Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Путівник по Новій Зеландії

  1. Нова Зеландія Нова Зеландія - держава, що знаходиться в південно - західній частині Тихого океану...
  2. Як дістатися до Нової Зеландії
  3. Клімат Нової Зеландії
  4. Готелі Нової Зеландії
  5. Пляжі Нової Зеландії
  6. Банки, гроші, обмінні пункти
  7. Безпека туристів
  8. транспорт
  9. Розваги, екскурсії, визначні пам'ятки
  10. Кухня і ресторани
  11. Шопінг та магазини
  12. митниця

Нова Зеландія

Нова Зеландія - держава, що знаходиться в південно - західній частині Тихого океану південно - схід від Австралії. Країна розташована на двох островах - Північному і Південному, розділених протокою Кука. Нової Зеландії належить близько 700 дрібних островів, залежними територіями є острови Кука, Ніуе, атол Токелау, і Росс Депендесі, що складається з антарктичних територій.

Найвища точка країни - гора Кука (3754 м).

Загальна площа держави - 268 800 кв. км, чисельність населення - близько 4 500 000 чоловік, серед яких населення європейського походження становить 67,6%, корінного народу - маорі - 14,6%, представники азіатських і полінезійських народів - 9,2% і 6,5%. Державні мови - англійська та маорійські.

Столиця - місто Веллінгтон.

Міста Нової Зеландії

Веллінгтон ( «вітряний місто», найпівденніша столиця світу) - столиця держави, другий за чисельністю населення місто країни Веллінгтон ( «вітряний місто», найпівденніша столиця світу) - столиця держави, другий за чисельністю населення місто країни. Тут чудові пейзажі, велика кількість парків і скверів, мостів та тунелів, багата екскурсійна програма, безліч музеїв і виставок, знаменитий Ботанічний сад і оглядовий майданчик на висоті 122 метра над рівнем моря.

Окленд - великий новозеландський мегаполіс, має вихід до двох бухт різних морів (Тасманового моря і Тихого океану). Місто розташоване на території Оклендського вулканічного району, в якому знаходиться близько 48 вимерлих вулканів, що перетворилися в гори, озера і острова. Окленд входить в число 10 кращих для життя міст планети.

Найпопулярніший туристичний місто Нової Зеландії -Квінстаун. Тут велике поширення одержав екотуризм і екстремальні розваги. У зимовий період у Квінстауні можна покататися на гірських лижах, причому місцеві траси - різного ступеня складності - і для початківців, і для професіоналів.

Як дістатися до Нової Зеландії

Прямих авіарейсів з Мінська до Нової Зеландії не існує. Найзручнішим варіантом буде переліт зі стикуванням в Гонконзі, Бангкоку, Сеулі або Токіо. Переліт з пересадкою в Австралії буде більш економічним, але тут потрібна австралійська віза.

Якщо Ви звернетеся в туристичну компанію «Спасибі - Тревел», наші досвідчені менеджери підберуть варіант подорожі в Нову Зеландію, найбільш вигідний для Вас.

На нашому сайті так само можна підібрати тур в Нову Зеландію .

Клімат Нової Зеландії

Територія Нової Зеландії схильна до впливу двох кліматичних зон - субтропічній морської на півночі і помірною морської на півдні.

Середня річна температура (січня) на півночі становить +19 градусів, на півдні - +14 градусів. Середня зимова температура (липня) на півночі становить +12 градусів, на півдні - +5 градусів. На заході і сході температура січня - лютого може досягати +27 - +30 градусів.

Опадів випадає від 400 мм до 3000 мм на рік в залежності від області.

У гірських районах сніг лежить з листопада по березень.

Готелі Нової Зеландії

Готельна база Нової Зеландії знаходиться на хорошому світовому рівні. Готелі класифікуються за звичною для нас «зоряної» системі від 1 * до 5 *.

Крім готелю, розташуватися в Новій Зеландії можна в:

  • Мотелях та придорожніх готелях з окремими кухнями, однією - двома спальнями і окремими ванними кімнатами
  • Готелях Bed & Breakfast (нічліг і сніданок), приватних будинках місцевих жителів, фермах
  • Гостьових будиночках і фермах (скромний комфорт з домашньою їжею)
  • хостелах

Середня вартість проживання в залежності від виду розміщення - від 150 до 650 доларів США і вище.

Пляжі Нової Зеландії

Пляжі передмістя Окленда зі сходу - піщані, із заходу - покриті чорним вулканічним піском Пляжі передмістя Окленда зі сходу - піщані, із заходу - покриті чорним вулканічним піском. На всіх пляжах створені умови для занять водними видами спорту, а острів Уаіхеке повністю належить новозеландського яхт - клубу.

Пляжі району Раглан і Кафіа - центри серфінгу, тут чудова природа - водоспади, падає з висоти 60 метрів, мінеральні джерела, печери, парк Ті - Коуту.

Користується популярністю у туристів Найнті - Міль - Біч в Нортленді і Куперс - Біч в знаменитій «Бухті островів», що вважається найкрасивішим в країні. Загальновизнано, що першим на планеті побачити схід сонця можна, перебуваючи на пляжі Уаіотахі - Біч у Те - Пуке.

Тахунануі - Біч, що знаходиться недалеко від міста Нельсона, знаменитий зоопарком, розташованим прямо на території пляжу.

Банки, гроші, обмінні пункти

Валюта Нової Зеландії - новозеландський долар, рівний 100 центам. У ходу, крім паперових банкнот, монети номіналом 5,10,20,50 центів і 1,2 долара.

Графік роботи банків:

У будні дні - з 9.00 до 16.30

Обмін валют можна зробити в аеропортах, банках і «обмінниках».

Кредитні карти світових платіжних систем і тревел - чеки приймаються до розрахунків повсюдно. Кредитні карти American Express краще обслуговувати в офісах цієї компанії.

Тревел - чеки (бажано в доларах США, фунтах стерлінгів або австралійських доларах) можна обміняти банках, великих готелях і деяких магазинах.

ПДВ (GST) становить 12,5% і додається до вартості товарів і послуг.

У ресторанах, гідам і водіям прийняті чайові в розмірі 10% від вартості замовлення.

Безпека туристів

Нова Зеландія - країна, безпечна для перебування, але все ж виконувати елементарні правила просто необхідно:

  • Великі суми грошей, коштовності і документи бажано залишати в сейфі готелю
  • У місцях великого скупчення людей не залишати без нагляду особисті речі
  • Не смітити
  • Заборонено куріння в громадських місцях
  • Не рекомендується виходити на вулицю без сонцезахисного крему

транспорт

Залізничне сполучення розвинене відносно слабко, але там, де воно є, дуже зручно і комфортно при відносно низькій, порівняно з автобусами, вартістю проїзду Залізничне сполучення розвинене відносно слабко, але там, де воно є, дуже зручно і комфортно при відносно низькій, порівняно з автобусами, вартістю проїзду.

Найпоширеніший вид транспорту в Новій Зеландії - автобуси. Машини досить комфортабельні, обладнані кондиціонерами, дотримуються розкладу. Проїзд досить дорогий (наприклад, поїздка Окленд - Веллінгтон обійдеться в 100 новозеландських доларів), але діє система знижок і пільгових проїзних. Проїзд в міському автобусі коштує 1,5 - 2,5 місцевих долара в залежності від тривалості поїздки.

Дуже популярні маршрутні таксі, що працюють цілодобово. Вартість проїзду - 20 - 30 новозеландських доларів в залежності від кількості осіб (максимум - 10 пасажирів).

Таксі мають широке поширення. Машини обладнані лічильниками. Середня вартість за посадку - 1 місцевий долар з людини, 4 місцевих долара - 5 км шляху.

Між Південним і Північним Островами існує поромна переправа, де можливе перевезення автомобіля.

Для того щоб взяти автомобіль напрокат, Вам будуть потрібні документи:

  • Міжнародне посвідчення водія
  • Паспорт (вік - понад 21 років)

Страховка входить у вартість оренди. Рух - лівосторонній.

Розваги, екскурсії, визначні пам'ятки

Знайомство з містом Велінгтоном найкраще починати з будівлі Парламенту і колишнього Палацу уряду (другий в світі за величиною споруди з дерева), собору Святого Павла, зоопарку, де тварини перебувають в просторих вольєрах. Обов'язково відвідайте музей «Ті Рара», де можна відчути землетрус, послухати спів птахів, а для юних туристів передбачені кімнати розвитку. Не менш пізнавальна екскурсія в музей мистецтва і культури «Макао», де представлені твори мистецтва місцевих жителів. У Ботанічному саду, крім прекрасної рослинності, Ви зможете побачити оригінальні скульптури та відвідати Обсерваторію і Музей канатної трамвайної дороги. А ось після багатою екскурсійної програми можна відпочити в різних кафе і ресторанах, нічних клубах.

Місто Окленд славиться своїми чудовими пейзажами і парками - Вікторія, Західний, Майерс, Альберт і Окленд - Домейн. Користується популярністю у туристів Центр дослідження антарктичних тварин - Kelly Tarltons Antarctic Encounter & Underwater World - тут можна пройтися по підводному тунелю з рухомої доріжкою і відвідати басейн з морськими скатами. Пізнавальний Оклендський музей з історичною колекцією, а з телевізійної вишки висотою 192 метри найвідважніші зможуть зробити стрибок «Бангі - джампінг».

У місті Квінстаун, крім екотуризму, можна випробувати свою нервову систему на екстремальних розвагах. Тут знаходяться три основні новозеландські «тарзанки» - на мосту Каварау (43 м), на горі Леджено над містом (47 м) і Невіс - Хайуер (134 м) - тут кидають вниз в спеціальній гондолі. Взимку в Квінстауні чудові траси для занять гірськолижним спортом. Недалеко від міста можна помилуватися величчю китів і відвідати село племені маорі. Круглий рік узбережжі славиться чудовою рибалкою і ще одним екстремальним розвагою - спуском в спеціальній термокапсуле в саму товщу вируючої вулканічної магми.

Однією з головних новозеландських пам'яток є Долина гейзерів Роторуа - термальний парк і стилізована «село маорі». Однією з головних новозеландських пам'яток є Долина гейзерів Роторуа - термальний парк і стилізована «село маорі»

Національний парк Тонгаріро, південно - західний район Ті - Вахіпонаму і новозеландські субарктические острова внесені до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Основні гірськолижні курорти - Факапапа (перепад висот 675 м, 20 підйомників, 40 трас), Туроа (перепад висот 720 м, є рівнинні траси і траси для сноубордингу), Маунт - Лайфорд - Скі - Рейд (перепад висот 500 м, 36 трас різної категорії складності), Темпл - Бассін - Скі - Філд (перепад висот 417 м, 9 трас для гірських лиж, сноуборду і фристайлу, 4 підйомника) і багато інших.

На островах Пур - Найтс (в районі Північного Острова) протягом усього року дуже популярний дайвінг.

У Новій Зеландії дуже розвинені екстремальні види спорту - хайкинг (трампінг), каякінг, повітряний серфінг, планеризм, зорбінг.

Кухня і ресторани

Новозеландська кухня - це суміш традицій Європи і Азії плюс місцевий колорит.

Основу страв складають баранина, яловичина, свинина, оленина, лосось, лобстери, раки, різні види риби і молюсків, солодка картопля «Кумара», молочні продукти. Найпоширеніше блюдо - м'ясо або риба зі смаженою картоплею. Користується популярністю риба з чіпсами, що подається загорнутої в папері.

Національним маорійським блюдом вважається «Ханги» - картопля, гарбуз, курка, свинина, баранина, морепродукти, приготовані в земляній печі на розпеченому камінні.

Країна виробляє велику кількість сирів хорошої якості - брі, бле - де - Брес і Монтань - бле.

Найбільш популярні десерти - торти зі збитими вершками і фруктами, великий круглий пиріг, всілякі джеми і печива.

З алкоголю - місцеве пиво, що вважається одним з кращих в світі, і вина. З алкоголю - місцеве пиво, що вважається одним з кращих в світі, і вина

Шопінг та магазини

Графік роботи магазинів:

У будні дні - з 9.00 до 17.00

Великі магазини і по неділях - з 10.00 до 13.00

На основних курортах - з 9.00 до 19.00 - 21.00

З Нової Зеландії, як правило, привозять хорошої якості одяг, дитячі товари, вироби з овечої вовни, лікувальну косметику.

З сувенірів - символ країни - птицю ківі, дерев'яні вироби ручної роботи, вишивку, вина.

митниця

Ввезення і вивезення валют не обмежений. Суму, що перевищує 10 000 новозеландських доларів, слід задекларувати. На митниці запроваджено детальний огляд фізичних осіб, багажу, товарів, поштових відправлень, дуже жорсткий ветеринарний і санітарний контроль.

Дозволено ввозити особам старше 17 років:

  • До 200 сигарет або 50 сигар або 250 г тютюну
  • До 4,5 л вина або пива
  • До 1,125 л міцного алкоголю
  • Товари особистого користування на суму до 700 новозеландських доларів

Заборонено ввозити:

  • Продукти харчування
  • наркотики
  • будь-які рослини
  • Предмети тваринного і рослинного походження
  • продукти бджільництва
  • Корм для домашніх тварин
  • Слонову кістку в будь-якій формі
  • Вироби з панцира черепахи
  • Кістки і бивні морського звіра
  • Рогу носорога і шкури тигра
  • Вироби зі шкіри сімейства котячих
  • Сечогінні, снодійні і заспокійливі засоби, серцеві препарати, транквілізатори, всі види вакцин, ліків, у виготовленні яких використовується мускус, - якщо їх необхідність не підтверджується лікарськими приписами
  • Домашніх тварин

Заборонено вивозити зразки рослин і тварин, що знаходяться під охороною держави, а також вироби зі шкіри, кістки, пір'я птахів, раковин, коралів.

Новости