Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Прогноз погоди в Євпаторії на тиждень, 10 і 14 днів. Температура води, клімат по місяцях на Погода.Турістер.Ру

  1. клімат Євпаторії Своєрідний клімат Євпаторії, в якому проявляються риси степової та приморської кліматичних...
  2. Погода в Євпаторії навесні
  3. Погода в Євпаторії влітку
  4. Погода в Євпаторії восени
  5. Погода в Євпаторії взимку

клімат Євпаторії

Своєрідний клімат Євпаторії, в якому проявляються риси степової та приморської кліматичних зон, визначається відповідним положенням регіону.

На відміну від Південного узбережжя Криму, для Євпаторійського регіону характерно більш сухе літо, і протягом року на територію безперешкодно проходять вітру: влітку в залежності від напрямку вони приносять степової спеку або свіжість моря, а взимку - холод і опади. Температурні коливання слабо пом'якшуються близькістю Чорного моря.

Середньорічна температура повітря в Євпаторії дорівнює +11 ° С. У розпал літа стовпчик термометра часто піднімається вище +30 ° С, в полудень на курорті спекотно і душно, відчувається дефіцит опадів. Взимку діапазон температур значно ширше, однаково велика ймовірність як заморозків, так і відлиги, середній показник знаходиться на рівні +3 ° С.

Температура води в Євпаторії в купальний сезон досягає +18 ... + 20 ° С, а взимку знижується до + 3 ... + 4 ° С під дією низьких добових температур.

За даними статистики, за рік в регіоні випадає 373 мм опадів, вони практично рівномірно розподіляються на літні та осінні місяці, взимку дощі йдуть частіше, іноді трапляються снігопади, а вологість повітря підвищується до 85%. Самий сухий сезон - весна, за весь період випадає 72 мм опадів.

Самий сухий сезон - весна, за весь період випадає 72 мм опадів

Морський порт Євпаторії

Клімат і погода в Євпаторії по місяцях

В Євпаторії розрізняються все чотири сезони, температурний режим регіону, сила і напрямок вітрів змінюються по місяцях.

М'який клімат забезпечує тривалість купального сезону з травня по жовтень. Круглий рік можливо оздоровлення в місцевих здравницях і санаторіях.

Погода в Євпаторії навесні

З перших днів березня температура повітря в Євпаторії впевнено зростає (в середньому - до +8 ° С), повільно починає прогріватися море. Купатися можна буде тільки в кінці весни, але вже в цей час легко дозволити собі довгі прогулянки по узбережжю, екскурсійні поїздки.

Поїздка в Євпаторію в квітні - рідкісний шанс побачити курорт в пишній зелені і квітах, тому як з настанням спекотного літа пейзажі будуть більше нагадувати степові. Погода в цей період дуже приємна: вдень +14 ° С, вночі до +5 ° С. На місяць припадає десять сонячних днів і річний мінімум опадів - всього 22 мм.

Травня радує майже літньою погодою протягом святкових вихідних, а до кінця місяця температура повітря і води вже підходить для недовгого купання.

Погода в Євпаторії влітку

Чи не передвіщає сюрпризів прогноз погоди в Євпаторії в червні дозволяє офіційно відкрити курортний сезон. На початку літа тепло, але не жарко, вдень близько + 23 ... + 25 ° С, а море встигло прогрітися до +19 ° С. Екскурсійну і пляжну програму доповнюють спеціальні заходи для відпочиваючих.

У липні погода в Євпаторії стає спекотної - позначається вплив степового клімату. У денний час на курорті +28 ... + 31 ° С, в полудень стовпчик термометра нерідко піднімається вище. Порятунок від спеки туристи знаходять під пляжними парасольками і в море (температура води - від +22 ° С), а справжню прохолоду обіцяє відвідування залів міських музеїв. На місяць припадає пік сезону сімейного відпочинку.

Август в Євпаторії - сонячний і часто навіть більш жаркий, ніж липень. Днем стабільно вище +30 ° С, продовжує прогріватися море. Паралельно посилюються вітру - як в степу, так і на узбережжі. Пориви можуть досягати 11 м / с.

За весь літній період випадає близько 93 мм опадів - це 5-9 днів, коли трапляються зливи.

Центр міста, липень

Погода в Євпаторії восени

У вересні погода в Євпаторії продовжує радувати сонячними днями і теплим морем. З огляду на, що відпочиваючих трохи, оксамитовий сезон дарує можливість вдосталь насолодитися курортним відпочинком і побувати в туристичних місцях, не затримуючись у чергах. Днем в середньому +23 ° С, температура моря в Євпаторії - близько +20 ° С.

У першій половині жовтня ще можна купатися і загоряти. В середині осені поступово стає прохолодно, частіше йдуть дощі, часом дмуть сильні вітри. За статистикою, за місяць випадає 38 мм опадів, а температура повітря знижується з +21 до +11 ° С. Перед поїздкою не завадить дізнатися точний прогноз погоди в Євпаторії, а обстановку на пляжах можна побачити за допомогою веб-камер .

З настанням листопада погода в Євпаторії нагадує про наближення зими: стовпчик термометра опускається + 5 ... + 10 ° С, не виключені нічні заморозки. Переважають холодні, пронизливі північно-східні вітри.

Погода в Євпаторії взимку

На початку зими погода в Євпаторії найбільш волога і похмура. У грудні сонячних днів мало, а сильні дощі йдуть в середньому сім днів. Вологість повітря стабільно висока, близько 86%. За місяць випадає 43 мм опадів. Вдень близько +5 ° С, вночі 0 ° С.

Січень - найхолодніший місяць в Євпаторії, коли найбільш вірогідні температурні перепади і заморозки. Середні температурні показники середини зими: вдень +2 ° С, вночі -2 ° С. При цьому діапазон зафіксованих протягом місяця температур дуже широкий: в окремі дні стовпчик термометра може підніматися до +12 ° С або опускатися до -13 ° С. Однак такі перепади, як правило, короткострокові. Сніг випадає рідко, повністю тане при першому зростанні температур.

У лютому трохи підвищується температура повітря, завдяки збільшенню світлового дня відчувається швидке наближення весни. Протягом всієї зими температура води в морі біля Євпаторії не перевищує 4 ° С.

Новости