Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Курорти Кавказьких Мінеральних Вод

  1. Кращі санаторії Кавказьких Мінеральних Вод
  2. Путівки в санаторії Кавказьких Мінеральних Вод
  3. Пансіонати Кавказьких Мінеральних Вод

Кращі санаторії Кавказьких Мінеральних Вод   У розумінні людини російського відпустку чітко асоціюється з постійним денним валянням на пляжі, що може привести до обгорання або теплового удару, і бурхливими нічними гулянками з морем випивки

Кращі санаторії Кавказьких Мінеральних Вод

У розумінні людини російського відпустку чітко асоціюється з постійним денним валянням на пляжі, що може привести до обгорання або теплового удару, і бурхливими нічними гулянками з морем випивки. Відпустка ж! Потрібно "відірватися" по повній, щоб на цілий рік вистачило!

І дійсно, вистачить на цілий рік: повернетеся ви таким же втомленим, так як неправильно відпочивали, з травним розладом, так як харчувалися чим попало і хотілося всього шкідливого і відразу, а може пощастить ще й підхопити якусь з екзотичних болячок.

Так ось! Пропонуємо подумати разом, як же відпустку провести корисно для здоров'я? Куди відправитися? Ми радимо провести відпустку ... в 1 з санаторіїв курорту Кавказьких Мінеральних Вод.

Впевнені, що більшість з тих, хто читає зараз цю статтю, піднімуть здивовано брови: у наших людей чомусь популярна думка, що людині здоровому в санаторії Кавказьких Мінеральних Вод робити абсолютно нічого і їдуть туди виключно хворі лікуватися, а зовсім не відпочивати. Фантазія малює похмурі картини: строгий режим дня, занудні процедури, прісні дієти та інше, інше, інше. Можемо Вас запевнити, що це вже зовсім не так: ситуація в наш час змінилася, санаторії клієнтами дорожать, а тому і нав'язливий радянський сервіс піднявся на європейський клас і дозвілля для відпочиваючих в переважній більшості санаторіїв цілком гідно організують. З огляду на те, що у нас під боком абсолютно унікальний курортний регіон, писати далі будемо про санаторії, лікування і відпочинок на Кавмінводи.

Путівки в санаторії Кавказьких Мінеральних Вод

Все-таки, для чого ж здоровій людині потрібно купувати путівки в санаторії Кавказьких Мінеральних Вод? Спочатку ось що: людей цілісно здорових НЕ БУВАЄ і ніколи не буде. Особливо не варто з цього приводу радіти жителям міст, щодня йде або їде на роботу і додому в хмарах вихлопних газів, весь день сидять в задушливих темних офісах під крижаними потоками з кондиціонера влітку або поруч з радіаторами - взимку. Доповнять картинку напружений графік роботи, емоційні стреси, фізична перевтома і, будь ласка: імунітет знижений, нерви пустують, з'являється гастрит, який часто з'являється, як на нервовому грунті, так і при сидячому способі життя, та ще й якось непомітно проступили зайві кілограми ...

Список продовжувати далі можна нескінченно. Біда лише в тому, що у нас виробилася звичка до свого здоров'я ставитися недбало, при цьому не звертаючи особливої ​​уваги на деякі побаліванія в шлунку або звичайне запаморочення, і т.д., чекаючи, поки «грім не вдарить». Ось тоді і починаємо гарячково бігати по лікарняним кабінетах і витрачати скажені гроші на таблетки. Але ж рішення проблеми знаходиться на поверхні і полягає в одному чарівному простому слові - ПРОФІЛАКТИКА. А як відомо, простіше попередити хворобу, ніж лікувати її.

Далі для всіх замислених навідатися в Кавмінводскій санаторії маленько корисної інформації, обов'язково пригодяться у виборі курорту, на якому Вам буде найкраще відпочивати, та й просто, щоб кругозір розширити.

Санаторії курорту Кавказькі Мінеральні Води вірно вважаються в світі найбільш багатопрофільними. Ще б пак, даний регіон - невичерпне джерело довголіття і здоров'я. Тут налічують понад 3 десятки видів мінеральних вод і більше сотні їх джерел, та ще є і чудові лікувальні грязі. І хоча міста Кавмінводи розташовані один до одного дуже близько, все ж відрізняється клімат, тому специфіка у кожного курорту своя.

наприклад, в Кисловодську зціляють хвороби нервової, серцево-судинної систем, а також дихальних органів. У Желєзноводськ направляються всі, хто хоче розпрощатися з урологічними захворюваннями та проблемами сечостатевої системи, а також відновити порушений обмін речовин. У Вас цукровий діабет, проблеми з травленням? Завітайте в Єсентуки! У П'ятигорську ж Вам підлікують недуги кістково-м'язової системи і "жіночі" проблеми.

Унікальність бальнеологічного курорту КМВ і в тому, що тут щорічно відпочиває і лікується понад 1 мільйон (!) Людей. Багато з них повертаються сюди знову і знову, відвідуючи улюблені курорти - у кожного з яких є своя родзинка. У місті Кисловодськ є чудовий курортний парк, в якому дуже багато маршрутів для терренкура - цілющою ходьби, є і старовинна архітектура, а ще цей курорт - самий сонячний з європейських! У Єсентуках розташовано безліч бюветів з різними видами цілющої води Нарзан, найчистіше повітря, помітний відразу, і багато іншого. У П'ятигорську Вам пощастить відвідати цілий ряд історичних місць, тому як дане місце міцно пов'язано з ім'ям поета Лермонтова, і ще саме тут відбувалася частина дій з "Дванадцяти стільців" Ільфа і Петрова. У Желєзноводську погляд порадує рясно росте зелень, в якій курорт купається буквально.

Пансіонати Кавказьких Мінеральних Вод

У кожного окремого пансіонату Кавказьких Мінеральних Вод достоїнств хоч відбавляй. Якщо ви прямуєте не лікуватися, а відпочити і зміцнити здоров'я, при виборі курорту можна керуватися не профілем лікування здравниці, а особистими уподобаннями.

Ще, багато людей плутають модне слово SPA з оздоровленням та курортним лікуванням та прагнуть до фахівців за кордон. Вони переконані - там краще, так як дорожче. В Насправді ж, СПА-готель і санаторій - це абсолютно різні установи.

Школа російської курортології аналогів в світі не має. У Росії в усі часи велике значення надавалося саме природним факторам лікування, таким як води, клімат, бруду ... Пансіонат, СПА-готель можна де завгодно побудувати, а на цій базі потім створити оздоровчі технології. Санаторії Кавказьких Мінеральних Вод - це не тільки місце для відпустки процедур і відпочинку, як правило, вони знаходяться в лікувальних місцевостях. Санаторій - це лікувально-профілактичний заклад, де працюють лікарі, мед. сестри, фахівці оздоровлення. Зовсім небагато закордонні SPA-готелі можуть зараз конкурувати з російськими лікувальними ресурсами! У нас все природне і без «консервантів»: і радонові джерела, і термальні води, і цілющі грязі.

Ще 1 досить вагомий аргумент на користь вибору пансіонатів Кавказьких Мінеральних Вод - ціни тут досить доступні для людей практично з будь-яким достатком, при цьому навіть іноземці (!) Спеціально направляються відпочивати і лікуватися саме на російські курорти. Якщо ви хочете звернутися з дитиною на відпочинок, то його розміщення та оздоровлення вийде дешевше, ніж Ваше в 2 рази. Двох зайців вб'єте: не доведеться ламати голову, куди відправити дитину на канікули, щоб він безцільно не бродить по запилених дворах, а заодно і дитячий організм зміцните - в школу або дитячий сад Ваше чадо восени піде відпочив і свіжим, з добрим запасом здоров'я на весь рік.

Є кілька базових методик лікування в пансіонатах Кавказьких Мінеральних Вод. Більшість з них підійдуть, як хворому, так і цілком здоровій людині. Особливості клімату використовуються в так званому кліматолікуванні, яке складається також із спеціальних процедур в лікувальних, реабілітаційних та профілактичних цілях. Кліматолікування притаманне курортному регіону виключно в силу лікувальних властивостей клімату. Одне лише перебування в регіоні в умовах клімату КМВ надає терапевтичну дію.

І дієтотерапія всім буде на користь - застосовується вона для відновлення рівноваги в організмі людини за допомогою підбору і поєднання продуктів, вибору методу кулінарної обробки заснованого на відомостях про специфіку обміну, стану Вашого організму. Цілюще харчування - найважливіша частина комплексної терапії. Докторами-дієтологами близько 40 дієт розроблено.

Теренкур також популярний. Він являє собою чергування ходьби по пересіченій місцевості і по рівному місцю з метою регуляції кровообігу. Теренкур використовує змінний кут нахилу доріжки, це і є важливим фактором тренування судин і серця. У сукупності з лікувальним повітрям організм людини забезпечується енергією для виведення накопичених шлаків. Теренкур називають ще "доріжкою до молодості".

Приголомшливий ефект лікування надає грязелікування, для якого використовується грязь озера Великий Тамбукан - застосовується у вигляді аплікацій або обгортань. Грязелікування налагоджує харчування і підвищує тонус м'язів, впливає сприятливо на організм, який втомився від щоденної суєти міста.

Чим санаторії та пансіонати Кавказьких Мінеральних Вод можуть здорової людини залучити? По-перше, Вас там цілком обстежують. По-друге, призначать загальнозміцнюючі або спеціальні лікувальні процедури. По-третє, Вас будуть збалансовано годувати, а це важливо і допоможе підкріпити імунітет і відновити в цілому тонус організму. Крім того, в більшості санаторіїв є досить цікаві програми, які розраховані на 1-2 тижні і покликані зміцнити в загальному організм або зцілити якісь конкретні недуги.

Наприклад, Вам запропонують санаторну путівку по медичній програмі "Антистрес". В яку входить: первинний прийом, динамічне терапевтичне спостереження, консультація невролога (за показаннями), психотерапевта, ЕКГ спокою, загальний аналіз крові, лікування мінеральною водою, фіточаєм, плавальний басейн, відвідування сауни або хамам, кліматолікування, аквааеробіка, теренкур по Кисловодськом парку, штучні або природні ванни, масаж, тренажерний зал і т.д.

Програма по корекції фігури і схуднення (санаторій " цілюще нарзан ") Підійде, як прекрасній половині, так і чоловікам. У неї включені такі послуги, як первинний прийом, так і динамічні спостереження терапевта; а також консультації гінеколога або уролога, гастроентеролога; ректороманоскопія; ЕКГ; прийом лікаря-дієтолога; електростимуляція; нарзан ванни ; підводний душ-масаж; трав'яний чай; заняття на тренажерах; сауна; відвідування тенісних кортів і басейну; кліматолікування і ходьба по теренкурами.

Залишає бажати кращого нинішня екологія, з причини цього всім, хто алергією страждає, представляється програма "Життя без алергії", яка проводиться в санаторії " Шахтар ". Показання для лікування в оздоровниці: кропив'янка, лікарська алергія, харчова алергія, алергічні реакції у зв'язку з впливом фізичних факторів, бронхіальна астма, алергічний риніт та ін. В цю програму включені наступні послуги і процедури: первинний прийом терапевта і динамічні спостереження їм; первинний прийом лікаря-алерголога і динамічні спостереження їм; специфічна діагностика, за призначенням алерголога різні обстеження; консультації вузьких фахівців-лікарів; біохімічний аналіз крові (П і ГБ); ЕКГ; ліку ие питної мінеральною водою, фізіотерапія в т.ч. лазеротерапія, вуглекисло-мінеральні ванни, спелеотерапія (соляна камера) і інші додаткові процедури.

В кожному санаторії Єсентуки, Кисловодська, П'ятигорська і Железноводска неодмінно знайдеться путівка, яка підійде саме для Вас.

У разі, якщо з місцем відпочинку Ви вже визначилися, вибрали лікувальні процедури, а лікування проводиться вранці і вдень, то вечір видається абсолютно вільним. А якщо вже ви все-таки на відпочинку, постає питання, чим у вільний час себе розважити? Якщо час буде все-таки і вдень, настійно рекомендуємо попрямувати на екскурсію - в курортному регіоні місця мальовничі. Ви також можете поїхати в Замок підступності й любові, який расопложен в оточенні гір, зеленню покритих, де, до речі, є і Нарзан джерело. Тутешній Нарзан відрізняється від пропонованого в центральних бюветах Кисловодська. Раджу також насолоди свій погляд медовий водоспадами, піднятися на Кільце-гору, пробігтися по історичних місцях міста П'ятигорська - вибирати є з чого. І, звичайно ж, обов'язково з собою візьміть фотоапарат! Яскраві знімки надовго збережуть приємні спогади і будуть за часами радувати вас.

З приводу ж вечірнього дозвілля тут не доведеться нудьгувати. Більшість санаторіїв розташовують досить пристойними, ресторанами, барами, а при наявності бажання можна відправитися в сауну, в більярдну, в кінозал, на дискотеку і так далі. Якщо не хочеться сидіти в санаторії, прогуляйтеся по вечірньому курорту, вдихніть цей свіже повітря, напоїти неспішним темпом життя міста, познайомтеся з кавказькою кухнею в центрі Кисловодська або на пятигорском Броди в одному з по-кавказьки гостинних кафе. Впевнені, що після подібної прогулянки спати буде воістину цілюще.

Загалом, можемо Вас сміливо запевнити, що з відпустки Ви вийдете такими бадьорими, свіжими і відпочили, що позаздрять навіть ті, хто дозволив собі дорогу поїздку за кордон. І запишуть в таємниці адресу санаторію або пансіонату

Ласкаво просимо в кращі санаторії і пансіонати Кавказьких Мінеральних Вод!

Пропонуємо подумати разом, як же відпустку провести корисно для здоров'я?
Куди відправитися?
У Вас цукровий діабет, проблеми з травленням?
Чим санаторії та пансіонати Кавказьких Мінеральних Вод можуть здорової людини залучити?
А якщо вже ви все-таки на відпочинку, постає питання, чим у вільний час себе розважити?

Новости