Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Розклад поїздів у Владивостоці

Владивосток, по суті є найбільшим центром Росії на східному її кінці. Кілька годин польоту відділяють Примор'ї від Москви, не кажучи вже поїздці на поїзді, тут варто говорити про добі шляху.

Сюди частіше навідуються жителі Японії, ніж представники європейської частини країни. Якщо говорити про Владивостоці, то свою історію він веде з 1860 року, коли сюди на невеликий військовий пост, було доставлено військовий підрозділ для його обладнання.

Морська столиця Росії

Морська столиця Росії

На сьогоднішній день столиця Примор'я являє собою один з найбільших центрів Далекого Сходу. Чисельність його населення складає трохи більше 600 тис.чол. Найбільш розвинені галузі промисловості, так чи інакше пов'язані з місцем розташування міста. Владивосток є центром суднобудівної та судноремонтної промисловості, добре розвинена харчова промисловість, знову ж більший крен йде на обробку морепродуктів. Дуже багато проектів в Приморському краї реалізується спільно з японськими інвесторами.

До Владивостока по морю, землі і повітрю

Повертаючись до транспортної інфраструктури міста, тут можна чітко розділити галузі використання того чи іншого виду транспорту. Так, левова частка вантажних перевезень припадає на морський транспорт, Владивосток має один з найбільш розвинених морських портів в регіоні. Пасажироперевезення розподіляються наступним чином:
- далеку відстань - літаки і поїзди далекого прямування;
- поїздки по регіону - автомобільний транспорт та електропоїзди приміського сполучення.

Не підвладний часу вокзал столиці Примор'я

Але все ж хотілося б зупинитися на залізничному транспорті, який по праву вважається найбільш доступним. Прибувають пасажирські поїзди і електрички на залізничний вокзал Владивостока. Його будівництво було завершено в 1893 році. За радянських часів він повністю втратив свій первинний вигляд, але реконструкція в середині 90-х рр. минулого століття, повернула йому практично дореволюційний вигляд. Зараз ця будівля один із символів приморській столиці - архітектурний пам'ятник із сучасною інфраструктурою, що відповідає всім вимогам пасажирських перевезень.

Розклад руху ранкових поїздів далекого прямування

Оскільки Владивосток є кінцевим пунктом на Транссибірській магістралі, природно що абсолютно всі склади починають або закінчують свій шлях на головному залізничному вокзалі міста. Отже, розклад поїздів у Владивостоці включає в себе 21 склад далекого прямування і 51 електропоїзд або дизель.

Оживає вокзал в 03.13 з прибуттям поїзда з Москви. Далі, до 11 години ранку відзначається лише прибуття поїздів:
- 06.35 і 08.10 - 2 складу з Хабаровська;
- 09.26 - Радянська Гавань;
- 10.20 - Томськ, Новокузнецьк, Ульяновськ, Пенза.

Денні поїзди на вокзалі Владивостока

А ось, починаючи з 11.02 пасажири зможуть покинути гостинне місто, в цей час від перону відправляються пасажирські поїзди в Новосибірськ і Москву. Після цього рух потягів далекого прямування по Владивостоцькому вокзалу затихає до вечора. У цьому час лише снують туди і назад приміські електрички. Рух же пасажирських поїздів відновлюється о 17.10 з відправленням складу в Радянську Гавань. О 19.10 можуть виїхати пасажири, які вирушають до Ульяновська, Новокузнецьк, Томськ і Пензи.


подивитись збільшену карту

Вечірні години залізниці

О 20.10 вокзал чекає зустрічаючих пасажирів з Москви і Новосибірська. Це останній поїзд, що прибував в цей день до Владивостока. Після цього в сторону Хабаровська (21.15 і 21.35) і Москви відправляються 3 складу, останній в 23.55 відходить в столицю. Пасажирські поїзди, на відміну від тих же електричок мають не щоденний графік руху, тому перед подорожжю краще зайвий раз перевірити розклад і переконатися у відсутності змін.

Ну і звичайно ж не потрібно забувати про попередню покупку квитків, особливо якщо здійснити попереднє бронювання в інтернеті. Це дозволяє вибрати будь-яке місце в вагоні й оплатити його, не виходячи з дому. А перед від'їздом потрібно лише сказати код в касі і забрати документ.

Новости