Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Закордонний паспорт для чоловіків: чи відпустить Батьківщина?

  1. Чи потрібно приносити військовий квиток в відділення ФМС
  2. Чи потрібна довідка за формою 32
  3. Коли закордонний паспорт для чоловіків не видається
  4. Закордонний паспорт для військовослужбовців

Існує, мабуть, єдиний випадок, коли в голову стовідсоткового чоловіка закрадаються сумніви з приводу того, що бути представником сильної статі - варіант ідеальний. Це той самий момент, коли молода людина вирішує світ подивитися і себе показати, і раптово з'ясовується, що закордонний паспорт для чоловіків призовного віку оформляється при наявності військового квитка.

Можна, звичайно, дочекатися двадцяти семи років і з почуттям глибокого задоволення попрямувати до відділення ФМС. Але ж далекі країни починають вабити своїми красотами набагато раніше. Навіщо ж в міграційній службі так жадають ознайомитися з військовим квитком? А для того, щоб з'ясувати, чи віддав юнак борг Батьківщині. А раптом він є призовником? Раптом за кордон зібрався зовсім не з туристичними цілями, а бажаючи ухилитися від армії?

Чи потрібно приносити військовий квиток в відділення ФМС

В принципі, в пакет документів на закордонний паспорт військовий квиток не входить. Демонструвати його - справа суто добровільна. Але, якщо громадянин прийшов без цієї червоної книжечки, співробітник відділення ФМС повинен буде послати міжвідомчий запит до військового комісаріату (Додаток №8 до Адміністративного регламенту), адже необхідно з'ясувати, чи має право заявник на виїзд за межі країни. Запит надсилається протягом двох робочих днів (відлік ведеться з дати прийому заяви) по електронній пошті або на паперовому носії. Потім деякий час відводиться на очікування відповіді. Щоб скоротити термін оформлення закордонного паспорта є сенс все ж принести військовий квиток. Співробітник відразу переконається, що заявник пройшов військову (альтернативну цивільну) службу або має звільнення від неї.

Чи потрібна довідка за формою 32

Якщо заявник заздалегідь подбати отримати довідку з військкомату за формою 32, то він теж скоротить час розгляду своїх документів. З 2008 року ця довідка називається Додатком №2 до Порядку (п.23) і вона засвідчує, що громадянин в даний час не покликаний на військову або альтернативну службу. Довідка також фіксує термін, до якого призов до армії цієї особи не проводитиметься. Довідка дійсна протягом місяця.

Витрачати час на отримання цього паперу - рішення заявника. Відмовити в прийомі документів на закордонний паспорт через відсутність військового квитка або довідки за формою 32 не мають права.

Коли закордонний паспорт для чоловіків не видається

Якщо заявник є призовником, військкомат відправляє в підрозділ ФМС повідомлення, в якому зазначаються підстави для відмови в оформленні документа: дата і номер рішення комісії про призов (направлення на альтернативну службу).

Закордонний паспорт для військовослужбовців

Військовослужбовці (за винятком осіб, які проходять службу за призовом) повинні отримати дозвіл командування на оформлення закордонного паспорта.

Зате після того, як вам стукне 27 років (і ви не є кадровим військовим), ніякі запити до військкомату не посилаються. Пакуйте валізи і подорожуйте спокійно!

Навіщо ж в міграційній службі так жадають ознайомитися з військовим квитком?
А раптом він є призовником?
Раптом за кордон зібрався зовсім не з туристичними цілями, а бажаючи ухилитися від армії?

Новости