Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Мої експерименти з агар-агар

philadelphia_

Крім того як експериментом, мій досвід з агар-агар назвати не вийде. Для людей необізнаних у цій справі поясню. Агар-агар це водорість, яка використовується веганами замість желатину, який в свою чергу проводиться з частин мертвої тварини. Ефект наскільки я зрозуміла повинен бути схожим. Принаймні ті фото з виробами з агар-агар, які мені потрапляли на очі на інтернеті, показували ідеальне желе.

Мій початковий план був зробити що тут називається lemon bars: база зроблена як розсипчасте печиво і зверху щось на зразок лимонного желе. Скоринка випікається окремо, потім потрібно приготувати желе, залити їм базу і поставити в холодильник щоб все це справа затверділо. Щоб зробити желе з допомогою агар-агар, його потрібно розмочити у воді, потім розігріти і довести до кипіння. Розмочувати я агар-агар більше ніж було вказано в рецепті (15 хвилин). Але інших інструкцій я дотримувалася. Довела до кипіння помішуючи, влила лимонний сік і всі інші потрібні інгредієнти. Далі я продовжувала заважати поки весь агар-агар не розчиниться. Суміш погустішала, але все одно залишалося досить ріденькою. Вилила я все це на приготовлену корочку, почекала хвилин 30 і потім поклала в холодильник. На фотографії зліва видно то що у мене вийшло до наступного ранку. Трималося все досить слабо. Потім я виявила що якщо всю цю масу тримати кілька годин без холодильника, вона повністю розпадається. Або це нормально? Так ось питання до тих, у кого був досвід з агар-агар: що я зробила не так?

Мітки: веганізм , приготування їжі

Чи не замість желатину;) Це желатин використовується мясоедами замість агар-агар :)))
У мене на упаковці написано, що він дійсно розпадається.
Але якщо тримати в холодильнику, то не розпадається. У всякому разі у мене стояло близько 2 днів, може навіть 3, не пам'ятаю.
Потім, я нічого не замочувала. ПРосто взяла кокосове молоко (у мене було по рецепту), розчинила в ньому агар, поставила на плиту, дала злегка закипіти, потримала-завадила кілька секунд (вже не пам'ятаю точно, скільки), зняла з плити, дала охолонути, прибрала в холодильник.
Крім агару можна використовувати arrow root і ще якісь фішки, і по-моєму, вони більш стійкі поза холодильником (не ручуся на 100%), але у них недолік, що вони білого кольору, і тому замутняют колір. Хоча мене колір колише якщо чесно мало.

Або це нормально?
Так ось питання до тих, у кого був досвід з агар-агар: що я зробила не так?

Новости