Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Які пляжі Владивостока чекають хабаровчан в останні дні літа (ФОТО)

Через кілька днів офіційно закінчиться літо, а багато жителів Хабаровського краю так і не вибралися з дому, щоб трохи поніжитися на сонечку і поплавати в морській воді. Топати на пляж Амура - вельми сумнівне задоволення. Вода не для купання, та й бабине літо в цьому році затримається на кілька тижнів. Благо, у нас поруч є Примор'ї, куди можна поїхати відпочити.

На цей раз ми розповімо вам, як можна бюджетно відпочити на море без автомобіля, спати в затишній ліжку, обідати в кафе, а вечорами дивитися на приголомшливі міські пейзажі. Забудьте про поїздки дикунами, проживання в наметі, біганину від комарів і нудні посиденьки під час дощових днів. Здавалося б, звичайна зміна міста на кілька днів, а враження - інші.

Редакція DVHab.ru дозволить вам заощадити час на пошуках і складанні планів відпочинку. За допомогою порад і підказок ви зможете почати відпочинок вже сьогодні.

Куди піти поплавати

Другою метою приїзду до Владивостока, після поїдання морепродуктів, є поїздка на місцеві пляжі. Для новачків і туристів, які не знають місто, неправильний вибір може виявитися справжньою трагедією і змарнованим жарким днем.

Перше і головне місце, яке ви точно повинні відвідати, - це набережна Спортивна. Плавати там не можна, але ось покататися на катамарані і позасмагати - запросто. Протягом усього дня ви налюбуетесь красивим заходом або сходом, на роботи вуличних художників, танцюристів або музикантів. Тут завжди є де і що поїсти - починаючи від дорогих ресторанів і закінчуючи простими і дешевими китайськими забігайлівками. Загадати бажання біля бронзових тигрів, потерши їх за вушка, вважається обов'язковим для кожного туриста і гостя міста.
Вартість відвідування - безкоштовно. Дістатися до набережної зовсім просто. Ви точно не заблукаєте, і навіть просто гуляючи по центру міста, помітите це знакове місце.

Пляж Шамора (бухта Лазурна)

Це найвідоміше пляжне місце, про яке згадував Ілля Лагутенко в своїх піснях. Берег розділений на три унікальні зони зі своєю інфраструктурою. Маленьке місто всередині великого міста, де є все. М'яке пісочне дно і мілководді дозволять матусям поплавати з малюками. Масажисти готові розім'яти вам плечі перед купанням. Можна взяти напрокат гідроцикл, пограти волейбол. Завжди є батути і аеротрубе, а на березі - безліч водних гірок. Голодним на пляжі ви точно не залишитеся. Кількість кафе безліч.
Вдосталь накупавшись, ви можете прогулятися по пішохідній зоні, яка тягнеться вздовж усього берега. Шамора надає всі послуги в плані безпеки життя - рятувальні вишки і медпункт до ваших послуг.

Місце на пляжі на весь день обійдеться вам в 150 рублів. Дістатися до місця можна на автобусах №№ 26, 28, 102, зупинка «Лазурна». На автомобілі з центру до Шамора можна дістатися за 30 хвилин. Але попереджаємо, парковки є платні і безкоштовні, але черги на них можуть виявитися дуже довгими.

Вибрати базу відпочинку в районі Шамора можна на нашому сайті в розділі Бази відпочинку Примор'я.

Вибрати базу відпочинку в районі Шамора можна на нашому сайті в розділі   Бази відпочинку Примор'я

Пляж «Кунгасний» (Перша Річка)

Нехай вас не лякає розташування - нічого спільного з хабаровської Червоної річкою даний пляж не має. Зате він є одним з найбільш доступних місць для відпочинку. За останні роки його облагородили і почистили від тонни бруду, черепашок і скла. Берег піщаний, як і на Шамора, але дно кам'янисте, тому плавати категорично забороняється. Але любителям поплавати можна не засмучуватися - за 400 рублів ви можете відвідати терасу з басейнами. Примітно, що в них вода морська і відфільтрована, так що різниця ледь помітна. У вартість також включено оренду шезлонга. На території «Кунгасного» є бари, кафе, ігрові зони для дітей, волейбольні сітки та примітний арт-об'єкт, з яким можна зробити чудову фотографію в Instagram.
Шезлонг на пляжі обійдеться гостю в 200 рублів. Дістатися до місця можна на автобусах №№ 51, 55д, 59, 60, 7т, 81, 54, 98д, попросивши зупинити на «Дальпресс». Для власників автомобілів - проїзд на територію пляжу безкоштовний.

Вибрати базу відпочинку можна на нашому сайті в розділі Бази відпочинку Примор'я.

Вибрати базу відпочинку можна на нашому сайті в розділі   Бази відпочинку Примор'я

Пляж «Лагуна»

Якщо ви є власником буркотливою супутниці, яка не любить галасливі пляжі і хоче відпочити на березі в спокої і комфорті, то тоді вам пора на пляж «Лагуна». Це пляж з великими трав'янистими зонами.

Берег і дно піщані, тому купатися тут можна і навіть потрібно. Кафе і забігайлівок тут трохи, але працює прокат катамаранів. Особливо це місце підійде для дітей. Безліч ігрових зон для будь-якого віку. На території також є рятувальники і медпункт. Запливати далеко ми вам не радимо, тому що є ймовірність наштовхнутися на «кладовищі молюсків», де про раковину можна порізатися.

За вхід з вас попросять сто рублів за дорослого і 50 рублів за дитину. Цей абонемент дозволить туристу спокійно користуватися місцевим туалетом, душем, кімнатою матері і іншими пляжними благами.

Дістатися до місця можна на автобусах №№ 24д, 102, 104, 6д, 45, 28 або сісти на приміську електричку. Зупинка «Санаторна». Власникам автомобілів дістатися до пляжу дуже просто, до того ж парковка безкоштовна.

Вибрати базу відпочинку можна на нашому сайті в розділі Бази відпочинку Примор'я.

Пляж на мисі Токарівської

Попереджаємо відразу, викупатися ви там не зможете, але ось отримати позитивні емоції - обов'язково. Зона ділиться на дві частини - платну і безкоштовну. Різниці в якості двох точок немає. І там, і там ви зможете позасмагати і відпочити на чистому березі. Дно жахливо кам'янисте, і ходити без сланців з метою просто помочити ноги - справа ризикована. Насправді пляж на маяку є одним з найромантичніших місць Владивостока. Місцеві заходи змушують навіть місцевих жителів вибиратися із затишних квартир, що відобразити найкрасивіших закінчення дня.

У платній зоні ви можете орендувати шезлонг за 250 рублів, скористатися туалетом або душем. Саме місце є популярним для любителів різних шоу і фестивалів, які часто проходять в кінці літа. Перекусити можна на в'їзді. Для дітей на території пляжу є гірки і батути. Але батькам потрібно бути уважнішими і не підпускати дітей до води, так як рятувальників, на жаль, немає.

Дістатися до місця можна на автобусах №№ 60, 61, 62, 81 і 59, зупинка «Маяк». Потім доведеться ще дуже довго йти вниз до моря, але повірте - це того варто. Для автолюбителів парковка обійдеться в 150 рублів.

Вибрати базу відпочинку можна на нашому сайті в розділі Бази відпочинку Примор'я.

Вибрати базу відпочинку можна на нашому сайті в розділі   Бази відпочинку Примор'я

Острів Русский - набережна кампусу

Величезна набережна, на якій, крім пляжу, розташувалися великий парк з алеями і доріжками для прогулянок, водоспадом і ставками. Ви можете взяти напрокат велосипед і помилуватися прекрасними морськими пейзажами. На території є кав'ярні та різні забігайлівки, де ви завжди можете підкріпитися і познайомитися із зарубіжними туристами.

Не варто проходити повз нового океанаріуму, де можна подивитися на виступи морських мешканців і всю фауну на власні очі.

Берег пляжу Пісочний, як і саме дно, але вода зазвичай прохолодна, тому рекомендуємо їхати на острів саме в жаркий день. Душових кабінок і роздягалень на місці ви не знайдете - їх просто немає, але охочих відпочити у води це не відлякує.

Прохід на місце безкоштовний, головне - дістатися до кампусу ДВФУ. Зробити це можна на автобусах №№ 75, 74, 29д, 15, 76, доїхавши до зупинки «Кампус ДВФУ».

Вибрати базу відпочинку можна на нашому сайті в розділі Бази відпочинку Примор'я.

Острів Русский - обладнані пляжі

Прогулюючись по всьому острову, можна знайти кілька невеликих пляжів, на яких є альтанки, душові кабінки. Одним з таких місць є пляж в бухті Спокійної.

Незважаючи на відносно недавнє відкриття, даний пляж завжди заповнений достатньо великим кількість бажаючих відпочити. Туалети, роздягальні, душові кабінки - в наявності. Є волейбольні майданчики, прокат катамаранів, кафе. Пляж тільки розвивається, але для бажаючих відпочити з максимальним комфортом на острові дане місце підійде ідеально.

У бухті Воєвода відносно чиста вода і сильна інфраструктура, в яку, крім кафе і здравниць, входять кілька готелів.

Ні в якому разі не купайтеся в бухті Полеводіна, яке знаходиться недалеко від поромного причалу! Грунтові води з кладовища і каналізація омивають дане місце.

Ціни за відвідування пляжів різняться від 100 до 500 рублів. Дістатися до потрібного місця можна пішки, або на автомобілі, якщо ви вже знаходитеся на острові.

У наступному розділі ви дізнаєтеся, які місця повинен відвідати кожен поважаючий себе турист і як провести вечірній час з користю.

А по цій засланні ви зможете отримати докладну інструкцію , Як дістатися до Владивостока з мінімальними витратами.

Нагадаємо, сайт DVhab.ru запустив новий спецпроект «Літо в місті», де ми розповідаємо про дорослі і дитячі розваги, а також показуємо, як весело і корисно провести канікули в крайовій столиці. Кореспонденти обійшли пляжі Хабаровська і найближчого передмістя і з'ясували: де платний вхід, де є «банан» і де можна прилягти на шезлонг.

Ілля Якимкин, новини Хабаровська на DVHab.ru

Новости