Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Погода в Греції влітку: червень, липень, серпень - 2020

  1. Погода в Греції в червні
  2. Чим зайнятися?
  3. Погода в Греції в липні
  4. Чим зайнятися?
  5. Погода в Греції в серпні
  6. Чим зайнятися?

Як, коли і де краще відпочити в Греції влітку 2020? Огляд погоди у червні, липні і серпні, а також поради та відгуки туристів, ніж найкраще займати в кожен з місяців.

Клімат в Греції середземноморський субтропічний з теплою дощовою зимою і сухим спекотним літом. На півночі країни і в центральній її частині зазвичай дещо прохолодніше, ніж на півдні і островах. Липень і серпень в Греції - найспекотніші місяці, температура повітря прагне до + 40 ° С, тому більшість відпочиваючих їде на острови, де спекотна погода переноситься легше через постійно дмуть бризів. До того ж в кінці липня - початку серпня настає час традиційних розпродажів, що не може не радувати любителів шопінгу всіх національностей і вікових груп.

Відпочинок "все включено" в Греції →

Чи знаєте ви, що іноді путівка коштує дешевше перельоту, і її можна придбати замість квитка на регулярний рейс? При цьому в ціну туру включені переліт, проживання, трансфер, страховка і харчування на вибір. Гарячі тури за найкращими цінами можна шукати на сервісах Травелата і Level.Travel - вони порівнюють пропозиції 120 туроператорів і тому здатні знайти кращий варіант. Купити путівку можна онлайн, що дуже зручно.

Погода в Греції в червні

Перший літній місяць характеризується м'яким комфортним теплом. Погода в Греції в червні радує великою кількістю сонячних днів і приємними температурами: удень +27 ... + 30 ° С, вода в морі прогрівається до +22 ... + 23 ° С. За відгуками, кінець травня і початок червня чудово підходить для відпочинку з малюками, літні люди теж себе добре почувають.

Найтепліше в Салоніках і на острові Кос: + 29 ° С середня температура вдень, трохи нижче + 28 ° С на Криті, Корфу і Родосі , Ще прохолодніше на курортах півострова Халкідікі і острова Санторіні - близько + 27 ° С. Вночі +18 ... + 20 ° С.

Чим зайнятися?

У цей час добре ніжитися на пляжі, займатися дайвінгом і кайтбордінга, виходити у відкрите море на яхті або катері. Стійкий вітер, що дме в напрямку Егейських островів, дарує чудову можливість займатися віндсерфінгом і вітрильними видами спорту.

Давньогрецькі храми, акрополів і православні монастирі теж найкраще відвідувати на початку літа. Судячи з відгуків туристів, сонечко хоч і припікає, але погода в Греції в червні цілком терпима навіть для далеких поїздок. З огляду на витягнутість материкової частини країни і особливості географічного розташування островів, в подорож варто взяти легку кофту, бо погода може відрізнятися. Все залежить від обраного маршруту.

Лідируючі позиції в екскурсійних напрямках займають Афіни, Пелопоннес, острова Крит, Родос , Санторіні, Закінф і Корфу. Туристи радять подивитися Афінський акрополь, Храм Зевса Олімпійського, гору Олімп, Долину метеликів, Кносський палац, Блакитні печери, православні храми і монастирі.

У червні на Криті проходить Фестиваль культури, на півострові Пелопоннес - спортивні змагання. Еллінський фестиваль в Афінах триває все літо і закінчується у вересні. В цей час приїжджають театральні колективи з інших країн і ставлять постановки на підмостках древніх амфітеатрів. Яскраві вистави на пагорбі Акрополя щороку збирають тисячі шанувальників.

А 23 червня в Греції святкують день літнього сонцестояння. В ніч з 23 на 24 червня греки спалюють на багаттях квіти, зірвані ще в травні, щоб позбутися від нечистого.

Де відпочити в Європі в червні →

Де відпочити в Європі в червні →

(Фото © Kathleen Waters Photography / flickr.com / Ліцензія CC BY-ND 2.0)

Погода в Греції в липні

У липні стає спекотніше, особливо в центральній частині Греції, де нерідко спостерігаються показники +40 ... + 45 ° С, можуть бути сильні рвучкі вітри. Вода прогрівається до + 26 ° С. Середньоденні температури на островах Кос і Корфу +31 ... + 33 ° С, на Криті, Родосі і півострові Халкідікі + 30 ° С. Вночі +22 ... + 25 ° С.

Погода в Греції з середини липня і до середини серпня вже не радує: починається самий жаркий період, і багато греків їдуть в північну частину країни, хоча і там повітря нагрівається до + 35 ° С.

Де краще відпочивати в Греції в липні 2020? За відгуками, в цей час непогано на Родосі: з північного сходу дмуть свіжі вітри, через що клімат здається більш м'яким. Півострів Халкідікі добре захищений горами, дощів немає, температура повітря не перевищує + 35 ° С, море + 26 ° С. На Корфу можуть бути рідкісні дощі, і спека здається слабкіше, ніж на інших курортах.

Чим зайнятися?

Солнцепек варто немилосердний, і більшість відпочиваючих проводять час у моря: купаються, загоряють, займаються водними видами спорту, пірнають з аквалангом. Денне сонце небезпечно сонячними опіками і тепловими ударами, тому після 11 години пляжі потихеньку порожніють, таверни і магазини закриваються.

Полуденну спеку краще спокійно перечекати в прохолодному місці годин до 17, збираючи сили для вечірніх купань і розваг. Годині о 19 спека спадає, і можна чудово відпочити, адже в липні часто проходять фестивалі вина, ярмарки та різноманітні музичні заходи.

Де відпочити в Європі в липні →

Де зупинитися в Греції? Готелі, хостели, апартаменти і вілли шукайте на пошуковику Roomguru , Він підбере найвигідніші варіанти серед безлічі систем бронювання.

Готелі, хостели, апартаменти і вілли шукайте на пошуковику   Roomguru   , Він підбере найвигідніші варіанти серед безлічі систем бронювання

(Фото © Wrote / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC 2.0)

Погода в Греції в серпні

Згідно відгуками, в серпні погода в Греції практично та ж, що в липні: вдень температура може бути +30 ... + 35 ° С і вище, вночі +25 ... + 26 ° С. Але спека переноситься значно легше через дії мусонів, що приносять свіжість і прохолоду.

Краще вибирати Пелопоннес і Халкідікі для відпочинку. Різниця в температурі невелика, всього 1-2 градуси, а за відчуттями набагато приємніше. Серфери їдуть на Крит і інші курорти Середземного моря.

Чим зайнятися?

Серпневий спека не має в своєму розпорядженні до екскурсій, тому відпочиваючі ранкові та вечірні години проводять у моря, катаються на яхтах, займаються дайвінгом, розважаються в аквапарках.

У серпні в багатьох грецьких містах проходять великі культурні події - фестивалі музики і танців, фольклорні шоу, відзначається релігійне свято Успіння Богородиці.

Любителі культурного дозвілля відвідують місцеві храми і музеї, маленькі сувенірні крамнички. Ночі стоять теплі, і ввечері багато хто вирушає в таверни, де можна від душі насолодитися стравами грецької кухні і послухати музику.

Де відпочити в Європі в серпні →

Читайте також про погоді на Кіпрі влітку .

(Фото © LNePrZ / flickr.com / Ліцензія CC BY-NC-ND 2.0)

Джерело вступного зображення: © hammershaug / flickr.com / Ліцензія CC BY 2.0.

Як, коли і де краще відпочити в Греції влітку 2020?
Чим зайнятися?
Чим зайнятися?
Чим зайнятися?

Новости