Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тенеріфе

  1. вулкан Тейде Побувати на найвищій точці Іспанії - ось що дійсно важливо. Велике враження на мене...
  2. Сіам-Парк
  3. Пляж Лас-Тересітас
  4. Маяк

вулкан Тейде

Побувати на найвищій точці Іспанії - ось що дійсно важливо. Велике враження на мене справив вулкан Тейде . Його висота перевищує в три рази висоту Бурдж-Халіфа (найвищої споруди у світі). Побувати на найвищій точці Іспанії - ось що дійсно важливо Дивуватися вулкану починаєш, коли літак робить плавний маневр, пролітаючи над ним зверхньо. У цей момент у мене склалося враження, що прямо зараз я падаю з ілюмінатора в центр виверження. Але боятися нічого, в даний час Тейде спить. Немов серце і двигун острова, він відповідає за все живе і неживе навколо. Він задає ритм, править повітрям в височині. Тейде швидше схожий на великодушного дідуся, який любить всіх, хто потрапляє в його вулканічні обійми. До речі, цей дідусь офіційно визнаний пам'ятником Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. З найвищої точки можна побачити практично всі Канарські острови (Крім Лансароте, Грасьоси і Фуертевентура). Вивчати його варто не поспішаючи. Ми з друзями навіть трохи загубилися, коли хотіли відправитися в готель скоріше, щоб встигнути на вечерю. Але, пропущений прийом їжі того варто, щоб на годину-другу затриматися.

Санта-Крус

На Тенеріфе можна не тільки розслаблятися на пляжі. Заїжджаючи в столицю Санта-Крус, я відразу зрозумів, що з туристичними наметами, потоком готелів і всілякими ресторанчиками, якими і тут і там наповнений Лас-Амерікас, можна попрощатися. На Тенеріфе можна не тільки розслаблятися на пляжі У Санта-Крус починаєш відчувати інший запах - ділового Тенеріфе. Навігацію по місту підкажуть Вежі-близнюки і Аудиторіо-де-Тенеріфе, Масонський храм, Площа Іспанії і Мега-молл El Corte Ingles. Чи не були в одному з цих місць - не були і в Санта-Крус. Дрес-код - повсякденно-діловий стиль, панамки і бейсболки в сторону, строгі окуляри і класичний стиль -пріветствуется, навіть незважаючи на той же жаркий градус, що і на південній стороні. Детальніше про місто ми розповідали тут .

Сіам-Парк

Дивовижне місце, в якому можна провести час з самого ранку і до закриття і захотіти повернутися ще. Зазвичай розмова про парк починається з питання про найвищу гору. Чи не всі наважуються перевірити свої сили і піднятися на висоту, з якої потім потрібно буде пролетіти ногами вперед. Майстерний майстер-клас від співробітників парку, і через два спуску ти вже професіонал. Дивовижне місце, в якому можна провести час з самого ранку і до закриття і захотіти повернутися ще З червня по жовтень на Тенеріфе активний час відпочинку і в Сіам-Парку збирається більше відвідувачів, ніж зазвичай. На гірках шикуються черги. Якщо доплатити 15 EUR до квитка і отримати спеціальний браслет, з ним прохід на гірки буде швидше за окремою доріжці. Мені пощастило, зі мною були обізнані люди. Ми почали з найпростіших гірок і по наростаючій наближалися до «Камікадзе». Емоції росли. А на завершення отримали бонус за сміливість - коктейль на штучному пляжі з білосніжним піском і хвилями з п'ятиповерховий будинок.

А на завершення отримали бонус за сміливість - коктейль на штучному пляжі з білосніжним піском і хвилями з п'ятиповерховий будинок

Про те, де краще купити квиток і як дістатися до парку, читайте в іншому матеріалі .

Пляж Лас-Тересітас

Акуратно захований в горах пляж Лас-Тересітас - один з найбільш незабутніх пляжів на Тенеріфе. Акуратно захований в горах пляж Лас-Тересітас - один з найбільш незабутніх пляжів на Тенеріфе Спершу я подумав, що це футбольне поле, але рибальські човни, кам'яні хвилерізи і жовтий пісок, який баржами завозили з Сахари натомість на місцевий чорний вулканічного походження, підказали, де я насправді. У пляжу непогана інфраструктура, душові кабіни і парковка. Є ще медпункт, з яким пов'язана одна кумедна історія. Якось на Лас-Тересітас у мене сильно заболів зуб. Прогулюючись у води, я подумав: "У медпункті можуть допомогти". Надія на імпортні ліки привела мене до чергового. Він був один і уважно вислухав мою проблему, розуміюче кивнув і дістав з кишені штанів рацію. Все, що він передавав по рації, було по-іспанськи. Йому відповіли, а він заспокоїв мене і запропонував трохи почекати. Десь через п'ять хвилин до пляжу з сиреною під'їхав фургон Швидкої допомоги. Двері різко відчинилися, з неї вибігла дівчина в фірмовому комбінезоні і з валізкою в руці. Вона попрямувала до нас. Друзі занепокоїлися, раптом на Тенеріфе з хворим зубом кладуть в лікарню. Ні, все виявилося простіше. Вона дізналася у колеги, хто з хлопців хворий, дістала з кишені брюк таблетку і передала її мені. Ми обмінялися подяками та пішли. Якщо піднятися на машині від пляжу вгору по серпантину, відкриється вид, який служить острову візитною карткою.

Пусто на Лас-Тересітас не буває, але з особистим простором на пляжі повний порядок. Шезлонг на добу обійдеться в 2 EUR, для порівняння на пляжах району Лас-Амерікас за шезлонг візьмуть 7 EUR.

Від центрального автовокзалу Санта-Крус ходять автобуси в сторону містечка Сан-Андрес. Поїздка обійдеться в 1,25 EUR. Краще скористатися транспортом, інакше доведеться йти до пляжу пішки, дорога займе більше години - я перевіряв.

Маяк

На Тенеріфе я знайшов край світу. Маяк на схилі, біля мису Тено. "Люди, які їдуть по цій дорозі, роблять все на свій страх і ризик", - свідчить напис на знаку у дороги, що веде до маяка. На Тенеріфе я знайшов край світу Сюди не ходять рейсові автобуси. Дорога небезпечна, під час поганої погоди з гори падають камені, що часто обмежує проїзд. Піти на угоду з небезпекою варто скоріше не заради симпатичного маяка, скільки заради тиші і невловимою краси, яка таїться в цьому містечку.

Новости