Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Туреччина

  1. Архів погодних даних на курортах Туреччини
  2. Розваги в Туреччині

Погода | Чим зайнятися | Вартість турів

У травні ми рекомендуємо відпочивати на південних курортах:

  • Аланья - найтепліше місце, найменше хмарність та довший світловий день (майже 14 годин). Середземне море швидше прогрівається, а від сильного вітру курорт захищає Тороські гори. Невеликий мінус - з популярного аеропорту Анталії сюди доведеться добиратися 2 - 2,5 години на туристичному трансфер. Від Газіпаша, невеликого аеропорту, добиратися всього 40 хвилин. У сезон туди літають чартери великих туркомпаній, але в травні їх ще може не бути.
  • Анталія і Кемер - денні температури мало поступаються Аланьї, але вночі термометр падає на 3 - 4 оС нижче, до +16, +17 ° С. Багато готелів Анталії забезпечені ігровими майданчиками, міні-зоопарками, дитячими клубами, «жабниками». У Кемері є дельфінарій і зоопарк. А ще цей курорт привабливий для дайверів красивими підводними гротами і печерами, тут в травні трохи більше дощових днів (в порівнянні з Аланьей і нарешті здобув перемогу).
  • Белек - цінник на відпочинок в цьому місці буде вище, ніж скрізь. Але якщо ви хочете відпочити в найкращих 5 * готелях країни, то вам однозначно сюди.

Вдень сонце прогріває повітря до + 24º, а ось ночі досить прохолодні від + 15º на початку місяця до + 20º у другій половині травня. Вода протягом місяця прогрівається з 20 до 22 °. Не те, щоб парне молоко, але купатися можна. На початку травня на море можуть бути хвилі і похмура погода, так короткочасні дощі виключати не можна (до 20 - 30 хвилин).

До кінця місяця погода помітно поліпшується, значно теплішає. Природа вже прокинулася і все по-літньому красиве - зелене і квітуче. Ціни відчутно нижче, ніж в «високий сезон», на екскурсіях немає черг і натовпів відпочиваючих.

Ціни відчутно нижче, ніж в «високий сезон», на екскурсіях немає черг і натовпів відпочиваючих

Архів погодних даних на курортах Туреччини

  • Температура води +20 .. + 22ºC
  • Температура води +20 .. + 23ºC
  • Температура води +19 .. + 22ºC
  • Температура води +20 .. + 22ºC

Коли замовляти тур

В кінці травня погода поліпшується, стає спекотніше і вартість путівок зростає на 17 - 20%. При цьому комфортність купання навіть в кінці травня залишає бажати кращого. Тому ми рекомендуємо проміняти море на готельний басейн і купувати тури подешевше в першій половині місяця.

Тури варто замовляти заздалегідь, більше можливостей для вибору. У цю пору року цілком реально відпочити в 5 * готелі за ціною 3 *. Гарячі путівки частіше з'являються в другій декаді місяця, на свята їх чекати не варто.

Розваги в Туреччині

Всі дельфінарії і аквапарки починають працювати з кінця квітня. Так що можна сміливо їхати відпочивати з дітьми.

Пара слів про особливості травневого відпочинку в Туреччині:

  1. Клуби та дискотеки в маленьких селищах відкриються до кінця травня, чекати грандіозних подій в цій сфері відпочинку не варто.
  2. для шопінгу найкраще підійде Аланья, Анталія і Стамбул.
  3. Тим, кому подобається активний відпочинок, варто зайнятися водними видами спорту або взяти напрокат велосипед і оглянути околиці.
  4. Прекрасний час для прогулянок на яхті вздовж узбережжя.
  5. При відвідуванні спа-процедур можна розраховувати на повне і беззастережне увагу персоналу.

Аланія

Травень - найкращий час для відвідування історичної спадщини Туреччини. Гіди пропонують свої послуги в групових і в індивідуальних напрямках. Відвідати самостійно або в рамках екскурсії варто:

  1. Памуккале - заповідник з термальними джерелами і білосніжними травертиновими утвореннями на схилі гір (під охороною ЮНЕСКО). Варто зануритися в басейн Клеопатри - штучна водойма з мінеральною водою.
  2. Каппадокія (Маршрут Гереме - каньйон Іхлара - підземне місто Дерінкую) - тут незвичайні ландшафти, а за доп. плату можна піднятися в небо на повітряній кулі.
  3. У Стамбулі особливо привабливі для відвідування палац Топкапи (тут знімали серіал «Чудовий Століття») і площі Султанахмет (Блакитна мечеть, собор Айя-Софія та ін.)
  4. В Ефесі є руїни храму Артеміди - одного з семи чудес світу.

5 травня в Стамбулі проходить свято Зустрічі Весни - концерти місцевих колективів, працюють крамниці з їжею, дівчата ворожать на судженого.

Новости