Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сатурн - окільцьована планета

  1. дивні особливості
  2. Титан

Сатурн - шоста від сонця планета і друга за величиною в Сонячній системі після Юпітера

Сатурн - шоста від сонця планета і друга за величиною в Сонячній системі після Юпітера. Це найдальша з видимих ​​неозброєним оком планет. Сатурн є газовим гігантом і складається в основному з водню і гелію. Щільність Сатурна нижче щільності води: якби його помістили в більшу ванну, то він плавав би на поверхні. Він має низку дивовижних особливостей, які роблять планету унікальною серед відомих.

дивні особливості

Найвідоміший феномен Сатурна - це його кільця.

Сатурн - не єдина планета в Сонячній системі, що має кільця, але тут вони вражаюче масштабні. Кільцева система Сатурна простягається на 282 тисяч кілометрів від планети і складається з декількох кілець, що обертаються з різною швидкістю. При цьому, її товщина в середньому не перевищує 10 метрів за винятком рідкісних великих фрагментів. Кільця в основному складаються з безлічі дрібних крижаних і кам'яних уламків. Вчені дотримуються теорії, що це уламки комет, астероїдів і супутників, розчавлених гравітацією планети.

Друга унікальна особливість Сатурна - це завихрення на північному полюсі, має форму правильного шестикутника. Завихрення розкинуто на 30 тисяч кілометрів в діаметрі і утворено потужними вітрами, які змушують його обертатися навколо полюса зі швидкістю 322 км / год. Щоб усвідомити масштаб освіти, досить згадати, що діаметр Землі становить близько 12,7 тисяч кілометрів.

Щоб усвідомити масштаб освіти, досить згадати, що діаметр Землі становить близько 12,7 тисяч кілометрів

Крім завихрення на північному полюсі, на Сатурні бушують бурі, найбільша і найвідоміша з яких - Північна буря.

Титан

Сатурн так само відомий своїми супутниками. На сьогоднішній день відомо 53 супутника, і ще 9 очікує підтвердження.

Найбільший і відомий супутник планети, Титан, перевершує за розміром Меркурій і є другим за величиною супутником в Сонячній системі

Новости