Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Треба їхати в Грузію, адже Боржомі краще пити на місці!

  1. Бальзам для шлунка - грузинська мінералка
  2. Природна краще розфасованої
  3. М'який клімат і комфорт - відмінна риса курорту
  4. Як дістатися

Про мінеральну воду Боржомі ходить маса легенд і за нею міцно закріпилася думка, що вона творить чудеса: рятує від печії, заспокоює болі в шлунку, позбавляє від кашлю і навіть знімає похмілля.

Про мінеральну воду Боржомі

Бальзам для шлунка - грузинська мінералка

курорт Боржомі відомий більше 1500 років, а про унікальні властивості його води написано понад 200 наукових робіт. Особливо цінують мінеральну воду Боржомі ті, хто страждає від хронічних гастритів з різними ступенями кислотності, виразки шлунка, захворювань печінки, жовчного міхура, нирок. А також при порушенні обміну речовин: ожирінні і цукровому діабеті.

Індивідуальний питної курс цієї мінеральної води зменшить запалення слизової оболонки шлунка, відновить нормальне виділення травних соків і жовчі, налагодить моторну функцію шлунка і кишечника, сольовий обмін і обмін речовин в організмі.

Природна краще розфасованої

Профілактику захворювань шлунка і кишечника за допомогою мінеральної води «Боржомі» можна проводити і в домашніх умови. Але максимальний ефект від води Боржомі можна отримати, якщо пройти курс лікування в санаторіях біля джерел.

Секрет води Боржомі - в її природного газованої. Вода проробляє довгий шлях по гірських і вулканічним породам, вбираючи мінерали. Потім осідає на глибині 1,5 км і там насичується вуглекислим газом. Тому медики рекомендують лікуватися безпосередньо у джерела, поки вода не втратила частину цілющих властивостей.

М'який клімат і комфорт - відмінна риса курорту

Курорт Боржомі розташований в мальовничій ущелині річки Кура в південно-східній частині Грузії, приблизно в 150 км від Тбілісі. Завдяки такому положення курорт має м'який клімат із зимовою температурою повітря не більше -3 ° С. Влітку лісової чисте гірське повітря прогрівається приблизно до + 20 ° С.

Курорт Боржомі включає в себе міні-здравниці: Цагвері, Цемі, Лікані, Патара-Цемі і лікувальні місцевості Ахалдаба, Даба, двір, Маджарцхалі, Мзета-Мзе, ТБА, Цінубані, Ціхіджварі.

Як раді гостям в Грузії можна оцінити, тільки побувавши там хоча б раз. Готелі ви знайдете там на будь-який смак і ціну - від трьох до п'яти зірок. У будь-якому з них вас оточать увагою і комфортом.

До послуг гостей оздоровчі та спа-центри з критими і відкритими басейнами, сауни, хамами, гідромасажні ванни.

Практично скрізь доступний безкоштовний WiFi. У номерах неодмінно знайдете: кондиціонер, телевізор з плоским екраном, фен, халати та лазневі приналежності.

Гості можуть харчуватися в ресторані або замовляти їжу в номер. На території оздоровниць гостям запропонують пограти в теніс, сквош, міні-гольф, більярд або відправлять на кінну прогулянку.

Як дістатися

Головна вузлова станція в Грузії - столиця. Від Тбілісі до Боржомі близько 150 км, які на маршрутці подолаєте за 2,5 години і приблизно за $ 7. Приватник домчить вас в два рази швидше, і в 10 разів дорожче.

Відправляються маршрутні таксі щогодини з автовокзалу у метро Дідубе.

Але найдешевший варіант подорожі з Тбілісі в Боржомі - на поїзді. Відправлення з Тбілісі о 7:00 і о 16:40. Обійдеться дорога трохи менше $ 1, а займе 4,5 години.

Лана Кірш. Фото курорту Боржомі


Post Views: 465

Новости