Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Візовий режим і посвідку на проживання в Таїланді

  1. Наші в Таїланді
  2. Візовий режим в Таїланді
  3. в'їзна віза
  4. Довгострокові візи в Таїланді
  5. Підстави для оформлення довгострокових віз
  6. Віза для студентів
  7. Віза для роботи
  8. Віза для ведення бізнесу
  9. Віза для пенсіонерів
  10. Віза для власників нерухомості
  11. Документи для довгострокової візи в Таїланд
  12. Процедура отримання ВНЖ, ПМЖ і громадянства Таїланду
  13. Вартість отримання посвідки на проживання
  14. Що дає ВНЖ в Таїланді

Коли потрібні візи для поїздки в Таїланд, і як їх отримати. За яких підстав простіше затриматися в «королівстві посмішок» на кілька років. Чи складно оформити постійну посвідку на проживання, і які переваги він дає. Найважливіша інформація для всіх, хто хоче жити в Таїланді, в цьому матеріалі. Коли потрібні візи для поїздки в Таїланд, і як їх отримати

Зміст статті:

Наші в Таїланді

Таїланд - найпопулярніша країна Південно-Східної Азії у туристів з Росії та інших країн колишнього СРСР. У 2017 році число гостей з РФ підскочило на рекордні 23% до 1,34 млн осіб. Всього ж за рік Таїланд відвідують понад 35 млн туристів.

Багато короткостроковими поїздками не обмежуються. До 2014 року, за оцінками тайської влади, в країні постійно проживало більше 60 000 росіян. Після падіння курсу рубля число російськомовних експатів скоротилося на 10-20%, але і зараз мова йде про багатотисячну діаспорі. Більшість «наших» проживають в Паттайя і на Пхукеті. У країні відкриті російські школи, парафії Російської православної церкви, громадські організації.

Візовий режим в Таїланді

З'їздити у відпустку до Таїланду громадяни Росії можуть без оформлення візи - в аеропорту безкоштовно поставлять штампик, за яким можна перебувати в країні до 30 днів. Громадяни України та Казахстану теж отримують візу по прибуттю, але діє вона до 15 днів і коштує близько $ 30. Білоруси перед поїздкою в будь-якому випадку повинні звернутися в консульство і отримати візу.

Консульства Королівства Таїланд

До 2014 року багато туристів, які бажають продовжити час перебування в Таїланді, перетинали кордон з сусідньою країною і отримували новий штампик на наступні 30 днів (так званий, «візаран»). Але зараз тайська влада посилили контроль за цим. При повторному перетині кордону у в'їзді можуть відмовити. Щоб жити в Таїланді довше, треба оформляти туристичну візу в консульстві на 30-60 днів або довгострокову візу на рік.

в'їзна віза

Туристична віза в Таїланд буває двох видів:

  • Одноразова - дозволяє перебувати в країні до 30 днів протягом 3 місяців.
  • Багаторазова - дозволяє перебувати в країні до 60 днів протягом 6 місяців.

Звернувшись до служби по імміграції в Таїланді можна продовжити діючу візу ще на 30 днів.

Документи для оформлення туристичної візи в Таїланд:

  • Заява на оформлення візи
  • Паспорт (термін дії повинен перевищувати 6 місяців) і його копія
  • Фото, зроблене не раніше 6 місяців тому
  • Підтвердження платоспроможності (виписка з банку, лист від спонсора).
  • Оплачені авіаквитки в Таїланд і назад.
  • Підтвердження броні готелю / житла в Таїланді.

Зверніть увагу! Документи на візу повинні подаватися англійською мовою - можна зробити нотаріальний переклад.

Віза в Таїланд / Джерело: Вікіпедія, Ліцензія: Creative Commons CC0 1.0

Довгострокові візи в Таїланді

Правила перебування іноземців регулює закон «Про резиденції іноземних громадян» від 2522 роки (1979 г.). Іноземці найчастіше отримують довгострокові візи (також вживається термін Non-Immigrant Visa) на підставах «навчання», «робота», «ведення бізнесу» або «сімейні зв'язки». Також досить популярна інвестиційна програма Thailand Elite.

•Читайте також: Як переїхати в Південно-Східну Азію

Підстави для оформлення довгострокових віз

Програма Thailand Elite

Програма дає можливість іноземцю при сумі вкладень від $ 15 000 отримати спеціальну VIP-карту (в якості бонусів, наприклад, віп-обслуговування в аеропорту і доступ до престижного гольф-клуб) і довгострокову візу на 5-20 років. Залежно від суми внеску є кілька варіантів програми - докладніше про кожен можна почитати тут .

Віза для студентів

Простий спосіб затриматися в Таїланді надовго - вступити на навчання. Для оформлення річної візи підійдуть не тільки вузи, але і будь-які освітні курси, які діють в країні, наприклад, по вивченню англійської мови. Крім того, візу можуть оформити і батькам дитини, яка навчається в Таїланді.

За відгуками експатів, в останні роки посилюється контроль за цією сферою. Періодично поліція влаштовує рейди до навчальних закладів, щоб перевірити, чи дійсно там знаходяться іноземці, які отримали дозвіл на життя в країні на підставі навчання.

Віза для роботи

Маючи контракт з тайською компанією, можна оформити візу відразу на 1-3 роки. Але майте на увазі, що іноземці згідно із законом не можуть займатися тією діяльністю, з якою впораються тайці. Наприклад, легально влаштуватися продавцем або таксистом не вийде. Повний список заборонених сфер можна подивитися тут . Тому цей тип віз більшою мірою підійде тим, хто працює в IT, медіа, фінансах та інших технологічних областях. Ще одна складність - даний вид візи важко оформити самостійно. Потрібен великий пакет документів, більшу частину яких може підготувати тільки спеціалізована компанія, яка занімеатся допомогою в оформленні віз.

Багато вихідців з Росії і країн СНД працюють в сфері нерухомості. / Джерело: prian.ru

Віза для ведення бізнесу

Ще один варіант - зареєструвати в Таїланді власний бізнес і прийняти самого себе на роботу. Згідно із законом, 51% акцій компанії повинен належати тайці, але існують юридичні можливості, при яких іноземець зберігає повний контроль над фірмою навіть в таких умовах. Бізнес-віза видається на рік, при продовженні треба буде показати, що компанія дійсно веде господарську діяльність і приносить прибуток.

Віза для пенсіонерів

У Королівстві діє спрощена програма видачі довгострокових віз для пенсіонерів. Ключові вимоги: вік від 50 років, відсутність інфекційних хвороб і непогашених судимостей. Крім того, потрібно буде довести наявність коштів для проживання з розрахунку 800 000 бат (близько $ 25 000) на рік. Ці гроші повинні протягом 3 місяців до подачі заявки лежати на депозиті в тайському банку.

Віза для пенсіонерів видається терміном на рік. Через 12 місяців її можна буде продовжити, якщо збереглися підстави.

Віза для власників нерухомості

Купівля нерухомості в Таїланді не дає прав на оформлення посвідки на проживання або громадянства. На власників житла поширюється загальний візовий режим.

Зверніть увагу! У Королівстві діє програма Thailand Elite, яка дозволяє отримати візу на термін до 20 років. І деякі забудовники, як правило, елітних комплексів, пропонують своїм клієнтам оформлення віз за цією програмою в рахунок покупки житла.

Серед порівняно рідкісних можна виділити ще кілька підстав отримання довгострокових віз. Наприклад, ВНЖ видають дипломатам і людям, які прибули на запрошення тайських властей, журналістам і кінопродюсерів, місіонерам і релігійним діячам, спортсменам і волонтерам. Довгострокову візу можуть видати і інвесторам, які узгодять з тайським Комітетом з інвестицій бізнес-план і вкладуть в економіку від $ 1 млн.

Часто в країну в'їжджають по одному типу візи, а вже перебуваючи в Таїланді, отримують підстави для отримання іншого. І згодом оформляють і залишаються в країні за новою візою.

Документи для довгострокової візи в Таїланд

Список необхідних документів залежить від мети перебування в Таїланді. При цьому імміграційний офіцер може запросити додаткові папери в разі потреби.

Обов'язково будуть потрібні наступні документи:

  • Заповнена анкета
  • Закордонний паспорт (якщо ви запитуєте річну візу, термін дії паспорта повинен перевищувати 18 місяців)
  • Світлина
  • Підтвердження фінансового стану (з розрахунку 20 000 бат на людину, 40 000 - на сім'ю)
  • Свідоцтво про народження
  • Свідоцтво про укладення шлюбу
  • Диплом і довідка про прийняття в школу / вуз
  • Офіційний лист від тайських держорганів, компаній, підприємств, що підтверджує мету поїздки

Процедура отримання ВНЖ, ПМЖ і громадянства Таїланду

Перший етап - отримання довгострокової візи. Для цього необхідно зібрати пакет документів, записатися онлайн на сайті консульства, в призначений день і час принести документи і сплатити візовий збір в доларах США. Стандартний термін отримання візи - 3 дні.

Тип візи в ТаїландВізовий збір

Транзитна віза $ 35 (за 1 в'їзд) Одноразова туристична віза $ 40 Багаторазова туристична віза $ 200 Одноразова довгострокова віза $ 80 Багаторазова довгострокова віза $ 200

Довгострокову візу можна продовжувати необмежену кількість разів. Більшість іноземців так і роблять, тому що отримати постійний вид на проживання непросто.

Для оформлення ВНЖ в Таїланді необхідно:

  • Щорічно продовжувати довгострокову візу протягом мінімум 3 років. Причому, не можна міняти тип візи, наприклад, з навчальної на робочу, інакше відлік років почнеться заново.
  • Чи не мати проблем із законом (судимість або заборона на в'їзд в країну).
  • Розкрити інформацію про доходи, активи, сімейний стан.
  • Знати тайську мову на розмовному рівні (на співбесіді в імміграційному бюро офіцер задасть 10 питань, на які треба буде відповісти).
  • Мати підстави для отримання ВНЖ. Це можуть бути інвестиції в тайську компанію або цінні папери на суму від 10 млн бат; виплата податків з доходів (мінімум 100 тис. бат в рік, а краще більше), шлюб з громадянином / резидентом Таїланду, висока кваліфікація, яка може принести користь економіці Таїланду.

На видачу дозволів на проживання встановлені квоти - максимум 100 осіб на рік з однієї країни.

Виданий ВНЖ діє постійно. Теоретично, через 10 років проживання в Таїланді з видом на проживання можна подавати заявку на громадянство. Але на практиці, заяви іноземців задовольняють вкрай рідко, тому багато хто навіть не намагаються отримати паспорт.

Але на практиці, заяви іноземців задовольняють вкрай рідко, тому багато хто навіть не намагаються отримати паспорт

Імміграційний офіс на Пхукеті. / Джерело: prian.ru

Вартість отримання посвідки на проживання

Документи на статус постійного резидента повинні подаватися в імміграційне бюро в Таїланді. Збір за розгляд заявки становить 7600 бат. Якщо буде прийнято позитивне рішення, то потрібно буде заплатити ще один державний збір - близько 191 400 бат (якщо заявник чоловік / дитина громадянина Таїланду, то 95 700 батів).

Закон не зобов'язує іноземців звертатися до юриста для підготовки документів, але, швидше за все, така допомога знадобиться. У цьому випадку витрати виростуть ще на $ 500-2000.

Що дає ВНЖ в Таїланді

проживання

Вид на проживання дає право цілий рік жити в Таїланді без оформлення візи. Також можна подати заявку на продовження перебування для членів сім'ї, якщо у них немає постійного місця проживання.

Але щоб не втратити статус, при виїзді з Таїланду потрібно буде повідомити про це в імміграційний офіс і поставити штамп в паспорті (re-entry permit).

Безвізові поїздки

ВНЖ Таїланду не дає прав на безвізові поїздки в інші країни. Робота Для роботи як і раніше потрібно буде отримувати дозвіл, але зробити це буде простіше, ніж іноземцю з довгостроковою візою. Бізнес Можна ставати директором тайської компанії. Фінанси Володарі ВНЖ, на відміну від іноземців з довгостроковими візами, наприклад, пенсійними, не повинні тримати кошти в банку, що доводять їх спроможність. Кредити Можна профінансувати покупку нерухомості за допомогою тайського банку, в той час як іноземці повинні оплачувати угоду засобами з-за кордону. Громадянство Дозвіл на проживання - необхідний етап на шляху до громадянства. Діти володаря ВНЖ, народжені в Королівстві, отримають громадянство Таїланду.

Автор Анастасія Фалей

Умови цитування матеріалів Prian.ru

Новости