Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аланья в червні - що взяти і що робити: відпочинок, погода, відгуки

  1. Погодні умови Аланії в червні
  2. Температура повітря
  3. Температура води
  4. опади
  5. Запобіжні заходи
  6. Сезонні фрукти та овочі
  7. Святкові події в червні
  8. насиченість туристами
  9. Флора і фауна в червні

Для нас з чоловіком відпочинок в Аланії в червні здався просто ідеальним, тому що немає виснажливої ​​спеки, яку ми дуже не любимо, а море вже прогрівається, але все ще дуже освіжаючий. Були дні, коли погодка не пестила високими температурами, і ми витрачали їх на екскурсії, що навіть краще, ніж нескінченне "валяння" на пляжі. Та й ціни в червні не кусалися, на відміну від липневих або серпневих. Для нас з чоловіком відпочинок в Аланії в червні здався просто ідеальним, тому що немає виснажливої ​​спеки, яку ми дуже не любимо, а море вже прогрівається, але все ще дуже освіжаючий

Погодні умови Аланії в червні

Погода в червні в Аланьї дуже комфортабельна і приємна, море вже прогрівається до комфортних температур, і в ньому приємно перебувати навіть дуже довгий час (головне, не перестарайтеся, а то ми якось купалися так довго, що почали синіти губи! :))

Температура повітря

Середня температура повітря вдень становить 25-27 градусів, але іноді буває підвищення і до 35 градусів за Цельсієм. Вночі ж температура може опускатися до 18 градусів, а іноді і нижче, так що не зайвим буде захопити легку верхній одяг. Ось тоді я по повній оцінила переваги такого атрибута гардероба дівчата як "літнє пальто")

Температура води

На початку місяця вода ще прохолодна, приблизно 20-22 градуси, але вже підходить для купання. Але вже до середини місяця вона прогрівається до 25 градусів, і багатьох дітей (та й дорослих) витягти з такої приємної водички просто неможливо.

опади

Червень вважається досить сухим місяці в Аланьї, дощі йдуть приблизно 4-5 дні на місяць, але не варто лякатися, рідко коли дощ затягується більш ніж на годину. А через два його слідів уже й не видно, так як літнє сонце швидко прогріває землю, позбавляючи її від калюж.

Запобіжні заходи

Навіть якщо погода іноді не дуже спекотна, а сонце буде ховатися за хмаринками, не можна забувати про запобіжні заходи, таких як:

  • Головний убір
  • Сонцезахисний крем
  • Постійний доступ до питної води

Головний убір   Сонцезахисний крем   Постійний доступ до питної води

Сезонні фрукти та овочі

як курорт Аланья в червні тільки "оживає", а ось сезон фруктів вже на самому ділі в розпалі - на столах готелів можна побачити яблука, величезну черешню і море полуниці, так як це її час. Подекуди пропонують дині, кавуни і сливи, але є ймовірність, що вони будуть недоспелий, і краще від них утриматися, щоб не отримати харчове отруєння або розлад шлунка. Ми за тиждень об'їлися полуницею, в червні в Аланьї вона дійсно смачна і велика.

Звичайно ж, в будь-якому ресторані можна покуштувати вишукані рибні страви і страви з інших морепродуктів, якими так славиться Аланья .


Святкові події в червні

Аланья в червні не дуже багата особливими святковими подіями. Але все ж є деньки на який варто звернути увагу.

А саме, з 4 по 9 червня в Аланьї проводиться свято туризму і мистецтва, спрямовані на залучення більшої кількості туристів до міста. У ці дні по всьому місту проводяться театралізовані шоу, вечорами виступають ПОП-зірки, запрошені з усією Туреччини (НЕ Бейонсе з Тімберлейком, звичайно, але все ж буде досить таки весело :)))

Щодня проводяться виставки та ярмарки народної творчості, на якому можна придбати будь-який вподобаний експонат. А на дискотеках в ці дні проводяться просто незабутні шоу з іменитими діджеями до самого ранку.

А на дискотеках в ці дні проводяться просто незабутні шоу з іменитими діджеями до самого ранку

насиченість туристами

Ми з чоловіком ще встигли насолодитися тишею і спокоєм, і навіть примудрилися влаштувати романтичну вечерю вночі на пляжі, так як туристів в місті ще не багато, але з кожним днем ​​вони прибували. Величезний плюс відпочинку в Аланьї в червні - не відчуваєш себе "кількою в банку", можна мирно відпочивати, не дратуючись на галасливі натовпи людей.

Величезний плюс відпочинку в Аланьї в червні - не відчуваєш себе кількою в банку, можна мирно відпочивати, не дратуючись на галасливі натовпи людей

Флора і фауна в червні

Природа Аланії справді унікальна, але ось відвідувачам курортної зони побачити щось незвичайне навряд чи вдасться, так як все знаходиться за містом.

Іноді можна побачити пролітає шуліки (що дійсно рідкість і везіння). А ось на бананових плантаціях може побувати кожен турист. Зрідка зустрічаються Лаймові дерева, каштани і фундук.

У червні в Аланьї немає якихось отруйних комах, втім, як і в інші пори. Єдине, вечорами дошкуляють комарі, так що є сенс взяти з собою хороший засіб від цих комах.

Єдине, вечорами дошкуляють комарі, так що є сенс взяти з собою хороший засіб від цих комах

Аланья в червні - це комфортний клімат, тепле море і безліч фруктів, що не може не подобатися. А для мене ще маса приємних спогадів про відпочинок з чоловіком))

Новости