Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Прекрасна Женева або зануритися в атмосферу шикарного міста

  1. Сама ...
  2. Що можна подивитися в Женеві?
  3. Лівий берег річки (Rive gauche)
  4. Правий берег річки (Rive droite)
  5. Старе місто (Vieille-ville)
  6. Що треба обов'язково зробити в Женеві?
  7. Як заощадити гроші під час вашої поїздки

Сьогодні я пропоную читачам блогу зануритися в атмосферу справжньої розкоші і погуляти по одному з найдорожчих міст світу - по Женеві.

Багато заможні росіяни прилітають в аеропорт Женеви , Щоб вже звідти дістатися до популярного французького гірськолижного курорту Куршевель. Однак не поспішайте виїжджати з Женеви, адже цього міста є чим вас здивувати. І це не тільки ціни і рівень життя.

Женева є столицею однойменного кантону, розташованого на південному заході Швейцарії в лічених кілометрах від французького кордону. Кантон Женева відноситься до франкомовній частині Швейцарії, що означає, що вам треба буде згадати хоч трошки французьких слів, хоча в туристичній частині міста персонал ресторанів і готелів говорить по-англійськи або по-німецьки. Місто розташоване на Женевському озері (Lac Léman), через нього також протікає річка Рона (Rhône).

Населення міста - 194 000 чоловік, що робить його другим за чисельністю населення в країні. Примітно те, що практично 50% населення Женеви складають іноземці. Під час своїх двох поїздок в Женеву я помітила, що в цьому місті живе дуже багато росіян. Також тут дуже багато африканців.

Сама ...

Є кілька показників, за якими Женева обходить інші міста світу. Ось деякі з них:

  • Женева разом з Цюріхом є найважливішими фінансовими центрами Швейцарії
  • Женева відноситься до міст з найвищими витратами на проживання і найвищим рівнем життя
  • З 2012 р Женева є найдорожчим містом світу після Цюріха і Токіо
  • Женеву називають найкомпактнішою метрополією в світі і «столицею світу»
  • У Женеві найдорожча нерухомість у світі
  • У женевському готелі Hotel President Wilson є королівський пентхаус з найвищою вартістю за ніч в світі - 83 200 доларів (більше 3 млн. рублів)! Правда тут є і дешеві номери за 400 доларів.

Що можна подивитися в Женеві?

Для вашої зручності я розіб'ю пам'ятки Женеви по берегах річки Рона, на яких вони знаходяться. На допомогу вам також прикладаю карту Женеви.

Лівий берег річки (Rive gauche)

Женевський фонтан (Jet d'Eau de Genève) - один з найбільших фонтанів світу і головна визначна пам'ятка міста. Фонтан розташований безпосередньо в Женевському озері. Висота струменя - 140 м., Швидкість потоку води - 200 км / ч, кожну секунду фонтан викидає більше 500 л. води. Фонтан видно з відстані в 100 км.

Спочатку фонтан був придуманий для скидання напруги в женевській водопровідній системі і вперше з'явився в місті в 1886 р Фонтан в тому вигляді, в якому ми знаємо його сьогодні, існує з 1951 р З 2003 р фонтан працює цілий рік.

Англійська сад (Jardin Anglais) розташований на лівому березі озера поруч з набережної Гюстава Адора (Quai Gustave-Ador). Парк був спроектований в 1854 р в англійському стилі. У парку розташовані квітковий годинник, кілька павільйонів, бронзовий фонтан, і пам'ятник, присвячений об'єднанню Женеви зі Швейцарською Конфедерацією в 1814 р

Влітку в саду проводяться концерти. У східній частині розташовані камені Нейтона і Нептуна, які залишилися тут, коли відступив льодовик Рони. Один з цих каменів є точкою для всіх вимірювань в Швейцарії.

Квітковий годинник (L'horloge fleurie) розташовані в західній частині Англійського саду. Діаметр цих дивовижних годин 5 м. До появи квіткового годинника в Ірані в 2005 р Женевські квітковий годинник було найбільшими годинами такого роду в світі. Годинники були створені в 1955 р і є символом годинних майстрів міста. У годиннику використовується 6,5 тисячі квітів. Квіти змінюються в залежності від сезону.

Ось так, наприклад, вони виглядали під час нашої поїздки до Женеви у вересні.

А так вони виглядають зараз, в березні. Так-так, в березні вже таке повсюдне цвітіння.

Ще трохи березневих женевських квітів.

Хрестовоздвиженський собор (Cathédrale de l'Exaltation de la Sainte Croix) - кафедральний собор російської православної церкви, побудований в 1866 р У цьому соборі хрестили першу дочку Ф.М. Достоєвського.

Правий берег річки (Rive droite)

Монумент герцогу Брауншвейзькому (Monument Brunswick). Герцог Брауншвейгский був дуже ексцентричним людиною. Його позбавили з престолу і вигнали з країни, але не дивлячись на це він залишив велику суму Женеві за умови, що в його честь споруджено мавзолей. Мавзолей був зведений в готичному стилі неподалік від набережної. Він є копією гробниці Della Scala в Вероні.

Базиліка Нотр-дам в Женеві (Notre-Dame de Genève) - один з найзнаменитіших готичних соборів Швейцарії.

Ботанічний сад (Jardin botaniques) - розташований неподалік від будівлі ООН. В саду знаходиться кілька оранжерей і теплиць. На площі 28 гектарів висаджено більше 16 000 зразків рослин з усього світу.

Палац націй (Palais des nations) - це штаб-квартира ООН в Європі, починаючи з 1946 р Центральна будівля будувалося в 1929-1935 рр. Кожен день у палаці націй проводяться екскурсії з гідом на декількох мовах з 10:00 до 12:00 і з 14:00 до 16:00. Навколо палацу розбито парк. Якщо зберетеся сюди на екскурсію, не забудьте захопити з собою паспорт. Європейська резиденція ООН знаходиться в пішої доступності від виставкового центру Palexpo, де щорічно проводиться знаменитий Женевський автосалон .

Старе місто (Vieille-ville)

Собор Святого Петра (Cathedrale Saint-Pierre). Побудований в 1232 р собор являє собою змішання романського і готичного стилів. З одного з веж собору відкривається приголомшливий вид на місто і озеро. Також раджу відвідати площа Бур-де-фур (Place Bourg de Four), на якій раніше розташовувався жвавий ринок, а зараз вона усипана численними кафешками з терасами, благо м'який клімат в Женеві дозволяє обідати на терасі практично в будь-який час року.

Старий арсенал в Женеві (Ancien Arsenal). Раніше тут зберігали зброю і порох, тепер в арсеналі розміщується державний архів. Гармати, виставлені у арсеналу, нагадують про часи, коли Женева оборонялася від савойців. Ці гармати були зняті з міських мурів.

Ці гармати були зняті з міських мурів

Мерія (L'Hotel-de-Ville). Будівля мерії було побудовано в період з 15-го по 18-те століття в стилі Ренесанс. У будівлі засідає парламент кантону Женева і міська рада. Саме тут в залі Алабама в 1864 було підписано першу Женевська угода.

Саме тут в залі Алабама в 1864 було підписано першу Женевська угода

Що треба обов'язково зробити в Женеві?

  • Прогулятися по набережній вздовж Женевського озера і погодувати лебедів.
  • Відправитися на годинну оглядову екскурсію на пароплаві і поспостерігати за безперервної посадкою літаків в Женевському аеропорту з борта судна.
  • Відвідати музей годин Патек Філіпа , В якому представлена ​​історія годинникової справи в Женеві, яка налічує 500 років.
  • Прогулятися з екскурсією по залах засідань ООН .
  • Піднятися на Собор Святого Петра і захопитися відкривається видом на місто.
  • Здивуватися величезного годинника з квітів в Англійському саду.
  • Сфотографуватися на тлі одного з найбільших фонтанів світу Jet d'Eau.
  • Неспішно прогулятися по Ботанічному саду або по рожевому саду в Parc de la Grange на південному краю Женевського озера.
  • Купити шоколадку на пам'ять в одному з численних шоколадних магазинчиків.

Як заощадити гроші під час вашої поїздки

  • При пошуку місця для обіду / вечері, я б порадила орієнтуватися на ресторани фаст-фуду і кафе неподалік від вокзалу Gare Cornavin. Якщо ви хочете перекусити, раджу вам закупитися в супермаркеті Coop або Migros і розташуватися в одному із затишних парків.
  • Не витрачайте гроші на бутильовану воду, а набирайте її з фонтанчиків з питною водою, яких в місті безліч.
  • Наскільки це можливо, ходіть пішки. Громадський транспорт досить дорогий (3, 5 швейцарських франка за одну поїздку - 146 руб.), Та й центр міста досить компактний, його можна пройти і самому.
  • Якщо ви не любитель піших прогулянок і зупинилися в Женеві в готелі, ви можете отримати безкоштовний проїзний на весь час вашого перебування в місті на рецепшене вашого готелю. Проїзний називається Geneva Transport Card і по ньому ви зможете користуватися всім міським транспортом (автобус і трамвай, поїзд, і човни-таксі по Женевського озера).

Наостанок хочу порадувати вас ще кількома фотографіями з видами міста і Женевського озера.

Фонтан з питною водою.

Фонтан з питною водою

Лебеді на Женевському озері.

Лебеді на Женевському озері

Прогулянковий кораблик на озері.

Прогулянковий кораблик на озері

Одна з центральних вулиць міста.

Одна з центральних вулиць міста

Сувенірний кіоск.

Сувенірний кіоск

І багато швейцарських прапорів.

І багато швейцарських прапорів

Вам також може бути цікаво

Що можна подивитися в Женеві?
Що можна подивитися в Женеві?
Що треба обов'язково зробити в Женеві?

Новости