Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Останкінське подорож навколо світу

У російській столиці відкрилося, мабуть, саме захоплююче і барвисте шоу Москви - Міжнародний фестиваль «Коло Світу». Серцем мультимедійних уявлень стала Останкінська телевежа, яка бере поздоровлення на честь свого півстолітнього ювілею.

Фото: надане організаторами фестивалю Коло Світу Фото: надане організаторами фестивалю "Коло Світу"

Вежа-квітка

Цілий рік копіткої роботи светохудожніков з усього світу - і ось воно, фантастичне за технологіями і масштабне за охопленням глядачів шоу - VII Московський міжнародний фестиваль «Коло Світу». Його свідками стали понад 6 млн глядачів, понад тисячу іноземних гостей, пул журналістів федеральних, регіональних і зарубіжних видань. кореспондент uldelo.ru був у вирі подій.

Організатор фестивалю - Департамент спорту і туризму міста Москви - вибрав місцем для церемонії відкриття Останкінську вежу. Рівно 50 років вона назад в буквальному сенсі показала світ радянським громадянам. Сьогодні вежа майже така ж, як і в 1967-му, за винятком величезних проекційних дисплеїв на циліндричній поверхні споруди. Їх змонтували спеціально для проведення фестивалю «Коло Світу». Але працюють ці екрани цілий рік - демонструють офіційну символіку країни і корисну міську інформацію.

Останкінська вежа є найвищою спорудою в Європі і займає десяте місце по висоті в світі. Від заснування до піку - 540 метрів. І вся ця конструкція тримається на фундаменті глибиною 4,6 метра - здавалося б, підземна база для такої махини повинна бути могутніше, але вежа дуже стійка завдяки металевим тросах, розташованим всередині неї. До речі, при сильному вітрі коливання верхньої частини досягають 10 метрів.

Це не просто технічна споруда. Це концептуально-архітектурний об'єкт: якщо включити уяву, він нагадує перевернутий квітка лілії, що спирається на свої 10 пелюсток. Кажуть, саме така конструкція приснилася архітектору Миколі Нікітіну, який став головним конструктором вежі.

Фото: надане організаторами

Сьогодні головний телевізійний рупор країни є незмінним членом Міжнародної федерації великих веж. У неї входять 53 найвищих споруди планети. Щорічно вони привертають увагу більш 60 млн туристів з усього світу.

Почесний гість церемонії відкриття, виконавчий директор Міжнародної федерації великих веж Деніель Томас зазначив, відносини з Останкінської вежею дуже важливі для федерації і всіх її членів. Найзнаменитіші висотки світу відгукнулися на що проводиться в Росії Рік екології та об'єдналися в рамках фестивалю «Коло Світу», щоб заново відкрити глядачам фестивалю всю красу Землі.

З спека пустелі в прохолоду Байкалу

Краса світу - безцінний дар життя. Ця ідея лягла в основу мультимедійного шоу-подорожі, який 23 вересня спостерігали мільйони глядачів з трибун у Останкінського ставка, з прилеглою до телецентру території і з екранів своїх телевізорів. Величезний проекційний екран взаємодіяв з екранами Останкінської вежі, створюючи віртуальні панорами найвідоміших природних багатств планети.

Як зазначив Володимир Демьохін, майданчик Останкіно - найбільш масштабна серед територій фестивалю. Вся довжина ставка - 300 метрів - охоплена різним світловим і фонтанні обладнанням, генераторами вогню. У піротехнічному шоу задіяні тисячі зарядів.

І організатори виконали свої інтригуючі обіцянки. Безкраї лавандові поля у Франції, величезне Гейзерне поле Йеллоустоун, фантастичний «замок на піску» в Дубаї, Великий Бар'єрний риф, що надихає поетів вулкан Фудзіяма, гуркотить Ніагара, печера Бамбукової флейти і, нарешті, сибірська перлина - древній Байкал ... Під музичні шедеври на тлі вогняного та піротехнічного шоу виступали зірки фігурного катання - Тетяна Навка і Петро Чернишов, Юко Кавагуті та Олександр Смирнов, а також ціла плеяда талановитих російських танцюристів на льоду.

Під музичні шедеври на тлі вогняного та піротехнічного шоу виступали зірки фігурного катання - Тетяна Навка і Петро Чернишов, Юко Кавагуті та Олександр Смирнов, а також ціла плеяда талановитих російських танцюристів на льоду

Тетяна Навка, Петро Чернишов та інші російські фігуристи

Тетяна Навка, Петро Чернишов та інші російські фігуристи

Фото: надане організаторами

Грандіозний 40-хвилинний феєрверк над Останкінської вежею - і фестиваль «Коло Світу» урочисто відкрито. На кілька днів Москва занурюється в приголомшливі світлові шоу, 3D-проекції, каскади вогнів, води, лазерів і піротехніки. Фон для них обраний гідний - Театральна площа, Царицино, Патріарші пруди, Строгіно, Концертний зал «Мир», Digital October. Вхід на всі майданчики фестивалю вільний.

Фото: надане організаторами

Великий театр

Відкриття VII Московського Міжнародного фестивалю «Коло світла»

Новости