Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ТОП-5 катастроф на воді

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

20 жовтня 2015, 09:00, Переглядів: 20 жовтня 2015, 09:00, Переглядів:   Будь-яка, навіть найпотужніша і найсучасніша техніка не може протистояти натиску стихії

Будь-яка, навіть найпотужніша і найсучасніша техніка не може протистояти натиску стихії. Саме тому катастрофи на воді завжди вражають своєю драматичністю.

Ми представляємо вашій увазі підбірку наймасштабніших і руйнівних корабельних аварій, які налякали людей по всьому світу в останній рік.


1. Корабель з мігрантами в Італії

Фото: AFP

У квітні 2015 року в Середземному морі затонуло судно з 700 мігрантами. Вижили лише 28 чоловік. Нелегали на рибальському судні намагалися дістатися до італійського острова Лампедуза. Корабель з мігрантами затонуло в 200 кілометрах на південь від італійського острова. Судно перекинулося через добу після виходу в море. Те, що відбулося є найбільшою за кількістю жертв трагедією за десятки років, на протязі яких працює контрабандний бізнес з переправлення мешканців Африки і Близького Сходу в Європу. Серед пасажирів затонулого судна було до 50 дітей і 200 жінок. На борту знаходилися вихідці з Алжиру, Єгипту, Сомалі , Нігерії, Сенегалу, Малі , Замбії, Бангладеш і Гани.

2. Корабель з туристами в Китаї

фото AFP

У Китаї на річці Янцзи затонув туристичний лайнер під назвою "Зірка Сходу" з 458 людьми на борту. Більшість з пасажирів корабля - люди похилого китайські туристи у віці від 60 до 80 років. Трагедія сталася в червні 2015 року. Врятувати вдалося тільки 13 осіб. Серед них - капітан і головний інженер судна. За їх словами, корабель потрапив в несподіваний смерч і протягом двох хвилин затонув. Проведенню рятувальної операції на річці Янцзи перешкоджав штормовий вітер і злива.

3. Траулер з українцями на борту в Охотському морі


У квітні 2015 року в Охотському морі на дно пішов російський траулер . Всього на борту знаходилися 132 людини, серед них четверо кримчан. потонула майже половина екіпажу . Це найбільша в Росії за останні роки аварія на море. Траулер "Далекий Схід" перекинувся і затонув за 15 хвилин. Рибалки навіть не встигли подати сигнал СОС. Передбачається, що траулер затонув після зіткнення з дрейфуючим льодом, проте не виключається і технічна помилка.

4. Пожежа на поромі з автомобілями і пасажирами в Адріатичному морі

фото AFP

У грудні 2014 року в Адріатичному морі загорівся пором "Norman Atlantic", який перевозив 466 пасажирів з Греції до Італії. До вечора з борта корабля вдалося евакуювати 150 чоловік. На борту перебували дві українки . Пожежа спалахнула в гаражі корабля, в якому знаходилося 222 автомобіля. Займання почалося в 6 ранку за місцевим часом. Відразу після події на допомогу до порому висунулися три судна, і почалася рятувальна операція , Але її проведення ускладнювала штормова погода. Для порятунку людей були спрямовані човни, вертольоти, буксири і вантажні судна. Капітан терпить лихо порома Norman Atlantic став останньою людиною , Евакуйованим з борта.

5. Зіткнення кораблів в Адріатичному морі

Фото: AFP

Буквально в той же день, в який відбувся спалах на поромі, два торгові кораблі зіткнулися в одній морській милі від італійського порту Равенна в Адріатичному морі. В результаті зіткнення один з двох суден, яке йшло під турецьким прапором, затонуло. Другий корабель йшов під прапором Белізу. 11 осіб з турецького судна вважаються зниклими без вести. Причиною зіткнення, можливо, стала погана видимість. На місці події працюють рятувальники, в операції з порятунку задіяний вертоліт пожежної служби.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

аварія аварія

, лихо , корабель , загоряння , море , катастрофи , мігранти , загиблі , затонув , судно , траулер , події , аварія коробля , Лампедуза , Адріатичне море , зірка Сходу , Norman Atlantic

Ви зараз переглядаєте новина "ТОП-5 катастроф на воді". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Анастасія Пасютін

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

Новости