Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Путівник по Владивостоку

Найкраще у Владивостоці

Про головне тихоокеанському морський порт, розташованому набагато ближче до Китаю, ніж до центральної частини країни, багато хто знає лише з чуток. На щастя, зараз стає все більше можливостей купити дешеві авіаквитки до Владивостока! Якщо випаде шанс, не пропустіть його і обов'язково відвідайте «Східні морські ворота» і кінцеву зупинку легендарного Транссибу. Оскільки Владивосток - місто на море, тут багато пам'яток, так чи інакше пов'язаних з історією флоту (музеї, меморіальні підводні човни і кораблі).

Владивосток - місто, відомий бурхливим нічним життям. Нічні клуби та інші заклади переповнені навіть в будні дні. Любителям активного відпочинку можна порадити пейнтбол і прогулянки на конях. Недалеко про Владивостока є відповідні місця для занять вінд- і кайтсерфінгом. Тут навіть проводяться спортивні змагання з цих видів водних дисциплін.
Влітку великою популярністю у любителів пляжного відпочинку з усього Примор'я користуються околиці Шамора (Бухти Небесної). Найбільший пляж Владивостока відносно чистий і впорядкований. Тут можна взяти напрокат човен, катер або вітрильник.
Якщо дозволяє час, можна з'їздити в розташоване недалеко від Уссурійська лісництво, де дозволяють подивитися на маленьких ведмежат.

У місті багато недорогих китайських ресторанчиків, в яких можна дегустувати найсмачніші страви далекосхідної кухні. Страви з риби та морепродуктів - головна родзинка будь-якого меню. Багато хто вважає, що у Владивостоці легко дістати дешеву ікру, однак, це не зовсім так: якісний продукт коштує дорого, а то, що пропонують браконьєри, може не тільки не принести задоволення, але і нашкодити здоров'ю.

Як і в будь-якому іншому великому місті, у Владивостоці багато пивних і ресторанів, що представляють кухні різних народів світу.

Незважаючи на те, що Владивосток знаходиться на одній широті з Сочі, температури тут значно нижче. Зима у Владивостоці суха і холодна; морози, правда, з лишком компенсує ясна погода. Літо спекотне і дощове. Зате восени у Владивостоці тепло і сухо. Найбільш комфортно у Владивостоці в серпні. Середня температура цього місяця - близько +19,6 градусів. У січні стовпчик термометра тримається в районі позначки -12 градусів.

У січні стовпчик термометра тримається в районі позначки -12 градусів

Ідеальний час для відвідування Владивостока - влітку. Купальний сезон зазвичай триває з липня по вересень.

Авіаквитки до Владивостока можна купити досить дешево, якщо пошукати заздалегідь. Міжнародний аеропорт Владивостока, в якому базуються авіакомпанії «Владивостокавиа» і «Аферофлот», розташований в 44 км від міста. Дістатися до нього можна на автомобілі або поїзді. Час в дорозі автобуса, що курсує від аеропорту до міського автовокзалу, - 40 хвилин. Можна доїхати до повітряного вузла і з пересадкою в місті Артема: від аеропорту до нього досить часто ходить рейсовий автобус. До саміту АТЕС (2012 рік) планується запуск Аероекспрес.
Аеропорт Владивостока пов'язує жителів Примор'я не тільки з російськими містами, а й з Китаєм, Кореєю і Таїландом.

Новости