Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися до гірськолижного курорту Домбай

  1. Як дістатися до найближчого до Домбай великого міста
  2. Як дістатися до гірськолижного курорту Домбай
  3. З Москви до гірськолижного курорту Домбай на автобусі
  4. До Домбая на автомобілі

М'який континентальний клімат, прозоро-чисте гірське повітря, мінеральні джерела, соснові ліси і білосніжні вершини гір - і це ще не весь Домбай. Перераховувати його гідності можна довго і з почуттям, але краще хоча б раз побувати на цих схилах. У статті ми розповімо про те, як дістатися до гірськолижного курорту різними способами - на літаку, поїзді, таксі, автобусі, автомобілі.

Як дістатися до найближчого до Домбай великого міста

Вирішивши відпочити на Домбай, запасіться терпінням і виберіть оптимальний для себе маршрут - добиратися доведеться з пересадками.

Відзначимо, що найближчий до гірськолижного курорту аеропорт знаходиться в Мінеральних Водах (відстань до Домбая - від 202 до 230 км, в залежності від обраного способу переміщення), а найближчий залізничний вокзал - в Невинномиську (відстань до Домбая - від 175 до 212 км, також залежить від того, як і на чому ви вирішили їхати). Від аеропорту або вокзалу до місця відпочинку можна доїхати на таксі, рейсовому автобусі або автомобілі (докладніше - в наступному розділі).

По маршруту Москва - Мінеральні Води щодня здійснюється 9-11 рейсів різними авіаперевізниками: S7 Airlines , UTair , «Аерофлот» , «Трансаеро» та ін. Вартість квитка в один кінець (за даними на лютий 2016 року, таблиця нижче дасть більш точну ціну, клікніть, щоб побачити детальніше) - від 3000 руб. Середній час в дорозі - 2 години.

Подивитися точний розклад всіх авіакомпаній, що літають в Мінеральні Води, знайти квитки по акції можна на сайті aviasales.ru .

По маршруту Москва - Невинномиськ щодня курсує кілька поїздів з Казанського і Курського вокзалів. Вартість квитка (за даними на лютий 2016 року) - від 2200 руб. (Плацкарт). Час в дорозі - від 25 до 38 годин.

Як дістатися до гірськолижного курорту Домбай

До гірськолижного курорту Домбай з аеропорту Мінеральних Вод або залізничного вокзалу Невинномиськ . можна дістатися на таксі або автобусі компанії «Гулівер».

Для віддають перевагу таксі: через дальності відстані (230 км від аеропорту Мінеральні Води і 212 км від ж / д воказала Невинномиськ) дорога може зайняти 3,5-4,5 години, а вартість трансферу - від 3500 руб. (Таксі економ-класу). Однак для туристів, які подорожують великими групами, є вигідні варіанти у вигляді мікроавтобусів на 8 або 16 місць (вартість трансферу - 5000 руб. І 8000 руб. Відповідно).

Якщо ви віддаєте перевагу локальні компанії таксі, замовити таксі можна заздалегідь (онлайн або по телефону, наприклад, звернувшись в групу компаній «Альянс» , (Тел. 8 (87922) 6-10-50) та на місці, прийнявши пропозицію ліцензійної компанії або приватного перевізника. У разі останнього варто спиратися на рекомендації / відгуки. Наприклад, досвідчені туристи кажуть, що в автомобілях приватників нарочито відсутні ручки відкривання дверей зсередини. Звертайтеся тільки до перевірених таксистам, наприклад, KiwiTaxi .

Автобуси «Гулівер» (посилання на офсайт) курсують в Домбай від ж / д вокзалу Невинномиськ (офсайт) вранці і від аеропорту Мінеральних Вод (офсайт) - в обід. Точний розклад і можливість замовлення групового трансферу можна з'ясувати по телефону: 8 (87922) 6-60-50.

Уточнимо, що місцеві рейсові автобуси до Домбая возять пасажирів і з Невинномиськ, і з Мінеральних Вод, але прямого шляху немає, доведеться зробити кілька пересадок. До того ж ходять вони нерегулярно, що ускладнює планування поїздки.

З Москви до гірськолижного курорту Домбай на автобусі

З Москви до гірськолижного курорту Домбай на автобусі

Ще один варіант доїхати до Домбая - нешвидкий, зате мальовничий - скористатися послугами автобусної компанії. З Москви автобуси фірми «Анкор» (Телефон для довідок 8 (495) 959-15-66), або «Гулівер» (телефон для довідок 8 (87922) 6-60-50), з комфортом доставлять вас за 28-30 годин до місця відпочинку.

Перевірити вартість готелів на booking.com .

До Домбая на автомобілі

Є й такі, хто зважиться вирушити в далеку дорогу на своєму автомобілі. Їхати доведеться близько доби, шлях неблизький: відстань між Москвою і Домбай - 1600 км. По трасі М4 «Дон» ви проїдете через Ростов-на-Дону, Невинномиськ, Черкеськ.

Акцентуємо вашу увагу, що в Карачаєво-Черкесії трапляються непрості ділянки дорога, все-таки місцевість дає про себе знати, зате траса від Теберди до Домбая після недавньої реконструкції просто ідеальна.

Щоб убезпечити машину від можливого викрадення, радимо поставити її на стоянку, що охороняється (при готелі або готельному комплексі, наприклад).

Отже, ми розповіли вам про те, як дістатися до гірськолижного курорту Домбай усіма можливими видами транспорту. Сподіваємося, що наші поради виявляться корисними, а ваш відпочинок на гірськолижному курорті - безхмарним і насиченим!

Читати про гірськолижні курорти Європи тут .

Що потрібно знати, якщо ви їдете в Приельбруссі .

Як провести Новорічні канікули в Москві тут .

Новости