Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кавказькі Мінеральні Води

  1. курорти
  2. санаторії
  3. пам'ятки

Кавказькі Мінеральні Води - унікальний курортний регіон федерального значення, розташований на Мінераловодський похилій рівнині і північних схилах Великого Кавказу

Кавказькі Мінеральні Води - унікальний курортний регіон федерального значення, розташований на Мінераловодський похилій рівнині і північних схилах Великого Кавказу. До групи курортів можна віднести міста Ставропольського Краю, а також частина Кабардино-Балкарії і Карачаєво-Черкесії. Незвичайні курорти Кавказьких Мінеральних Вод, відомі своїми природними багатствами, ось уже багато років привертають в ці заповідні краю тисячі людей.

Унікальність регіону полягає не тільки в дивовижну природу і мальовничих гірських ландшафтах Північного Кавказу, край славиться тим, що на його території зосереджено безліч різноманітних за складом цілющих грязей і лікувальних мінеральних вод.

Тут розташовано більше 130 цілющих джерел, загальна кількість типів вод в яких налічує понад три десятки.

Складно повірити, але таким різноманіттям мінеральних вод не може похвалитися більше жоден регіон в країні і навіть у всьому світі!

Зараз перевірте спецпропозиції на авіаквитки в Ставрополь:

Дуже до речі в подорож на Кавказькі Мінеральні Води:

Дуже до речі в подорож на Кавказькі Мінеральні Води:

  • Безкоштовний сервіс для туристів від Тревелджей, який дозволяє не забути, що треба взяти в подорож.
  • Сайт формує список, в залежності від того, куди і з якою метою Ви зберетеся. У валізу потрапляють тільки потрібні речі.
  • Список можна скачати до себе на комп'ютері або вести записи взятого або підготовленого списку прямо на сайті.
  • Сервіс доступний 8 днів в тиждень, 25 годин з основного меню, за посиланням " чемодан "Або по картинці справа

курорти

курорти

Найбільш популярні курорти Кавказьких Мінеральних Вод, це чотири відомих міста: Желєзноводськ, П'ятигорськ, Єсентуки і Кисловодськ. Саме в ці цілющі місця з'їжджаються люди з усього світу, щоб відновити або зміцнити здоров'я, позбутися від важких недуг і набратися життєвих сил. Всі чотири курорту багаті лікувальними мінеральними водами різними за складом і, відповідно, цілющим властивостям. Найпростіше класифікувати міста-курорти за певними показниками для їх відвідування:

  • Желєзноводськ. Мінеральні води міста мають сульфатно-гідрокарбонатні і вуглекислий кальцієво-натрієвий склади, а також більш інших багаті залізом. В першу чергу відвідування курорту показано людям, страждаючим захворюваннями нирок, органів травлення і сечостатевої системи.
  • П'ятигорськ. На цьому курорті гостям пропонують слаботермальние, субтермальні і високотермальні вуглекислі води, а також сірководневої-вуглекислі і рідкісні радонові води. Курорт вважається багатопрофільним, тому рекомендується для відновлення нервової системи, лікування хвороб опорно-рухового апарату, шкірних хвороб, органів травлення і захворювань судинної системи.
  • Єсентуки. Найбільший багатопрофільний бальнеологічний курорт Росії, його цілющі води «Єсентуки 17» і «Єсентуки 4» відомі в усі світі. Найбільше курорт багатий вуглекислими соляно-лужними, буровими і сірчано-лужними джерелами. Лікування на курорті рекомендується людям, що страждають гінекологічними, пульмонологічними, урологічними захворюваннями, хворобами органів травлення, нервової системи і ЛОР-органів, а також особам з різними шкірними недугами і важкими ендокринними порушеннями.
  • Кисловодськ. Унікальне місто-курорт з винятковими кліматичними умовами. Мінеральні води тут відрізняються унікальним вуглекислих гідрокарбонатно-сульфатнокальціевим складом, що містить такі важливі елементи, як алюміній, цинк, марганець, мідь і залізо. Лікування в Кисловодську показано при захворюваннях системи кровообігу, пороках серця, ішемічної хвороби, хворобах нервової системи і органів дихання.

Бальнеологічні курорти Кавказьких Мінеральних Вод - це зовсім не звичайні популярні санаторії та профілакторії. Цілющі води джерел, що виділяють цілющу силу, щорічно допомагають мільйонам людей зцілитися від важких недуг і відновити втрачене здоров'я.

Натискайте на картинку, що б отримати безкоштовну енциклопедію!

санаторії

санаторії

Якщо ви плануєте привести в порядок здоров'я, насолодитися чудовою природою Північного Кавказу і просто чудово відпочити, саме ідеальне місце - Кавказькі Мінеральні Води. Санаторії різних рівнів і напрямків, розташовані на кожному курорті, дозволяють підібрати оптимальний варіант, як за видами процедур, так і за вартістю. Багато пансіонатів тут зведені підприємствами, які щорічно відправляють своїх співробітників відпочивати і набиратися сил, проте якість обслуговування в них абсолютно не поступається іншим лікарням. Всі санаторії та профілакторії Кавказьких Мінеральних Вод відповідають найвищим стандартам, пропонують першокласні умови для проживання і унікальні лікувальні процедури.

Дуже до речі для планування грошей в подорож на Кавказькі Мінеральні Води:

Дуже до речі для планування грошей в подорож на Кавказькі Мінеральні Води:

  • Безкоштовний сервіс Тревелджей для туристів, який дозволяє запланувати витрати в подорожі.
  • На сайті формується список планованих витрат, які ви в будь-який зручний час можете підкоригувати.
  • З подорожі можна заносити фактичні витрати, які надалі можна порівняти із запланованими витратами.
  • Сервіс доступний 25 годин, 8 днів на тиждень з основного меню або за посиланням " бюджет "Або по картинці справа.

пам'ятки

пам'ятки

Ще один привід відправитися в регіон Кавказькі Мінеральні Води - пам'ятки, яких тут просто незліченна кількість. Кожен курорт регіону славиться унікальними захоплюючими дух пейзажами, неймовірно красивими і величними гірськими схилами і безліччю культурно-історичних цінностей.

Якщо говорити про природні визначні пам'ятки, то тут обов'язково варто відвідати: знамениту Долину Нарзаном, побувати на Медових водоспадах, в Лермонтовському гроті, де колись відбулася дуель відомого літератора з Мартиновим, побувати на мальовничих озерах регіону, побачити вершину знаменитої гори Кільце, а можливо навіть зробити сходження на засніжений Ельбрус.

Приємно здивують міста-курорти і видатними архітектурними спорудами, в числі найвідоміших місць:

  • Колонада, Державна філармонія і Нарзан галерея в Кисловодську
  • Олексіївська грязелікарня, Свято-Георгіївський монастир, Верхні мінеральні ванни, Курортний парк і Парк Перемоги в Єсентуках
  • Пушкінська галерея, Палац Еміра Бухарського, Володимирський джерело, Курортний парк в Желєзноводську
  • Парк імені Кірова, Пушкінські ванни, Бульвар Гагаріна, еолові Арфа і безліч інших дивовижних пам'яток в П'ятигорську

Кожне місто-курорт має масу цікавих пам'яток, однак найбільше число пам'ятних місць і архітектурних шедеврів зосереджено в місті П'ятигорську. Вирушаючи в регіон Кавказьких Мінеральних Вод, пам'ятки цього славного міста обов'язково слід включити в культурну програму.

Курорти Кавказьких Мінеральних Вод - місце воістину загадкове. Унікальна цілюща сила цих земель, цілющі джерела, що зціляють лікувальні грязі, цілюще гірське повітря ... Всі ці чудеса в поєднанні із захоплюючою красою місцевих краєвидів говорять лише про одне - природа щедро обдарувала ці краї найціннішими своїми багатствами.

Не забудьте, щоб отримати більш дивні новини та поради прямо на вашу електронну пошту!

Для поїздки на Кавказькі Мінеральні Води потрібна туристична страховка.
Це можна зробити прямо зараз (клікайте по банеру):

Це можна зробити прямо зараз (клікайте по банеру):

Поділіться своїми думками і напишіть в коментарі , Що ви думаєте!

Подивіться відео про Кавказькі Мінеральні Води!

Може бути Вам корисно:

Лікувально-оздоровчий туризм: опис, види, особливості

Новости