Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мармарис у вересні: відпочинок і погода в Мармарисі (Туреччина)

  1. Відпочинок в Мармарисі у вересні: переваги подорожі на початку осені
  2. Погода в Мармарисі у вересні
  3. Температура повітря і води
  4. Температура повітря в Мармарисі у вересні
  5. Температура води в морі в Мармарисі у вересні
  6. Кількість опадів
  7. Сонячні, хмарні і похмурі дні
  8. Пляжний відпочинок
  9. Екскурсійний відпочинок: чим зайнятися у вересні
  10. Свята, події та фестивалі
  11. шопінг
  12. Ціни на відпочинок
  13. переліт
  14. тури
  15. їжа
  16. Рекомендації для відпочинку з дітьми

Білосніжні яхти, блакитне небо і заспокійливий плескіт хвиль в бухтах Мармаріса так і ваблять тисячі туристів провести тут свою відпустку.
Календарне літо підійшло до кінця, але пляжний сезон на середземноморському узбережжі триває: літню спеку поступається місцем приємному вересневого тепла, а добре прогріте море дозволяє купатися протягом усього місяця. Щоб переконатися в цьому, варто відвідати Мармарис у вересні.

Відпочинок в Мармарисі у вересні: переваги подорожі на початку осені

Позитивні відгуки про відпочинок в Мармарисі у вересні з величезною ймовірністю привернуть вас і переконають провести тут кілька днів вашої відпустки.
Кількість туристів до початку осені трохи зменшується, проте курорт все ще користується популярністю в цей час - його тихі бухти, привітне море і погода в вересні занадто гарні, щоб відмовляти собі в такому задоволенні. Назвемо декілька головних переваг поїздки:

  • Температура повітря трохи знижується в порівнянні з попередніми місяцями, і проводити час на пляжі стає комфортніше.
  • Вода в морі дуже тепла і дозволяє купатися до кінця вересня, чим і поспішають скористатися приїжджають на відпочинок туристи.
  • Штормів і високих хвиль на морі практично не буває, цим Мармарис зобов'язаний своєму розташуванню в бухті. Тому пляжний відпочинок тут дуже підходить дітям.
  • Прекрасна можливість трохи продовжити літо, виїхавши подалі від прохолодною і дощовою європейської осені.

Складно назвати мінуси вересневого подорожі - їх практично немає. Особливістю є лише те, що до кінця місяця для вечірньої прогулянки вам може знадобитися легка куртка, так як температура повітря трохи знижується.
Також варто знати, що вартість відпочинку на початку осені практично не змінюється, і вересень також вважається місяцем високого сезону.


Погода в Мармарисі у вересні

Літо зовсім не збирається прощатися, і з настанням календарної осені Мармарис стає ще красивішим. Погода Туреччини у вересні - жовтні комфортно тепла, хоча на початку цього періоду ще буває досить жарко, дощів практично немає, і цілий місяць сонце майже не залишає небосхил. Чим не привід вибирати для відпочинку початок осені?
Погода на початку вересня мало чим відрізняється від літньої: вдень температура повітря піднімається до + 33 ° С, вночі може опускатися до + 22 ° С. Пам'ятайте про засоби захисту від сонця, тому що ризик обгоріти в цей час все ще високий.
Денна температура в Мармарисі в середині вересня теж рідко опускається нижче + 30 ° С, а ось ночі можуть бути не такими задушливими - близько + 19 ° С - + 20 ° С, що після спекотного дня буде приємним бонусом.
Погода в Мармарисі в кінці вересня нічим не поступається річної по комфортності - днем ​​температурні показники знаходяться в межах від + 24 ° С до + 30 ° С, вночі можуть опускатися до + 17 ° С, наповнюючи свіжістю кімнати готелів через прочинені вікна.

Температура повітря і води

Затрималися влітку і осіннім теплом Мармарис зобов'язаний пануючому на узбережжі середземноморському клімату. Середня температура повітря у вересні становить близько + 25 ° С, що сприяє активному пляжному відпочинку.

Температура повітря в Мармарисі у вересні

В цілому, протягом місяця коливання температур досить широкі: від + 17 ° С вночі до + 33 ° С вдень. На радість і щастя туристів, що вибрали для морського відпочинку вересень, середня денна температура в Мармарисі у вересні становить близько + 30 ° С, середня нічна - + 20 ° С.


Температура води в морі в Мармарисі у вересні

Море у вересні біля берегів Мармаріса дуже тепле - середня температура води становить близько + 26 ° С. На початку місяця вона тримається біля позначки + 27 ° С, а до кінця може опускатися до + 24 ° С. В такому море абсолютно спокійно можна купати навіть малюків протягом усього місяця.


Кількість опадів

Ще одним приємним бонусом вересневої поїздки буде зовсім невелика кількість випадають в цьому місяці опадів - близько 12 мм. Вересень - один з найбільш сухих місяців в році, так що дощових днів буває не більше трьох.


Сонячні, хмарні і похмурі дні

Сонце нікуди не йде з неба практично весь місяць. Всього лише один - два дні можуть видатися похмурими або хмарними, а це значить, що сонцезахисні засоби і головні убори завжди повинні бути при вас, щоб захистити від сонячної активності і себе, і малюка.


Пляжний відпочинок

Пляжна лінія в Мармарисі довга, але не широка, від вулиці з ресторанами, кафе і готелями її відділяє лише дорога. Вся прибережна смуга піщана, а вхід в море пологий, за що цей курорт і популярний серед сімей з дітьми.

Центральний міський пляж дуже численний народ, і, на жаль, чистотою не відрізняється.


Особливу популярність і любов туристів завоювали пляжі Ічмелера, що в 7 км від Мармаріса, а також пляжі північного боку півострова - вони чисті і спокійні.
Основна частина пляжів належить готелям, але для гостей вхід і лежаки з парасольками безкоштовні. На міських пляжах, щоб не платити за шезлонги, потрібно купити хоча б один напій в барі.
Знавці радять відвідати пляж села Орханіє - підводний коса, що розділяє затоку на дві частини, простяглася на 600 метрів, тому море в цьому місці дрібне і прозоре, як далеко б ви не зайшли.

Екскурсійний відпочинок: чим зайнятися у вересні

Навіть якщо метою вашого приїзду в Мармарис було нескінченне лежання на піску і купання в теплих хвилях Середземного моря, в якийсь момент вам захочеться різноманітності.
Знайти заняття на цьому турецькому курорті буде нескладно і активної молоді, і подружжю з малюками: ви знайдете і галасливі нічні клуби, і дитячі атракціони, і незвичайні музеї. Назвемо декілька місць, де можна цікаво провести час.
Увечері на початку вересня, вдосталь насолодившись водними процедурами на чарівних пляжах Мармаріса, можна прогулятися по центральній площі курорту.
Тут щодня і абсолютно безкоштовно своє шоу влаштовують для туристів танцюючі фонтани . Програма кожен день різна, і потоки води, переливаючись всілякими квітами, дуже вдало підлаштовуються і під класику, і під сучасну музику. Не варто підходити надто близько, якщо не хочете намочити одяг.

Візитною карткою курорту стала однойменна фортеця , Побудована на пагорбі біля моря багато століть назад, куди можна дістатися прямо з міської площі Ататюрка.

Сьогодні це історичний музей, розділений на сім галерей: з древніми експонатами - знахідками розкопок, з відтвореним турецьким будинком, з експозицією боєприпасів часів Османської імперії, з залом, присвяченим сьомого президенту Туреччини і залом Роксолани.
Тут проводяться тематичні заходи та різні урочистості. Після огляду виставок підніміться на стіни замку - звідти відкривається чудовий панорамний вид на місто і бухту.
Раптом в середині вересня вам набридне пляж, а далеко від води йти не захочеться, радимо відправитися разом з дітьми в аквапарк Атлантіс . На території загальною площею близько 44 кв. м. зібрані найрізноманітніші водні гірки - від дитячих до самих екстремальних.

Величезні басейни розділені на дорослі і дитячі зони, крім того, аквапарк розташований на узбережжі, так що ви цілком можете скористатися його пляжем
Величезні басейни розділені на дорослі і дитячі зони, крім того, аквапарк розташований на узбережжі, так що ви цілком можете скористатися його пляжем.
Не залишиться без уваги і улюблена розвага всіх відвідувачів - веселі змагання на невеликих надувних човнах. Крім усього іншого, на території аквапарку є боулінг, кафе та дискотеки.
В аквапарку до ваших послуг також душ з гарячою водою, кабінки для переодягання і сейфи, де можна залишити цінні речі, які не переживаючи за їх збереження.
В кінці вересня температура повітря на курорті зазвичай трохи знижується, і це буде відмінним приводом, щоб присвятити час екскурсії в історичну частину курорту - Старе Місто.
Тут знаходиться Караван-сарай султана Хафси - придорожній готель, де відпочивали солдати або прості подорожні. Споруда 16 століття прикрашена писаними арками і складається з однієї великої і семи маленьких кімнат.
Зараз ця будівля символізує гостинність Мармаріса і нічим не нагадує про кровопролитних події давніх часів. Декілька разів на тиждень тут проходять яскраві шоу-програми за участю місцевого населення. У затишних кафе можна покуштувати страви національної кухні, а в сувенірних крамницях купити якусь дрібничку на пам'ять.


Свята, події та фестивалі

Нудьгувати в Мармарисі однозначно нікому не доведеться: нічні клуби і дискотеки, незліченну кількість аніматорів і розважальних програм в готелях просто не дозволять цього зробити ні дорослим, ні малюкам. А свята в Мармарисі у вересні дадуть вам можливість відчути національний колорит і особливу атмосферу Туреччини.
Дата самого масштабний турецького свята - Курбан-байрам - дуже часто випадає на вересень. Відзначають його кілька днів. І в цей час турки намагаються відвідати своїх батьків і зібрати всю родину за святковим столом.

У сучасному світі нерідко такі зустрічі проходять в готелях біля моря, тому на час свята вільних номерів може бути менше.

Діти обов'язково отримують подарунки і монетки, а вітання турків в ці дні звучить приблизно так: «Зі святом! А ви вже зарізали свого баранчика? ». Це пов'язано з традицією приносити в жертву м'ясо домашньої тварини і ділити його з друзями і такими, що потребують людьми. Деякі готелі на час свята готують особливу м'ясне меню.

шопінг

Ні для кого не секрет, що багато туристів дуже люблять турецька шопінг. Крім звичних всім торгових центрів, особливу роль тут відіграють ринки. На них можна торгуватися, купити практично все і перейнятися національної атмосферою.

Вважається, що центральний ринок Гранд Базар - сам по собі є пам'яткою курорту.

Знавці стверджують, що на ринках слід бути дуже уважним і обережним - мисливців нажитися на недосвідчених туристів тут чимало.
Ну, а якщо ви є прихильником традиційного шопінгу у великих торгових центрах з фудкорти і десятками магазинів, вирушайте туди, тим більше що з серпня починається сезон розпродажів, який триває до кінця жовтня, радуючи покупців знижками до 50%.


Ціни на відпочинок

З огляду на чудові погодні умови і тепле море, а також особливу любов туристів до оксамитового сезону, ціни в Мармарисі у вересні в порівнянні з літніми місяцями практично не змінюються, а навпаки - можуть навіть трохи підвищуватися.


переліт

Авіакомпанії тримають ціни на колишньому рівні, у вересні навіть середня ціна в порівнянні з попереднім місяцем підвищується на 2-3%. У жовтні ціни на авіаквитки в Даламан в зв'язку з меншою кількістю мандрівником піднімуться ще на 8% (собівартість невикуплених місць в літаку перерозподілиться на продані квитки). Тому, якщо хочете провести оксамитовий сезон біля берегів Мармаріса, купите квитки заздалегідь - так вони обійдуться вам набагато дешевше.

тури

Не відстають від авіакомпаній і туроператори: вартість проживання в готелях у вересні тримається на тому ж рівні, що і в серпні, хоча вільних місць стає трохи більше - все-таки сезон масових відпусток підійшов до кінця. Ми все ж радимо подбати про покупку туру заздалегідь, щоб ціна на нього була нижчою.

їжа

Ціни на їжу в основному стабільними протягом сезону і можуть залежати від популярності закладу у туристів або його віддаленості від центру. У кафе, куди ходять місцеві жителі, ціни зазвичай на порядок нижче.


Так, вечерю чи обід на одного в ресторані обійдеться вам в 12 євро, то ж саме в кафе - в шість. Порція супу може коштувати близько 4 євро, салату - від 4 до 10 євро.
Місцева ароматна випічка не залишає байдужим жодного відпочиваючого і коштує від 25 центів до двох євро за сіміт або булочку. Дуже смачне турецьке морозиво дурум можна спробувати, заплативши за порцію 1 - 2 євро.


Рекомендації для відпочинку з дітьми

Планувати подорож з дитиною в Мармарис на початку осені - безсумнівно, правильне рішення: погода сприяє пляжному відпочинку, море добре підігрітий, а розташування курорту в бухті забезпечує відсутність сильних хвиль.
Однак, будьте готові до того, що місто галасливий, тут багато молоді, а дискотеки і нічні клуби відкриті до ранку, відповідно, звідусіль лунає музика. І якщо вам не до душі таке сусідство, вибирайте більш спокійні райони курорту, щоб вашій родині було комфортно.
Також, незважаючи на деяке зниження температури повітря, сонце все ще дуже активно, тому перебування у моря в полудень варто обмежити і перенести пляжний відпочинок на ранкові і післяобідні години.


Якщо подорож заплановано на другу половину вересня, варто подбати про легких куртках, тому що вечора можуть бути прохолодними.
Сподіваємося, наші поради і рекомендації стануть в нагоді вам в поїздці і дозволять раціонально спланувати відпочинок. Нехай хороша погода стане вірним супутником вашого подорожі, а чудовий настрій забезпечать близькі люди поруч з вами і сонячний вересневий відпустку на Середземному морі біля берегів Мармаріса.

Чим не привід вибирати для відпочинку початок осені?
А ви вже зарізали свого баранчика?

Новости