Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як купити залізничний квиток: по закордонному паспорту, військового квитка, ксерокопії посвідчення особи

  1. Чи можна купити залізничний квиток без паспорта?
  2. Резервування і посадка: різні підходи до надання документів

Пред'явлення документів, що засвідчують особу, є невід'ємною умовою покупки посадкових талонів в касах залізничних вокзалів Пред'явлення документів, що засвідчують особу, є невід'ємною умовою покупки посадкових талонів в касах залізничних вокзалів. Однак як бути тим туристам / відрядження особам, чиї посвідчення зараз знаходяться на переоформленні?

З огляду на масу форс-мажорних обставин, транспортні компанії передбачають можливість купити залізничний квиток по різним документам, які ідентифікують особу пасажира. До таких належать:

  • паспорт громадянина РФ;
  • закордонний паспорт;
  • військовий квиток (для солдатів / матросів, які проходять строкову або контрактну службу);
  • посвідчення військовослужбовця (надається офіцерським складом);
  • паспорт моряка;
  • свідоцтво про народження (тільки для неповнолітніх мандрівників);
  • тимчасова довідка (для осіб, які переоформлюють документи в зв'язку з втратою / крадіжкою / закінченням терміну дії, а також звільнилися з місць позбавлення волі).

Замовляючи проїзні для вояжу по залізниці в привокзальній касі, необов'язково пред'являти оригінали цих посвідчень, можливо придбати їх і за ксерокопією. Особливо актуально це для пасажирів, що резервують місця не тільки для себе, але і для інших членів сім'ї, друзів, співробітників, також відправляються в дорогу.

Чи можна купити залізничний квиток без паспорта?

Якщо у вас немає бажання шукати оригінал громадянського свідоцтва або він відсутній в зв'язку з оформленням, але під рукою є ряд інших паперів, що ідентифікують особу, найпростіше зарезервувати посадочні талони через інтернет.

Купівля e-ticket має ряд переваг, а саме:

  • вам не доведеться витрачати час і нерви на поїздку в залізничну касу;
  • можна без суєти і поспіху знайти онлайн весь перелік доступних рейсів і замовити плацкарт / купе по самій вигідною ціною;
  • на нашому сервісі представлений список актуальних акцій транспортних компаній, скориставшись якими можна істотно скоротити витрати на вояж;
  • пред'явлення посвідчень особи не потрібно (а дані, зазначені в них, можна внести в поле online замовлення по пам'яті).

Також пред'явлення оригіналів не потрібно, якщо ви вирішили купити ЖД квитки по телефону.

Незалежно від того, яким способом було скоєно бронювання проїзних, важливо пам'ятати, що при посадці вам доведеться пред'являти документ, за яким ви придбали місця у вагоні.

Резервування і посадка: різні підходи до надання документів

Незважаючи на те що можна купити залізничний квиток за ксерокопією паспорта, інших джерел, посадка на поїзд здійснюється тільки по їх оригіналам.

Коли ви їдете з дітьми, допускається пред'явлення фотокопії ідентифікаційних паперів, засвідчених нотаріально.

Якщо в процесі підготовки до відпустки / діловому відрядженні ви міняли старий паспорт на новий (у зв'язку з укладенням шлюбу або з інших причин), проблем при посадці також не виникне, адже на задніх сторінках оновленого документа будуть вказані номер і серія попереднього.

Важливо знати, що великий перелік ідентифікаційних свідоцтв передбачає можливість забронювати купе / плацкарт тільки на внутрішні рейси, а також залізничні лайнери, що прямують до країн, з якими у Росії діє безвізовий режим.

Вирушаючи в подорож по країнах Західної Європи і далекого зарубіжжя, можливо оформити посадочні талони тільки при наданні або цивільного паспорта, або закордонного паспорта.

Ще одним важливим моментом, на який варто звернути особливу увагу при онлайн-резервування e-ticket, є точність наданих персональних даних. Якщо ви в процесі оформлення замовлення допустите помилку у прізвищі, імені або по батькові, зарезервовані місця будуть анульовані навіть в разі їх повної оплати.

Тому перед оплатою плацкарта / купе варто повторно перевірити внесену інформацію, адже після розрахунку змінити дані буде неможливо. Якщо ви не знайшли помилку в проїзному, при посадці вас просто не пустять в вагон.

Чи можна купити залізничний квиток без паспорта?
Однак як бути тим туристам / відрядження особам, чиї посвідчення зараз знаходяться на переоформленні?
Чи можна купити залізничний квиток без паспорта?

Новости