Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Незвичайні будинки, побудовані навколо дерев. фото

Наодинці з природою Наодинці з природою.

Хтось мріє про квартиру на верхньому поверсі хмарочоса, хтось про скромному (або не дуже) будинку за містом. Але бувають архітектурні проекти дійсно несподівані. Такі, наприклад, як будівлі, які були побудовані навколо дерев. Можна довго сперечатися про практичність таких споруд, але одне точно - вони незвичайні і викликають величезний інтерес, передає Хроніка.інфо з посиланням на novate .

1. Залізничний вокзал

Японія
Японська станція Каяшіма на північному сході Осаки є одним з найбільш незвичайних залізничних вокзалів у всій Японії. А примітна вона тим, що прямо посеред станції крізь прямокутний отвір в її даху росте дерево. Це камфорне дерево старше, ніж більшість збережених записів, але чиновники вважають, що йому принаймні 700 років.

У 1910 році, коли була відкрита станція Каяшіма, дерево росло прямо поруч з нею, пропонуючи мандрівникам тінь у спекотні дні і укриття під час дощу. Так тривало 60 років, але через зростання населення (а, відповідно, і кількості пасажирів) станцію довелося розширювати. У підсумку, нову станцію збудували навколо стародавнього дерева, щоб не чіпати його.

2. Бібліотека Бур-ла-Рена

Франція
Столітнє дерево волоського горіха росте прямо посеред бібліотеки у французькому місті Бур-ла-Рен. Будівля, розроблене студією Pascale Guedot, оточує старе дерево, яке стоїть в середині читального залу. На першому поверсі є відкритий атріум, в якому і росте горіх. Прямо під його кроною розставлені стільці, на яких можна посидіти «на природі» і почитати книгу.

3. Ресторан Figueira Rubaiyat

Бразилія
Figueira Rubaiyat в Сан-Паулу - ресторан, який був побудований навколо гігантської 100-річної смоковниці. Звичайно, в Бразилії є багато великих дерев, але навряд чи хто очікує знайти одне з низ ви не повинні чекати, щоб знайти один такого розміру в центрі міста. Природно, вся смоківниця не вмістилася в ресторан і ¾ дерева підноситься над його дахом.

4. Скляний будинок

Казахстан
Коли один з клієнтів попросив архітектора Айбека Алмазова зробити йому житло для спокійного відпочинку в горах Казахстану, Алмазов вирішив створити принципово новий тип «будинку на дереві» (Treehouse). Замість того, щоб розмістити будинок на гілках, він побудував 4-поверхова прозоре будова, яке оточує високу сосну. Стіни чотириповерхового круглого будівлі зроблені зі скла, тому відкривається приголомшливий вид на навколишні ліси. Природно, приватності в подібному будинку мало, але єдині сусіди - це, хіба що, білки. Перший поверх розділений на ванну кімнату і кухню, а ліжко знаходиться на другому поверсі.

5. Дитячий садок «Фуджі»

Японія
Дитячий садок «Фуджі» в японському місті Тачікава був побудований у вигляді кільця навколо дерева з легендарним минулим. Дерево, вік якого становить близько 50 років, було практично розкорчовано під час тайфуну. Проте, воно якимось дивом ожило і знову зазеленіло. Перед тим як школа була побудована в 2007 році, дерево було популярним місцем серед дітей, які любили забиратися на його гілки. Тепер же для ігор дітей навколо дерева були зроблені спеціальні платформи з драбинками.

6. Дорога в штаті Парана

Бразилія
Араукарія є символом штату Парана на півдні Бразилії. Коли в місті Пату-Бранку будували дорогу, дерево вирішили не чіпати, а зробити розвилку навколо нього. На подив, до сих пір поки ніхто не врізався в це дерево.

7. Будинок Алессандро Сарторі

Бразилія
Створити будинок, який гармонує з природною красою навколишньої природи, вже само по собі є непростим завданням. Але побудувати будинок, який включає в себе природу, а не тільки гармонує з нею, це дійсно подвиг. Ця резиденція в Бразилії, побудована за проектом архітектора Алессандро Сарторі, зуміла зробити саме це, оскільки вона була створена навколо дерев, що ростуть.

8. Будинок на схилі пагорба в Лос-Анджелесі

США
Студія Anonymous Architects розробила сучасний будинок в Лос-Анджелесі, головною метою якого було зберегти якомога більше оточуючих природних особливостей. Одним із способів досягнення подібного було включення в конструкцію будинку дерева, що росло на схилі пагорба. Оскільки сам будинок розміщений на схилі, він розділений на дві частини, одна з яких знаходиться нижче іншої. В одній зі спалень дерево проходить прямо через підлогу і стелю, а далі виходить назовні через дах.

Читайте також: Незвичайні будинки, побудовані на деревах. фото

9. Бар Sloppy Joe \ 's

США
Джозі Рассел відкрила бар Sloppy Joe \ 's на Рін Стріт в Кі-Уест, штат Флорида в 1930 році. У 1938 році, коли орендна плата була піднята на один долар на тиждень, вона переїхала в більш відоме місце на Дюваль. Нова будівля бару мало довгу і страшну історію, що йде корінням в 1850-і роки. Відвідувачі завжди помічають велике дерево, навколо якого він власне і побудований бар, але не всі знають історію цього дерева. У 1800-х роках його використовували для того, щоб вішати злочинців (саме на його гілках були страчені близько 75 осіб).

Новости