Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лови хвилю: в перший серфінг-табір Примор'я приїжджають люди з усього світу

Серфера. Фото: Анастасія Мартинова

"Swell" в англійському сленгу означає велику і величну хвилю для серфінгу. Саме так називається перший серф-табір в Приморському краї, що відкрився на мисі Острів Ахльостишева в 2015 році. Сьогодні в арсеналі табору балансборди, Лонгборди, надувні SUP-борди з веслами і традиційні дошки для серфінгу. Прийти сюди може будь-хто. Незважаючи на рівень майстерності, кожен може доторкнутися до культури, зародженій древніми полінезійцями. У серф-табір люди приїжджають не просто з усього Приморського краю або з далеких точок Росії, але і з інших країн - в таборі гостюють серфери з США і Франції, повідомляє РІА PrimaMedia з посиланням на портал PrimaMedia.today .

Засновник табору - Данило Філіна почав займатися серфінгом 7 років тому. Переїхавши з Москви до Владивостока, майбутній професійний інструктор з серфінгу, а поки що студент-медик, відразу відчув непокірну вдачу Японського моря, який йому захотілося приборкати. Данило мав досвід в екстремальних видах спорту: скейтбординг, сноубординг, тепер черга дійшла і до серфінгу. Майбутній засновник серф-табору знайшов друзів за інтересами, купив свою першу дошку і почав їздити на місцеві споти ( "спот" - місце для серфінгу).

Серфера

Данило Філіна. Фото: Анастасія Мартинова

Поступово майстерність серфера ставало все вище, а в арсеналі з'являлося все більше дощок. Закінчивши університет, Данило продав усе своє майно і на якийсь час виїхав до В'єтнаму і Індонезію, де не залишав свого морського захоплення. Повернувшись до Владивостока, молодий підкорювач хвиль точно знав, що хоче відкрити школу серфінгу в Приморської столиці. Данило орендував машину, викупив обладнання і почав возити початківців серферів на споти, а також проводити теоретичний курс, де розповідав про правила безпечного серфінгу.

Ідея повноцінного табору зародилася на одному з етапів Чемпіонату Росії з серфінгу, що проходив в 2014 році. Все літо 2014 року Данило займався серфінг-школою, а в вересні виїхав на Камчатку, щоб взяти участь в четвертому етапі Чемпіонату.

Все літо 2014 року Данило займався серфінг-школою, а в вересні виїхав на Камчатку, щоб взяти участь в четвертому етапі Чемпіонату

Серфери. Фото: Анастасія Мартинова

Данило Філіна: "Ми 14 днів жили в наметовому таборі на березі океану, прокидалися і засинали під шум прибою. Четвертий етап проходив у вересні і ми потрапили під заморозки. Незважаючи на те, що днем ​​на вулиці було 20 градусів тепла, вночі температура опускалася до -5, так що ми прокидалися вранці, штовхали один одного, щоб вилізти з теплих спальників, бігом пили чай і їли кашу, обтрушували ще сирі гідрокостюми від інею і бігли грітися в океан - там було 14 градусів тепла. Після цих двох тижнів я зрозумів , що хочу відкрити табір подібного формату у Владі сході, хотілося зібрати тусовку, показати людям, що можна чудово проводити час без алкоголю в єднанні з природою, збиратися біля багаття, активно відпочивати ".

Сказано - зроблено, наступного літа було відкрито перший на Далекому Сході серфінг-табір "Swell", який почав працювати на острові Російський, об'єднуючи серферів з різних точок земної кулі.

Сказано - зроблено, наступного літа було відкрито перший на Далекому Сході серфінг-табір Swell, який почав працювати на острові Російський, об'єднуючи серферів з різних точок земної кулі

Серфери в море. Фото: Анастасія Мартинова

Табір складався з наметового містечка, кухні, душу, туалету і всього того обладнання, яке може стати в нагоді любителям хвиль: дощок для серфінгу, надувних SUP-бордів з веслами, гідрокостюмів, лонг- і баланс-бордів для тренувань на суші. Також була виділена зона для йоги, де люди під керівництвом досвідченого інструктора - Аріни Шоріною відточували майстерність балансу перед тим, як стати на дошку. У табір приїжджали не тільки для занять серфінгом, деякі просто займалися йогою, каталися на байдарках або квадроциклах, відпочивали і вливалися в серф-спільнота.

Мис Острів Ахльостишева знаходиться не так далеко від міста, якщо немає пробок, то від центру Владивостока сюди можна дістатися за 30-40 хвилин, тому гості потрапляють в табір не тільки на тривалі терміни, але і на один-два дні. Були випадки, коли серфери приїжджали на мис рано вранці, щоб зустріти світанок на дошці, насолодитися ранковим бризом, а потім переодягалися в костюм і відправлялися в місто на роботу.

Були випадки, коли серфери приїжджали на мис рано вранці, щоб зустріти світанок на дошці, насолодитися ранковим бризом, а потім переодягалися в костюм і відправлялися в місто на роботу

Навчання. Фото: Анастасія Мартинова

Незважаючи на те, що табір працює тільки влітку, Данило знайомить людей з серфінгом круглий рік. Він проводить заняття у Владивостоці і його околицях, возить групи на Балі, організовує програми для груп людей з інших міст. Так зовсім недавно відбувся десятиденний "серф-тріп" для гостей з Москви.

Цього року підготовка табору на мисі Острів Ахльостишева почалася в травні, запрацює в повну силу з червня, а закриється лише у вересні. Зараз Данило активно займається благоустроєм табору, закупівлею нового обладнання і формуванням прейскуранта. У планах Данила на цей рік не тільки освоєння "морський програми" і уроки йоги, а й піші прогулянки по острову Русский. Мис Тобізіна, мис Вятліна, форти, батареї і інші цікаві місця острова будуть підкорені серферами, також будуть здійснюватися виїзди в бухти Витязь і Тріозерье.

Мис Тобізіна, мис Вятліна, форти, батареї і інші цікаві місця острова будуть підкорені серферами, також будуть здійснюватися виїзди в бухти Витязь і Тріозерье

Серфер з дошкою. Фото: Анастасія Мартинова

ПОСИЛАННЯ З ТЕМИ:

Молодіжний туризм в Примор'ї: серф-табір, Кліфф-дайвінг, прогулянки на SUP-бордах

Серфери Владивостока підкорили хвилі на Російському острові

Серфери Владивостока в новорічні канікули підкорюють хвилі

Новости