Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Природні джерела - АТ «Богемія Лазні»

  1. питний курс
  2. Вплив мінеральної води

У суспільстві богеми-Лазні в лікувальних цілях використовують термальні мінеральні джерела та лікувальні торф и.

Західно-чеський регіон дуже багатий мінеральними джерелами, які утворилися згодом третинного вулканічного дії. На території Карлових Вар б'є близько 60 гарячих і холодних ключів, причому люди вже з давніх часів використовують саме гарячі джерела. Все карловарські джерела б'ю в розлому дошки пізоліти в долині річки «Тепла», яка схожа на вісь, перетинає цю лінію. Лінія розлому розташовується від «Паркотеля Річмонд» до Садової колонади.

Романтична легенда розповідає про заснування Карлових Вар чеським королем і імператором Священної Римської імперії Карлом IV. Із заснуванням міста почав розвиватися лікувальний туризм. Для лікування застосовувалися впливу 12 гарячих джерел, в яких температура коливається від 42 до 73 ° C. Крім того було відкрито ще кілька нових джерел - напр. холодні «Штєпанка» або «Залозистий джерело», і теплий «Зміїне джерело». Хоча джерела б'ють з однакових шарів, для лікування не використовуються.

Головним карловарських джерелом є «Вржидло» (Гейзер), температура якого сягає 73 ° C і б'є до висоти 12 метрів. У хвилину вивергається на земну поверхню 2000 літрів води. Уявіть собі Вржидло як стовбур дерева, а джерела його гілки. Не раз деякі джерела зникали і через дещо той час знову з'явилися.

Карловарська вода - це натуральний іонний розчин, що містив розчинений вуглекислий газ. Натрій, кальцій, магній, далі сульфат, хлорид і багато інших мінеральних речовин, вони є основними солями, що містяться в карловарской воді. Загальний вміст мінералів прибл. 6,4 гр. / 1л і вміст СО2 з 560 до 980 мг на літр. Хімічний склад окремих карловарських джерел не надто сильно відрізняється, саме в змісті мікроелементів. Відрізняються тільки температурою і об'ємом вуглекислого газу. Саме температура безпосередньо впливає на кількість розчинених мінералів. Холодні джерела (до 50 ° C) мають проносний ефект, гарячі навпаки.

Назва джерелатемператураПотужність

Вржидло (Гейзер) 73,4 ° C 2000 l / min.

Джерело ім. Карла IV. 61,7 ° C 2,4 l / min.

Нижній Замковий джерело 52,9 ° C 2 l / min.

Верхній Замковий джерело 53,6 ° C 1,1 l / min.

Ринковий джерело 64,7 ° C 5,1 l / min.

Млиновий джерело 58,6 ° C 3,7 l / min.

Джерело Русалочки 60,4 ° C 3,7 l / min.

Джерело ім. князя Вацлава I. 66,1 ° C 4,8 l / min.

Джерело ім. князя Вацлава II. 64,5 ° C 3,8 l / min.

Джерело Лібуше 63,4 ° C 3,1 l / min.

Скелястий джерело 47,1 ° C 1,2 l / min.

Джерело Свободи 63,2 ° C 4,8 l / min.

Садовий джерело 42,8 ° C 2,2 l / min.

Джерело Штєпанка 14,4 ° C 0,4 l / min.

Зміїний джерело 28,9 ° C 1 l / min.

питний курс

Питний курс карловарской мінеральної води є основою курортного лікування в Карлових Варах. Якість лікування безпосередньо залежить від якості лікувального джерела, і карловарські джерела вважаються одними з якісних цілющих джерел в Європі.
Питний курс призначає лікар, який відповідно до стану здоров'я пацієнта пропише кількість і визначить відповідний джерело. Добова доза мінеральної води починається від 0,6 л і рекомендується приймати 3 рази в день за півгодини - годину до їжі. Вода п'ється прямо біля джерела зі спеціальних чашок, повільно, невеликими ковтками. Рекомендується воду не приймати сидячи, а під час спокійної прогулянки. Питний курс є головною процедурою при лікуванні травного тракту.

Вплив мінеральної води

Природний лікувальний джерело використовується для лікування захворювань травного тракту, порушень обміни речовин (цукровий діабет, підвищений рівень жирів у крові, подагра). Гарячі джерела.

Новости