Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Канарські острови: погода по місяцях, клімат, температура повітря і води в море

  1. Погода, клімат і температура води по місяцях
  2. січень
  3. Лютий
  4. Березень
  5. Квітень
  6. Травень
  7. червень
  8. Липень
  9. Серпень
  10. вересень
  11. Жовтень
  12. Листопад
  13. грудень
  14. висновок

Туристи вже давно пригледіли райські Канарські острови для свого відпочинку, де погода по місяцях змінюється не сильно, дозволяючи відпочивати тут цілий рік. Відправляйтеся у відпустку, але спочатку уважно вивчіть всі особливості цієї країни. Погода тут сприятлива для відпочинку цілий рік, адже екватор знаходиться зовсім не далеко. Але при цьому тут виділяються певні періоди, особливо сприятливі для туристів.

Подорожувати сюди найкраще з квітня по вересень, але і з жовтня по березень тут будь-який бажаючий може відпочити, правда, в океані в цей час спостерігаються хвилі.

Клімат всіх островів м'який, дощі випадають не часто протягом всього року, тому російські туристи згодні приїжджати на Канари навіть взимку. Цей напрямок користується особливою популярністю в Новорічні свята. Найспекотнішими є літні місяці - липень і серпень, але саме в цей час тут спостерігаються натовпи туристів, а вартість на житло і ціни на всі продукти та послуги зростають у декілька разів.

Погода, клімат і температура води по місяцях

Щомісяця дивний на Канарах. Залежно від курорту, погода може змінюватися, але сильної різниці не відчувається. Сюди приїжджають в основному для пляжного відпочинку, адже води Атлантичного океану встигають прогріватися біля берегів, до того ж тут багато місць для відмінного дайвінгу та серфінгу. Середньорічна температура повітря круглий рік + 20-22 градуси. Але для кожного місяця існують свої погодні зміни і нюанси. Кожен мандрівник мріє про прекрасний відпочинок, що не захмареному дощами і вітрами, тому перед вильотом намагається дізнатися, яка погода зараз на Канарах.

На кожному острові може відрізнятися погода. Найпопулярнішим вважається Тенеріфе , Де туристичний сезон триває з травня по вересень. Саме тут відпочивають багато любителів серфінгу, дайвінгу. По хвилях приємно прокотитися на яхті, крім того від острова до острова теж слід переїжджати по воді.

Клімат на острові м'який, а на свій смак можна підібрати ідеальний план відпочинку. Для більш літніх і спокійних людей підійдуть пляжі Беніхо, Ла-Техіта, Ель Камісон. Для активних людей підійде курорт - Лас-Амерікас, тут часто проводять дискотеки і вечірки, а крім того тут знаходиться один з кращих аквапарків країни.

Для активних людей підійде курорт - Лас-Амерікас, тут часто проводять дискотеки і вечірки, а крім того тут знаходиться один з кращих аквапарків країни

Лас-Амерікас

В цілому, перед поїздкою на Канарський архіпелаг варто визначитися з місяцем подорожі, вивчити погоду і скласти план маршруту. Пляжний відпочинок тут доступний в теплу пору року, а ось екскурсійний - весь рік, причому не варто зациклюватися на культурних красу, а відразу краще відправитися в дорогу шукати водоспади, гори і красиві дикі пляжі. Нижче детально розглянемо температуру повітря і води в морі на Канарських островах по місяцях.

січень

Зима - це сезон спокійного відпочинку Зима - це сезон спокійного відпочинку. Туристи на Канарах є завжди, але в січні їх буде значно менше, ніж влітку. Погода на Канарах в січні прохолодна, всього лише +20 градусів, вночі приблизно +15.

Вода прогрівається тільки до +18, купатися не рекомендується, адже в цей час піднімаються великі хвилі. Саме взимку на Канарські острови прибувають натовпу серферів, які намагаються підкорити хвилі. Туристам рекомендується загоряти і купатися тільки у басейнів, які не заходити в море.

Лютий

Погода на Канарах в лютому практично не відрізняється від погоди січня Погода на Канарах в лютому практично не відрізняється від погоди січня. Опади тут рідкісні, всього близько 35 мм, але часто дмуть вітри. Туристи рідко купаються у відкритому морі, віддають перевагу відпочинку екскурсійний або готельний.

Температура досягає +21 градуса, а вода прогрівається до +18. Хороший місяць тим, що людей ще не так багато, тому можна насолодитися перебуванням наодинці з природою, якщо від'їхати від міст. На пляжі поніжитися майже не вийде, зате можна розважитися в аквапарках. Один з найпопулярніших - це «Акваленд» на Тенеріфе.

Березень

На початку місяця можуть бути часті дощі, але вже до середини вони заспокояться і припиняться На початку місяця можуть бути часті дощі, але вже до середини вони заспокояться і припиняться. Температура в березні днем досягає +23 градусів, а вночі +16, вода прогрівається до +19. У першому весняному місяці туристів ще небагато, багато хто приїжджає сюди, щоб насолодитися природними та культурними красотами країни, на океан часу не залишається.

Дослідити будь острів простіше на машині, а з острова на острів краще переміщатися на човні. Обов'язково потрібно подивитися головні острова країни - Тенеріфе і Гранд-Канарію.

Квітень

Ось уже в квітні туристи активно штурмують Тенеріфе, Гранд-Канарію і інші острови Ось уже в квітні туристи активно штурмують Тенеріфе, Гранд-Канарію і інші острови. Погода на Канарських островах в квітні починає радувати теплом. Стартує туристичний сезон, весна поступово приходить в країну, пробуджуючи цвітіння рослин. Температура піднімається до +23, але океан як і раніше не дуже теплий, всього лише +19 градусів.

Хвилі невеликі, підійдуть для виндсерферов і початківців підкорювачів хвиль. Місцеві вечірки і спекотні дискотеки розважать вас вночі, а вдень вже можна продовжувати дивитися визначні пам'ятки. Обов'язково слід подивитися парк Тамадаба, дюни Маспаломас, ущелині Маска і інше.

Травень

У травні вже можна викупатися в океані, адже його температура досягає +22 градусів У травні вже можна викупатися в океані, адже його температура досягає +22 градусів. Повітря прогрітий до +24, тому саме в травні спостерігається великий потік туристів. Їх приваблює теплу пору року, та й на самих островах в цей місяць проводяться цікаві свята, наприклад, день Канарських островів або свято Хреста.

Вночі температура опускається до +18 градусів, тому гуляти у вечірній час досить тепло. Розваг тут повно, можна відправитися на дискотеку або пройтися по національному парку, можна подивитися на екзотичних тварин в розпліднику, а можна покататися на гірках в аквапарку.

червень

Червень - традиційний відпускної місяць для багатьох жителів Росії, саме тому часто Канари відвідуються росіянами в перший літній місяць Червень - традиційний відпускної місяць для багатьох жителів Росії, саме тому часто Канари відвідуються росіянами в перший літній місяць. Туристичний сезон продовжує набирати обертів, адже погода поліпшується з кожним днем. Температура повітря вдень +23, а вночі + 18-19.

Океан прогрітий до +21. У червні відзначають кілька національних свят, але навіть без цього тут повно пам'яток і розваг. Доброзичливі місцеві жителі готові розважати приїжджих цілодобово, влаштовуючи цікаві заходи і вечірки.

Липень

Липень - це самий пік туризму на Канарських островах Липень - це самий пік туризму на Канарських островах. Температура може досягати +28 градусів, але легкий вітерець з океану охолодить вас. Вночі стовпчик термометра падає на 5-6 градусів. Вода при цьому тепла весь день, температура її + 23 градуси.

Саме в другій літній місяць влаштовують пишні вечірки на головних курортах країни, тому цей відпочинок підійде молодим людям. Але і без цього тут є чим зайнятися протягом усієї відпустки. Можна спробувати щось нове для себе, наприклад, піший туризм на гору або риболовлю на яхті в Атлантичному океані.

Серпень

Це жаркий місяць, вдень температура дорівнює + 28-30 градусів, а вночі +22 Це жаркий місяць, вдень температура дорівнює + 28-30 градусів, а вночі +22. У серпні настає пік туристичного сезону, тому ціни піднімаються в кілька разів, всі готелі забиті відпочиваючими. На узбережжі можна сховатися від спекотного сонця, але при цьому не забувайте покривати голову і наносити захисний крем.

Спека при цьому відчувається не настільки важко, хоча іноді температура може досягати +40 градусів. Океан рятує туристів, його температура +23. В останній літній місяць проводять багато заходів і свята, щоб розважити туристів.

У серпні в Канарських містах туристам буде набагато комфортніше, ніж на інших популярних курортах, так як вітри, що дмуть з океану, охолоджують поверхню так, що навіть сорокаградусна спека буде відчуватися не так виснажливо.

вересень

Вересень існує для того, щоб продовжити собі літо Вересень існує для того, щоб продовжити собі літо. Це відмінний час для відпочинку на Канарах. Температура знижується, спека спадає, термометр показує + 25-27 градусів. Вода прогріта до +24. Цей місяць сприятливий для пляжного відпочинку, для занять водними розвагами.

Відпочинок з дітьми також пройде більш спокійно, ніж влітку. Фестивалі та свята не змусять нудьгувати нікого. Готелі до кінця місяця поступово почнуть звільнятися, туристи залишають країну, разом з цим підходить до кінця весь туристичний сезон.

Жовтень

У жовтні вже частіше можуть йти дощі, температура досягає +23 вдень, + 15-16 вночі, вода прогріта до +22 У жовтні вже частіше можуть йти дощі, температура досягає +23 вдень, + 15-16 вночі, вода прогріта до +22. Туристи поступово покидають курорти, пляжі порожніють, хоча вітри приваблюють всіх виндсерферов і серферів, яким не страшні хвилі.

Розваги не перестають діяти, восени відзначають багато фестивалів і світові свята. Ціни з жовтня стають нижче і більш прийнятними для туристів, яких стає в кілька разів менше.

Листопад

Дощі йдуть все частіше і частіше, кількість опадів дорівнює приблизно 40 мм Дощі йдуть все частіше і частіше, кількість опадів дорівнює приблизно 40 мм. Температура знижується, досягаючи +21 градуси вдень і +15 вночі. Вода тепла +21 градус, але купаються небагато, адже вітер постійно наганяє хвилі.

Канарські острови в листопаді - це чудовий час для дослідження країни, погода дозволяє вивчати природні краси. Небо часто затягнуте хмарами, фотографії виходять приголомшливими. Дослідити будь острів найпростіше на орендованому автомобілі, адже так можна подивитися максимум.

грудень

Грудень - це самий дощовий місяць в країні Грудень - це самий дощовий місяць в країні. Опади тут випадають щотижня, досягаючи 55 міліметрів. Температура вдень + 21-23 градусів, вночі + 15-16. Вода прогрівається до +20, але купатися взагалі незручно, адже хвилі можуть досягти висоти в кілька метрів.

Канарські острови в грудні асоціюються зі святкуванням Різдва і Нового Року, гарний час для всіляких екскурсій. А ще можна спробувати щось більш екстремальне, наприклад, катання на хвилях на дошці.

висновок

Гран Канарія, погоду по місяцях якої ми розглянули, - це місце, де можна відпочивати цілий рік. Чи не в кожного місяця вам пощастить з погодою для купання в океані і загоряння на піщаних пляжах, але круглий рік тут можна насолоджуватися природною красою, вивчати кожен острів окремо. Погода вище +20 градусів майже цілий рік, але через вітрів тут може бути не комфортно відпочивати взимку і ранньою весною. Але ці ж вітри рятують туристів від спекотного пекла влітку і восени, приносячи прохолоду з Атлантичного океану.

Перед подорожжю в цю країну, варто уважно вивчити погоду на кожен місяць, приблизно на 14 днів, слід пам'ятати, що досліджувати пам'ятки Канар можна цілий рік, а ось полежати і поніжитися на пляжі можна лише з квітня по вересень, в інший час великі воли і дощі можуть зірвати ваш відпочинок.

Взагалі до країни приїлося назву «Острови вічної весни» і, дійсно, температура тут цілий рік нагадує м'яку, теплу весну. Рослини радують око своєю зеленню і цвітінням, легкий бриз іноді змінюється штормом, але від цього не стає холодно.

Через близькість до Африки, Канарські острови здатні приймати туристів цілий рік, адже тут взимку для росіян дуже тепло, тому Канари часто вибирають для відпочинку саме в зимовий час, навіть незважаючи на те, що купуватися в океані тут не завжди вдається. Пам'яток слід приділити часу не менше, ніж пляжам, адже такої краси більше ніде не знайти. Більш того, кожен острів Канарського архіпелагу заслуговує вашої уваги, адже там багато красивих і незвичайних місць, куди варто заїхати кожному туристу.

Яка погода на Канарських островах і коли краще відпочивати там, дивіться пояснення експертів в наступному відео:

Фотогалерея

Інші цікаві статті про Європу

Новости