Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Лови хвилю: як і де займатися серфінгом в Росії

  1. 10 порад початківцю серфінгісту
  2. Де кататися в Росії?

У Москві на пляжі Royal Beach відбувся перший фестиваль серфінг-культури Surfest, покликаний показати, що серфінг в Росії - явище доступне і цікаве. Звичка відправлятися ловити вону на Гоа, Шрі-Ланку або Таїланд хоч і не йде в минуле, проте російські серфінгісти все частіше звертають увагу на рідні водні простори.

Серфінг - це ковзання по гребеню хвилі океанського прибою на спеціальній дошці.

Організатори Surfest заявляють, що філософія фестивалю, як і самого серфінгу, складається з трьох головних аспектів.

По-перше, це рух і здоров'я. У століття машин, коли люди практично знерухомлені, серфінг пробуджує організм людини. Адже щоб залишитися на плаву в бурхливій океанській хвилі, необхідно контролювати кожен м'яз свого тіла.

По-друге, це позитивне мислення і впевненість. Серфінг змушує боротися зі своїми слабкостями і невпевненістю. Хвиля не терпить фальші і вимагає бути самим собою.

По-третє, розвиток інтелекту: серфінг вимагає навчитися «читати» океан і прогнозувати всі можливі ризики і небезпеки.

За словами президента російської Федерації серфінгу Сергія Расшіваева, сьогодні російський серфінгіст - це не тільки дауншифтери або представник «золотої молоді». Займатися цим видом спорту зараз може хто завгодно.

Учасники фестивалю змогли зробити зменшену hand-made копію дошки, взяти участь в лотереї, виграти путівку в Монако, позайматися йогою і навіть SUP-серфінгом (це одне з цікавих напрямків - веслування стоячи на дошці).

10 порад початківцю серфінгісту

1. Якщо ви тільки вчитеся кататися, найкраще брати дошку в оренду - так вийде дешевше, ніж купувати. Ще один альтернативний шлях - купити серф б / у.

2. Існують 4 види дощок для серфінгу: Лонгборди, шотборди, фанборди і Гани. Якщо ви тільки починаєте кататися, то вчіться вставати на лонгборд, його довжина становить від 8 до 10 фунтів. Важливою особливістю для новачка є, то, що Лонгборди, на відміну від інших дощок, товсті.

3. Дошки для серфінгу роблять з трьох матеріалів: фіберглас, епокси і пластик. Найміцніші і дешеві - пластикові дошки. Найчастіше їх використовують в школах серфінгу, і ви можете сміливо орендувати таку дошку там. Найпопулярніший матеріал - скловолокно. Основні його переваги - це низька вартість і м'яке поведінка на хвилях. Однак новачкові дошка з такого матеріалу може не підійти, так як часто ламається. Найкраще вибрати дошку з епокси. Матеріал хоч і найдорожчий, однак, дошка з нього дуже міцна і допомагає підтримувати високу швидкість на хвилях.

4. Зверніть увагу на «нутрощі» дошки. Всередині дошки знаходиться піна і ребро жорсткості. Піна повинна бути твердою, тому при виборі дошки натисніть на неї пальцем - вона не повинна продавлюватися.

5. При виборі дошки зверніть увагу на хвіст. Новачкам варто вибирати дошку з хвостом типу «фіш». У нього висока стійкість, проте погана маневреність (яка, втім, новачкові не потрібна). Коли ваш рівень стане вище, слід переходити на хвіст типу «квадрат». У нього середня стійкість і середня маневреність. Професіонали вибирають дошку з хвостом «коло». Він володіє мінімальної стійкістю і максимальної маневреністю.

6. Якщо ви тільки почали кататися, вам потрібна дошка з довгими і жорсткими плавниками.

7. Початківцям серфінгіста, як і професіоналам, які виконують велику кількість трюків, рекомендують вибирати дошку з килимком. Він допомагає нозі не ковзати по дошці. Для цих цілей застосовується також і віск.

8. Зверніть увагу на кількість смоли на дошці. Новачкам необхідно вибирати дошки з максимальним рівнем смоли. Завдяки цьому дошка буде міцніше і важче.

9. Будьте готові до того, що середня вартість нової дошки для серфінгу становить $ 500-1000. Дошку б / у можна купити мінімум за $ 200. Однак професіонали рекомендують купувати дошки у відомих виробників, ніж безпосередньо на місці, в зонах катання.

10. Важливим є і питання зберігання дошки, якщо ви вже її придбали. Щоб не зіпсувати домашній інтер'єр, можна підвісити її до стелі, наприклад, на балконі або в коридорі, за допомогою розтяжок і гачків. Але можна перетворити вашу дошку і в арт-об'єкт, повісивши над робочим столом або диваном. Так ви зможете сміливо пишатися і демонструвати своїм рідним і друзям, що серфінг - це ваша пристрасть.

Де кататися в Росії?

Якщо ви вирішили спробувати себе в цьому виді спорту, але не можете поїхати на закордонні серф-курорти, не соромтеся приєднуватися до російського товариства серфінгістів.

«МИР 24» пропонує добірку місць в нашій країні, де зловити хвилю нітрохи не гірше, ніж на Балі.

1. Владивосток

Узбережжя Японського моря - відмінне місце для катання. Правда з - за мусонного клімату їхати тренуватися сюди варто ранньою весною або пізнім літом. Фахівці стверджують, що в цей час року кататися тут можна навіть без гідрокостюма, тому що до берега йдуть рівні і розмірені хвилі. Звичайно, восени і взимку кататися можна теж, однак варто приготуватися до того, що температура опуститься до 30 градусів нижче нуля. Зимовий вид серфінгу навіть отримав особливу назву - arctic surf.

Ключове місце для серфінгу у Владивостоці - це острів Рейнеке. Тут часто розбивають табори, і приїжджі отримують можливість не тільки кататися а й жити в комфортних умовах на березі моря.

2. Санкт-Петербург

Достатньо всього на півтори години від'їхати від північної столиці, як ви опинитеся на мисі Флотський. За словами серфінгістів, плюсом цього місця є наявність двох бухт, одна з яких підходить для новачків, а друга - для профі. Правда, якщо хочете встигнути покататися в Петербурзі, то варто поїхати сюди в літні місяці. Хвилі тут без вітру, однак починаючи з осені затоку і Ладозьке озеро зазвичай покриті льодом.

3. Калінінград

Що став одним з найпопулярніших напрямків по внутрішнім подорожей за останні кілька років, Калінінград запрошує серферів покататися в затоці Балтійського моря. Досвідчені серфінгісти кажуть, що умови тут краще, ніж в Петербурзі, проте до Владивостока і Камчатки не дотягують.

4. Камчатка

Далека незвідана Камчатка вже встигла полюбитися серфінгіста, адже вона омивається одночасно Охотским і Беринговим морями і Тихим океаном. Основним місцем для катання є пляж Халактирская, протяжність якого сягає 50 кілометрів в довжину.

Влітку, коли вода прогрівається до 15 градусів, кататися можна в літніх гідрокостюмах (деякі примудряються навіть в шортах).

5. Сочі

Олімпійський місто приваблює серфінгістів високими хвилями і частими штормами. Не дарма в кінці 2013 року тут навіть пройшов чемпіонат Росії з серфінгу, а фахівці встигли прозвати місто «російської Каліфорнією». Однак, щоб зловити хвилю тут, треба знати правильні місця.

Катерина Дегтярьова

Де кататися в Росії?

Новости