Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Єгипет / Куди поїхати замість Єгипту / Туризм

У зв'язку з нестабільною ситуацією в Єгипті, що виникла в серпні 2013 року, у багатьох мандрівників виникає питання: куди поїхати відпочивати замість Єгипту? Або може бути хтось хоче спробувати новий напрямок для відпочинку, де тепло і можна купатися на Новий Рік!

В першу чергу слід зрозуміти, чим же нам так подобається Єгипет:

  • Пляжний відпочинок можливий круглий рік
  • Гарне місце для дайвінгу
  • Недалеко летіти (для жителів центральної Росії)
  • Розвинена туристична інфраструктура
  • Країна з найдавнішою культурою
  • Полегшений візовий режим

Виходячи з цих даних, існують такі альтернативи (від найбільш відповідного варіанту до найменш):

  • Ізраїль (Ейлат)
  • Йорданія (Акаба)
  • ОАЕ. Емірати підходять для дайвінгу і для пляжного відпочинку цілий рік. Однак в країні немає старожитностей, які можна було б відвідати.
  • Мальта. На Мальті ви не зможете засмагати і купатися круглий рік, проте дайвінг можливий в будь-який час року. Мальта - найкраще місце для дайвінгу на Середземному морі.
  • Тенеріфе (Канари) і Мадейра. Канари і Мадейра - єдине місце в Європі, де можна купатися і взимку, і влітку. Але для дайверів острова зовсім не цікаві, тому що знаходяться у відкритому океані. Старожитностей тут немає, але багато цікавих місць природного походження.

Старожитностей тут немає, але багато цікавих місць природного походження

Якщо є можливість і не бентежать тривалі перельоти, то можна розглянути Таїланд, В'єтнам. А для дайверів існує безліч цікавих, але віддалених, місць.

Звичайно, найбільш близькими, як територіально, так і за характером відпочинку, є курорти Ізраїлю і Йорданії. Це і пляжний відпочинок круглий рік, і дайвінг, і все умови для туризму, і не потрібно візи. Решта варіанти не повністю відповідають Єгипту. Крім того, для відвідування ОАЕ громадянами РФ потрібно національна віза. А для відвідування Мальти, Тенеріфе і Мадейри ви повинні мати Шенгенську візу (Тенеріфе - це Іспанія; Мадейра - Португалія).

Порівняльна таблиця.

Порівняльна таблиця

Отже, розглянемо всі варіанти детальніше.

Ізраїль.

Єдиний ізраїльський курорт на Червоному морі - це Ейлат. Температура води тут ніколи не опускається нижче 20-22 градусів.

Ейлат, відвоювавши у пустелі вузьку смужку землі, розкинувся уздовж Акабского затоки. Можна сказати, що в цій точці Червоного моря сходяться чотири країни: Ізраїль, Йорданія, Єгипет і Саудівська Аравія. Коли стоїш на Ейлатській березі, праворуч бачиш дорогу, що йде повз Ейлатского гір до прикордонного пункту між Ізраїлем і Єгиптом. Зліва лежить йорданський берег - біля підніжжя гір видно місто Акаба, над яким на високому флагштоку майорить величезний прапор Йорданії. А на південному сході видно обриси Саудівської Аравії.

В Ейлаті багато готелів різного класу, від величезних першокласних готелів до кемпінгів і хостелів. Тут також багато кафе, ресторанів, пабів, нічних клубів та інших місць розваг.

Дайвінг в Ейлаті - одна з основних форм активного відпочинку. Багато дайвери вважають, що тут одне з найкрасивіших місць підводного світу. Корали підходять дуже близько до берега - їх можна спостерігати, навіть плаваючи тільки з маскою і трубкою.

Крім того, для любителів екзотичних риб і інших морських мешканців в Ейлаті є Підводна Обсерваторія. На глибині 6 метрів, крізь скляні стіни оглядових залів, відкриваються картини життя підводного світу. Тут знаходиться одна з головних підводних красот Ейлата - кораловий риф "Японські сади".

З Ейлата зручно відвідати Єрусалим, Віфлеєм і Мертве море. Відстань між Єрусалимом і Елайти становить приблизно 330 кілометрів. Крім того, в Ізраїлі безліч старожитностей і інших визначних пам'яток. Будь-який турист зможе вибрати щось на свій смак. Але пам'ятайте: багато в чому Ізраїлі (крім Півдня країни) взимку йдуть дощі!

Недалеко від Ейлата є аеропорт Овда. Чартери літають саме туди. Самостійним мандрівникам раджу летіти в Тель-Авів, а звідти їхати автобусом. Так як в Тель-Авів дуже часто є дешеві авіаквитки. airBaltic з Москви і Пітера, PegasusAirlines з Краснодара (см.статью Як подорожувати з Краснодара недорого ). А також знижки у інших перевізників. По дорозі можна якраз відвідати пам'ятки.

Йорданія.

Довжина узбережжя Акаби також невелика - всього 27 км. У ній розташовано безліч готелів і ресторанів. В межах міста є безкоштовні пляжі. Місто дуже популярний у любителів підводного плавання. Для дайвінгу в Акаба дуже розвинена інфраструктура. Як і в Ейлаті, тут є підводний акваріум, проте він трохи простіше. В цілому, індустрія розваг присутній.

Не варто забувати, що Йорданія - ісламська країна. Однак курорт є більш вільним від релігійного ісламського впливу, ніж інші міста Йорданії - жінки дозволяють собі одягатися простіше.

Навколишні місто скелі кожні кілька годин змінюють свій колір ...

Крім того, Акаба, як і Ейлат, оголошена зоною безмитної торгівлі, що сприяє розвитку шопінгу: за це Акаба прозвана "економічними легкими Йорданії".

Відпочиваючи в Акаба, зручно відвідати головну пам'ятку Йорданії - стародавнє місто Петра. Дорога Акаба-Петра займає приблизно 2 години (133 км). Петра - це місто, висічене в горі, одне з семи чудес світу.

Деякі пам'ятки Петри знаходяться на великих висотах, куди складно дістатися. Серед них - Монастир і місце для жертвоприношень з вівтарями.

У Йорданії також можна відвідати Мертве море.

Об'єднані Арабські Емірати

Пам'ятки ОАЕ - це все пам'ятники сучасності. Численні хмарочоси, парки, аквапарки, палаци, фонтани, розважальні комплекси. Єдиний пам'ятник старовини в Дубаї - це форт Аль-Фахіді. Це фортеця, зведена в XVIII столітті для захисту Дубая з боку моря.

Наприклад, одним із символів країни є Пальма Джумейра - це штучний архіпелаг, що включає кілька насипних піщаних островів. Ділянки суші розташовані таким чином, що всі острови разом узяті формують пальму.

ОАЕ - дуже спекотна і суха країна з тропічним пустельним кліматом. Часто бувають піщані бурі. Середній максимум в тіні в влітку 40-45 градусів. Взимку температура не опускається нижче 20-23 градусів. Опади нерегулярні. Уже в травні починається спека.

Дубай - це тепле море, чистий пісок і відмінний сервіс.

Дубай - це тепле море, чистий пісок і відмінний сервіс

У Дубаї можливо купатися і на Новий Рік. Однак іноді в січні-лютому температура води може опускатися до 19-20 градусів. Але не завжди.

Занурюватися в Перській затоці можна на кількох дайв-сайтах між Абу-Дабі на Півдні і Рас-аль-Хайма на Півночі (включаючи Дубаї, звичайно). Морське дно в основному піщане. Тут більше реків, ніж коралових рифів.

У водах Перської затоки живуть кілька видів акул, скати, медузи, корали, морські зірки, морські їжаки, морські черепахи, кити, дельфіни.

Черепаха їсть медуз (відео з ОАЕ):

http://www.youtube.com/watch?v=McJk0_be0mU

v=McJk0_be0mU

Крім того, можна подивитися на затонулі кораблі Перської затоки. Всього тут близько 15 суден, перше з яких було затоплено на початку 60-х років 20 століття. Майже всі вони знаходяться на глибині не більше 30-35 метрів, дістатися до місця занурення можна навіть на катері.

Мальта.

Взимку на Мальті щодо тримається температура близько +16. Іноді йдуть дощі. Але навіть взимку переважає ясна і сонячна погода. Купатися, звичайно, неможливо.

На Мальті Ви зможете побачити велику кількість стародавніх замків, храмів, руїн. Весь острів нагадує музей під відкритим небом.

Навколо мальтійських островів удосталь розкидані рифи, печери і уламки затонулих кораблів. Крім того, Мальта - це спокійне море, відмінна видимість і мінімум підводних небезпек.

За версією 35-тисяной аудиторії самого популярного англійського видання з підводного плавання Diver Мальта увійшла в трійку кращих напрямків для дайвінгу в 2008 році, поступившись лише Шарм-ель-Шейху і Мальдивам. Таким чином, Мальту можна розцінювати як столицю дайвінгу Середземномор'я.

Таким чином, Мальту можна розцінювати як столицю дайвінгу Середземномор'я

Канари і Мадейра.

Канари - архіпелаг з семи островів вулканічного походження. Розташовані недалеко від північно-західного узбережжя Африки (Марокко й Західна Сахара Мартиніка). Клімат на островах схожий з кліматом цих країн, ніж з Європою.

На Канарах температура води цілий рік в районі 21-25 градусів.

На Канарах безліч ендемічних рослин і тварин. Тут налічується близько 2 тис. Видів рослин, з них 514 є рослинами, зустрічаються лише на даному архіпелазі.

Одним з відомих рослин-ендеміків Канарських островів є Молочай канарський:

Самостійним мандрівникам можна дешево дістатися до островів, адже сюди літають Ryanair і easyJet.

Мадейра - острів трохи північніше Канар. Географічне положення і гористий ландшафт створюють дуже приємний клімат. Клімат острів вважається одним з найбільш м'яких кліматів в світі. Середня річна температура моря становить 20 градусів взимку і 23 градуса влітку.

Літній сезон триває практично цілий рік. Однак в період з грудня по квітень температура часто опускається нижче 20 градусів. У цей період краще буде відвідати Канари, ніж Мадйеру.

У цей період краще буде відвідати Канари, ніж Мадйеру

Com/watch?

Новости