевірте Самі!

Можна повернути 1000 рублей, забронювавші житло на букінг по моїй засланні.

А при реєстрації на Airbnb по цьом ПОСИЛАННЯ Вас чекає знижка в 2100 рублей!

До речі, если Шукайте квитки на поїзд чи автобус, раджу скористати цим сайтом - пошуковик сам підбере и порівняє всі Можливі варіанти переміщення между містамі.

Сподіваюся, тепер ви знаєте, що подивитися в Амстердамі і вже плануєте своє перебування в цьому місті. Впевнена, вам не буде нудно!

Если інформація булу вам корисна, будь ласка, поділіться нею зі своими друзями в СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ с помощью спеціальної кнопочки нижчих.

Яскрава подорожей!

Читайте інші цікаві статті:

=> Скільки грошей потрібно в Амстердамі?

=> Де поїсти в Амстердамі недорого?

=> Як дістатися до Амстердама?

Ще не купили квитки?
Чим же зайнятися на наступний день в Амстердамі?

Новости