Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Музей танків. Мунстер

  1. Як я економлю на готелях до 20%?

Мунстер - дуже милий і невелике містечко. Знаходиться він на відстані 80 км від Гамбурга. Тут знаходиться військовий гарнізон. З 1983 року тут відкрито Німецький танковий музей.

З 1983 року тут відкрито Німецький танковий музей

Мунстер (Munster) - дуже милий і невелике містечко, в якому проживає близько 17000 чоловік і знаходиться він на відстані 80 км від Гамбурга. Тут знаходиться військовий гарнізон, четвертий за величиною в сучасній Німеччині. Половина території зайнята військовими потребами, але це не впадає в очі. З 1983 року тут відкрито Німецький танковий музей (Deutsches Panzermuseum), один з кращих. Розміри його великі - 7500 квадратних метрах, для танків побудовані ангари. 70000 відвідувачів, охочих побачити досягнення німецької військової техніки, щорічно приїжджають сюди. Судячи по краплях масла і слідах на підлозі, танки музею на ходу і беруть участь періодично в заходах.

В основі колекції музею експонати, надані місцевим танковим училищем, в якому готували військових фахівців ще для Вермахту, а пізніше для бундесверу ФРН. Музей розповідає, починаючи з 1917 р, історію танкових німецьких частин.

Першій Світовій Війні присвячений перший зал музею. Зустрічає відвідувачів одна з найцікавіших машин - перший німецький пантер - A7V. Важить він 30 т, екіпаж нараховував 18 чоловік, які буквально варилися всередині цього велета, а температура всередині могла досягати 50 градусів, але при всьому при цьому машина не розганяла більше 10-12 км / ч. На жаль, зберігся лише один справжній A7V, який був захоплений австралійськими військами і знаходиться він в Брісбені, а A7V в Мунстере - це всього лише гарна копія. Під час іспанської громадянської війни і на початку Вітчизняної використовували активно Panzer I. На цьому танку навчалися танкові екіпажі майбутньої гітлерівської армії.

Зал, присвячений Другій Світовій Війні, найцікавіший. Чеський танк Pz 38t в перші роки війни часто використовувалася. Цю модель ще можна знайти в інших музеях. На базі Pz 38t зробили винищувач танків Hetzer, який використовували в кінці війни і визнали найвдалішим в співвідношенні ресурсів і витрат до якості. В експозиції є чудова колекція САУ і танків Вермахту.

Багато експонатів можна помацати, а на деякі і залізти. Ось легка САУ Wespe, на базі Panzer II, а ось Джміль, середня САУ Hummel. Panzer III, цей танк воював, може бути, в Північній Африці. Тут особливо добре видно німецький підходу до конструкції танка. На його базі було створено самоходка StuG. Panzer IV модифікація G, наймасовіший німецький танк, вироблений протягом усієї війни. Використовувався він арміями Фінляндії, Сирії, Югославії і після війни. Є в багатьох музеях світу.

Німецька самоходка Бурий ведмідь Brummbar, рідкісний досить таки звір, виглядає кумедно. Брала участь в придушенні повстання в 1944 році у Варшаві. Колекція важких винищувачів танків представлена ​​зразками Ягдпанцер IV і Ягдпантера. Розміри Ягдпантера вражаючі, а гармата 88 мм. Сліди ушкоджень від снарядів, які рикошетили через броні, видно і зараз. Від магнітних хв деякі машини покривали ціммерітом. А ось і знаменитий танк Пантера. Гордість музею - Королівський Тигр з вежею Хеншель. Він був вивезений після війни в США. Але його вдалося повернути.

Техніка союзників представлена ​​мало: радянська СУ-85 і Т-34/76, британський Кромвель, та американський Шерман. Є в музеї кілька бронеавтомобілів, озброєння корабельної мортири Штурмтігр. А так же експозиція шоломів, уніформи, нагород, стрілецької зброї, масштабних моделей.

У залі техніки післявоєнного періоду ми бачимо САУ і танки ФРН і НДР. Траби, рідний Т-72, ​​GVT04 експериментальний зразок з двома гарматами. У Німеччині після війни проходили масові заворушення, і для боротьбу з ними поліцейським дозволили мати бронеавтомобілі Daimler DZVR (хоча країні заборонялося мати свої танкові частини за Версальським мирним договором). У музеї є один рідкісний екземпляр. Ще є LK II німецька міжвоєнна розробка.

Справжній чоловічий музей, інформативний, наочний. Відвідуванням все залишаються вельми задоволений. А при виїзді з Мунстера ще й пообідати можна в фантастичному сільському ресторанчику. Все домашнє, свіже і ціни демократичні.

Німецький танковий музей (Deutsches Panzermuseum)
Hans-Krüger-Straße 33 29633 Munster, Deutschland
05192 2552
panzermuseum-munster.de

Як я економлю на готелях до 20%?

Все дуже просто - шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик RoomGuru . Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Як я економлю на готелях до 20%?

Новости