Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Тунісі в травні 2019

  1. Пляжний відпочинок на морі в Тунісі
  2. Погода в травні на курортах Тунісу
  3. Температура повітря в Тунісі в травні
  4. Температура води в Тунісі в травні
  5. Ціни на тури в Туніс в травні
  6. Кращі готелі Тунісу за відгуками туристів
  7. Вартість авіаквитків в Туніс
  8. Пам'ятки в Тунісі: чим зайнятися в травні?
  9. Де краще відпочивати в Тунісі в травні?
  10. Відгуки про поїздку в Туніс в травні
  11. Карта курортів Тунісу

Автор: Ірина   Час читання: 6 хвилин   Туніс в травні - так чи ні

Автор: Ірина

Час читання: 6 хвилин

Туніс в травні - так чи ні? Що здатне затьмарити настрій непідготовленому пляжників?

Найбільша помилка - судити про погоду в Тунісі виходячи з його географічного положення. Африка різна, і якщо Єгипет навесні «смажить», то близький до нього Туніс може і поштормити. Щоб вирішити, що стоїть чи то справа - їхати в травні - розберемо всі пункти: від температур до відгуків туристів.

До слова, ціни на відпочинок в Тунісі в травні 2019 року починається від 17 000-20 000 рублів на людину. Найцікавіші пропозиції знайдуться на:

Агрегатори моніторять бази перевірених туроператорів і видають найбільш вигідні тури на бажані дати. Здатні відловити і «палаючий» Туніс на травневі!

Пляжний відпочинок на морі в Тунісі

За що люблять Туніс?

  • Класні пляжі - дрібнопіщані, м'які і білосніжні
  • Лазурне чисте море з плавним заходом
  • Приємний клімат - через відсутність вологості спека переноситься значно легше
  • Відмінні спа і талассо-центри
  • Цивілізованість тунісців (немає зайвої пріставучесті), глибока історична складова і французько-арабська колорит

Країна, безумовно, створена для пляжного відпочинку, і до того ж недорогого. Але загальна картина за відгуками вимальовується суперечлива - є пристойна частка тих, хто повертається з відпустки розчарованим. Причина на те - банальна непоінформованість про курорт або завищені очікування.

По-перше, повноцінний сезон триває з середини червня і до жовтня. До і після цих чисел стійка погода не гарантована, а тепле, здавалося б, море через день може різко похолодеть.

По-друге, незважаючи на наявність шикарних 5 * готелів і поширений all inclusive, рівень сервісу в Тунісі все ж нижче, ніж в Туреччині, і готельна база не така багата. А для позитивного досвіду краще бронювати місця від 4 зірок.

По-третє, не треба виключати здорову частку арабського пофігізму і, отже, не піддаватися зневірі від сміття і смердючих запахів за межами готелів у великих містах.

Візьміть до уваги ці три основні моменти, і відпочинок в Тунісі не піде у папку «ніколи більше». 🙂

Погода в травні на курортах Тунісу

Погода в травні на курортах Тунісу

Травень - це несезонний місяць . Несезонний для місцевих, а для туристів - краса: навесні все в цвіту, встигають смачна полуниця та фрукти, температура повітря за + 20 ° C, і на березі можна засмагати. Але це сьогодні, а завтра набігає шторм після обіду, і похмуре небо нависає на кілька днів.

В цілому, Туніс в травні хороший, в першу чергу, для екскурсій. На пляжний відпочинок варто їхати або якомога ближче до червня і на Джербу, або в середині травня на 10-14 днів, щоб напевно встигнути засмагнути.

Температура повітря в Тунісі в травні

Туніс на початку травня нестабільний. Сонячні дні «розбавляються» холодним вітром з моря, короткочасним дощем. Вітрівка або кофта (здебільшого на вечір) будуть не зайвими.

В середньому, температура повітря в Тунісі в травні близько + 23 ° C ... + 26 ° C - гуляти / лежати на пляжі комфортно. У ясні дні навіть жарко, тому не забудьте взяти і сонцезахисний крем, щоб уникнути опіків. Парадокс в тому, що і в кінці місяця - коли в Туреччині впевнено відкритий сезон - погода в Тунісі «гуляє». Тому багато зупиняються на острові Джерба, де тепліше на пару градусів.

Денна температура на популярних курортах:

  • Джерба ​​+ 26 ° C
  • Хаммамет + 24 ° C
  • Монастір + 24 ° C
  • Сусс + 25 ° C

Джерба ​​+ 26 ° C   Хаммамет + 24 ° C   Монастір + 24 ° C   Сусс + 25 ° C

Температура води в Тунісі в травні

Море в Тунісі в травні ще недостатньо прогрілося, але воно чисте і прозоре (поки не вдарить гроза). Не піддатися припікає сонце важко, проте на контрасті вода ох як розбурхує! Чи можна купатися в травні? Люди купаються, в ясні дні.

Температура моря + 18 ° C ... + 21 ° C (в кінці весни). За відчуттями, це десь на рівні «мабуть, краще в басейн», але все індивідуально.

  • Джерба ​​+ 20 ° C
  • Хаммамет + 19 ° C
  • Монастір + 19 ° C
  • Сусс + 19 ° C
Температура води і повітря в Тунісі (травень)

Середня температура повітря, + ° C Середня температура води, + ° C Днем Вночі Джерба 26 21 20 Монастір 25 20 19 Сусс 25 20 19 Хаммамет 24 18 19

Ціни на тури в Туніс в травні

Раннє бронювання на Туніс в травні в 2019 році відкривається в січні. До середини березня ціни на тури ще більш-менш утримуються, а після ростуть вгору.

Тури в Туніс в травні затребувані хоча б тому, що це непоганий варіант вирватися на свята за прийнятну суму. Віза не потрібна, можна зловити і палаючий.

У місто Сусс продаються найдешевші путівки ≈45 000 рублів за 2 осіб (7 днів, сніданки). Курорти Хаммамет, Махдія, Джерба ​​обійдуться на кілька тисяч дорожче.

  • Тур на двох до Тунісу в травні 2019 року за все включено коштує від 50 000 рублів за тиждень

Найпопулярніші туроператори, які пропонують путівки в Туніс - бібліо Глобус , Пегас Туристік і Санмар .

Невеликий бонус: по промокодом UAF500howtrip ви отримаєте знижку в 500 рублів при покупці туру від 40 000!

Знайти тур на травень >>

Кращі готелі Тунісу за відгуками туристів

Кращі готелі Тунісу за відгуками туристів

Marhaba beach

Ми виділили кілька готелів з відмінними відгуками і високим рейтингом. Їх вибирають як самостійні туристи (радимо шукати на RoomGuru ), Так і відпочиваючі по путівці.

5 * Jaz Tour Khalef, Сусс

«Сильні» сторони готелю - різноманітне та смачне харчування, розташування на першій лінії (що не завжди характерно для Сусса) і чистий пляж з пологим заходом в воду. Два басейни з гірками, один - з морською водою, але не підігріваються. Дитяча анімація на рівні, а для дорослих є спа-центр. Готель активно змінює орієнтир на російських туристів, персонал вивчає мову. Мінус - трохи поношені номера.

Дізнатися ціни на тур >>

5 * Royal Garden Palace, Джерба

Туристи відзначають дуже доброзичливий персонал, непогано володіє російською, хоча основна публіка - іноземці, гідний шведський стіл, велику територію і розумну вартість турів, особливо в несезон. При готелі є спа з талассотерапией, критий басейн з підігрівом, фітнес-зал. З мінусів - слабка анімація (дитячої, можна сказати, немає), трапляється наплив водоростей в море (проблема всієї Джерби), хтось незадоволений «довгої» дорогою до пляжу - близько 300 метрів.

Дізнатися ціни на тур >>

4 * Iberostar Averroes, Хаммамет

Відома мережа готелів не підводить і в Тунісі. Вдало знаходиться в районі Хаммамета - Ясмін - поруч з ТЦ і парками розваг. Сам готель - один з кращих. Різноманітні заняття і для дітей, і для дорослих (є і стрільба з лука), круто годують і часто влаштовують дні національних кухонь. Пляж дуже доглянутий, і найчистіше море. Маленький мінус - погано говорять по-російськи, більш значний - «втомлена» меблі в номерах (що спостерігається в багатьох готелях країни).

Дізнатися ціни на тур >>

4 * Sentido Phenicia, Хаммамет

Готель отримав відмінну оцінку - 4,8 з 5. Відпочиваючим подобається запальна анімація, велика і гарна територія, вибір їжі і алкоголю і відповідні умови для відпустки з дітьми. Персонал оперативно вирішує всі виникаючі проблеми і стерпно пояснюється російською. Мінуси - затримка з прибиранням і зміною рушників, але виправляється по одному дзвінку на ресепшн.

Дізнатися ціни на тур >>

Вартість авіаквитків в Туніс

Квитки на літак до Тунісу досить недешеві, майже за ціною путівки на людину. У травні 2019 року переліт з Москви коштує від 16 000 рублів туди-назад на одного; з Санкт-Петербурга - від 20 000.

Знайти авіаквитки >>

Пам'ятки в Тунісі: чим зайнятися в травні?

Так як погода в Тунісі в травні здатна порушити плани порелаксировать близько моря, можна продумати запасні види діяльності.

Що подивитися?

  • 2-денна екскурсія в Сахару - обов'язково перший пункт списку. Травнева погода ідеальна для багатокілометрового тріп в автобусі під сонцем по стародавніх руїн, оазисів і барханах. Ціна за людину - $ 80-150, проте в суму не включено катання на верблюдах, зоопарк
  • Оглядова поїздка - столиця Туніс-музей-Карфаген-містечко Сіді-Бу-Саїд. Про саму екскурсії відгуки неоднозначні, рекомендують відвідати кожну локацію окремо і самостійно. Але якщо що, ось:
  • Для дітей - парк розваг Carthage Land в Хаммамете. Комплексний абонемент (атракціони + аквапарк) - 32 туніських динара з людини на цілий день
  • must-see на Джербі - крокодиляча ферма. Вхід - 20 динарів з дорослого і 15 з маленького
  • Місцеві спа - майже при кожному пристойному готелі є власний центр таласотерапії, де можна замовити комплекс процедур.

Незважаючи на не настільки великий потік туристів, групи на популярні пам'ятки набираються. Менш затребувані, наприклад, на мис Бон, можуть скасувати.

Де краще відпочивати в Тунісі в травні?

Де краще відпочивати в Тунісі в травні

Екскурсії на верблюдах по Сахарі

Основні курорти в Тунісі розташовані компактно - уздовж однієї лінії узбережжя. Показники температур майже ідентичні, і тому вибір району робиться на основі загальних характеристик. Виділити можна найпівденніший курорт - острів Джерба ​​- де тепліше в травні на 1-2 градуси.

Де краще відпочивати в Тунісі?

  • Сусс - великий і тусовочний, то, що вважає за краще молодь. Туристи зауважують, що у готелів в центрі - брудне море, а всі пляжі - через дорогу. У вихідні трапляється наплив місцевих. Район Порт-ель-Кантауі - більш спокійний і «статусний», і ситуація з морем тут в рази краще. Тури в Сусс ->
  • Хаммамет - район, що славиться найчистішою водою і хорошими пляжами. Особливо відзначають зону Ясмін-Хаммамет, де все доведено до досконалості. Підходить для відпочинку з дітьми, є і розваги: ​​парк атракціонів Carthage Land, набережна для прогулянок, порт з яхтами. Тури в Хаммамет ->
  • Джерба - справжній рай для ледачого пляжного відпочинку. Розміреність, шикарні готелі, відсутність будь-якої «веселухи» і романтичність острова - тут зупиняються молодята, сімейні пари з дітьми до 2-3 років (зайняти дітей абсолютно нічим), пенсіонери. Тури на Джербу ->
  • Монастір - місто поряд з аеропортом. Готелі знаходяться в спеціальній турзоне і досить далеко (20 хвилин на таксі до центру). Вийти за територію готелю на своїх двох нікуди. Море дрібнувато, а пляжі посередні. Путівки - одні з найдешевших. Тури в Монастір ->
  • Махдія - дорогий район з широченними пляжами, і багато визнають їх кращими. Воліємо батьками з дітьми, але тут на порядок нудніше, ніж в Хаммамете. Тури в Махді ->
  • Табарка - маловідомий курорт на півночі, близький до Алжиру. Дістатися можна самостійно, тури не організовуються. У Тунісі це єдине місце, де можливий дайвінг - море з коралами і рибками.

У Тунісі це єдине місце, де можливий дайвінг - море з коралами і рибками

Відгуки про поїздку в Туніс в травні

Відгуки про травневому Тунісі - 50/50. Гарячі суперечки розгортаються навколо питання про погоду - ті, кому не дісталося тепла, скептично ставляться до «щасливчикам», плескатися в морі на початку місяця. Зводиться все до того, що рік на рік не доводиться, і їхати треба - не пощастить, так на олл інклюзіве відпочити і по екскурсіях пробігтися. 🙂

  • «Завсідники» країни стверджують, що вода в Тунісі в травні відкриває сезон з 25 числа
  • не обходиться і без порівнянь з Туреччиною і Єгиптом. Так, тут холодніше, менш якісний сервіс, і море не цікаве Червоне, а просто бірюзове. Зате тунісці приємніше єгиптян і не впарюють
  • чим зайнятися в Тунісі в травні? Радять спробувати талассотерапию, і по ідеї її можна замовити в будь-якому готелі, не будучи гостем, але враження після - не самі позитивні, рівень скотився
  • в травні обов'язково покуштуйте туніський полуницю, розміром вона з три пальці, а смаком - з ягоду мрії

Звичайно, травневим Тунісом можна і не вразити. Тому підкинемо ще варіантів для відпочинку:

  • Туреччина (Тепліше)
  • Кіпр (Як і в Туреччині, можна купатися)
  • Італія (Красивіше, але і дорожче)
  • ОАЕ (Спека, пісок, схід)

Карта курортів Тунісу

Передрук матеріалів сайту лише з обов'язковим зазначенням прямим, активним і відкритою до індексації гіперпосилання на howtrip.ru.

Де краще відпочивати в Тунісі в травні?
Що здатне затьмарити настрій непідготовленому пляжників?
Чи можна купатися в травні?
Що подивитися?
Де краще відпочивати в Тунісі в травні?
Де краще відпочивати в Тунісі?

Новости