Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лікування термальною мінеральною водою в Карлових Варах

  1. Правила питного курсу

Лікування термальною мінеральною водою в Карлових Варах. Термальна мінеральна вода курорту Карлові Вари є однією з найефективніших в світі для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту (ШКТ). Вона має унікальний хімічний склад, включає в себе більш натрій, кальцій, калій, магній, літій, кремнієву та борну кислоту. У лікуванні використовуються 13 діючих джерел, які мають однаковий хімічний склад, але різний зміст вуглекислого газу і різну температуру. Для питного лікувального курсу є широкий спектр показань: виразки шлунка та дванадцятипалої кишки, захворювання підшлункової залози, проктоколіт, хвороба Крона, порушення кишечника, гастрити, холецистит, гепатит, запальні захворювання кишечника, хронічний гастрит, цукровий діабет, подагра і ін.

Перше, що потрібно знати - карловарскую термальну воду не рекомендується пити без призначення лікаря-курортолога. Для прийому води є як свідчення, так і протипоказання. Крім того, якщо помилитися з часом прийому води і дозуванням, що вона надасть на організм зовсім протилежний вплив, ніж того хотілося б. Наприклад, якщо у вас знижена кислотність шлунка, термальну воду потрібно пити за 15-20 хвилин до прийому їжі, якщо підвищена - за 40-60 хвилин до прийому їжі. На кислотність шлунка також впливає і температура термальної мінеральної води. Якщо у вас є супутні захворювання серцево-судинної системи також потрібно знати певну дозування, інакше питної курс може спровокувати підвищення тиску. Конкретне джерело, час прийому води, її дозування і кількість прийомів призначають лікарі-курортологи в санаторіях і спа готелях Карлових Вар . В даному випадку краще не займатися самолікуванням.

Правила питного курсу

Є кілька базових правил питного курсу термальної мінеральної води. Їх важливо дотримуватися, так як це безпосередньо впливає на результативність лікування карловарской термальною мінеральною водою.

  • По-перше, термальну мінеральну воду рекомендується пити безпосередньо з джерела. У Карлових Варах є санаторії, які мають питне джерело термальної води, але це вода, підведена з міста з комунікацій. Поки термальна мінеральна вода доходить по трубах до санаторію, вона втрачає частину своїх мікроелементів, її склад змінюється, як і температура. Відповідно вона робить вже не такий вплив на організм, як вода, випита вами безпосередньо з джерела.
  • По-друге, термальну воду рекомендується пити з порцелянових або керамічних кухлів, так як при зіткненні з пластиком починаються хімічні реакції, що знижують лікувальні властивості карловарской води. Спостерігаючи за людьми, які приходять до джерел, просто дивуєшся. Куди тільки не набирають термальну воду: в пластикові пляшки, бляшані банки з-під пива або енергетичних напоїв, термоси.
  • По-третє, пити термальну мінеральну воду потрібно маленькими ковтками, повільно, трохи затримуючи її в роті. Як відомо, карловарская термальна вода починає лікувати ще до того, як ви її проковтнули. Рецептори, розташовані в роті, миттєво реагують на термальну воду і передають нервові імпульси головний мозок, а звідти до внутрішніх органів.
  • По-четверте, під час пиття термальною мінеральною рекомендується повільно походжати, так як вода краще засвоюється саме під час ходіння. Деякі курортники спеціально намагаються вибрати санаторій або готель в Карлових Варах ближче до джерел, щоб довго не ходити. Тим самим ігноруючи одне з основних правил курортного лікування - активний рух сприяє швидшому одужанню.
  • По-п'яте, прийом термальної мінеральної води несумісний з вживанням алкоголю і курінням, так як це значно знижує лікувальний ефект від питного лікувального курсу. Питний лікувальний курс термальної води бажано поєднувати з дієтотерапією. Дієтичний режим харчування доповнює лікувальний ефект від прийому термальної води.

Карловарська термальна мінеральна вода надає комплексну дію на організм, зокрема регулює функції багатьох органів. Вона відновлює слизову шлунка, покращує моторику кишечника, нормалізує мікрофлору, посилює висновок жовчі з організму, позитивно впливає на підшлункову залозу, знижує рівень цукру в крові, нормалізує діяльність печінки.

Термальна вода Карлових Вар не менш активно використовується для деяких водних процедур, зокрема проведення термальних ванн. Вважається, що водні процедури на її основі позитивно впливають на опорно-руховий апарат і навіть стан шкіри. На шкіру впливає безпосередньо хімічний склад карловарской води, а на опорно-руховий апарат в першу чергу температурний фактор. Звичайно, карловарская вода за своїм впливом на кісткову і хрящову тканину набагато слабкіше термальних вод на курортах Пієштяни в Словаччині чи Хевіз в Угорщині. Але, якщо захворювання опорно-рухового апарату є у вас супутнім щодо основного захворювання шлунково-кишкового тракту, то не завадить пройти курс лікування термальною водою, електропроцедури і по можливості, грязетерапію.

Також хочеться відзначити, що карловарская термальна вода не є панацеєю при всіх захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Як кажуть лікарі-курортологи, потрібно пробувати різні питні курорти.

Рекомендуємо до перегляду 15-ти хвилинний відеоролик про особливості лікування в Карлових Варах від компанії sanatoriums.com за посиланням

Новости